To je toharis92 je napisao/la:
Mislili smo i protiv Kipra da ne moze pa je pokazao da moze.Ja i dalje smatram da njih dvojica u formi mogu dati vise od Tine, Anela i slicnih igrača jer su kvalitetniji igraci.Medo je trebao igrati u Zenici protiv Irske, a Seju je Mesa trebao cuvati za Dablin.Medjutim, sta se desava, selektor u zenici postavlja jednu sasvim kukavicku formaciju , krajnje defanzivnu sa Cocalicem na def.veznom a ova dvojica sjede na klupi, i onda niposto nije smio Medunjanin izaci na teren u Irskoj nego iskljucivo Sejo, to sam i prije govorio.Nije ovdje greska ni Mede ni Seje nego iskljucivo selktorova koji ne zna iz njih izvuci maksimum.To je neko moje misljenje.
Sejad Salihovic
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
bhfanatic14
- Kontakt:
Re: Sejad Salihovic
Stadion Koševo
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Upravo tako je trebalo biti kao sto su mnogi ovdje i pisali i prije tog dvomeca. Prva utakmica 4-5-1. Medo na "desetki" a Pjanic i zadnji vezni trce za njega. Pa daj sta das. Nadigrati Irce tehnikom i igrom od noge do noge. Druga utakmica umjesto Mede je trebao igrati Sejo kao jedan od dvojice centralnih veznih ( jer je trebao bas takav tip igraca ) 4-1-4-1 a iza njih dvojice po mogucnosti Besic.haris92 je napisao/la:Medo je trebao igrati u Zenici protiv Irske, a Seju je Mesa trebao cuvati za Dablin.Medjutim, sta se desava, selektor u zenici postavlja jednu sasvim kukavicku formaciju , krajnje defanzivnu sa Cocalicem na def.veznom a ova dvojica sjede na klupi, i onda niposto nije smio Medunjanin izaci na teren u Irskoj nego iskljucivo Sejo, to sam i prije govorio.Nije ovdje greska ni Mede ni Seje nego iskljucivo selktorova koji ne zna iz njih izvuci maksimum.To je neko moje misljenje.
A sto se tice Salihovica. On kao dugogodisnji bundesligas i igrac koji tamo nije zalutao nego je imao itekao veliki broj odlicnih utakmica svakako ima kvalitet za reprezentaciju i kao takav bi trebao i igrati u nekom jacem prvenstvu. Samo ako on zna da nema neku ulogu u buducnosti reprezentacije. Sasvim je normalno da je otisao za parama. Steta meni je uvijek bio jako drag i igrac kod kojega se vidi da ima veliki igracki kvalitet.
Znači nikog se ne treba odreći, čak ni ovih kao npr Spaha što je, jer postoje utakmice i protivnici protiv kojih nam Spaha može pomoći više nego npr. Sunjic ili Bicakcic.Jednostavno zoveš one koji ti u datom trenutku trebaju bez obzira da li igrali u Kini , Primeri, Seria A .Gledaš kvalitet i trenutu formu.A nije otpisat pola reprezentacije i onda se hvataj za glavu.A činjenica je da mi trenutno nemamo kvalitet kao npr prije par godina kad smo imali Mujdzu,Salihovica, Medunjanina, Ibisevica , Misketa itd.
Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.
I kao sto si rekao. Dzabe to sve prosiren spisak i sve to pada u vodu. Ako onda kada je najpotrebnije zakazes ili ides previse ziheraski odnosno ocekivano. Utakmica protiv Nigerije i dvomec sa Ircima to su dvije-tri utakmice kada se je trebao pokazati kvalitet u svakom smislu. I tu se je lomilo sve. Ili si pobjedio ili te nema nigdje. Ili postajes ozbiljno ime svijetskog fudbala i sve sto dolazi sa time ili se polako vracas u prosjek. A ne utakmice protiv Argentine i Belgije gdje niko nije nista ni ocekivao. Realno pali smo na ispitu u te tri najbitnije utakmice i ove sada kvalifikacije su nikad bitnije do sada. Nastup na SP bi znacio neki kontinuitet a ako se ne kvalifikujemo to bi bilo jako lose za reprezentativni fudbal. I apsolutno se slazem da treba koristiti razlicite igrace ( i taktike ) u zavisnosti od kvaliteta/mana protivnicke reprezentacije.
- JohnCleese
- Kontakt:
2.Kineska
Svabo je to...
Samo zato jer smo Salihovića potrošili na nekim drugim pozicijama, a ne na onoj gdje je najbolji.haris92 je napisao/la:Medunjanin je dao veci doprinos reprezentaciji od Salihovica.
