Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Tu listu mozes gurniti sebi znas vec gdje.soba 39 je napisao/la:imaš ATP listu
Srbi, Bosanci, hrvati i ostali narodi moraju jednom zauvijek priznati da smo mi, Englezi, dominantan narod i da nemaju nikakvih sansi u sportu koji nas zanima.
Vi vase patriotske naboje mozete ispoljavati na svakojake nacine, ali jedno je jasno, akd se obican smrtnik suoci sa dominantnim Englezima, noge samo klone. samo bih jos zamolio da nades malo bolji argument jer takvi glupi argumenti vrijedaju moju dominantnu inteligenciju.
Zamolio bih sve nenavijace Arsenala da ne komentarisu moje postove jer nemam namjeru da diskutujem sa istim, posto im je jedini cilj da me isprovociraju!
Joj ovaj Mina isti Monfils ja danas prebacim kada na tv Nadal i ja misleo Monfils. 
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Devil je napisao/la:Joj ovaj Mina isti Monfils ja danas prebacim kada na tv Nadal i ja misleo Monfils.
Mina odigrao mnogo bolje nego sto rezultat pokazuje...imao je neke poteze kojima bi se i Nadal ponosio...treba zapamtiti ovog momka...mislim da bi za 2-3 godine mogao biti vrhunski igrac
Gianni Mina, to ime treba zapamtiti.
Prošlogodišnji finalista RG u juniorskoj konkurenciji je jučer pokazao da se na njega može računati u vremenu koje slijedi.Dobro je namučio Nadala ( iako rezultat govori drugačije ) no također treba reći da je i Rafa igrao prilično slabo.No opet to ne umanjuje zasluge malog Mine za jučerašnju predstavu.Imao je nekoliko vinera više od Rafe a i broj neforsiranih grešaka je bio veći na kontu Nadala.
Rafa je nakon meča izjavio : "Prvi dan je uvijek malo više nervozniji nego inače . Mislim da sam igrao loše, ali sam pobijedio ionako, bez problema, tako da je to uvijek važna i pozitivna stvar. Ali mislim da mogu to učiniti puno bolje, puno bolje već u sljedećem kolu ".
Ostali favoritii po planu.
Prošlogodišnji finalista RG u juniorskoj konkurenciji je jučer pokazao da se na njega može računati u vremenu koje slijedi.Dobro je namučio Nadala ( iako rezultat govori drugačije ) no također treba reći da je i Rafa igrao prilično slabo.No opet to ne umanjuje zasluge malog Mine za jučerašnju predstavu.Imao je nekoliko vinera više od Rafe a i broj neforsiranih grešaka je bio veći na kontu Nadala.
Rafa je nakon meča izjavio : "Prvi dan je uvijek malo više nervozniji nego inače . Mislim da sam igrao loše, ali sam pobijedio ionako, bez problema, tako da je to uvijek važna i pozitivna stvar. Ali mislim da mogu to učiniti puno bolje, puno bolje već u sljedećem kolu ".
Ostali favoritii po planu.
Jučer ništa spektakularno. Danas nema nekih posebnih mečeva, zatišje pred buru. Možda bi mogao biti zanimljiv meč između Kuznetsove i Petković, tek toliko što je Petković naša, pa ću je malo ispratiti. Mada ako Kuzi bude igrala kao u prvom kolu, male su šanse za Petković.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Steta za Andreu. Malo sam se neshto interesovao o njoj i pishe joj na stranici da voli politiku, citala mnogo o Jugoslaviji i raspadu, u buducnosti se konta bavit politikom i slicnoVirtu4l je napisao/la:Jučer ništa spektakularno. Danas nema nekih posebnih mečeva, zatišje pred buru. Možda bi mogao biti zanimljiv meč između Kuznetsove i Petković, tek toliko što je Petković naša, pa ću je malo ispratiti. Mada ako Kuzi bude igrala kao u prvom kolu, male su šanse za Petković.
Znal neko kakav je njen stav prema Bosni i opcenito ovim prostorima
nema potpisa
Tog proleća 2005. godine na teniskom nebu i sa jarkim sjajem pojavila se nova zvezda. Nosila je ’tri-četvrt’ bermude, majce bez rukave, mrštila se protivnicima posle skoro svakog dobijenog poena, razvijeni bicepsi dovodili su devojke do ludila, a ceo teniski svet bio je prodrman sa više različitih aspekata. Ime te zvezde bilo je Rafael Nadal Parera, 18-godišnji Bik sa Manakora, gradića na Balearskim ostrvima.
U prvoj polovini 2005. Nadal je harao šljakastim terenima širom sveta – prvo je uzeo dve manje titule, a zatim se pobedama u Monte Karlu, Barseloni i Rimu istakao kao najozbiljniji kandidat za osvajanje Otvorenog prvenstva Francuske.
U Pariz je došao kao peti teniser na svetu i četvrti nosilac i u svom prvom učešću na Garosu izgubio je tri seta do titule. Redom je eliminisao Burgsmilera, Malisa, Gaskea, Grožana, Davida Ferera, Federera, a u finalu ga je čekao 26-godišnji Marijano Puerta, najveće iznenađenje turnira.
Levoruki Argentinac vrhunac karijere doživeo je 2000. godine, kada je igrao u pet finala i osvojio jednu titulu. Potom je imao problema sa povredama, a devet meseci je bio van terena zbog doping-skandala.
Rolan Garos 2005. trebalo je da bude Puertin povratak na velika ’puerta’ (puerta=vrata na španskom). Argentinac je briljantnim partijama tokom te dve nedelje savladao Ljubičića, Fligena, Vavrinku, Akasusa, a u četvrtfinalu protiv Kanjasa i polufinalu sa Davidenkom uspeo je da preokrene rezultat nakon 1-2 u setovima.
Na red je napokon došao i meč za titulu. Nakon vođstva Nadala od 2:0, Puerta je naglo preuzeo inicijativu, koristio nešto kraće lopte Majorčanina i neumoljivim napadima ga terao da pravi više neiznuđenih grešaka nego što je uobičajeno. Prvi set bio je spektakularan – mnogo nadmudrivanja spinovima sa osnovne, divne skraćene loptice i ubitačni tempo u kojem je publika na „Filip Šatrijeu“ uživala.
„Mislio sam da ću izgubiti nakon prvog seta“, rekao je Nadal.
Argentinac je uzeo prvi set u taj brejku, ali u naredna dva nije mogao da zadrži igru na tako visokom nivou, pa je Nadal sa lakoćom preokrenuo. Igra Majorčanina bila je zapanjujuća i zrela, pa Puerta jednostavno nije mogao da isprati taj tempo.
Drama je do kraja viđena jedino krajem četvrtog seta kada je Puerta uspeo da neutrališe brejk zaostatka, ali više od toga nije mogao – 6:7, 6:3, 6:1, 7:5.
Već na tom turniru bilo je očigledno da ono što Španca, uz sve igračke kvalitete, najviše razlikuje od drugih jeste čelična volja i mirnoća u ključnim trenucima.
„Borio sam se za svaku lopticu. Kada imam problema u meču, ja nastavljam da se borim, borim i borim“.
Rafael Nadal, tada 19-godišnjak, završio je tu sezonu na šljaci sa 24 pobede u nizu, što će se u naredne dve godine pretvoriti u 81 trijumf uzastopno, najdužu seriju pobeda na jednoj podlozi u istoriji tenisa.
Takođe, Nadal je postao prvi teniser od Matsa Vilandera 1982. koji je osvojio Rolan Garos na debiju.
„Ovo su predivni momenti, ovo je neverovatno, ispunio sam svoj cilj. Prvi put u životu plakao sam posle meča“.
Puertina karijera ponovo je krenula nizbrdo – te iste godine bio je pozitivan na etilefrin i suspendovan je na osam godina. Takođe, svi rezultati od Rolan Garosa 2005. su mu poništeni, a morao je i da vrati sav novac iako je ITF zaključio da je količina etilefrina koja je uzeta nije mogla da utiče na Puertine igre
B92
Malo podsjećanje na Roland Garros 2005 i pojavu Rafe Nadala
U prvoj polovini 2005. Nadal je harao šljakastim terenima širom sveta – prvo je uzeo dve manje titule, a zatim se pobedama u Monte Karlu, Barseloni i Rimu istakao kao najozbiljniji kandidat za osvajanje Otvorenog prvenstva Francuske.
U Pariz je došao kao peti teniser na svetu i četvrti nosilac i u svom prvom učešću na Garosu izgubio je tri seta do titule. Redom je eliminisao Burgsmilera, Malisa, Gaskea, Grožana, Davida Ferera, Federera, a u finalu ga je čekao 26-godišnji Marijano Puerta, najveće iznenađenje turnira.
Levoruki Argentinac vrhunac karijere doživeo je 2000. godine, kada je igrao u pet finala i osvojio jednu titulu. Potom je imao problema sa povredama, a devet meseci je bio van terena zbog doping-skandala.
