Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

High

Re: Edin Džeko

Post Postao/la High » 21 dec 2015, 23:06

Ovaj Ibričić gori od Hane Hadžikurvalić. Svugdje se uvali. :facepalm:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 21 dec 2015, 23:08

hurem je napisao/la:Jest nesretan bio kada je City i konkurencija u napadu u pitanju...gledam sada napadace (Aguero, Bony, Iheanacho)

A dok je Edin bivao tu konkurencija bila strah i trepet:

prvobitno Aguero, Tevez, Dzeko, Baloteli;
kasnije Aguero, Dzeko, Negredo, Jovetic.

hmmmm
Šta će on, bolji je Mandžo kojem su konkurencija bili zapravo kad bolje razmislim on ni u jednom klubu nije imao konkurencije do Juventusa, imao je konkurenciju kao što je Džeko ima danas tj. bio je jedini pravi napadač. I u tom periodu dok je Edinu bila spomenuta konkurencija a Mandžo je nije imao Džeko je postigao više golova, još kada bi gledali broj minuta provedenih na terenu... Džeko je jednostavno level više iznad Mandžukića.

Što se tiče trofeja, u Ligama Petice Mandžo ih ima 9 a Džeko 5 i to je jedini segment gdje je bolji od Džeke, iako uvijek treba imati na umu da se trofeji uzimaju kolektivno a Mandžo je igrao sa kvalitetnijim saigračima.

@BSBosna

Utakmice za reprezentaciju su isto tako zvanične utakmice, tu igrač potvrđuje klasu. Dobro Mandžo je baš i nije potvrdio jer jednostavno nije klasa Džeke.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 21 dec 2015, 23:09

Ovaj Ibricic je definitivno jedan od vecih seljacina.
Ne kontam sta je Edin nasao u njemu, ipak je on gradsko djete.

Sent from my LG-H635 using Tapatalk

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 21 dec 2015, 23:12

High je napisao/la:slika
Vidi ovog u sarenoj kosulji, jedan od boljih drotova, ljetos mi je cak dozvolio i vode da pijem dok sam u pritvoru bio :lol:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 21 dec 2015, 23:13

FaraonTM je napisao/la:
@BSBosna

Utakmice za reprezentaciju su isto tako zvanične utakmice, tu igrač potvrđuje klasu. Dobro Mandžo je baš i nije potvrdio jer jednostavno nije klasa Džeke.
Mozemo i slobodno reci Dzeko > Messi i Ronaldo jer je dao vise golova za reprezentaciju od njih dvoje.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 21 dec 2015, 23:17

BSBosna je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
@BSBosna

Mozemo i slobodno reci Dzeko > Messi i Ronaldo jer je dao vise golova za reprezentaciju od njih dvoje.
Sa tim da su njih dvojica dali enormno više golova u klubovima od Džeke, i kad se saberu ti golovi to ih logično stavlja u red boljih napadača od Edina.

Što se za Mandžukića ne može reći, kako god okreneš šta god računao Džeko je bolji napadač tj. rasniji strijelac od Mandže.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 21 dec 2015, 23:20

Evander je napisao/la:Ovaj Ibricic je definitivno jedan od vecih seljacina.
Ne kontam sta je Edin nasao u njemu, ipak je on gradsko djete.

E to se zove malograđanština i seljakluk...što je to Ibro seljačina,jel što mu nije frizura po tvom ukusu.Nažalost zato što 90% raje razmišlja tako ,i jesmo u qurcu,mislim kompletno društvo.Nema ti to drug moj veze ko je gdje rođen ,na asfaltu,u lokvi,u štali ili si čovjek ili nisi. A Ibro je očito prava raja ,a gdje se rodiš i gdje odrasteš na to se ne može uticati,nego gdje ti bog dragi odredi....

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 21 dec 2015, 23:27

aqarius je napisao/la: E to se zove malograđanština i seljakluk...što je to Ibro seljačina,jel što mu nije frizura po tvom ukusu.Nažalost zato što 90% raje razmišlja tako ,i jesmo u qurcu,mislim kompletno društvo.Nema ti to drug moj veze ko je gdje rođen ,na asfaltu,u lokvi,u štali ili si čovjek ili nisi. A Ibro je očito prava raja ,a gdje se rodiš i gdje odrasteš na to se ne može uticati,nego gdje ti bog dragi odredi....
Kakve veze ima odakle je kada se kroz čitavu karijeru ponaša k'o seljačina?

