FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

jurisicduska
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la jurisicduska » 24 dec 2015, 13:57

Nije te niko poklapao, pokazalo se ispravnim tvoje razmišljanje o Dženanu koje sam također dijelio. Na forumu imaš ultra pozitivne ljude i šta god da se desi, dobro je, može i gore i imaš realne ljude koji će znati iskritikovati kad nešto očigledno nije ok. Mi na terenu smo i ove sezone dovoljno dobro stajali da pobijedimo Slaviju, Travnik, Doboj Kakanj, upravo zbog razloga neke druge prirode ih nismo pobijedili. Derbi emotivno zamjeram a objektivno te utakmice su od pamtivijeka neizvjesne i dešavalo se da gori pobijedi milion puta pa to ne može se uzeti za zlo, osim ličnog doživljaja, Široki i Zrinjski su tu negdje s nama, protiv širokog se imalo šta vidjeti protiv Zrinjskog mrka kapa. Dakle nije problem u 6 poraza, problem je u ova tri, bez njih bi bili prvi i ne bi se sekirali a oni su se desili iz razloga o kojim ti nećeš da raspravljamo, da se nije raspravljalo i ovdje i na bitnijim mjestima od ovog i dan danas bi ti tako bilo, jesi zahvalan ti na ovoj čistci mrtvih tkiva iz svog kluba, ja jesam je.beš ga. Nisu to bile teorije zavjere, više pokušaj da se tog oslobodi, tog što te koči da statistički budeš jedan dan ko Zvezda. Zvezda sa fudbalskog aspekta je napravila pravo dobru priču, administrativno smo korak ispred njih, sportski oni 100 ispred nas, jel to normalno? E sad imaš u našem okruženju klubova koji se zadovoljavaju da prave administrativne priče, koje im također ne idu najsjajnije, ja se tim ne zadovoljavam, dovoljno godina i pameti imam da znam da je moguće i jedno i drugo pogotovo na Balkanu gdje ti ne treba 100 miliona da nešto napraviš, možeš ti ovdje i za relativno manji budžet od našeg napraviti ekipu koja gori na terenu - čitaj Sloboda. Mene je PitarBordo stid da nas pobjeđuju sela i zaseoci, nije meni to krivo, ne kritikujem ja iz zlobe nego iz stida. I ja obvitavam na istoku pijem sokišu i nerviram se ko i ti, al čim prije skontaš da je teren samo personifikacija svega okolo svlačionice i cjelokupnog sportskog segmenta i da se tu ispoljava sve što remeti razvoj tog loptanja što bi rekli shvatit ćeš da treba kritikovati. Nećemo biti ovce, ovo za plate je isto sasvim normalno svugdje u svijetu ne znam što kod nas nije, ako znamo koliko Messi zarađuje što ne bi znali koliko Sindibad Terzić zarađuje, čak i u komšiluku okolo se sve zna, Partizan, Zvezda, Dinamo, sve se zna, tako se to radi. Ne radi se kad ima razlog da se to ne zna a nije to samo do nas nego do aparata državnog pa nikad niko ne sazna tačne cifre, poređenja su validna i normalna, imamo li pravo dići glas ko vlasnici tih godišnjih i članskih i zapitati se zašto ovaj ima više od najboljeg igrača na terenu u ligi i najvrijednijeg, imamo. Moram li ja biti upravu, ne moram, ja svoje greške priznam.

