FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hadzijalagic » 25 dec 2015, 08:20

delinjo je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la:Delinjo se vraća.. Čak se i Benjo pokušava predstaviti kao neka igračina što je daleko od istine.. Igrač koji zakasni na prijateljsku utakmicu je, malo je reći, neozbiljan..
sta ti mene spominjes ne razumijem ??? Benjo je za pola nase ekipe Dani Alves,ali sta cu ja sa tobom pricati kojem je Nedo Turkovic i Sadikovici igraci,ustalom i Colic i ovi tvoju u zelji kojeg mi prizeljkujemo ne bi imao mjesta,ali haj vratit ce ti se miljenik Turkovic na teren uskoro ;)
Malo si se zayebo, svjesno ili nesvjesno, u vezi mog mišljenja o Nedi. U stvari, suvišno je raspravljati s nekim ko izmišlja i kome je Benjo bolji igrač od Memije..
BUDI ŽELJO !!!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 25 dec 2015, 08:56

exbabilon je napisao/la:Nije sve crno i bijelo, malo gledajte stvari kroz kontekst u kojem se desavaju. Niti je vracanje starih igraca nuzno lose, niti je forsiranje nase djece nuzno dobro, niti je dovodjenje igraca iz slabijih klubova nase lige nuzno lose, niti iz inostranstva nuzno dobro, itd.

Ako umjesto Mladenovica vratimo Kvesica, to je dobar potez. Ako umjesto Joce vratimo Lazara, to nije. Ako smo umjesto Benje doveli Livaju, zajebali smo se. Ali ako umjesto Livaje ne mozes naci boljeg od Benje, nije problem da se vrati. Ako od Djelmica ne mozes naci boljeg, pa potrudi se da on ostane, itd. Tomic? Ako se drzimo cisto fudbalskih kvaliteta, on bi nam vrhunski legao da sa Amirom i Blagojevicem drzi sredinu, jos ako vratis i Bekrica imas i konkurenciju na sredini, mozes nekog odmoriti i tako... Zeljkovic? Sjecam ga se kao jako pouzdanog igraca na svim pozicijama u odbrani, da li su igraci koji su ga zamijenili bolji? Nisu.

Usput, kad vrijednujete kvalitete nasih bivsih igraca budite objektivni, to sto su bivsi ne znaci da su losiji od sadasnjih.
Ovo zadnje je suština. AKo ne možemo dovesti boljeg od Benje, onda daj Benju. Benjo je jedan od boljih bekova ove lige. Dobar defanzivno, dobar ofanzinvo. Zamjeram mu jedino onu zazanciju protiv Metalurga kad se opustio i pustio onog da se šeta i da smanj na 2:1. Možda jedno vrijeme nije bio u formi ali njegovi kvaliteti za ovu ligu nisu upitni. Pa i za jaču ligu. Ako možemo dovesti boljeg pusti Benju. Isto je kod svih ostalih. Nemam ja ništa protiv povrataka ali ako nam taj igrač stvarno treba ili ako ne možemo dovesti boljeg od njega. Benjo je otišao jer je trebao biti zamjena Memiji koji je ponavljam evropski igrač ali na desnom beku. MOže on igrati i krilo ali svjetski kvalitet mu je na poziciji desnog beka. Živi bili pa vidjeli. Nama je prije svega falio Stana ove polusezone jer je mogao biti zamjena svima i to odlična i Mladenoviću i Memiji i Đelmiću (da se ne zeza) itd. Kad je god falio jedan od dva beka mi smo imali problem sa bunkerima. Vratite film pa pogledajte. I na kraju sezone sam govorio da žalim samo za Benjom (koji je isto mogao pokriti obje pozicije bekovske) ili za Stanom i da trebamo ostaviti bar jednog i možda NUspahića jer mu nismo dali priliku, ali izgleda da je on fakat bio loš. Ostali igrači koji su nas napustili mogu samo za klupe valjati. I sad kažem od svih što su otišli žao mi je jedino Joce. Mogli smo mu dati šansu. On je kvalitet. Za Diatu i Uzelca mislim ko za Nuspahića pa vidjet ćemo jesam li opet pogriješio. Od Mladenovića smo već doveli bolje, a od Livaje ćemo sigurno dovesti taman ja bio pregovarač. I od Koke smo doveli bolje. Mislim na Mailsona. PO onom što sam vidio bolji je od Koke. Kako će se uklopiti vidjet ćemo. Koka je bio dobro uklopljen kod Ode, a kod Edisa i nije baš.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 25 dec 2015, 08:59