Ali da pogodim, ti si iz Krajine i moraš da braniš svoj izdanak. kuknjava

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 21 dec 2015, 23:35

Evander je napisao/la: Kad bi navijaci Wolsburga sad birali da im dodje Edin ili Mario, uzeli bi Maria bez ikakvog razmisljanja.

:rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

Prekuc'o si forum s ovim komentarom.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 21 dec 2015, 23:49

Steph je napisao/la:
aqarius je napisao/la: E to se zove malograđanština i seljakluk...što je to Ibro seljačina,jel što mu nije frizura po tvom ukusu.Nažalost zato što 90% raje razmišlja tako ,i jesmo u qurcu,mislim kompletno društvo.Nema ti to drug moj veze ko je gdje rođen ,na asfaltu,u lokvi,u štali ili si čovjek ili nisi. A Ibro je očito prava raja ,a gdje se rodiš i gdje odrasteš na to se ne može uticati,nego gdje ti bog dragi odredi....
Kakve veze ima odakle je kada se kroz čitavu karijeru ponaša k'o seljačina?

Ali da pogodim, ti si iz Krajine i moraš da braniš svoj izdanak. kuknjava
Iskreno nisam iz Krajine,,usput nije ni Ibro...dalje hajde primjer gdje se ponaša kao seljačina,,,Pusti njegove igre,dobar nije dobar,kriv za gol ,nije kriv,,,eto daj primjer ,ne pljuje ,ne psuje ništa vie nego ostali(čak i manje)igao za repku,dao koliko je mogao ,što nije mogao nije bio ni dužan,od navijača Hajduka dobio hajdučko srce(znaš li uopšte kome to Torcida dodjeljuje,,i još milion dobrih stvari),živi svoj život ,žena,djeca,pomaže maximalo,rano ostao bez roditelja,rat proveo u BiH,ne pravi probleme...uz lovu koju je zaradio ostao totalno normalan,prizeman,kulturan..pruži se koliko može ,i iz većine vas progovara zavist i ljubomora...da samo sekund pokušate život posmatrati sa vedrije strane vidjeli kako je život lijep..

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 21 dec 2015, 23:51

O hajdučkoj karini dovoljno govori onaj klip kada psuje navijačima i govori da ih ne treba pozdraviti.

Mrsko mi je tražiti video, ali vjerujem da svi znaju o čemu je riječ.

Meni je jasno zašto ga ti braniš. :)

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 21 dec 2015, 23:53

Bilo kuda Hadžić svuda

slika

High

Post Postao/la High » 21 dec 2015, 23:56

Pravda za Ibričića - posljednjeg valiju našeg podneblja!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 22 dec 2015, 00:05

Steph je napisao/la:O hajdučkoj karini dovoljno govori onaj klip kada psuje navijačima i govori da ih ne treba pozdraviti.

Mrsko mi je tražiti video, ali vjerujem da svi znaju o čemu je riječ.

Meni je jasno zašto ga ti braniš. :)
jesi gledao klip kada se Džeko svađa sa navijačima,zbog dresa ili nešto slično,čak mu prijeti ,tipa hebat ću ti majku i razbit ću te..Pa svaki igrač ima toga koliko hoćeš,ali to je ustvari toliko nebitno da bi bilo kome rekli nešto loše a uopšte ga ne znate kao čovjeka ,kao ličnost. I hajd mi molim te reci zbog čega ga branim. Nebitno Ibro,Anel pjevač,Medunjanin,Bešić..mi možemo reći samo nešto sa igračke strane a ako čovjeka lično poznajemo koliko-toliko tek onda možeš reći nešto o njemu kao ličnosti, a prosipati uvrede na nečiji račun je u najmanju ruku nepristojno i nekulturno..

tarabuka
Kontakt:

