FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- jaludovolimte
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Skenderija, Hasetov turnir, Mailson, oderoo me.
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..
jel ono Džekson na tribinama 
Kod njihovog drugog gola cist faul sudija nije svirao za nas i oni iz kontre zabili go, guso pametan izasao odma, eto vas igrajte 
Ko je 3. kod nas?
Ligata i zabi ga jos
sto se nalozio ganja dole
Ligata i zabi ga jos
sto se nalozio ganja dole
Zadnja izmjena: Tryg, dana/u 27 dec 2015, 16:05, ukupno mijenjano 2 puta.
LigataTryg je napisao/la:Ko je 3. kod nas?
Ligata..Tryg je napisao/la:Ko je 3. kod nas?
Ugovor mu dati, kupiti stan, auto, moglo bi se izgleda isplatiti
Ajzea je forumaš godine !
- jaludovolimte
- Kontakt:
Sutra ocekujem clanak sa naslovom: "Ligata i Ibričić nova pojačanja Željezničara"
on samo neka ne koči papire. i dobiće još jednom nezasluženo izbore na račun grbavice.
Sta je ba ovo? Kaze slijedi izvodjenje penala, a odose svi
Ovo organizacija na nivou kupa Sanskih sljiva.
Ovo organizacija na nivou kupa Sanskih sljiva.
Neće ni jedni ni drugi da izgube, preveliki značaj, bolje neriješeno
Treba dobro razmisliti sljedeci put da li da ucestvujemo na ovom i ovakvim turnirima, organizacija turnira čista 0, bolje ja organizujem termin sa svojom rajom, tužno ali istinito.
"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje"- Mulalic
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!
- jaludovolimte
- Kontakt:
Trebali smo zadnje finale kupa protiv Širokog tako odbit izvođenje jedanesteraca, da popolovimo
-
teteac8684
- Kontakt:
Kad njih nije sramota organizovati ovakav turnir za svoju legendu i doci sa balavurdijom na isti, sto bi se mi prsili, dovodili prvotimce i rizikovali povrede...
pa dobro, kod nas su balavurdija i prvotimci dobrim dijelom jedno te isto, a kod njih ne.
- Iza istoka ima oko 5000 m2 i to uopste nije veliki prostor jer ako stadion ima kapacitet od 20000 potrebno je i glavno mjesto za okupljanje, a ne sa nekih terena na stadion. Takvo mjesto okupljanja ce privlaciti i ljude kada nema utakmice cime se generira jos vise novca od prostora u sklopu stadiona (ako nista, moze se zahtjevati veci iznos zakupa). Terene u blizini stadiona sam vidio u Brugge i mogu reci da je grozno rjesenje jer se ljudi sudaraju dok hodaju oko stadiona posto nema dovoljno mjesta i potrebno ti je preko 10 minuta da dodjes od istoka do zapada cak i kada pokusavas da pozuris. Uz to 5000 kvadrata nije dovoljno za teren punih dimenzija jer npr. pomocni je oko 6000 kvadrata. I za kraj smatram da nije mjesto za toliko terena u centru grada vec nam treba biti cilj izgraditi kamp negdje u pravcu Hrasnice.Gator je napisao/la:
Sta će ti onoliki plato, neces pijacu otvoriti.
Podebljano. I ako reprezentaciju tu ukljucis zasto da ne grade ? Može se tu sta izganjati i sa Uefom. Do neki dan nije bilo nikakvih ozbiljnih pokusaja. Sve je bila priča, a sa vlastima se razgovaralo preko medija.
Napraviš stadion za 10 godina poostre pravila opet si na istom sranju kao da si ga napravio u razdoblju od 10 godina. Parking može ispod terena za treniranje.
Vlast dugo nije napravila nešto vrijedno u ovom gradu.
Investitor će vratiti ulože u stadion za 2-3 godine, a mi ćemo ostati bez vrijedne zemlje.
- I dalje smatram da NFSBiH nema razloga da ulaze u taj stadion pa makar igrali na istom. Oni placaju koristenje stadiona i njima se ne isplati graditi stadion za 4-5 utakmice godisnje pa ni da ucestvuju sa 10%, a ne nesto vise. Jednostavno nije isplativo. Sto se tice UEFA, ona nece izravno podrzati jer da se novac dobije od njih mora se prijaviti na konkurs za koji svi imaju pravo se prijaviti po istim principima. Trenutno nisam upoznat ih ima otvoreno.
- Sto se tice trajanja gradnje: u ovom slucaju ces vise zaradjivati od stadiona 10 godina ako ga izgradis u jednom komadu i kada poostre pravila imas finansije da ulozis u potrebne izmjene dok ako ga gradis 10 godina ti zapravo nikada ga nisi monetarizirao upotpunosti sto znaci da imas gubitak prihoda godinama i mnogo teze bi bilo obezbjediti finansiranje za potrebne izmjene. Investitor vrati svoje ulozeno za 3 godine, ali isto tako i nas klub poveca svoje prihode mnogostruko zbog novog modernog stadiona, a ti dodatni prihodi ne bi postojali da mi nesto cekamo da sami izgradimo stadion tako da i mi imamo koristi od toga. No i zasto cuvamo to zemljiste ukoliko nista ne zaradjujemo od istog? Zasto se pomocni teren ne iznajmljuje za pocetak? Toliko zemlje imamo, a apsolutno nikakvog prihoda od iste sto je poslovni poraz.
Znaci i ja bi volio da mi izgradimo stadion od svojih sredstva, no to nije realno u narednih 10 godina nazalost te zato smatram da je OK da ovako pokusamo izgraditi stadion kroz investitore jer se ne moze vise cekati. Pa cak kada bi se promjenio zakon pa da se mozemo privatizovati opet bi novi vlasnik odlucio da gradi objekte u okolini stadiona jer bi zelio zaraditi, a ne terene jer vrijednost zemljista je suvise velika da bi se propustila sansa za ogromnim prihodom, a od tog prihoda bi se moglo kupiti veliko zemljiste negdje na periferiji grada za kamp.
jaludovolimte je napisao/la:Skenderija, Hasetov turnir, Mailson, oderoo me.
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
nema drugog održivog koncepta trenutno. neće niko pokloniti ništa, a naročito ne država. o sadašnjem pomoćnom možemo i pričati, ali zemlja iza istoka se trenutno ne koristi ni za šta i ne doprinosi ničemu ni na koji način. ona je vrijedna samo ako se može graditi i onoliko koliko se može graditi, ako ne može ostaje pod korovom. a mi svojim sredstvima ne možemo ništa. obnovljeni stadion koji odmah ostaje nama bez koncesije će tu zemlju otplatiti vrlo brzo.
-
Hadzijalagic
- Kontakt:
Koliko sam ja shvatio kule bi i održavale stadion što nije nimalo jeftino..
BUDI ŽELJO !!!
ne znam. ali razlika u prihodu iz novog stadiona to sigurno može namiriti. novi prostori u novom, modernom objektu, a do njih i mimo utakmica klijentela iz zgrada.
Trenutno korisnika/ca: LoveFootball1987, mavi i 67 gostiju.