Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

BvB09
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la BvB09 » 21 dec 2015, 23:25

@schweinsteiger pozdrav da ti probam pomoći, skreniraj računar ponovo ali sada sa, malwarebytes.Idemo dalje udji u bios, i isključi "speedstep",pošto bi to mogao biti uzrok.Možeš isto probati,ovaj hotfix https://support.microsoft.com/en-us/kb/976417
Promjeni pastu na procesoru to je još jedna solucija :kafa:
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 21 dec 2015, 23:30

Nije nista cudno u tome sto ti usage skoci na 100% prilikom otvaranja nekog programa. Obicno to traje veoma kratko i ne primjeti se.
Ako nemas problema sa virusima, zapusenim kulerom i osusenom pastom, onda je vjerovatno problem u fizickoj dotrajalosti neke od komponenti (u ovom slucaju procesora). Inace, ljudi zaboravljaju da komponente imaju odredjen vijek trajanja same po sebi.
Npr, moj PC je star sest godina. Iste programe koje je prije par godina otvarao u roku odmah, sad mu treba minuta. Znaci iste programe, ne novije verzije ili slicno. Ista stvar i sa igricama, nekad sam xy igricu mogao igrati na highest postavkama, a sad je jedva vrtim na medium itd...
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 22 dec 2015, 20:32

**** te imam problem s laptopom.

slika :mrgreen: :mrgreen:

Asus Eee ne radi po 20 sek i iskljuci se onda radi sasvim normalno, pa nema slike, pa ima slike sve normalno. Sihiri :mrgreen:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 22 dec 2015, 20:41

@Heller Odes u event viewer, pod custom views - administrative events nadjes errore, uslikas ili kopiras i postavis.

Zatim vidis u device manageru ima li kakvih usklicnika i usput skines HW monitor, instaliras, pokrenes, dok je pokrenut otvori dvije tri - stranice, vidis temp, uslikas i postiras.

Tek tada se moze nagadjati o problemima, da li su software/hardwer prirode.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 22 dec 2015, 20:50

Ma care evo sad ne mogu da dodjem do desktopa a kamoli sta drugo, nisam bas laik sto se tice racunara, i to bi sve probo al odnijecu ga u servis zabij mu.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 22 dec 2015, 20:53

Samo tako mozes ukloniti neke greske, al za to treba vremena. Naravno postoji milion razloga za problem tog tipa, ali naravno bolje je odnijeti u neki provjeren servis.

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 22 dec 2015, 20:57

Je li imao neko sličnih problema. Hebe me neki program koji se zove "ADsafe", neki malware ili šta već, instalira se sam i na kineskom je jeziku ili nekom sličnom, ne mogu ga nikako uninstalirati, pa sam skinuo neki program pomoću kojeg ga uspijem izbrisati ali se on opet za par sati instalira i sve tako, uz njeg dođe još jedan programčić i njih dvojica deru ram. Help. :)
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 23 dec 2015, 00:23

Asteriks je napisao/la:@Besic To ti je skup problema uzrokovanih destablilizacijom registra, konfliktom operativnog sistema i video drivera,...

Kao prvo skines advanced systemcare (instal, ocistis i restart pc).

Nakon toga, deinstaliraj dotadasnji antivirus (ak je avast, skines https://www.avast.com/uninstall-utility te u safe mode izbrises pomenuti antivirus) te instaliraj 360 Total Security.

Kada sve zavrsis, provjeri device manager (desni klik na my computer, manage i onda pod device manager trazis ima li kakvih upitnika/usklicnika). Ako ima pod driverom grafe, treba ga update ili reinstalirati.
Uradio to sve i instalirao taj 360 i sad mi nece net nesto ?

Edit : Ide net al sporo skroz
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 23 dec 2015, 00:40

adnan_nanda je napisao/la:Je li imao neko sličnih problema. Hebe me neki program koji se zove "ADsafe", neki malware ili šta već, instalira se sam i na kineskom je jeziku ili nekom sličnom, ne mogu ga nikako uninstalirati, pa sam skinuo neki program pomoću kojeg ga uspijem izbrisati ali se on opet za par sati instalira i sve tako, uz njeg dođe još jedan programčić i njih dvojica deru ram. Help. :)
Skini program malwarebytes i probaj sa njim skenirati pa ukloniti.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 23 dec 2015, 08:04

Uradio to sve i instalirao taj 360 i sad mi nece net nesto ?

Edit : Ide net al sporo skroz
Deinstaliraj ovaj advanced system care, jer ove tune up programe ne treba ostavljati nakon koristenja.

E sada dolazimo na drugi dio problema. Za to ti je potreban specijalan alat koji ce ti vrati operativni sistem na nivo slican onom nakon instalacije.

http://www.majorgeeks.com/files/details ... epair.html skines ga ispod ovih download locations. Nakon instalacije, ides ovo system repair, cekiras sve stvake i pustis da odradi pos'o (trebat ce mozda i 35 - 40 min. da zavrsi). Usput cekiraj stvaku kada zavrsi da se restartuje pc. Onda nakon restarta, sve deinstaliras (programe ovog tipa advanced system care, pomenuti i ak imas i ccleaner) osim antivirusa.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 23 dec 2015, 16:18

.
Zadnja izmjena: likusa, dana/u 03 feb 2016, 22:39, ukupno mijenjano 1 put.
Željeznicar za život cijeli !

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 25 dec 2015, 17:53

Laptop mi se konektuje na wi fi al nema interneta iako je konektovano. IP sam probavao i automatic i kucat svoju alli opet nista. Kad povezem na kablo radi. A sa drugim uredjajima se normalno povezem :(
Zna li iko ista ? :(

EdoBa
Kontakt:

Post Postao/la EdoBa » 27 dec 2015, 11:21

Koji program se koristi da se napravi "butabilan" stik i koji je najbolji besplatni antivirus?

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 27 dec 2015, 11:26

Meni je uspijevalo sa Rufus-om, pa pokusaj.

Sto se tice antivirusa, Asteriks proporucio 360 total security, i meni radi odlicno, neprimijetno :thumbup: Do tad sam koristio Avast, prije toga Nod, ali ovaj zadnji po meni najbolji.
Mia San Mia

EdoBa
Kontakt:

Post Postao/la EdoBa » 27 dec 2015, 11:34

R32 je napisao/la:Meni je uspijevalo sa Rufus-om, pa pokusaj.

Sto se tice antivirusa, Asteriks proporucio 360 total security, i meni radi odlicno, neprimijetno :thumbup: Do tad sam koristio Avast, prije toga Nod, ali ovaj zadnji po meni najbolji.
a sta mislis za onu microsoftovu neku aplikaciju(za butabilan stik?=) ? :crazy: :crazy:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 27 dec 2015, 11:36

Eh ne znam, vjeruj. Nisam pokusavao pa ti ne mogu reci nista za to.
Mia San Mia

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 dec 2015, 21:50

Ima li neko link sa PIK-a one firme ili prodavnice sto proadje strasne kompjutere i sastavlja ih po zeljma ?

Da li je neko od vas kopovao sta kod njih da li su pouzdani i tako te stvari ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 28 dec 2015, 21:58

Ja sam od http://mickey84.olx.ba/ uzeo komp. prije pola god. i nemam nikakvih problema do sad. Ne znam da li si na ovog mislio?

Barcod
Kontakt:

Post Postao/la Barcod » 28 dec 2015, 22:45

I ja od Mikija prijegod uzeo komp lik totalno sve ispostovao kako je dogovoreno....eh da to mogu rec za ppk od kojeg sam monitor uzeo
Arsenal All The Way !

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 28 dec 2015, 22:56

EdoBa je napisao/la:
R32 je napisao/la:Meni je uspijevalo sa Rufus-om, pa pokusaj.

a sta mislis za onu microsoftovu neku aplikaciju(za butabilan stik?=) ? :crazy: :crazy:
Meni radi i sa tim programom (Windows USB/DVD Download Tool).
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 114 gostiju.