Momci
Skijanje
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- Liverpool. YNWA
- Kontakt:
Re: Skijanje
Žestoko je krenuo Aksel, nema mu se šta prigovoriti, ali vidjet ćemo ga u januaru i februaru, posebno na Lauberhornu i Streifu, kada se bude lomila sezona.
Sjajni Svindal bilježi novu pobjedu u spustu u Val Gardeni. Fayed je drugoplasirani, a Jansrud trećeplasirani. Nažalost, takmičenje je obilježio težak pad Matthiasa Mayera, koji je helikopterom prevezen u bolnicu. Nadam se da posljedice neće biti tako strašne i da će se što prije vratiti na stazu, no sasvim je izvjesno da je zadobio ozbiljne povrede desne ruke i ramena, vjerovatno i kuka.
- pride_of_merseyside
- Kontakt:
Eva Maria Brem

- Liverpool. YNWA
- Kontakt:
- pride_of_merseyside
- Kontakt:
I opet Kristoffersen.
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
I opet Kristoffersen.pride_of_merseyside je napisao/la:I opet Kristoffersen.![]()
Nad tobom sunce najljepše sja
Strasnooo!pride_of_merseyside je napisao/la:I opet Kristoffersen.![]()
[youtube][/youtube]
Max Allegri
Poderase Norvezani u svim disciplinama.
Na nedavno održanim takmičenjima Internacionalni FIS Palandoken kup i Internacionalni FIS Sarikamis kup u Turskoj, naš reperezentativac u Alpskom skijanju Eman Emrić nakon dva zlata u slalomskim utrkama osvojio je i dva srebra u dvije veleslalomske utrke!
Tom prilikom Emrić je svoje uspjehe kratko prokomentarisao:
"Ispunio sam moja očekivanja na ovim takmičenjima, sa obzirom da u slalomu, a ni u velelslalmu nisam bio najbolje rangiran takmičar po FIS bodovima. Na ovim utrkama uspio sam nadjačati protivnike dva puta u slalomu i dospjeti na dva druga mjesta u velelslalomu", govori na naš portal Eman Emrić i dodaje:
"Dva srebra i dva zlata su veliki uspjesi u mojoj karijeri, kako rezultatski gledajući tako i motivacijski. Iz ovih takmičenja sam izvukao veliku dozu samopouzdanja za budućnost i naredna takmičenja, koja su već za par dana 28. i 29. decembra u Banskom u Bugarskoj. Nakon toga nastavljam sa brzim disciplinama u Norveškoj. Skijalište Palandoken i grad Erzurum ostat će mi u lijepom pamćenju. Predivno mjesto, ogromno i dobro organizovano skijalište. Imao sam odlično iskustvo sa domaćom turskom ski Federacijom, koji su me ljubazno ugostili", govori naša skijaška nada.
Na Međunarodnoj Fis trci „Palandoken Cup“ koju turska skijaška federacija svake godine organizuje na istoku Turske pored grada Erzurum skijalište Palandoken, vožene su dvije veleslalomske utrke na kojima je naš Eman Emrić uzeo dva srebra. Podsjetimo, na istom takmičenju Eman je u dvije slalomske voznje uzeo dva zlata. Prvo mjesto u veleslalomu uzeo je Madžar.
Medalje i nagrade uručio je prvi čovjek skijaške turske federacije koji je izrazio posebno posebno zadovoljstvo što je 4 medalje uzeo bh. reprezentativac!
- akisarajevo92
- Kontakt:
I naočale namještao pri ovim brzinama..
Svaka čast što ga nije puno omelo pri vožnji
Svaka čast što ga nije puno omelo pri vožnji
Jansrud već drugi put u borbi prsa u prsa pobjeđuje Svindala. 
Sutra nas očekuje ono pravo uzbuđenje, jedan od dva legendarna spusta je na rasporedu.
Nadam se da magla neće biti prepreka da gledamo skijaše na kompletnom Lauberhornu.
Sutra nas očekuje ono pravo uzbuđenje, jedan od dva legendarna spusta je na rasporedu.
Na vrhunskom nivou je odskijao Svindal i iskreno mi je drago što će zabilježiti pobjedu. Pored njega, sjajan je bio i Reichelt (Akselu je baš laknulo kada je vidio da se historija ipak neće ponoviti po ulasku Hannesa u cilj
), kojem je Wengen vjerovatno najdraža staza, obzirom da je navikao na podijume.
Ostatak klape je baš podbacio na ovom skraćenom spustu. Uslovi na stazi su bili problematični u određenim trenucima, ali to nikako nije opravdanje za slaba izdanja, posebno ako znamo o kakvom takmičenju se radi.
Ukoliko bi trenutno najbolji Norvežanin na sličan način pokorio i legendarni Streif, onda mu od srca želim da skine Hirschera (čija je vladavina u slalomu ozbiljno narušena, a ne sviđaju mi se ni njegovi sve češći izostanci) s trona i osvoji Veliki kristalni globus, jer je to svojom borbom i zalaganjem bez sumnje zaslužio.
Ukoliko bi trenutno najbolji Norvežanin na sličan način pokorio i legendarni Streif, onda mu od srca želim da skine Hirschera (čija je vladavina u slalomu ozbiljno narušena, a ne sviđaju mi se ni njegovi sve češći izostanci) s trona i osvoji Veliki kristalni globus, jer je to svojom borbom i zalaganjem bez sumnje zaslužio.
Prema Hirscherovoj reakciji, moguće da je imao problema sa skijama, iako je možda samo do njegove pretjerane agresivnosti u situaciji kada su uslovi na stazi očajni. No morao je rizikovati zbog podbačaja u prvoj seriji.
Čekamo rasplet takmičenja. Ono što je već sada jasno je da će Svindal biti lider u SK-u.
Čekamo rasplet takmičenja. Ono što je već sada jasno je da će Svindal biti lider u SK-u.
Kris.
Italijani.
Marcel.
Italijani.
Marcel.
e jeste mi drago što je i ovaj Hirscher nabasao na sebi ravnog, samo tako momčino
- legenda reala
- Kontakt:
Otkad ono Šamšal nastupa za Mađarsku??
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.