Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

jasko_juve
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la jasko_juve » 21 dec 2015, 13:13

Ok, Mandzukica je istjerao raspali Torres a Dzeko je otisao iz Citija zbog WC igraca Bonya. Ljudi dovedose Bonya i Dzeku rijesise iz kluba. Da im je trebao ne bi ga dali sigurno. Roma da ima drugog napadača odavno bi on na klupi bio. Opet kazem, Dzeko je dobar igrac, solidan napadac al ima problem u glavi, mentalitet, karakter, sta li..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 dec 2015, 13:19

dean33 je napisao/la:Ne znam zašto ste toliko navalili uspoređivati Edina sa Mandzom ( zapravo znam, al ajde), ali ja kao Hrvat moram priznati da je Edin talentiraniji i ubojitiji napadač od Mandze, što ne znači da ni Mandzo nema neke svoje kvalitete. Edinov je problem što nakon odlaska iz Njemačke nije do kraja iskoristio svoj puni potencijal, iako je imao povremene bljeskove...prvo je izabrao loš klub, a čini mi se da nije bio dovoljno gladan igre. Mogao je imati puno bolju karijeru i postati još veća zvijezda u svijetu. Mislim da je Mandjo "gladniji" igrač od Edina ali Mandjo je ionako malo lud :)

Vama bi trebalo biti bitnije kakve je partije pružao u reprezentaciji i mislim da je tu bio sasvim dobar. Svaka čast Mandzi na borbenosti, ali više bi u hrvatskoj reprezentaciji volio gledati Edina. Mandzo me dobro iznervirao u prošlim kvalifikacijama...prvi napadač, a samo 1 hebeni gol u cijelim kvalifikacijama i taj mu je trebalo servirati na samoj crti protivničkog gola da je nekako ugura. Uništio nas je svojim promašajima protiv Azerbejana i Norveške..... dugo je bio u lošoj formi,.ali čini se da mu je sada opet krenulo.

Valjda će uskoro krenuti i Edina, iako on ima problem što mu cijela ekipa igra loše. Vidjet ćemo šta će biti u drugom dijelu sezone...ako nastave igrati loše vjerojatno će promijeniti trenera.
Tako je Dzeko je bio puno bolji nekada i dominantniji u Bundesligi. Onaj Dzeko i ovaj sada kao da se radi o dva potpuno drugacije igraca koliko je onaj prije bio bolji u skoro svakom pogledu. U reprezentaciji pruza vise nego Mandzukic u vasoj. Samo ne moze nas Dzeko sam izvuci u reprezentaciji jer mu fale uvijek par raspolozenih saigraca. Nema tu dovoljno kvaliteta izgleda a i selektori su nam neiskusni poslje Cire a ovi kao sto su Vaha i slicni ne zele. Steta sto je onako propalo SP. To je bila velika sansa za ovu reprezentaciju. Solidna grupa igraca, euforija. Tada je bilo podosta kvaliteta ( za ove uslove) samo los raspored utakmica. Argentina prva utakmica gdje smo se potrosili igracki izveli najbolji moguci tim a realno nista dobili - da su bar druge dvije reprezentacije bile makar u toj prvoj utakmica mi bi vjerovatno prosli ili da nije bilo amaterskih taktickih greska protiv Nigerije i igranja bez jednog beka/krila. Nazalost ja sam sve manje i manje optimista i ove sadasnje kvalifikacije bi trebale da budu kljuc dali ova reprezentacija ima realan kvalitet ili postaje samo prosjek. Sto se tice Mandzukica svaka mu cast na trudu i borbi. Nije mu lako ima paklenu konkurenciju u Morati samo svejedno ne odustaje i to se cijeni.

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 21 dec 2015, 13:57

Razlog lose igre: http://depo .ba/clanak/141101/amra-silajdzic-i-edin-dzeko-ocekuju-bebu

Pa nek je hairli Edine...
🔵⚪

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 21 dec 2015, 14:41

0oo0 je napisao/la:Razlog lose igre: http://depo .ba/clanak/141101/amra-silajdzic-i-edin-dzeko-ocekuju-bebu

Pa nek je hairli Edine...
Brao magistar :facepalm: Pa treba da igra duplo bolje ako zna da ce postati otac. Sta ovdje sve necu procitati :wtf:

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 21 dec 2015, 15:00

Ajax je napisao/la:Znaci 1,5 sezona ne 3 kao sto neki ovdje navodite.
Da, Dzeko je regularno postizao 50 golova svaku sezonu prije ove zadnje 1.5 sezone. :lol: :rol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 dec 2015, 15:19

Upravo tako, 1,5 sezona. Pretprošla sezona je najbolja u Džekinoj karijeri, kada je Cityju donio titulu prvaka.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 21 dec 2015, 15:24