memija je potencijal ali pravi stanić nije zamjena, on je najbolji desni bek u ligi. i ako dođe sad ne mislim da će doći da sjedi na klupi.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 25 dec 2015, 09:02

ChWilla je napisao/la:memija je potencijal ali pravi stanić nije zamjena, on je najbolji desni bek u ligi. i ako dođe sad ne mislim da će doći da sjedi na klupi.
Ma dobro onako kažem zamjena. MIsio sam više da imamo drugog igrača kvlaitetnog na toj poziciji pa nije bitno ko igra. On je bolji lijevo od Mladenovića. Memija je možda trenutno gori od pravog Stane, ali od onog sa početka polusezone nije, ali potencijal Memijin je dao za pravo svima da ima prednost u odnosu na Stanu tu na toj poziciji, ali Stana je mogao i naprijed igrati, pa su se mogli i mijenjati.

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 25 dec 2015, 10:12

Naša desna strana je nabolje funkcionirala kada je Stana igrao desnog beka, a Memija krilo. Vjerovatno i zato što su obojica moderni bočni igrači i znaju se nadopunjavati. Nije trpjela odbrana, a i u napadu su kreirali mnogo prilika.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 25 dec 2015, 10:20

Hadzijalagic je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la:Delinjo se vraća.. Čak se i Benjo pokušava predstaviti kao neka igračina što je daleko od istine.. Igrač koji zakasni na prijateljsku utakmicu je, malo je reći, neozbiljan..
sta ti mene spominjes ne razumijem ??? Benjo je za pola nase ekipe Dani Alves,ali sta cu ja sa tobom pricati kojem je Nedo Turkovic i Sadikovici igraci,ustalom i Colic i ovi tvoju u zelji kojeg mi prizeljkujemo ne bi imao mjesta,ali haj vratit ce ti se miljenik Turkovic na teren uskoro ;)
Malo si se zayebo, svjesno ili nesvjesno, u vezi mog mišljenja o Nedi. U stvari, suvišno je raspravljati s nekim ko izmišlja i kome je Benjo bolji igrač od Memije..
ajde procitaj fino sta sam napisao a nemoj izvlaciti iz konteksta,nisam napisao da je bolji igrac ali da je bolji na poziciji desnog beka to sam napisao ;)
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 25 dec 2015, 10:29

Plavoj braći koja slave želim čestit i blagoslovljen Božić, fino se provedite danas i veselite se uz našeg Želju još mnogo godina :salut:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 25 dec 2015, 10:30

ChWilla je napisao/la:memija je potencijal ali pravi stanić nije zamjena, on je najbolji desni bek u ligi. i ako dođe sad ne mislim da će doći da sjedi na klupi.
Mi bas volimo te neke povratke igraca koji su nerjetko pokazali da smo od toga imali vise stete nego koristi. Ja sam uvijek za to da se okrene novi list i da sansa nekim novim igracima pogotovo mladjima jer samo ti igraci su punili kasu i dali doprinos na terenu.
Svima koji slave cestit Bozic.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 25 dec 2015, 11:17

ne znam, ne mislim da se to može generalizovati. stana u pravoj formi je klasa za ovu ligu. sad, gdje je i dokle je u tom pogledu je pitanje za struku i koje se ne može odgovoriti bez detaljnijeg "snimanja". i taj stevanović što ga povezuju sa nama izgleda dobro.

PlaveBeretke
Kontakt:

Post Postao/la PlaveBeretke » 25 dec 2015, 11:22

Dok god ne čujem Zorana Suku kako prije prenosa ne govori pogledajte klupu Željezničara kako izgleda strašno nećemo daleko dogurati mi jednostavno moramo na svakoj poziciji imati po dva igrača da se ne zna koji je bolji e kad tako nesto napravimo možemo se nadati nečemu.

fanaticZeljin
Kontakt:

Post Postao/la fanaticZeljin » 25 dec 2015, 11:32

Kaze Ligata ovako :"Sestorica igraca su napustila Grbavicu, a ne bi bilo prvi put da se klub pokaje zbog svojih odluka kao sto se.to nedavno desilo. Upravo zbog toga, na Grbavici mora zaigrati nekoliko pravih pojacanja, kojih za sada nema" kraj citata i jos kaze Kramaric i Mailson (ni)su bolji od Kokota i Mladenovica.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 25 dec 2015, 11:39

sretan praznik Manijaci !
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

teteac8684
Kontakt:

Post Postao/la teteac8684 » 25 dec 2015, 11:40

fanaticZeljin je napisao/la:Kaze Ligata ovako :"Sestorica igraca su napustila Grbavicu, a ne bi bilo prvi put da se klub pokaje zbog svojih odluka kao sto se.to nedavno desilo. Upravo zbog toga, na Grbavici mora zaigrati nekoliko pravih pojacanja, kojih za sada nema" kraj citata i jos kaze Kramaric i Mailson (ni)su bolji od Kokota i Mladenovica.
Ne treba ga uopšte više spominjati na ovoj temi, nije vrijedan...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 25 dec 2015, 11:41

fanaticZeljin je napisao/la:Kaze Ligata ovako :"Sestorica igraca su napustila Grbavicu, a ne bi bilo prvi put da se klub pokaje zbog svojih odluka kao sto se.to nedavno desilo. Upravo zbog toga, na Grbavici mora zaigrati nekoliko pravih pojacanja, kojih za sada nema" kraj citata i jos kaze Kramaric i Mailson (ni)su bolji od Kokota i Mladenovica.
Ligata da zna nesto o fudbalu igrao bi ga a nebi klikao Dzekin facebook.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 25 dec 2015, 11:44

.
Zadnja izmjena: Transfer1312, dana/u 11 nov 2017, 13:43, ukupno mijenjano 1 put.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 25 dec 2015, 12:05

pa sad i sere što ga se tjera.

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 25 dec 2015, 12:16

ChWilla je napisao/la:pa sad i sere što ga se tjera.
.
Zadnja izmjena: Transfer1312, dana/u 11 nov 2017, 13:55, ukupno mijenjano 1 put.

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 25 dec 2015, 12:44

Ne iznenaduje me to je ocekivano od njega.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 25 dec 2015, 12:54

delinjo je napisao/la:ajde procitaj fino sta sam napisao a nemoj izvlaciti iz konteksta,nisam napisao da je bolji igrac ali da je bolji na poziciji desnog beka to sam napisao ;)
Pa obojica su bekovi i to su im primarne pozicije.. Ne znam o kakvom kontekstu pises.. To sto je Memija dobar i na krilu je samo jos jedan od argumenata koji idu na njegovu stranu u ovom poredjenju neuporedivog.. To je ono sto ga cini pravim modernim bekom koji je u modernom fudbalu neophodan.. Nije meni namjera pljuvati Benju ali on se sam popljuvo u vise navrata svojim ponasanjem.. Pored toga rijetko se desavalo da bitnu tekmu, protiv jakog protivnika odigra kako treba.. Amar ga u onom derbiju na Kosevu izvede u dvadesetoj minuti jer nam oba gola pitari zabise zbog njegovog "kvaliteta".. Od te tekme on nazaduje.. Bio je on svojevremeno potencijal ali je stao u razvoju..
BUDI ŽELJO !!!

ZeljoSampioneGo
Kontakt:

Post Postao/la ZeljoSampioneGo » 25 dec 2015, 13:16

Jooj Ljigate.. neg ide mirzi u pakas i dzeki nek se kani zelje.. Gnjida ona smrdljiv.
Kralj price

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, NeSamSafetee i 29 gostiju.