FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

joker90
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la joker90 » 24 dec 2015, 18:19

miden je napisao/la:Zanima me reakcija navijaca, ako Germain Kouadio obuce naš dres i zaigra? :D
Halal mu bilo sve ako je istina ono da su ga Puzi i klosari na treningu yebavali..
Bahati, bahati Željkan!
1946

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 24 dec 2015, 18:19

miden je napisao/la:Zanima me reakcija navijaca, ako Germain Kouadio obuce naš dres i zaigra? :D
Fali ti #uljenavatru :D
Samo Saraj'vo.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 24 dec 2015, 18:21

Ma meni Kouadio nije neki igrac.
Nama zabio gol i odigrao jednu- dvije tekme kako treba i odmah igracina.
Od njega nikad igraca,zivi bili pa vidjeli.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 24 dec 2015, 18:21

Ma meni Kouadio nije neki igrac.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 24 dec 2015, 18:24

Koliko vama ulijeva povjerenje ova ekipa:

Delač, Bekić, Kovačević/novi štoper , Barbarić/Stepanov, Kadušić Rustemović Emerson Duljević Simeunović Benko César.

Meni nekako baš brzo djeluje i fajterski i ako bi ova dva Brazilca bili kakva magija moglo bi na dobro ha?

Gdje mislite da su nam potrebna pojačanja. Ja da sam neko doveo bih dva centralna vezna i lijevog beka i zaključio prelazni rok.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 24 dec 2015, 18:25

amypitar je napisao/la:Ma meni Kouadio nije neki igrac.
Isto mislim,a ono sto sam ga gledao par utakmica,poslije dobrog poteza slijedili su napadi padavice
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 24 dec 2015, 18:29

jurisicduska je napisao/la:Koliko vama ulijeva povjerenje ova ekipa:

Delač, Bekić, Kovačević/novi štoper , Barbarić/Stepanov, Kadušić Rustemović Emerson Duljević Simeunović Benko César.

Meni nekako baš brzo djeluje i fajterski i ako bi ova dva Brazilca bili kakva magija moglo bi na dobro ha?

Gdje mislite da su nam potrebna pojačanja. Ja da sam neko doveo bih dva centralna vezna i lijevog beka i zaključio prelazni rok.
Duska mislim da je nama itekako potreban izuzetan desni bek.Jer mali Kadusic,po mom misljenju,nije kalibar da moze iznijeti pakleno proljece.I zato mi se cini da cemo tu najvise skripati.Uz rezervu za Almira Bekica na lijevom beku.Ostalo je sasvim solidno pokriveno.Cak ni Krleta nema u ovom tvom sastavu :mrgreen:

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 24 dec 2015, 18:31

Sve zavisi u kakvoj formaciji ćemo igrati, 4-4-2, "dijamant", ili 4-2-3-1.

U svakom slučaju, u bilo kojoj formaciji da igramo, biće nam potrebni golman ako Matej ne bude spreman, novi lijevi bek kao zamjena Almiru i centralni vezni, a nadam se i nekom strašnom krilu.
1946

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 24 dec 2015, 18:33

Ado76 je napisao/la:
Isto mislim,a ono sto sam ga gledao par utakmica,poslije dobrog poteza slijedili su napadi padavice

Ma mrtvi prosjek. :hmmmmm:
Neki ovde neki ga prizivaju i stavljaju u pocetnu postavu sto je meni smijesno. :facepalm:
Opet kritikuju Simeunovica koji nam je pravio dar mar na Kosevu.I ne samo nama vec kad su Zrinjevci uzeli titulu, covjek je bio najbolje krilo lige.Evo kasnije nek me ovde neki forumasi citiraju, ja tvrdim da ce Deni izboriti mjesto u prvih 11.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 24 dec 2015, 18:35

Ado76 je napisao/la:

Duska mislim da je nama itekako potreban izuzetan desni bek.Jer mali Kadusic,po mom misljenju,nije kalibar da moze iznijeti pakleno proljece.I zato mi se cini da cemo tu najvise skripati.Uz rezervu za Almira Bekica na lijevom beku.Ostalo je sasvim solidno pokriveno.Cak ni Krleta nema u ovom tvom sastavu :mrgreen:
Nema Krleta i Radovca valjda kontas da ce se prodati,ili..