I nije baš da se nisi ničim izdvojio, normalno da crnjačiš, izdvojio si se tim što imaš bilans poslovanja u stvarnom plusu i praviš novac, što si napravio kamp, što možeš sebi priuštiti igrača ko Benko, vjeruj da to ne može niko u ligi, što imaš uslove rada vrhunske, evo i trener je po nekim kriterijima dobar i dobro radi, ja opet čekam da sve prođe pa ću dati osvrt, ne valja odmah suditi, izdvojio si se organizaciono, izdvojio si se sponzorima, izdvojio si se članovima, izdvojio si se svim osim sportskog dijela, e to ću kritikovati dok god se ne izdvojimo, a imamo sve uslove za to. Što se ne izdvojimo baš zbog ovih stvari koje i kritikujemo, i ti - trener i ja - primanja i hilmo - zalaganja i peti deseti. Što da se šuti o tom. Nema potrebe. Doće jel neko pa nam reć e vi ovako ili onako, znaš koliko me to zanima, ne može nam ništa niko reći jer i sami imaju mnogo većih i dubljih problema. Tako da nije sve bijelo i med i mlijeko a nije vala ni crno. Ja se trudim pohvaliti sve što je dobro i biti objektivan, kad je loše loše je i ne voli neko više od mene Sarajevo ako kaže da je dobro, naprotiv. I ti kritikuj, nema veze šta ko kaže, isto ko da se ustručavaš reći ne sviđa mi se ovo ili ono, zbog čeg, atmosfere na forumu, mi smo toliko bitni da ne bi vjerovao. Evo ti primjer moj brat koji ne dolazi na ove forume a prati Sarajevo kao i ja, me nazvao sa posla i rekao jao jesi vidio kakvu smo igračinu doveli, Simeunovića, on to tako vidi, ja ovako. Što ti dajem taj primjer, 90% ljudi koji ne sudjeluje ovdje s nama svaki dan je puno zadovoljniji tim transferom nego mi. S druge strane i njih zanima teren a odgovor kako im se dopalo ovo do sad vidiš na stadionu po posjeti, dakle nije im se baš dopalo. A mi, mi uvijek tu iako se meni ne dopada ni Simeunović ni mnogi drugi. Ko više voli ovi što kritikuju ili ovi što ne dolaze na utakmice kad smo peti ?

Evo Puzigaća je vrh što ode. Jednom riječju zasluženo. Hajd sad u Krupu ili Borac pa tamo igraj kako igraš. A ovdje su mi isto tako pisali ma dao devet golova dobar bek. Neću da vadim postove, misliš da me interesovalo. Za koga sam god napisao da je očajan sad je bivši naš igrač. I naravno to nešto govori. Zasluženo sam ih kritikovao.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 24 dec 2015, 14:09

Hoceli komsije doci org :mrgreen: ..jbt treba na vakat karte uzeti.. :D :D
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 24 dec 2015, 14:13

Poceli ste pisati postove ko boccacio..
Bahati, bahati Željkan!
1946

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 24 dec 2015, 14:14

Ode krmak debeli, naš najgori lijevi bek kojeg ja pamtim (89' naovamo). Doduše, možda igrački i nije najgori, ali kada se tu doda efekat koji je imao na svlačionicu...

Dabogda za malene potpiso da ispadnu iz lige.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 24 dec 2015, 14:14

@joker Taj nick k'o da mi je negdje proletio kad sam kliktao dole po onom kanta godine... Ne znam šta to znači... NAPISAO SAM JEDAN POST i odmah me prozivaš... :cry:
Samo Saraj'vo.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 24 dec 2015, 14:29

PitarBordo je napisao/la:@joker Taj nick k'o da mi je negdje proletio kad sam kliktao dole po onom kanta godine... Ne znam šta to znači... NAPISAO SAM JEDAN POST i odmah me prozivaš... :cry:
Ma voli lik ovako razvuci post od pola metra ko vi danas.. :D
Bahati, bahati Željkan!
1946

meme pitar
Kontakt:

Post Postao/la meme pitar » 24 dec 2015, 14:29

jurisicduska je napisao/la:Nije te niko poklapao, pokazalo se ispravnim tvoje razmišljanje o Dženanu koje sam također dijelio. Na forumu imaš ultra pozitivne ljude i šta god da se desi, dobro je, može i gore i imaš realne ljude koji će znati iskritikovati kad nešto očigledno nije ok. Mi na terenu smo i ove sezone dovoljno dobro stajali da pobijedimo Slaviju, Travnik, Doboj Kakanj, upravo zbog razloga neke druge prirode ih nismo pobijedili. Derbi emotivno zamjeram a objektivno te utakmice su od pamtivijeka neizvjesne i dešavalo se da gori pobijedi milion puta pa to ne može se uzeti za zlo, osim ličnog doživljaja, Široki i Zrinjski su tu negdje s nama, protiv širokog se imalo šta vidjeti protiv Zrinjskog mrka kapa. Dakle nije problem u 6 poraza, problem je u ova tri, bez njih bi bili prvi i ne bi se sekirali a oni su se desili iz razloga o kojim ti nećeš da raspravljamo, da se nije raspravljalo i ovdje i na bitnijim mjestima od ovog i dan danas bi ti tako bilo, jesi zahvalan ti na ovoj čistci mrtvih tkiva iz svog kluba, ja jesam je.beš ga. Nisu to bile teorije zavjere, više pokušaj da se tog oslobodi, tog što te koči da statistički budeš jedan dan ko Zvezda. Zvezda sa fudbalskog aspekta je napravila pravo dobru priču, administrativno smo korak ispred njih, sportski oni 100 ispred nas, jel to normalno? E sad imaš u našem okruženju klubova koji se zadovoljavaju da prave administrativne priče, koje im također ne idu najsjajnije, ja se tim ne zadovoljavam, dovoljno godina i pameti imam da znam da je moguće i jedno i drugo pogotovo na Balkanu gdje ti ne treba 100 miliona da nešto napraviš, možeš ti ovdje i za relativno manji budžet od našeg napraviti ekipu koja gori na terenu - čitaj Sloboda. Mene je PitarBordo stid da nas pobjeđuju sela i zaseoci, nije meni to krivo, ne kritikujem ja iz zlobe nego iz stida. I ja obvitavam na istoku pijem sokišu i nerviram se ko i ti, al čim prije skontaš da je teren samo personifikacija svega okolo svlačionice i cjelokupnog sportskog segmenta i da se tu ispoljava sve što remeti razvoj tog loptanja što bi rekli shvatit ćeš da treba kritikovati. Nećemo biti ovce, ovo za plate je isto sasvim normalno svugdje u svijetu ne znam što kod nas nije, ako znamo koliko Messi zarađuje što ne bi znali koliko Sindibad Terzić zarađuje, čak i u komšiluku okolo se sve zna, Partizan, Zvezda, Dinamo, sve se zna, tako se to radi. Ne radi se kad ima razlog da se to ne zna a nije to samo do nas nego do aparata državnog pa nikad niko ne sazna tačne cifre, poređenja su validna i normalna, imamo li pravo dići glas ko vlasnici tih godišnjih i članskih i zapitati se zašto ovaj ima više od najboljeg igrača na terenu u ligi i najvrijednijeg, imamo. Moram li ja biti upravu, ne moram, ja svoje greške priznam.

I nije baš da se nisi ničim izdvojio, normalno da crnjačiš, izdvojio si se tim što imaš bilans poslovanja u stvarnom plusu i praviš novac, što si napravio kamp, što možeš sebi priuštiti igrača ko Benko, vjeruj da to ne može niko u ligi, što imaš uslove rada vrhunske, evo i trener je po nekim kriterijima dobar i dobro radi, ja opet čekam da sve prođe pa ću dati osvrt, ne valja odmah suditi, izdvojio si se organizaciono, izdvojio si se sponzorima, izdvojio si se članovima, izdvojio si se svim osim sportskog dijela, e to ću kritikovati dok god se ne izdvojimo, a imamo sve uslove za to. Što se ne izdvojimo baš zbog ovih stvari koje i kritikujemo, i ti - trener i ja - primanja i hilmo - zalaganja i peti deseti. Što da se šuti o tom. Nema potrebe. Doće jel neko pa nam reć e vi ovako ili onako, znaš koliko me to zanima, ne može nam ništa niko reći jer i sami imaju mnogo većih i dubljih problema. Tako da nije sve bijelo i med i mlijeko a nije vala ni crno. Ja se trudim pohvaliti sve što je dobro i biti objektivan, kad je loše loše je i ne voli neko više od mene Sarajevo ako kaže da je dobro, naprotiv. I ti kritikuj, nema veze šta ko kaže, isto ko da se ustručavaš reći ne sviđa mi se ovo ili ono, zbog čeg, atmosfere na forumu, mi smo toliko bitni da ne bi vjerovao. Evo ti primjer moj brat koji ne dolazi na ove forume a prati Sarajevo kao i ja, me nazvao sa posla i rekao jao jesi vidio kakvu smo igračinu doveli, Simeunovića, on to tako vidi, ja ovako. Što ti dajem taj primjer, 90% ljudi koji ne sudjeluje ovdje s nama svaki dan je puno zadovoljniji tim transferom nego mi. S druge strane i njih zanima teren a odgovor kako im se dopalo ovo do sad vidiš na stadionu po posjeti, dakle nije im se baš dopalo. A mi, mi uvijek tu iako se meni ne dopada ni Simeunović ni mnogi drugi. Ko više voli ovi što kritikuju ili ovi što ne dolaze na utakmice kad smo peti ?