Post Postao/la tarabuka » 22 dec 2015, 00:06

dzeko nije svjetska klasa,niti je to ikada bio,isto vazi i za mandzukica.dzeko jeste bio top strijelac bundes lige(2010-22 gola),ali bili su i grafite,luca toni,theofanis gekas,huntelar,.,. za nijednog od njih nemozemo reci da je svjetska klasa.zanimljiv je podatak,da dzeko nijedne titule nije osvojio,kao top strijelac svog kluba.bio je on jako vazan igrac u wolfsburgu,to se nemoze negirati,ali nagradu za najboljeg igraca bundes lige te godine osvaja Grafite,koji je ujdeno bio i najbolji strijelac kluba i lige.sto se tice man citya,tu netreba trositi previse rijeci.man united je imao chicarita,a man city dzeku.podatak da je startovao u manje od 50% utakmica(premier lig,liga prvaka) nam kaze sve,o tome kakvu ulogu je imao tamo.nezelim omalozavati dzeke,naseg najboljeg fudbalera u historiji,ali to su cinjenice.veliko je pitanje kako ce se dalje razvijati njegova karijera,ali po meni je prelazak u romu bio velika greska.roma slicno kao i city preferira igru sa velikim posjedom lopte,a znamo da dzeki to ne odgovara bas najbolje.nije slucajno to,sto je on najbolje partije pokazivao bas u wolfsburgu,gdje se je manje vise igralo na kontranapade,sa brzim protokom lopte,sto je dzeki ostavljalo dosta praznog prostora za kretanje.u italiji skoro sve ekipe igraju bunker,pogotovo protiv rome,juventusa i tezko ce on u takvim uvjetima pokazati sve sta zna.ako je vec zelio u italiju,puno bolji izbor bi mu bio juventus.alegri bi od njega napravio novog davida trezegueta,ali sada je kasno,juve vec ima svog novog trezegueta,a to je mario mandzukic.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 22 dec 2015, 00:15

Da je C. Ronaldo iz BiH mislim da bi vise od pola drzave govorilo kako je Messi bolji. Eto kakav smo narod.
Nad tobom sunce najljepše sja

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 22 dec 2015, 00:21

pinoglavi je napisao/la:Da je C. Ronaldo iz BiH mislim da bi vise od pola drzave govorilo kako je Messi bolji. Eto kakav smo narod.
Bravo..sve rečeno..ili da je pe d e r a može imati tri žene i 5 djece..hebaji ga to smo mi...

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: Edin Džeko

Post Postao/la Evander » 22 dec 2015, 00:57

pinoglavi je napisao/la:Da je C. Ronaldo iz BiH mislim da bi vise od pola drzave govorilo kako je Messi bolji. Eto kakav smo narod.
I sta je u tome problem?
Treba biti nerealno subjektivan da bi dokazao "patriotizam"?
Naravno da je Messi bolji. Svaki portugalac koji eventualno misli drugacije je u krivu i to je fakt.
Svaki srbin koji kaze da Djokovic nije najbolji teniser svih vremena je neprijatelj zemlje?

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 22 dec 2015, 01:05

FaraonTM je napisao/la:
BSBosna je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
@BSBosna

Sa tim da su njih dvojica dali enormno više golova u klubovima od Džeke, i kad se saberu ti golovi to ih logično stavlja u red boljih napadača od Edina.

Što se za Mandžukića ne može reći, kako god okreneš šta god računao Džeko je bolji napadač tj. rasniji strijelac od Mandže.
Nije od kada se obojica otisli iz Wolfsburga ali kako god ti hoces.

BSBosna
Kontakt:

Re: RE: Re: Edin Džeko

Post Postao/la BSBosna » 22 dec 2015, 01:17

Evander je napisao/la:
I sta je u tome problem?
Treba biti nerealno subjektivan da bi dokazao "patriotizam"?
Naravno da je Messi bolji. Svaki portugalac koji eventualno misli drugacije je u krivu i to je fakt.
Svaki srbin koji kaze da Djokovic nije najbolji teniser svih vremena je neprijatelj zemlje?

Pa nije to bila njegova smisla. On misli da ako bi drugi najbolji igrac na svijetu bio rodjen i zaigrao za BiH da bih nasi ljudi samo kukali i pricali kako je najbolji igrac bolji od njega. Umjesto da budemo ponosni sto imamo jedan od najboljih igraca na svijetu, mi bih samo kukali i pricali za kako ima nekoga bolji od njega jer mi nismo nikad zadovoljni i uvijek moramo kukati o necemu.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: General505, Kizo886, Proximic, Tihi, Zglavkar i 50 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []