Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_
- Beduin
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
Gledam ovaj clanak na ss.ba i uspjeli su izabrati cak 10 igraca sa dugogodisnjim ugovorima. Bravo za nasu ligu.
Jel' to kod nas zakonom zabranjeno iznosenje u javnost finansijskih ugovora igraca ili su novinari toliko nesposobni/nemocni da se aktiviraju, kontaktiraju Uprave klubova i dobije neke relevantnije informacije, da svi znamo od cega zive nasi igraci, koliko zaradjuju, koliko im se obeca?
Razumijem da mnogi igracu imaju amaterske ugovore, da se pare daju na ruke, ali i tad se valjda treba znati sta se i kako radi, nekako se treba isforsirati ta dostupnost informacija i prmjena zakona po tim pitanjima zarad profesionalnijeg i kvalitetnijeg odnosa prema ligi. Tako ce i manje malverzacija biti, manje ce se para krasti, a vise ulagati u same igrace.
Jel' to kod nas zakonom zabranjeno iznosenje u javnost finansijskih ugovora igraca ili su novinari toliko nesposobni/nemocni da se aktiviraju, kontaktiraju Uprave klubova i dobije neke relevantnije informacije, da svi znamo od cega zive nasi igraci, koliko zaradjuju, koliko im se obeca?
Razumijem da mnogi igracu imaju amaterske ugovore, da se pare daju na ruke, ali i tad se valjda treba znati sta se i kako radi, nekako se treba isforsirati ta dostupnost informacija i prmjena zakona po tim pitanjima zarad profesionalnijeg i kvalitetnijeg odnosa prema ligi. Tako ce i manje malverzacija biti, manje ce se para krasti, a vise ulagati u same igrace.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Finansijski ugovori se kriju zbog porezne. Ono sto je na papiru nije realno stanje.
Koliko znam, ugovorne strane imaju pravo na tajnost podataka tako da nije bas da mozes zahtjevati da klub mora objaviti te podatke. Nisu klubovi javne institucije pa da su zakonski obavezni na to. Jer ako klub objavi platu nekog igraca ovaj onda ima pravo na tuzbu kluba jer mu je narusena privatnost. Klub moze npr. da objavi koliko ukupno u mjesecu utrosi na plate, bonuse i sl. stvari igraca te reci koliko je ljudi ukljuceno u tu kalkulaciju no nije u mogucnosti da objavljuje podatke tako da se moze lako zakljuciti koliko koja osoba ima primanja.
- Beduin
- Kontakt:
Ma dobro, nisam upoznat sa svim tim pa zato i pitam. Apsurdno je koliko se kod nas kriju finansijski ugovori, sami Bog zna koje su malverzacije sve tu, a kao PU tu ne moze nista. Pogotovo s aspekta amaterskih ugovora gdje se igracima daju pare na ruke, nikakvog uvida, nikakav porez na plate i sl. A mi tezimo nekoj profesionalnoj ligi, ulaganjima u stadione, omladinske skole, igranja grupne faze LP/EL, a jedva sklepamo neke profi ugovore igracima, na sve nacine se izbjegava placanje bilo kakvog poreza zbog materijanlne situacije i neulaganja u domaci fudbal, TV prava su posebna prica nase lige i toliko toga je vec receno, a Savez u cemu je dobar jeste kaznjavanje klubova za dres-kod i losu organizaciju utakmice.
Smijesno i zalosno, u isto vrijeme, mi je da ne znam finansijske ugovore mog kluba, da nemam pojma koliko zaradjuje jedan Zeba ili Ahmetovic, a koliko talenti Piric i Ordagic, a sve sto znam jest kojekakva "insajderska informacija" par forumasa, daleko od istine.
Smijesno i zalosno, u isto vrijeme, mi je da ne znam finansijske ugovore mog kluba, da nemam pojma koliko zaradjuje jedan Zeba ili Ahmetovic, a koliko talenti Piric i Ordagic, a sve sto znam jest kojekakva "insajderska informacija" par forumasa, daleko od istine.
075 ❤
075 ❤
Evo jednog zakljucaka sa danasnjeg sastanka IO NFSBiH. Ovo postavljam iz razlog zato sto je neko tvrdio da ove troskove nisu snosili klubovi ni prije generalnog sponzora koji ih sada pokriva, a evo vidimo da te troskove jos uvijek placaju klubovi za kup takmicenje:
"Obavezuju se klubovi BH Telecom lige da dugovanja prema NS/FS BIH po osnovu snimanja utakmica i troškova službenih lica u Kupu BiH uplate najkasnije do 31. 12. 2015. godine, a ostala dugovanja do 19. 02. 2016. godine."
"Obavezuju se klubovi BH Telecom lige da dugovanja prema NS/FS BIH po osnovu snimanja utakmica i troškova službenih lica u Kupu BiH uplate najkasnije do 31. 12. 2015. godine, a ostala dugovanja do 19. 02. 2016. godine."