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 24 dec 2015, 18:36

amypitar je napisao/la:
Ado76 je napisao/la:

Ma mrtvi prosjek. :hmmmmm:
Neki ovde neki ga prizivaju i stavljaju u pocetnu postavu sto je meni smijesno. :facepalm:
Opet kritikuju Simeunovica koji nam je pravio dar mar na Kosevu.I ne samo nama vec kad su Zrinjevci uzeli titulu, covjek je bio najbolje krilo lige.Evo kasnije nek me ovde neki forumasi citiraju, ja tvrdim da ce Deni izboriti mjesto u prvih 11.
Istog sam mišljenja.
Das Ist Walter

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 24 dec 2015, 18:40

amypitar je napisao/la:
Ado76 je napisao/la:

Nema Krleta i Radovca valjda kontas da ce se prodati,ili..
Ja ne kontam :D i ne bih volio da se to desi.Pogotovo se odnosi na Velkoskog.Uz sve navedeno nedostaje golman uz pretpostavku da se Matej nece vratiti do pocetka prvenstva.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 24 dec 2015, 18:41

amypitar je napisao/la:
Prvo ću ovo za Denija, ja sam siguran da će se izboriti za prvih 11, prvenstveno jer i nema neku konkurenciju u Okiću ili nekom drugom. On na jednoj a Hare na drugoj strani. Ne smatram da će on odmah početi u Mostaru ali sigurno kako sezona bude odmicala Deni će biti sve standardniji.

A što se tiče Kuoadija, neka ga u konkurenciji, uvijek je dobro imati konkurenciju za sva mjesta u ekipi.

Vidite na osnovu ovog sastava koji je @jurisicduska postavio vidi se d ami ipak odlasku mnogih igrača imamo jako dobru ekipu. Sigurno je d aće još neki koji nisu zadovoljni napustiti klub ali će isto tako doći još neki.

Treba samo tu ekipu napucati da 6 bodova nije nemoguće stići, a ima i kup. :)

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 24 dec 2015, 18:41

Evo jedna mala statistika od mene sto se tice prvaka nase drzave i ukupnih poraza na kraju sezone :D

Sezona 01/02 Željezničar 19-5-6 bodovi 62
Sezona 02/03 Leotar 26-7-5 bodovi 85
Sezona 03/04 Široki Brijeg 19-4-7 bodovi 61
Sezona 04/05 Zrinjski 19-4-7 bodovi 61
Sezona 05/06 Siroki Brijeg 19-6-5 bodovi 63
Sezona 06/07 Sarajevo 17-6-7 bodovi 57
Sezona 07/08 Modriča 18-1-11 bodovi 55
Sezona 08/09 Zrinjski 18-3-9 bodovi 57
Sezona 09/10 Željezničar 18-7-5 bodovi 61
Sezona 10/11 Borac 19-7-4 bodovi 64
Sezona 11/12 Željezničar 22-5-3 bodovi 71
Sezona 12/13 Željezničar 20-6-4 bodovi 66
Sezona 13/14 Zrinjski 18-7-5 bodovi 61
Sezona 14/15 Sarajevo 19-9-2 bodovi 66

Sezone u kojim su prvaci imali 6 ili vise poraza u cijelom prvenstvu 6 od 14.
Najvise bodova Željezničar 71. Leotar jih ima 85 ali tad se igralo 38 kola tako, da sam brojao samo ostale sezone sa 30 utakmica.
Najmanje poraza: Sarajevo-2 sezona 14/15
Najvise poraza: Modriča-11 sezona 07/08
Prvak nase drzave u prosjeku ima oko 62 boda (ovdje nisam brojao sezonu gdje je Leotar bio prvak).
Poslednjih 6 sezona prvak nije imao vise od 5 poraza na kraju prvenstvu tako, da tu neki vjerovatno gaje pesimizam prema tituli.

Sezona 15/16 i nas trenutni ucinak posle 18 kola je 11-1-6 bodovi 34. Uzmimo u obzir, da su prvaci u prosjeku imali oko 62 boda na kraju. Znaci nama bi u toj matematici trebalo jos 28 bodova. Ali posto se zadnjih sezona i ta stepenica polako dize, tako sam izracunao prosjek prvaka u posljednjih 6 sezona i on iznosi oko 65 bodova. Znaci nama treba 31 bod do tog cilja u ovih proljetnih 12 kola. U 12 kola je moguce osvojiti 36 bodova sto bi znacilo, da mozemo samo 5 izgubiti.

Tako, da vjerovatni ucinak koji bi nas mogao dovesti do titule je 10-1-1, 9-3-0, 11-1-0 ili onaj najbolji 12-0-0 sto je sigurno sigurno je :mrgreen:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 24 dec 2015, 18:43

Ne kontam nego ne znam kako i gdje da ih uklopim. a Kadušića sam stavio jer će se očigledno forsirati. Nekako i mislim da ćemo igrati kao i do sad sa dva krila i dva napadača. Jer tako ješić igra i mislim da neće odustati od svog koncepta. Mišljenja sam onda da ti treba baš jak centralni vezni ako smo zadovoljni Rustemovićem na zadnjem jer bi i on puno bolje igrao kad bi se skinuo pritisak kreacije sa njeg i da bude isključivo korektor i prvom do sebe za šta je i nadaren. Za ješićevu formaciju je najbitnije imati bekove i krila i da se nadopunjavaju, mislim da Almir i Haris odlično to rade a za ovaj drugi par ćemo vidjeti. Kod Ješića igraju dva različita krila uvijek jedan pravi winger uz liniju Simeunović, drugi koji ima slobodu a očigledno je ta uloga namjenjena Duljeviću. Samo me brine centralni vezni i mislim da je to prioritet jer Radovac se ne uklapa u ovo iz mnogo razloga a ni par Rustemović /Berberović ne ulijeva povjerenje. Mislim da bi par Rustemović / dobar centralni vezni i možda galešić na krilu bili pun pogodak onda dobiješ i igrale za rotacije Simeunovića i Berberovića pa imaš i opcije s klupe zajedno sa Krstom, Bekićem i njima dvojicom, sasvim solidno a tu ti je i Emerson. Ne znam ja bih prioritet tog centralnog stavio, srce ekipe, ko Cimirot samo bi mu dao slobodu a da Rustemović koriguje jer može. I sa dva jaka štopera bi to fino bilo. Krila su nam brza, špicevi su golgeteti daju golove svaku utakmicu skoro gdje god igraju. César ako bude dobar mislim da gore nemamo problema.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 24 dec 2015, 19:27

Nije odigrao jednu-dvije tekme dobro nego je preko 80% utakmica Travnika bio najbolji igrac...
Mislim da je vrijeme da prestanemo podcijenjivati igrace..

On ce nam dobro doci svakako kao i Simeunovic.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 24 dec 2015, 19:29

Najskuplji igrači BHT PL BiH prema portalu Transfermarkt.de:

1. Leon Benko (Sarajevo) 1.10 miliona eura
2. Samir Radovac (Sarajevo) 1 milion eura
3. Krste Velkoski (Sarajevo) 900.000 eura
4. Haris Duljević (Sarajevo) 900.000 eura
5. Milan Stepanov (Sarajevo) 750.000 eura
6. Matej Delač (Sarajevo) 750.000 eura
7. Goran Zakarić (Zrinjski) 675.000 eura
8. Kerim Memija (Željezničar) 575.000 eura
9. Boris Pandža (Široki Brijeg) 550.000 eura
10. Anel Hebibović (Sarajevo) 550.000 eura

Pogledati ovo i pogledati tabelu PLBIH :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Mene stid...

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 24 dec 2015, 19:32

joker90 je napisao/la:
Halal mu bilo sve ako je istina ono da su ga Puzi i klosari na treningu yebavali..
Puzi, Bilbija, Džemo...istina , svojim očima vidio(i ko god je išao na treninge mogao je vidjeti) , uostalom ima i na par snimaka sa priprema...
mislim nije momak neka pljačka ali na drugu stranu bolji od Purića definitivno :D
neka ga šef pogleda nakon što prođe pripreme, ako valja njemu valja i meni....eh sad da li će uopšte imati mjesta nakon dolaska novih , to su prava pitanja....

glede njegovog slavlja nakon gola, meni to nije toliko skandalozno i netreba toliko ozbiljno shvatat , mislim da mu je bio prvi gol nakon jedno 2 godine neigranja, i ja bi ga proslavio burno :lol: , a opet ispalo je dobro dobio je i crveni tako da nam je odmah u isto vrijeme i pomogao i odmogao, poseban je problem što je nama tada igrao lijevi bek kojeg neko ko ne igra 2 god. može proći i zabiti gol.... :crazy: zahvaljujući Ješiću to više nije slučaj :D :thumbup:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 24 dec 2015, 19:48

Skoro svi su mu se smijali, ne samo klandzije.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 24 dec 2015, 20:00

Bez obzira na sve, njegovo slavlje je pljuvanje na nas navijace i klub ciji je igrac. Neka je zabio profesionalac je ali slavlje je samar za nas.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.