Evo Puzigaća je vrh što ode. Jednom riječju zasluženo. Hajd sad u Krupu ili Borac pa tamo igraj kako igraš. A ovdje su mi isto tako pisali ma dao devet golova dobar bek. Neću da vadim postove, misliš da me interesovalo. Za koga sam god napisao da je očajan sad je bivši naš igrač. I naravno to nešto govori. Zasluženo sam ih kritikovao.
Sve ovo što si napisao ima smisla, ali imam dvije zamjerke, nadam se da se nećeš naljutiti.
Prva - sve si ovo mogao napisati a da nebude ovako opširno
Druga- Ne slažem se sa konstatacijom da trebamo mi osporavati ili procjenjivati kolika je kome plata. Ovo samo iz jednostavnog razloga- Onaj ko je dao te pare (čitaj Tan) zna ili bi trebao znati zašto je to tako. Nije problem jeli to javno- slažem se treba biti javno ali nisam preopterećen. Zašto bi ti ili ja trebali znati kolika je nekom plata u Sarajevu-zato što plaćamo članarinu???
Kolika je plata službeniku u Telekomu- neznam a plaćam račun svaki mjesec i to ohoho!
U firmi u kojoj ja radim plata je tajna a privatna je firma.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 24 dec 2015, 14:33

Mi nismo Privatni klub i privatna firma to što su vam nametnuli to ko vaše mišljenje je nonsens i neću se čak ni truditi da vas ispravim pravno relevantnim argumentima.

Ovo za Telekom i plate neću ni komentarisati, valjda nekad shvatiš šta si napisao.

Ne određuje Tan kolika će kome biti plata, nit on daje za plate i ne znam na osnovu čega si to zaključio.

Ne interesuje mene kolika je njima cifra, nego da ne bude plaćeniji prosječan igrač od najboljeg igrača lige, jer se to zove pranje para i izvlačenje istih iz kluba, preko ugovora i ugradnje u ugovore. Ne kažem da je to s nama slučaj ali zlu ne trebalo treba se znati. Cifre me ne interesuju. Niste vi to nešto skontali dobro.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 24 dec 2015, 14:42, ukupno mijenjano 1 put.

keli1946

Post Postao/la keli1946 » 24 dec 2015, 14:38

Onaj boccacio kad nesto napise svi mu se klanjaju i svrsavaju na njegove romane a da bude ko on za dusku je to uvreda( za mene bi bila) zato duska bezeveze ti je post :tralala:
Salim se malo duska je dobar lik pravo nesto ko hilmo samo sto ne voli denija nikako :lol: mnogo je prije bio pozitivniji al kako deni dođe...
"Mene treba dobrinja, trebaju me djeca..."

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 24 dec 2015, 14:47

Kad već spominjemo plate, evo recimo GSW (NBA) osvojiše prsten prošle sezone, nosio ih Curry, lik ubacuje trice bez problema sa gotovo centra... Ove sezone naguraše na bruku pobjeda na kraju tek jedan poraz nakon gotovo trećine prvenstva, opet Curry ih nosio, trenutno najbolji strijelac ekipe i najbolji strijelac CIJELE lige - u svojoj ekipi je tek 5. po plati, ispred njega Bogut, Klay, Igoudala i Green.... Tako da "što ovaj ima veću platu od ovog a ovaj bolji" - može značiti dvije stvari: tako je ispregovarao sâm ili tako je ispregovarao sâm.
Samo Saraj'vo.

crozzer
Kontakt:

Post Postao/la crozzer » 24 dec 2015, 14:49

Ko igra za nas u subotu i nedjelju ?

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 24 dec 2015, 15:21

crozzer je napisao/la:Ko igra za nas u subotu i nedjelju ?
I mene ovo zivo interesuje :salut:
ZZ

keli1946

Post Postao/la keli1946 » 24 dec 2015, 15:22

Ima Haris menadzera i neka trazi vecu platu a to se dobije tako sto potpises novi ugovor, njegovo je da igra najbolje sto moze ko sto je i radio dosad ako nista da se sto bolje proda.
Deni je dosao u neka bolja vremena i zahvaljujuci vjerovatno menadzeru dobio vecu platu (ako je istina da je veca)
Neznam cemu potreba za senzacionalnim pricama o izvlacenju para iz kluba da bi ispalo ono kao ja sam to uvidio ja mislim svojom glavom ja sam pametan ja cu otvoriti oci glupanima koji nista ne uvidjaju samo klimaju glavom jer valjalo je to skontati.
I onda se 1001 djete primi te price i ona krene dalje i dalje i dalje i posle prvog kiksa x2 ide dalje i onnda ode sve u pm lesinari dođu na svoje

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 24 dec 2015, 15:24

PitarBordo je napisao/la:Kad već spominjemo plate, evo recimo GSW (NBA) osvojiše prsten prošle sezone, nosio ih Curry, lik ubacuje trice bez problema sa gotovo centra... Ove sezone naguraše na bruku pobjeda na kraju tek jedan poraz nakon gotovo trećine prvenstva, opet Curry ih nosio, trenutno najbolji strijelac ekipe i najbolji strijelac CIJELE lige - u svojoj ekipi je tek 5. po plati, ispred njega Bogut, Klay, Igoudala i Green.... Tako da "što ovaj ima veću platu od ovog a ovaj bolji" - može značiti dvije stvari: tako je ispregovarao sâm ili tako je ispregovarao sâm.
Kruške i jabuke jarane.

U evropi, u fudbalu, normalno je da potpisuješ ugovor haman svake godine (ako ide IGRAČU u korist). Tipa, potpiso Neymar na 10 milona, odmah Messi potpisuje na 11, iako je imao na 9 recimo do 2018.g.

U američkim profesionalnim sportovima, posebno u nba, nema BOGA OCA da ti povećaju ugovor prije nego što ti istekne postojeći. Evo recimo, Derrick Rose je bio MVP lige (sad jel zaslužio, nije bitno, bio je u top 5 igrača lige sigurno te sezone) na rookie ugovoru, dakle dobro ispod PROSJEČNE plate u nba te godine. I niko apsolutno nije ni spomenuo tu činjenicu, jer je to tamo, normalno.

Ukratko, u NBA je nezamislivo da igrač bude javno nesretan radi ugovora, dok je u evropskom fudbalu to najnormalnije. Misliš da bi se Messi trudio da je plaćen recimo duplo manje od Neymara? Bi kurko, bojkotovao bi i durio se.

Sa druge strane, u NBA ugovori su javni, a u evropskom fudbalu sve je stvar nagađanja.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 24 dec 2015, 15:25

moj uzor-S.G je napisao/la:
Mislim da je @mortem prije nekoliko stranica napisao da igraju kadeti akademije. Nije zvanično i lijepo bi bilo kada bi napokon izašao spisak tih igrača. Ne vjerujem da će biti neko iz prvog tima.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 24 dec 2015, 15:26

Ma jok to ne izvlači se, priznao sam grešku, nema Deni veću platu, nasjelo se na priču, izvinuo sam se. Nego kažem da zlu ne trebalo takvi podaci trebaju biti dostupni jer se tako može manipulisati. Ne kažem da se sad manipuliše.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 24 dec 2015, 15:32

hilmo je napisao/la:
moj uzor-S.G je napisao/la:
Mislim da je @mortem prije nekoliko stranica napisao da igraju kadeti akademije. Nije zvanično i lijepo bi bilo kada bi napokon izašao spisak tih igrača. Ne vjerujem da će biti neko iz prvog tima.
Ne sjećam se tog posta, ali mislim da se odnosio na malonogometnu utakmicu koju su jučer igrali upravo kadeti; http://www.fksarajevo.ba/bs/omladinski- ... ocama/2770

Nadam se da će bar nastupiti juniori, pogotovo ovi koji su u posljednje vrijeme progurani u prvi tim, sve ispod bi bilo ponižavajuće od nas, kao što je i bilo do sada.
1946

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 24 dec 2015, 15:38

BitiSrcemVezan je napisao/la: Ne sjećam se tog posta, ali mislim da se odnosio na malonogometnu utakmicu koju su jučer igrali upravo kadeti; http://www.fksarajevo.ba/bs/omladinski- ... ocama/2770

Nadam se da će bar nastupiti juniori, pogotovo ovi koji su u posljednje vrijeme progurani u prvi tim, sve ispod bi bilo ponižavajuće od nas, kao što je i bilo do sada.
MortemHz je napisao/la:
hilmo je napisao/la:Zna li se spisak igrača koji nastupaju na turniru?
Kadeti akademije koliko sam ja cuo
Ja pitao za Hasetov turnir, on odgovorio, i ja shvatio tako ;) ;)

@duskajurisic
Zbog samog uređenja države i nemogućnosti da zaštiti svoje građane, bolje je da primanja ostanu poslovna tajna. MI ćemo i dalje "naglabati" podatke ali i sami smo svjesni da u tome ima malo istine. To da nema logike da najbolji igrač bude plaćen lošije od nekog koji je tek došao, i nema. Ali sam siguran da su kod nas plate veoma dobro iznivelisane. Mada nemam načina da provjerim pa mi ne ostaje drugo nego da vjerujem. :)

keli1946

Post Postao/la keli1946 » 24 dec 2015, 15:39

jurisicduska je napisao/la:Ma jok to ne izvlači se, priznao sam grešku, nema Deni veću platu, nasjelo se na priču, izvinuo sam se. Nego kažem da zlu ne trebalo takvi podaci trebaju biti dostupni jer se tako može manipulisati. Ne kažem da se sad manipuliše.
Razmislis li prije nego kliknes "posalji"
Jesi li svjestan o kako teskim stvarima pricas to su teske rijeci a ti na osnovu prtpostavke ili rekla kazala ih govoris.
Samo 100% siguran mozes o tome pricati i iznositi to na forum i nemoj se ono ironicno izvinjavati pa nas jos glupljim pokusavas napraviti.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 24 dec 2015, 15:40

Locust je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:Kad već spominjemo plate, evo recimo GSW (NBA) osvojiše prsten prošle sezone, nosio ih Curry, lik ubacuje trice bez problema sa gotovo centra... Ove sezone naguraše na bruku pobjeda na kraju tek jedan poraz nakon gotovo trećine prvenstva, opet Curry ih nosio, trenutno najbolji strijelac ekipe i najbolji strijelac CIJELE lige - u svojoj ekipi je tek 5. po plati, ispred njega Bogut, Klay, Igoudala i Green.... Tako da "što ovaj ima veću platu od ovog a ovaj bolji" - može značiti dvije stvari: tako je ispregovarao sâm ili tako je ispregovarao sâm.
Kruške i jabuke jarane.

U evropi, u fudbalu, normalno je da potpisuješ ugovor haman svake godine (ako ide IGRAČU u korist). Tipa, potpiso Neymar na 10 milona, odmah Messi potpisuje na 11, iako je imao na 9 recimo do 2018.g.

U američkim profesionalnim sportovima, posebno u nba, nema BOGA OCA da ti povećaju ugovor prije nego što ti istekne postojeći. Evo recimo, Derrick Rose je bio MVP lige (sad jel zaslužio, nije bitno, bio je u top 5 igrača lige sigurno te sezone) na rookie ugovoru, dakle dobro ispod PROSJEČNE plate u nba te godine. I niko apsolutno nije ni spomenuo tu činjenicu, jer je to tamo, normalno.

Ukratko, u NBA je nezamislivo da igrač bude javno nesretan radi ugovora, dok je u evropskom fudbalu to najnormalnije. Misliš da bi se Messi trudio da je plaćen recimo duplo manje od Neymara? Bi kurko, bojkotovao bi i durio se.

Sa druge strane, u NBA ugovori su javni, a u evropskom fudbalu sve je stvar nagađanja.

Pa upravo smo isto ispričali... Ne vidim zašto bi tu igdje navijači trebali da utiču na nekoga da ima veću ili manju platu ili da se pitaju zašto je tako. Igrač ako smatra da vrijedi toliko i toliko traži od menadžera da mu to ispregovara - ja uopšte nemam problem s tvojim pobrojanim činjenicama nego sa ovim da se mi kao navijači treba da "pitamo" zašto neko ima duplo veću platu a duplo slabiji - pa tako ispregovarao, i ja tako odradim neki posao - tipa mobilna aplikacija i saznam da je isti posao radio za istu firmu lik prije za 5x veće pare, a uradio 10x manju i "slabiju" aplikaciju, ali ja toliko tražio za taj posao i toliko i dobio, za slijedeći posao već tražio više jer sam skontao da više vrijedim.

Bottom line: Ja i ti pričamo isto, samo ti kontaš da ja napadam drugu stvar... Nemamo mi šta kao navijačo da "utičemo" na nekoga što ima ovoliku ili onoliku platu veću od ovog ili onog, možemo prozivat na konto toga kada dođu rezultati, ali činjenica je da su klub i igrač tako ispregovarali.
Samo Saraj'vo.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: dime, Majestic-12 [Bot] i 28 gostiju.