Rolan Garos 2005. trebalo je da bude Puertin povratak na velika ’puerta’ (puerta=vrata na španskom). Argentinac je briljantnim partijama tokom te dve nedelje savladao Ljubičića, Fligena, Vavrinku, Akasusa, a u četvrtfinalu protiv Kanjasa i polufinalu sa Davidenkom uspeo je da preokrene rezultat nakon 1-2 u setovima.
Na red je napokon došao i meč za titulu. Nakon vođstva Nadala od 2:0, Puerta je naglo preuzeo inicijativu, koristio nešto kraće lopte Majorčanina i neumoljivim napadima ga terao da pravi više neiznuđenih grešaka nego što je uobičajeno. Prvi set bio je spektakularan – mnogo nadmudrivanja spinovima sa osnovne, divne skraćene loptice i ubitačni tempo u kojem je publika na „Filip Šatrijeu“ uživala.
„Mislio sam da ću izgubiti nakon prvog seta“, rekao je Nadal.
Argentinac je uzeo prvi set u taj brejku, ali u naredna dva nije mogao da zadrži igru na tako visokom nivou, pa je Nadal sa lakoćom preokrenuo. Igra Majorčanina bila je zapanjujuća i zrela, pa Puerta jednostavno nije mogao da isprati taj tempo.
Drama je do kraja viđena jedino krajem četvrtog seta kada je Puerta uspeo da neutrališe brejk zaostatka, ali više od toga nije mogao – 6:7, 6:3, 6:1, 7:5.
Već na tom turniru bilo je očigledno da ono što Španca, uz sve igračke kvalitete, najviše razlikuje od drugih jeste čelična volja i mirnoća u ključnim trenucima.
„Borio sam se za svaku lopticu. Kada imam problema u meču, ja nastavljam da se borim, borim i borim“.
Rafael Nadal, tada 19-godišnjak, završio je tu sezonu na šljaci sa 24 pobede u nizu, što će se u naredne dve godine pretvoriti u 81 trijumf uzastopno, najdužu seriju pobeda na jednoj podlozi u istoriji tenisa.
Takođe, Nadal je postao prvi teniser od Matsa Vilandera 1982. koji je osvojio Rolan Garos na debiju.
„Ovo su predivni momenti, ovo je neverovatno, ispunio sam svoj cilj. Prvi put u životu plakao sam posle meča“.
Puertina karijera ponovo je krenula nizbrdo – te iste godine bio je pozitivan na etilefrin i suspendovan je na osam godina. Takođe, svi rezultati od Rolan Garosa 2005. su mu poništeni, a morao je i da vrati sav novac iako je ITF zaključio da je količina etilefrina koja je uzeta nije mogla da utiče na Puertine igre
B92
Malo podsjećanje na Roland Garros 2005 i pojavu Rafe Nadala
Napokon ćemo danas vidjeti malo tenisa.3.20 pm: Covers coming off! Hurrah!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Totalsport
DVA su kišna prekida itekako utjecala na satnicu zemljanog Grand Slam turnira, pariškog Roland Garrosa. A, on je praktički tek započeo.
Iako se nije mučio u meču protiv 70. igrača svijeta, Kolumbijca Alejandra Falle, najbolji tenisač današnjice Roger Federer zaustio je poslije prolaska u treće kolo izborenog 7:6(4), 6:2, 6:4 pobjedom:
"Trebamo krov, po mogućnosti već sutra. Bilo bi to sjajno, ali znam da se tenis na ovaj način igra dekadama. I mi smo naviknuti odlaziti s terena i vraćati se na njega, postali smo fleksibilni u ovakvim situacijama."
"Čini mi se da je French Open pod pritiskom budući da su Wimbledon i Australian Open natkrili svoje glavne terene. Organizator mora prepoznati kada je pravi trenutak za donijeti ovakvu odluku. Sigurno je da bi svi voljeli gledati tenis bez prekida", dodao je Federer, čiji je meč protiv Falle također prekidala kiša, i zaključio:
"I ja vjerujem u tradiciju i sve što uz to ide, ali ovo nema smisla. Bilo bi tužno vidjeti da turnir ode odavde, no dođe li do toga, sigurno će svemu kumovati dobri razlozi."
French Open održava se u Roland Garrosu od 1928. godine, a savez ima ugovor s Roland Garrosom do 2015. godine. Ukoliko se čelnici Francuskog teniskog saveza odluče na preseljenje, jedna od tri varijante za novu lokaciju je pariški Disneyland, druga je u blizini Versajske palače, a treća u Ysernu.
Fed je apsolutno u pravu.
DVA su kišna prekida itekako utjecala na satnicu zemljanog Grand Slam turnira, pariškog Roland Garrosa. A, on je praktički tek započeo.
Iako se nije mučio u meču protiv 70. igrača svijeta, Kolumbijca Alejandra Falle, najbolji tenisač današnjice Roger Federer zaustio je poslije prolaska u treće kolo izborenog 7:6(4), 6:2, 6:4 pobjedom:
"Trebamo krov, po mogućnosti već sutra. Bilo bi to sjajno, ali znam da se tenis na ovaj način igra dekadama. I mi smo naviknuti odlaziti s terena i vraćati se na njega, postali smo fleksibilni u ovakvim situacijama."
"Čini mi se da je French Open pod pritiskom budući da su Wimbledon i Australian Open natkrili svoje glavne terene. Organizator mora prepoznati kada je pravi trenutak za donijeti ovakvu odluku. Sigurno je da bi svi voljeli gledati tenis bez prekida", dodao je Federer, čiji je meč protiv Falle također prekidala kiša, i zaključio:
"I ja vjerujem u tradiciju i sve što uz to ide, ali ovo nema smisla. Bilo bi tužno vidjeti da turnir ode odavde, no dođe li do toga, sigurno će svemu kumovati dobri razlozi."
French Open održava se u Roland Garrosu od 1928. godine, a savez ima ugovor s Roland Garrosom do 2015. godine. Ukoliko se čelnici Francuskog teniskog saveza odluče na preseljenje, jedna od tri varijante za novu lokaciju je pariški Disneyland, druga je u blizini Versajske palače, a treća u Ysernu.
Fed je apsolutno u pravu.
Danas bi moglo biti malo više tenisa. Na rasporedu bi trebalo biti nekoliko veoma zanimljivih mečeva. Prije svih, meč na Suzanne Lenglen stadionu, između Murraya i Baghdatisa. Škot nikada nije slavio protiv kipranina, ali posljednji međusobni duel datira još iz 2007. godine. Pred ovog meča, vatre bi trebalo biti i na sljedećim mečevima
Youzhny - Troicki
Čilić - Mayer
Isner - Berdych
Kod dama imamo derbi između Rezai i Petrove, a trebalo bi biti zanimljivo i na mečevima između Schiavone i Li i Kuznetsove i Kirilenko.
Kad smo već kod Kirilenko...

P.S. Čisto za one koji ne znaju
Youzhny - Troicki
Čilić - Mayer
Isner - Berdych
Kod dama imamo derbi između Rezai i Petrove, a trebalo bi biti zanimljivo i na mečevima između Schiavone i Li i Kuznetsove i Kirilenko.
Kad smo već kod Kirilenko...

P.S. Čisto za one koji ne znaju
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
10.55 am: Morning everyone, and welcome to day six of the 2010 French Open! I’m still Drew Lilley (so get over it) and today, we’re going to try to blitz the third round. The weather is absolutely gorgeous, and will be for the next 72 hours.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
ACE leaders - Men
1. J.Isner - 46
2. A.Roddick - 32
3. T.De Bakker - 31
4. L.Lacko - 26
4. G.Monfils - 26
4. A.Murray - 26
7. J.Tsonga - 25
8. B.Paire - 24
8. S.Wawrinka - 24
10. T.Berdych - 22
ACE Leaders - Women
1. M.Rybarikova - 19
2. L.Hradecka - 18
3. A.Petkovic - 13
4. Y.Shvedova - 11
5. J.Jankovic - 10
5. S.Williams - 10
7. J.Goerges - 8
7. D.Hantuchova - 8
9. A.Wozniak - 7
9. A.Rezai - 7
1. J.Isner - 46
2. A.Roddick - 32
3. T.De Bakker - 31
4. L.Lacko - 26
4. G.Monfils - 26
4. A.Murray - 26
7. J.Tsonga - 25
8. B.Paire - 24
8. S.Wawrinka - 24
10. T.Berdych - 22
ACE Leaders - Women
1. M.Rybarikova - 19
2. L.Hradecka - 18
3. A.Petkovic - 13
4. Y.Shvedova - 11
5. J.Jankovic - 10
5. S.Williams - 10
7. J.Goerges - 8
7. D.Hantuchova - 8
9. A.Wozniak - 7
9. A.Rezai - 7
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Jao ovog Ivana. Pa u dva dana me ubija i ozivljava X puta. Ali majstor dobi mec. Fish nije bio lak plijen, iako mu prezime to ne kaze.