Virtu4l je napisao/la:
Upravo tako, 1,5 sezona. Pretprošla sezona je najbolja u Džekinoj karijeri, kada je Cityju donio titulu prvaka.
Da, davao je 20+ golova svaku sezonu osim one prosle u Cityju. Dzaba smo ga poredili sa Mandzom. :rol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 dec 2015, 15:25

Dzaba si se ti rodio.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Gabigol
Kontakt:

Post Postao/la Gabigol » 21 dec 2015, 15:28

Gdje su strucnjaci sto rekose da ce dati 30-40 golova ove sezone? Edin mi je nas najdrazi sportista ikad ali ne mogu preci preko cinjenice kakvih pacijenata ima na ovoj temi

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 21 dec 2015, 15:29

Virtu4l je napisao/la:Dzaba si se ti rodio.
:rol: :rol: :rol:

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 21 dec 2015, 15:34

Gabigol je napisao/la:Gdje su strucnjaci sto rekose da ce dati 30-40 golova ove sezone? Edin mi je nas najdrazi sportista ikad ali ne mogu preci preko cinjenice kakvih pacijenata ima na ovoj temi
To su govorila djeca koja bacaju dr.... na precijenjenu Englesku ligu i koji u zivotu pogledali nisu nijedan mec Serije A. Mnogi su se smijali kada sam kod transfera Džeke u Romicu govorio da nema sanse da predje 10 komada do kraja sezone u svim takmicenjima. Sto zbog privikavanja na novu ligu, saigrace, sistem igre i zbog nedovoljne fizicke spreme u kojoj se nalazio prije no sto ce doci u Rim...

Gabigol
Kontakt:

Post Postao/la Gabigol » 21 dec 2015, 15:39

To je to... Seria A je jedna od najtezih liga,ali kako to objasniti ovima sto je prate na rezultatima i kojima je najveci argument "ma dosadna liga" "ne pada puno golova",iako je takticki najjaca ligs na svijetu.

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 21 dec 2015, 15:44

krmpotich je napisao/la:
Gabigol je napisao/la:Gdje su strucnjaci sto rekose da ce dati 30-40 golova ove sezone? Edin mi je nas najdrazi sportista ikad ali ne mogu preci preko cinjenice kakvih pacijenata ima na ovoj temi
To su govorila djeca koja bacaju dr.... na precijenjenu Englesku ligu i koji u zivotu pogledali nisu nijedan mec Serije A. Mnogi su se smijali kada sam kod transfera Džeke u Romicu govorio da nema sanse da predje 10 komada do kraja sezone u svim takmicenjima. Sto zbog privikavanja na novu ligu, saigrace, sistem igre i zbog nedovoljne fizicke spreme u kojoj se nalazio prije no sto ce doci u Rim...
Valjda su mislili da Dzeko moze lako tamo kad su vidjeli da igraci kao 36-godisnji Toni, 37-godisnji Di Natale, i 39-godisnji Totti isad rasturaju tamo svaku sezonu, ali nije nista tako u fudbal tako lahko.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 21 dec 2015, 16:01

:lol:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 21 dec 2015, 16:06

Ajzea je napisao/la:
Sta pravis postove sa duple nickove, Ajax?

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 21 dec 2015, 16:07

Ono u čemu je Džeko bolji od Mandžukića i što ga čini kvalitetnijim igračem je pregled igre, jako dobri prodori za visinu koju posjeduje i šut sa distance, što Mandžukić nikako nema.Mandžo ispada korisniji zbog presinga kojeg vrši, ali to mora raditi da bi nadomjestio sve te nedostatke.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 21 dec 2015, 16:08

BSBosna je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:
Sta pravis postove sa duple nickove, Ajax?
slika

Moze mi se :kafa:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 21 dec 2015, 17:00

Evander glup si.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 21 dec 2015, 17:07

Onaj osjecaj kad se skupi 10 neprocitanih stranica ove teme od jucer i umjesto da s gustom, na ovoj dosadi na poslu, sve fino prelistam i procitam, ja za otprilike minut i po dodjem do zadnjeg posta...

Od 2009. sam na forumu i ne pamtim kad je bio ovako los...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 21 dec 2015, 18:56

Porediti Edina i Mandzu je u najmanju ruku smijesno,Edin je za klasu bolji i kompletniji igrac,samo sto jos nikad nije dostigao svoj maksimum mogucnosti,dok je mandzo pokazao sta i koliko moze
E sad sto Edin nije pokazao sta realno moze to je vec drugi par cipela
Ne zaboravimo da je Dzeko donio titule klubovima koji su na to cekali dugi niz godina,a ne Bayernu ili Juvetu

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 15 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []