FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- DrustveniParazit
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Ni ta priča dvije godine dva trofeja nije realna. Kako smo došli do tih titula? Kakav će put biti do ove što ćemo je ako Bog da osvojiti. Yebeš to ako će nam ta titula izbrisati sjećanje na qrcobolju u nekim utakmicama koje smo trebali riješavati u prvom poluvremenu.
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!
Sarajevo iznad lokal patriotizma.
Matej Delač
Sarajevo iznad lokal patriotizma.
Matej Delač
Bravo!!!Hajdemo jos nesto ali realno.Koliko bi nas sada,mozemo i anketu napraviti,prihvatilo da deremo sve redom u ligi 2-3 razlike,imamo 6 titula zaredom,a imamo i 3 milona km duga,nemamo gdje trenirati,nema ustroja kluba.Hajdemo da vidimo to?Jel nekome rezultat da osvajas titule i bjezis 25 bodova drugom (primjer Zvezde) ,a onda ti igraci pricaju da nemaju sta da jedu i da im trener daje da prehrane porodice??Ili da udemo kojim ludilom u grupnu fazu nekog takmicenja i onda utakmice igras u Splitu ili Zagrebu?Polako ljudi MORA se sistem napraviti,vidimo na puno primjera sta znace instant rezultati i koliko to zla donese...ultrasegamega je napisao/la:Ko kaze da bi se drugi nesto izdvojili posebno?? Mi ne trazimo instant rezultate, nego sistemski podizemo klub na jedan veci nivo. Ne daje Tan pare za igracki kadar, nego je vratio milionske dugove, pravi se kamp, a u igracki kadar sta ostane.
Ova liga je specificna i vrlo tesko se odvojiti na vrhu, zato sto je vrlo tesko dovesti kvalitetnog igraca koji ce praviti prevagu, ma koliko para imas, jer nece niko da igra po terenima tipa Grbavice, Gradacca, Lukavice i ostalih oranica i njiva. Polako, ali sigurno, Sarajvoo gradi sistem i izdize se. To sto smo trenutno peti ne znaci da smo u kurcu nekom. Sve ce doci na svoje.
Ne moze nista preko noci. I Sloboda za koju se najvise svi hvataju je incident i instant rezultat. Sto vise lete, to ce ih pad vise zaboliti.
DO ZADNJEG DANA ZIVOTA MOG SAMO SARAJ'VO!!
Svi u napad jedan je Hase!!
de vam je budet, yeboti obitelj
- PitarBordo
- Kontakt:
Kao što nekoliko ljudi već reče ovdje nekoliko puta: Istina je negdje između. 

Samo Saraj'vo.
Raja kako je , bio sam odsutan malo interesuje me da ne citam sad milion postova osim dva Brazilca ( uspu jel imao ko proliku da ih vidi na treningu ) i vidim ovaj Simeunovic iz Zrinjskog ( ni o njemu ne znam puno ) kakih novosi jos ima . Znam da je velika pauza al predpostavljam da Jesic hoce igrace odmah i da radi ono sto je zamislio. Nadam se da je jedan od Brazilaca kreativac koji nam fali odkako Cimi I Sojcev odose bas imamo rupu tu i pokazalo se po meni koliko je Cimi vukao Samira jer kad je trebao pruzet playmakerulogu nije se snasao . Gledam moderni nogome i kontam da su bekovi postali jedni od najvaznijih igraca ,Da li u osim sredine se trebamo pokri valjda zna Jesic , al upravo so je odma poceo rpat mlade igrace iz akademije sto drugi ne bi imali damu mi se najvise svidio. Eto ako moze ko ukratko kaki su Brazilci i ovaj iz Zrinjskog i imamol jos koga na ziceru osim golmana naravno. Nekako prvi pu imam osjecaj da ce izac jedno novo Sarajevo , ne pricam sad o nekoj dominaciji , al Sarajevo sa planom i progtamom da ima tri takike spremne u glavama igraca i da nema opustanja nikad.
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!
Ado, naravno da to niko ne želi, ali zašto odmah crno-bijele komparacije. Zašto odmah ta vrsta pitanja? Imali smo, i imamo šansu da jedno prati drugo, nismo to iskoristili u bližoj prošlosti, sada smo počeli i to je to.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Vidi brate,nisu to samo komparacije,nego jednostavno samo neko navijacko pitanje da izaberemo put kojim zelimo da idemo,ili kojim tezimo da idemo.Naravno da mi necemo birati taj put,nego cisto hipoteticki sam stavio te neke situacije kada bi morali da biramo.U nekim situacijama i u nekom vremenu,ja bih halalio puno toga, za dugorocnu stabilizaciju i jacanje kluba,ako bi to donijelo razvoj omladinskog pogona,jos bolji kamp i uslove na njemu,a o necemu vecem,kao sto je stadion,necu ni da govorim...uNbx je napisao/la:Ado, naravno da to niko ne želi, ali zašto odmah crno-bijele komparacije. Zašto odmah ta vrsta pitanja? Imali smo, i imamo šansu da jedno prati drugo, nismo to iskoristili u bližoj prošlosti, sada smo počeli i to je to.
Nije baš da moramo birati isključivo jedno ili drugo, pa će onda naknadno doći i druga strana medalje. Treba napraviti balans i jednoga i drugoga, jer u suprotnom nije to to. Ja i ne pričam o rezultatima i trofejima toliko, koliko o stabilnoj atmosferi i situaciji u prvom timu i stručnom štabu. Treba biti realan pa reći da nam nije trebalo ništa, a što već nismo imali da napravimo jednu zdravu i odličnu atmosferu kad je to u pitanju. Da se zna ko, šta i kako.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
@duska drug ja nisam ni mislio da ces se slozit odnosno da ces zastupat moje misljenje a djelimicno sam iskarikirao neka pitanja i probleme.
Ono sto je cinjenica jeste da si ti za neke ovdje bio taj koji pljuje po klubu upravi i td a danas sam to ja.
Samo zbog toga sto mislis da najbolji igrac i kapiten za kojeg ovdje smatraju da vrijedi 2-3 miliona ne treba imati manju platu od novopridoslog igraca.
Danas sam to ja vjerovatno jer sam progurao tu firmu da radi terene. Danas sam to ja jer sam doveo igrace koji nisu sastavili utakmice a primali platu. Danas sam to ja jer nismo od Husrefa promovisali mladog igraca iz nase skole koju zakivamo u zvjezde. Danas sam to ja a sutra svaki onaj ko ne bude pricao o evropskom sarajevu sa reklamom fotokopirnice, ko ne bude pricao da cemo se prosetat ligom, ko ne bude pricao da o regionalnoj ligi i da smo bara bara sa partizanom, zvezdom, dinamom ma sta ce rijeka a hajduk je svakako u qurcu.
Pozdravljam tebe,hilmu, belog, ajaxa i da ne nabrajam ostale neka se ne ljute a ove sto su rekli da nisam navijač ne smatram navijacima ni vrijednim pomena.
Ono sto je cinjenica jeste da si ti za neke ovdje bio taj koji pljuje po klubu upravi i td a danas sam to ja.
Samo zbog toga sto mislis da najbolji igrac i kapiten za kojeg ovdje smatraju da vrijedi 2-3 miliona ne treba imati manju platu od novopridoslog igraca.
Danas sam to ja vjerovatno jer sam progurao tu firmu da radi terene. Danas sam to ja jer sam doveo igrace koji nisu sastavili utakmice a primali platu. Danas sam to ja jer nismo od Husrefa promovisali mladog igraca iz nase skole koju zakivamo u zvjezde. Danas sam to ja a sutra svaki onaj ko ne bude pricao o evropskom sarajevu sa reklamom fotokopirnice, ko ne bude pricao da cemo se prosetat ligom, ko ne bude pricao da o regionalnoj ligi i da smo bara bara sa partizanom, zvezdom, dinamom ma sta ce rijeka a hajduk je svakako u qurcu.
Pozdravljam tebe,hilmu, belog, ajaxa i da ne nabrajam ostale neka se ne ljute a ove sto su rekli da nisam navijač ne smatram navijacima ni vrijednim pomena.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze
Optimista: moze moze
Ti si pogodio sustinu i znam sta si htio reci, medjutim smijesno je povjerovati u to da igraci "nemaju sta jesti"...Tacno je da ugovorom zagarantovane plate kasne itd, ali ti isti igraci su u proteklih par mjeseci dobili nekoliko stotina hiljada evra (da podijele) po osnovu premija. Ovo mozda i jeste instant uspjeh, ali to je trenutno vjerovatno i jedini put, jer ti kad si u minusu preko 40 mil. evra, a uz to jurisas na titulu i evropu, tu ti nijedan sistem ne pomaze! Zvezda je na raskrsnici, ili LŠ/LE i prepolovljavanje duga ili neka privatizacija (opet je pitanje je ko ce se prihvatiti kluba sa tolikim dugom)...Ado76 je napisao/la: Bravo!!!Hajdemo jos nesto ali realno.Koliko bi nas sada,mozemo i anketu napraviti,prihvatilo da deremo sve redom u ligi 2-3 razlike,imamo 6 titula zaredom,a imamo i 3 milona km duga,nemamo gdje trenirati,nema ustroja kluba.Hajdemo da vidimo to?Jel nekome rezultat da osvajas titule i bjezis 25 bodova drugom (primjer Zvezde) ,a onda ti igraci pricaju da nemaju sta da jedu i da im trener daje da prehrane porodice??Ili da udemo kojim ludilom u grupnu fazu nekog takmicenja i onda utakmice igras u Splitu ili Zagrebu?Polako ljudi MORA se sistem napraviti,vidimo na puno primjera sta znace instant rezultati i koliko to zla donese...
Sarajevo je na dobrom putu i ima dobre osnove da se i sportski izdigne, ali to opet ne zavisi samo od vas, nego i od cijele lige, kvaliteta, uslova, infrastrukture, imidza lige u Evropi itd...Recimo, igraci u Zvezdi sada trpe u smislu finansija (vec pomenutih neredovnih plata), ali s druge strane imaju i neke beneifte, odnosno da im Zvezda dodje kao dobar izlog za dalje u ostvarivanju dobrih transfera. Najbolji primjer je ovaj Hugo Vieira, Portugalac koji je prosle sezone bio u Torpedu iz Moskve, karijera mu bila u silaznoj putanji, a sada samo posle jedne odlicne polusezone u Zvezdi, odmah se javlja Sporting kao zainteresovana strana, pa cak se pominje i mogucnost poziva u reprezentaciju. Isto vazi i za Ibaneza koga trazi Benfica, za malog Grujića Liverpool nudi 7 mil itd...
Znaci, dzaba ti ne znam kakvi uslovi u smislu organizacije i finansija, ako ostali faktori ne privlace igrace i ne idu im u korist..
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Za zdravu atmosferu trebaš imat zdrav odnos i poštovanje prema igračima a najglavnije je da budeš jak karakter i autoritet.Takav čovjek tj. trener pravi zdravu sredinu i pozitivnu atmosferu u timu, a onda dolaze i rezultati.
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja
Ma ti si malo prebukvalno shvatio to "nemaju sta jesti",marconato je napisao/la:Ti si pogodio sustinu i znam sta si htio reci, medjutim smijesno je povjerovati u to da igraci "nemaju sta jesti"...Tacno je da ugovorom zagarantovane plate kasne itd, ali ti isti igraci su u proteklih par mjeseci dobili nekoliko stotina hiljada evra (da podijele) po osnovu premija. Ovo mozda i jeste instant uspjeh, ali to je trenutno vjerovatno i jedini put, jer ti kad si u minusu preko 40 mil. evra, a uz to jurisas na titulu i evropu, tu ti nijedan sistem ne pomaze! Zvezda je na raskrsnici, ili LŠ/LE i prepolovljavanje duga ili neka privatizacija (opet je pitanje je ko ce se prihvatiti kluba sa tolikim dugom)...Ado76 je napisao/la: Bravo!!!Hajdemo jos nesto ali realno.Koliko bi nas sada,mozemo i anketu napraviti,prihvatilo da deremo sve redom u ligi 2-3 razlike,imamo 6 titula zaredom,a imamo i 3 milona km duga,nemamo gdje trenirati,nema ustroja kluba.Hajdemo da vidimo to?Jel nekome rezultat da osvajas titule i bjezis 25 bodova drugom (primjer Zvezde) ,a onda ti igraci pricaju da nemaju sta da jedu i da im trener daje da prehrane porodice??Ili da udemo kojim ludilom u grupnu fazu nekog takmicenja i onda utakmice igras u Splitu ili Zagrebu?Polako ljudi MORA se sistem napraviti,vidimo na puno primjera sta znace instant rezultati i koliko to zla donese...
Sarajevo je na dobrom putu i ima dobre osnove da se i sportski izdigne, ali to opet ne zavisi samo od vas, nego i od cijele lige, kvaliteta, uslova, infrastrukture, imidza lige u Evropi itd...Recimo, igraci u Zvezdi sada trpe u smislu finansija (vec pomenutih neredovnih plata), ali s druge strane imaju i neke beneifte, odnosno da im Zvezda dodje kao dobar izlog za dalje u ostvarivanju dobrih transfera. Najbolji primjer je ovaj Hugo Vieira, Portugalac koji je prosle sezone bio u Torpedu iz Moskve, karijera mu bila u silaznoj putanji, a sada samo posle jedne odlicne polusezone u Zvezdi, odmah se javlja Sporting kao zainteresovana strana, pa cak se pominje i mogucnost poziva u reprezentaciju. Isto vazi i za Ibaneza koga trazi Benfica, za malog Grujića Liverpool nudi 7 mil itd...
Znaci, dzaba ti ne znam kakvi uslovi u smislu organizacije i finansija, ako ostali faktori ne privlace igrace i ne idu im u korist..

Ali ja ponavljam,za mene bi,ma koliko to ludo zvucalo,bio najveci poraz da Sarajevo ude u grupnu fazu nekog euro takmicenja,a utakmice moras igrati ne u drugom gradu,nego u drugoj drzavi.Zbog toga je za mene infrastruktura br.1 ,a uporedo s tim pravljenje ekipe za duzi vremenski period,bez imperativa da se MORA osvojiti titula svake sezone.
A ovaj naš @duška,čovjek skreče pažnju na neke vrlo bitne stvari u klubu,koje su se desile il mogu da budu.Na kraju vidi se da je pravi navijač koji se nelibi reći što misli.Ipak ovo je forum..i mislim da svako ima pravo na (konstruktivno) mišljenje.
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Nisam bukvalno shvatio, jer nasi igraci (prvenstveno trener) to i izjavljuju, ali ne sto su stvarno "gladni", nego da bi se postigao pravi efekat kod sponzora, navijaca itd...Zato sam i reagovao da se ne vjeruje u sve sto se procita...Ado76 je napisao/la: Ma ti si malo prebukvalno shvatio to "nemaju sta jesti",mada je kod nas bila situacija da su i izjave takve davali.Zvezda je kao sto kazes u situaciji da MORA praviti instant rezultat,da se koliko,toliko izvuce iz dubioze.Ali Sarajevo je tu puno mirnije (po pitanju finansija)tako da naustrb rezultata ne moraju da se zanemare druge stvari koje su jako bitne.Sa druge strane ma u kakvoj finansijskoj situaciji da je Zvezda,ona ce uvijek biti magnet za menadzere koji su u lovu na igrace i to je cinjenica.
Ali ja ponavljam,za mene bi,ma koliko to ludo zvucalo,bio najveci poraz da Sarajevo ude u grupnu fazu nekog euro takmicenja,a utakmice moras igrati ne u drugom gradu,nego u drugoj drzavi.Zbog toga je za mene infrastruktura br.1 ,a uporedo s tim pravljenje ekipe za duzi vremenski period,bez imperativa da se MORA osvojiti titula svake sezone.
Nego, ti si vecinom u pravu sto se Sarajeva tice, ne moraju se nuzno ganjati sportski rezultati, mada ruku na srce u PLBiH to nije toliko tesko biti najbolji, ako vec imas dobre osnove za to kao sto vi imate i s te strane shvatam to nezadovoljstvo kod navijaca...
Mi ove sezone jednostavno moramo biti prvi! 60 godina smo po broju titula prvi i sad treba Partizan (mada kako igraju ove sezone...

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Hvala brate ...prijeratni mangup je napisao/la:Sretan praznik braci koja slave,sve najbolje njima i njihovim porodicama
Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.
Leon Benko
Leon Benko
Mi ako cemo birati na jednoj strani rezultate i dug, i na drugoj strani lijepu fin situaciju i bez rezultata onda yebes sve ovo...
Opet kazem, ne smijemo se zadovoljavati nekim malim stvarima..
Mi MORAMO kako znamo i umijemo da uvezemo uspjeh na terenu i van terena, da postanemo zdrava i uspjesna sredina.. Imamo sve preduslove za to.. imamo sad uslove, imamo pare, imamo veliku grupu navijaca, treba nam stadion i dobri igraci..
I da imamo yebaca na klupi koji ce moci maximum izvuci iz svakog igraca bilo to protiv drine il zelje...
Uvijek ce se desiti los dan, al ne smij nam se vise desavati da izgubimo 6 utakmioca za jednu polusezonu..
Smijesno, zalosno i velika sramota su ovih 6 poraza
Opet kazem, ne smijemo se zadovoljavati nekim malim stvarima..