Zadnja dva geam-a su bila na nivou. Odlican backhand na servis Fisha, a onda na svoju servu pokoji as, i jedan sjajan potez koji ga je cak naveo da zaplese.
Bogu hvala na slobodnom vremenu, pa ce se sad moci malo ozbiljnije pratiti.
Zadnja dva geam-a su bila na nivou. Odlican backhand na servis Fisha, a onda na svoju servu pokoji as, i jedan sjajan potez koji ga je cak naveo da zaplese.
Bogu hvala na slobodnom vremenu, pa ce se sad moci malo ozbiljnije pratiti.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Bravo Marine majstore, sjajan si bio danas, iako je u nedjelju Soderling vjerujem u tebe
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Marin veoma dobar, ali ne mogu da ne pohvalim Mayera, koji je izgubio samo zbog neiskustva.Ted Mosby je napisao/la:Bravo Marine majstore, sjajan si bio danas, iako je u nedjelju Soderling vjerujem u tebe
Danas nas očekuje meč između Henin i Sharapove, koji bi trebao zadovoljidi ukuse ljubitelja tenisa. Od ostalih mečeva bih izdvojio okršaj Belluccija i Ljubičića, kao i meč između Almagra i Dolgopolova.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Jučerašnji dan je donio i prve četvrtfinalne parove :
Federer-Soderling
Berdych-Yozhny
Federer je rutinski prošao Mirkinog brata iako je bilo određenih problema u drugom setu.
Soderling je prošao Marina nakon mnogo bolje igre.Marin je opet odigrao kao " tetkica", servis već hronično loš iako Soderlinga kada se onako raširi kao vjetrenjača i odalami loptu kao drvosječa nije nimalo lagano savladati.Mats Wilander je po staroj navici opet bio pun pohvala na račun sunarodnika a tokom prenosa meča je rekao da ovakvog Soderlinga može pobijediti jedino Roger Federer!?!?
Berdych je odigrao odličan meč tako da Murray nije imao nikakve šanse za prolaz dalje.
Federer-Soderling
Berdych-Yozhny
Federer je rutinski prošao Mirkinog brata iako je bilo određenih problema u drugom setu.
Soderling je prošao Marina nakon mnogo bolje igre.Marin je opet odigrao kao " tetkica", servis već hronično loš iako Soderlinga kada se onako raširi kao vjetrenjača i odalami loptu kao drvosječa nije nimalo lagano savladati.Mats Wilander je po staroj navici opet bio pun pohvala na račun sunarodnika a tokom prenosa meča je rekao da ovakvog Soderlinga može pobijediti jedino Roger Federer!?!?
Berdych je odigrao odličan meč tako da Murray nije imao nikakve šanse za prolaz dalje.
Zaista nevjerovatni udarci, punom snagom, isto kao prošle godine. Šteta što ide na Federera, ali jbg, sad ili nikadMister No je napisao/la:Soderlinga kada se onako raširi kao vjetrenjača i odalami loptu kao drvosječa nije nimalo lagano savladati.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Danas se igraju druga četiri meča osmine finala kod muškaraca, izdvojio bih meč Verdasco - Almagro, koji će sigurno biti jako zanimljiv.
Kod žena se takođe igraju četiri meča, tri para su jako zanimljiva: Henin - Stosur, S.Williams - Peer i Janković - Hantuchova.
Sutra nas očekuje teniska ljepotica: Federer - Soderling; mislim da Rogera na ovom turniru mogu dobiti samo Rafa i Robin.
Kod žena se takođe igraju četiri meča, tri para su jako zanimljiva: Henin - Stosur, S.Williams - Peer i Janković - Hantuchova.
Sutra nas očekuje teniska ljepotica: Federer - Soderling; mislim da Rogera na ovom turniru mogu dobiti samo Rafa i Robin.
Strava su mu udarci, nisam odavno vidio da neko udara onako ravno i jako a opet tako precizno.Virtu4l je napisao/la:Zaista nevjerovatni udarci, punom snagom, isto kao prošle godine. Šteta što ide na Federera, ali jbg, sad ili nikadMister No je napisao/la:Soderlinga kada se onako raširi kao vjetrenjača i odalami loptu kao drvosječa nije nimalo lagano savladati.
Imaće Fed s njim problema jer ni Soderling nije onaj stari , Magnus mu je popravio psihu , već je igrao sa Fedom jesenas na US Openu 5 setova, i u pravu si sad ili nikad.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.