- Beduin
- Kontakt:
Jel ima negdje objavljeno koliko koji klub duguje po toj osnovi?AnelZ je napisao/la:Evo jednog zakljucaka sa danasnjeg sastanka IO NFSBiH. Ovo postavljam iz razlog zato sto je neko tvrdio da ove troskove nisu snosili klubovi ni prije generalnog sponzora koji ih sada pokriva, a evo vidimo da te troskove jos uvijek placaju klubovi za kup takmicenje:
075 ❤
075 ❤
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ma nikad neces ni znat tacne plate igraca, dok se u drzavi ne uvede red..imas bruku firmi koje posluju sasvim "legalno", uplacauju i doprinose, pa placaju doprinose na minimalac..tako vjerovatno radi i vecina klubova
a Bh Telecom ne pokriva troskove kupa i troskove snimanja utakmica
neko je pisao da klubovi izmejdu 48 i 60.000 godisnje hajruju od BH Telecoma
a Bh Telecom ne pokriva troskove kupa i troskove snimanja utakmica
neko je pisao da klubovi izmejdu 48 i 60.000 godisnje hajruju od BH Telecoma
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- PitarBordo
- Kontakt:
Eto bez veze uđem na temu FK Sloboda i vidim da sam bio u ovom postu gore u pravu, a ovaj me šatro ispravljao, kao ja ćorav.PitarBordo je napisao/la:Pretpostavio sam da je sjever ova "gornja". Znači zapad i jug su fizički odvojeni. Vjerujem da se radi kako je u projekta, samo sam pitao da li je ovo konačni render istog.Probisvjet je napisao/la:Pa zar ne vidis da je sastavljen. Lijevo je istok. Sve se radi kako je u projektu. Ni za sjever nije odstupalo.PitarBordo je napisao/la:Znači istok je fizički odvojen od sjevera? Koliko će se ustvari držati ovog projekta? Tj. da li je ovo idejno rješenje ili konačni render?
I kako da ga čovjek smatra mjerodavnim posle.
Fino pitao hoće li ovo biti konačno rješenje baš zato jer je istok odvojen fizički od sjevera...
Samo Saraj'vo.
Kakvi snimci budu, sramota je da traze uopste pare za to...AnelZ je napisao/la:Evo jednog zakljucaka sa danasnjeg sastanka IO NFSBiH. Ovo postavljam iz razlog zato sto je neko tvrdio da ove troskove nisu snosili klubovi ni prije generalnog sponzora koji ih sada pokriva, a evo vidimo da te troskove jos uvijek placaju klubovi za kup takmicenje:
- PitarBordo
- Kontakt:
Zato što je neka agencija preko neke štele dobila prava na to i onda za nju rade neki tamo bez veze ljudi ono s kamerama na kasete (do prošle sezone se u federalni savez mogla samo poslati utakmica na kasetama, nisu DVD-ove prihvatali jer "nemaju gdje da otvore"), mislim da je ista situacija sa krovnim savezom, možda su malo ispred (modernijI)... Ali svejedno to se sve plaća.Zip je napisao/la:Kakvi snimci budu, sramota je da traze uopste pare za to...AnelZ je napisao/la:Evo jednog zakljucaka sa danasnjeg sastanka IO NFSBiH. Ovo postavljam iz razlog zato sto je neko tvrdio da ove troskove nisu snosili klubovi ni prije generalnog sponzora koji ih sada pokriva, a evo vidimo da te troskove jos uvijek placaju klubovi za kup takmicenje:
Samo Saraj'vo.
- Beduin
- Kontakt:
Nisi usao bez veze na temu FK Sloboda, vec si usao s nekom intencijom, da vidis sta se tamo pise, o cemu se pise...PitarBordo je napisao/la: Eto bez veze uđem na temu FK Sloboda i vidim da sam bio u ovom postu gore u pravu, a ovaj me šatro ispravljao, kao ja ćorav.![]()
Fino pitao hoće li ovo biti konačno rješenje baš zato jer je istok odvojen fizički od sjevera...
Vidis da i sad na temi postoje razilazenja po pitanju makete kako je okrenuta tako da se ne zna jos jesi li bio u pravu. I mene buni, ali mislim da su Zapad i Jug fizicki odvojeni, pogotovo sto je taj putkoji vodi od ulazne kapije do Zapada uradjen tako da bi moglo biti to fizicko odvajanje Zapada i Juga ali hajde ga znas.
A gledajuci maketu, ova gornja tribina gdje su stolice bijele boje, moglo bi to biti neka VIP tribina koja bi se i po boji razlikovala i trebala bi biti na novoj tribini (valjda Istocnoj), a nerijetko je VIP u bijeloj boji.
075 ❤
075 ❤
- PitarBordo
- Kontakt:
Ako ćeš iskreno ušao jer sam promašio FK Sarajevo, i to bio zadnji post i samo taj pročitao. Čak ni ostatak ovog tvog posta nisam pročitao. MahanjeBeduin je napisao/la:Nisi usao bez veze na temu FK Sloboda, vec si usao s nekom intencijom, da vidis sta se tamo pise, o cemu se pise...PitarBordo je napisao/la: Eto bez veze uđem na temu FK Sloboda i vidim da sam bio u ovom postu gore u pravu, a ovaj me šatro ispravljao, kao ja ćorav.![]()
Fino pitao hoće li ovo biti konačno rješenje baš zato jer je istok odvojen fizički od sjevera...![]()
.
Samo Saraj'vo.
- Beduin
- Kontakt:
Joj likova yebote, mora ono odgovoriti s nekim cinizmom i pametovanjem, citirao me i kao "nije" ni procitao ostatak posta
. Bas nedostaje forumasa tipa ovog AnelZ, Signore i slicnih da se konstruktivno posveti nekoj tematici i dosta toga nauci od njih.
075 ❤
075 ❤
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- PitarBordo
- Kontakt:
Cinizam? Rekao sam kako i jeste jer sam bio na mobu i nije mi se dalo dalje da te čitam... Ja se evo htio posvetiti toj tematici oko vašeg stadiona i dobio sve neke po tvojim mjerilima cinične odgovore, mojne mi bacati se sa epitetima, molim te k'o arapi Alaha.Beduin je napisao/la:Joj likova yebote, mora ono odgovoriti s nekim cinizmom i pametovanjem, citirao me i kao "nije" ni procitao ostatak posta. Bas nedostaje forumasa tipa ovog AnelZ, Signore i slicnih da se konstruktivno posveti nekoj tematici i dosta toga nauci od njih.
Don't get sand in your vagina over that.
Joj protiv kona u 10 ujutro utakmica... Nigdje veze stanice, oni u 9 ujutro igraju...
Samo Saraj'vo.
- Beduin
- Kontakt:
Da te ne pratim u glupostima, probat cu pratiti tematiku. Ovako, kazes htio se posvetiti tematici oko naseg stadiona i dobio neke cinicne odgovore? Dobio si samo razlicite odgovore od razlicitih forumasa, sto u biti znaci da ni jedna ni druga strana nije sigurna, dakle nismo mjerodavni 100%, sasvim opravdano. Hvala ti ako si se htio posvetiti Tusnju, cim saznas vise informacija od nas ovdje podijeli pa da napokon znamo kako je maketa okrenuta.PitarBordo je napisao/la:Cinizam? Rekao sam kako i jeste jer sam bio na mobu i nije mi se dalo dalje da te čitam... Ja se evo htio posvetiti toj tematici oko vašeg stadiona i dobio sve neke po tvojim mjerilima cinične odgovore, mojne mi bacati se sa epitetima, molim te k'o arapi Alaha.Beduin je napisao/la:Joj likova yebote, mora ono odgovoriti s nekim cinizmom i pametovanjem, citirao me i kao "nije" ni procitao ostatak posta. Bas nedostaje forumasa tipa ovog AnelZ, Signore i slicnih da se konstruktivno posveti nekoj tematici i dosta toga nauci od njih.
Don't get sand in your vagina over that.
Joj protiv kona u 10 ujutro utakmica... Nigdje veze stanice, oni u 9 ujutro igraju...
I ponovo pogledaj kako sam ti maloprije odgovorio, napisao samo moje misljenje koje 2 tribine bi mogle biti fizicki odvojene, nekako mi se najlogicnije tako cini, ti nisi cak ni procitao taj dio posta.
PS. Ono za ulazak u Slobodinu temu si valjda skonto da je zaHebancija. I halali, al' cim vidim tvoj nick naumpadne mi kako si cak i Pappyja i ostale "edukovao" na Slavijinoj temi o trenerima i stanju u klubu.
075 ❤
075 ❤
Fina ova nasa grupa, bice krvi do koljena, al Zeba tata mata malog fudbala 
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
- PitarBordo
- Kontakt:
Sve što sam slagao neka me isprave.Beduin je napisao/la: al' cim vidim tvoj nick naumpadne mi kako si cak i Pappyja i ostale "edukovao" na Slavijinoj temi o trenerima i stanju u klubu.
Samo Saraj'vo.
@PitarBordo
Zapad ce biti fizicki odvojen od juga, tj. bit ce taj "ulaz" za sluzbena vozila i sl. Sjever i istok su spojeni, samo ce biti visinska razlika.
- slika sa jugoistoka
Iza zapada nema ovoliko prostora da se napravi ovakav ulaz na tribinu, nego ce morati biti kao sto je na juznoj.
Zapad ce biti fizicki odvojen od juga, tj. bit ce taj "ulaz" za sluzbena vozila i sl. Sjever i istok su spojeni, samo ce biti visinska razlika.
Iza zapada nema ovoliko prostora da se napravi ovakav ulaz na tribinu, nego ce morati biti kao sto je na juznoj.
Jedan grad, jedna ljubav!
- PitarBordo
- Kontakt:
Eh taj render već ima više smisla, slažem se s tobom da u ovom slučaju je fizički odvojena zapadna tribina.Gifron je napisao/la:@PitarBordo
- slika sa jugoistoka
Je l' postoji negdje usvojeni regulacioni plan? Pretpostavljam da će i ostalo iza istoka, a pored one zgrade na raskrsnici biti dorađivano. Ja sam pegla oko tih projekata, navikao tamo na onom skyscraper forumu, ne zamjeri.
Samo Saraj'vo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.