Mi MORAMO kako znamo i umijemo da uvezemo uspjeh na terenu i van terena, da postanemo zdrava i uspjesna sredina.. Imamo sve preduslove za to.. imamo sad uslove, imamo pare, imamo veliku grupu navijaca, treba nam stadion i dobri igraci..
I da imamo yebaca na klupi koji ce moci maximum izvuci iz svakog igraca bilo to protiv drine il zelje...
Uvijek ce se desiti los dan, al ne smij nam se vise desavati da izgubimo 6 utakmioca za jednu polusezonu..
Smijesno, zalosno i velika sramota su ovih 6 poraza
SELLAM BORDO BRACO.
DUG je bio 3.6 m km
Kamp je kosto 4 m km
Igracki kadar jedino Cimirot sto je bio dobar
Sponzor aura, bosna lijek kasnije Nista
Osvajali titulu svako 10 godina
Omladinski pogon 0 bodova
Licenca za evro utakmice se dobijala jedva
Igraci na virslama zivili
SAID h otiso u nk mamic za 50k €(trebali ostat i bez tog)
Ugovore podpisuvat (npr zvijezda) i kasnije ne moci isplacivat te ugovore znaci idu penali kamate ( i igrac moze raskinut ugovor)
Da bi se mi igrali macke i misa u nasoj ligi moramo da potrosimo na prelaznim rokovima oko 1m €. Mi nismo jos toliko jaki da mi to mozemo. NETREBA da se javno pise o platama igraca (samo ugovori trebaju da se podpisuju, da je klub zasticen ako igrac nece da igra ili se ponasa kako ne treba). PLATE javno trebaju da se iznose od PREDSJEDNIKA direktora i onih koji su u upravi jer im je fiksna plata.
Dulja ili bilo koji igrac, treba da igra i da igrama dokaze da mu se treba dat bolji skuplji, i DUZI ugovor a ne zasto Deni ili Jemal ima vecu platu od Dulje, Cimija. Nije on direktor ni niko u klubu da to pita nit ga to treba da interesuje. Kad je pod piso recenomuje toliko i toliko i zdravo.
Sellam Braco, halalite na duzem postu.
DUG je bio 3.6 m km
Kamp je kosto 4 m km
Ugovore podpisuvat (npr zvijezda) i kasnije ne moci isplacivat te ugovore znaci idu penali kamate ( i igrac moze raskinut ugovor)
Da bi se mi igrali macke i misa u nasoj ligi moramo da potrosimo na prelaznim rokovima oko 1m €. Mi nismo jos toliko jaki da mi to mozemo. NETREBA da se javno pise o platama igraca (samo ugovori trebaju da se podpisuju, da je klub zasticen ako igrac nece da igra ili se ponasa kako ne treba). PLATE javno trebaju da se iznose od PREDSJEDNIKA direktora i onih koji su u upravi jer im je fiksna plata.
Dulja ili bilo koji igrac, treba da igra i da igrama dokaze da mu se treba dat bolji skuplji, i DUZI ugovor a ne zasto Deni ili Jemal ima vecu platu od Dulje, Cimija. Nije on direktor ni niko u klubu da to pita nit ga to treba da interesuje. Kad je pod piso recenomuje toliko i toliko i zdravo.
Sretan Božić svima koji slave
btw.
Kada Hase dođe na Koševo, trening se prekine, tako je to bilo tada", rekao je Hadžibegić.

btw.
Kada Hase dođe na Koševo, trening se prekine, tako je to bilo tada", rekao je Hadžibegić.

SRETAN BROJ - 1725
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Andriji Zivkovicu ističe ugovor,koliko po vašem mišljenju njemu plata i koja je mogućnost njegovog dolaska?
Ma i ja gluposti pitam,on će otići u neku jaču ligu,ima on kvaliteta, što sam ga gledao u LE bio je jako,jako dobar,nezz što ranije nije otišao,ali on bi nama bio strasno pojačanje,ali nemoguće je vjerujem sad za sad.
Ma i ja gluposti pitam,on će otići u neku jaču ligu,ima on kvaliteta, što sam ga gledao u LE bio je jako,jako dobar,nezz što ranije nije otišao,ali on bi nama bio strasno pojačanje,ali nemoguće je vjerujem sad za sad.
Sabrine mi moje!
Povratak KraljaPitar6785 je napisao/la:SELLAM BORDO BRACO.
DUG je bio 3.6 m km
Kamp je kosto 4 m km
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 36 gostiju.