Ne znam kako ti shvataš to "igrač po potrebi ".Ovo sto su @haris92 i @Ajax naveli ja to ne posmatram kao nužno zlo, npr zovi Seju Salihovica zato sto nemas boljeg nego zoves igrača koji ti u datom trenutku može vise pomoci. Nije Bogom dano da igrač mora biti na svakom spisku, zoves igrača ako zasluži svojim igrama bez obzira na klub ili ligu .Medunjanin, Salihovic , Mujdza, Ibisevic svi do jednog su dokazani igrači ove reprezentacije i od njih zavisi hoce li svojim formom zasluziti poziv, znaci momci su gore u predhodnih postovima potencirali da se ne odričemo nijednog igrača nego jednostavno da se zovu najbolji u datom trenutku i shodno protivniku s kojim igramo.JohnCleese je napisao/la:Pozovi igraca po potrebi i odmah mu daj da igra ??![]()
![]()
2.Kineskareprezentacija zdravo. Prica zavrsena
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!
#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.
Nije bas ni da Medunjanin nije krpio pozicije koje mu ne leze u reprezentativnoj karijeri.Virtu4l je napisao/la:Samo zato jer smo Salihovića potrošili na nekim drugim pozicijama, a ne na onoj gdje je najbolji.haris92 je napisao/la:Medunjanin je dao veci doprinos reprezentaciji od Salihovica.
od mora do Save
od Drine do Une.
I nemojte odgovarati onom paceniku @johnu
Krpio je, ali u mnogo manjoj mjeri. Ne želim uopšte da ih upoređujem, veoma rijetko to radim. Obojica su mi dragi i legende su našeg tima, s tim da ipak Salihovića volim i cijenim malo više. Sejo je igrao za našu mladu reprezentaciju dok je je ovaj igrao za Holandiju, nekako se to dešavalo u isto vrijeme i Seju ipak malo više trebamo cijeniti.haris92 je napisao/la:Nije bas ni da Medunjanin nije krpio pozicije koje mu ne leze u reprezentativnoj karijeri.
Virtu4l je napisao/la:Krpio je, ali u mnogo manjoj mjeri. Ne želim uopšte da ih upoređujem, veoma rijetko to radim. Obojica su mi dragi i legende su našeg tima, s tim da ipak Salihovića volim i cijenim malo više. Sejo je igrao za našu mladu reprezentaciju dok je je ovaj igrao za Holandiju, nekako se to dešavalo u isto vrijeme i Seju ipak malo više trebamo cijeniti.haris92 je napisao/la:Nije bas ni da Medunjanin nije krpio pozicije koje mu ne leze u reprezentativnoj karijeri.
od mora do Save
od Drine do Une.
- JohnCleese
- Kontakt:
Shvatam onako kako je napisano a to izgleda ovako "A pazi sad situaciju : igramo npr sa jacim protivnikom gdje nam recimo jedan Medunjanin ne može nikako pomoći i to se odmah u startu zna , nemoj ga brate zvati nikako na okupljanje, pozovi nekog ko ti u datom trenutku više odgovara pa zvao se on Edin Cocalic, Gojko Cimirot ili ko već, a onda npr imaš situaciju s Kiprom, gdje ti treba tehničar- zna se da je Medo tu jedan od najjačih u reprezentaciji i pozovi njega" U zavisnosti od protivnika ovaj bi zvao Medunjanina tek svako 3 okupljanje tj svakih 6, 10 mjeseci gdje bi ga odmah stavio da igra, ne bi ga pozivao u tekmama gdje je " procjenjeno "da nam ne treba,edoo3 je napisao/la:Ne znam kako ti shvataš to "igrač po potrebi ".Ovo sto su @haris92 i @Ajax naveli ja to ne posmatram kao nužno zlo, npr zovi Seju Salihovica zato sto nemas boljeg nego zoves igrača koji ti u datom trenutku može vise pomoci. Nije Bogom dano da igrač mora biti na svakom spisku, zoves igrača ako zasluži svojim igrama bez obzira na klub ili ligu .Medunjanin, Salihovic , Mujdza, Ibisevic svi do jednog su dokazani igrači ove reprezentacije i od njih zavisi hoce li svojim formom zasluziti poziv, znaci momci su gore u predhodnih postovima potencirali da se ne odričemo nijednog igrača nego jednostavno da se zovu najbolji u datom trenutku i shodno protivniku s kojim igramo.JohnCleese je napisao/la:Pozovi igraca po potrebi i odmah mu daj da igra ??![]()
![]()
2.Kineskareprezentacija zdravo. Prica zavrsena
Svabo je to...
od mora do Save
od Drine do Une.
- DragonGirl
- Kontakt:
- JohnCleese
- Kontakt:
Svabo je to...
- HenryLloyd
- Kontakt:
Odakle ti to?Lakoste je napisao/la:Vraca se covjek u bundesligu.
Citirat cete me.HenryLloyd je napisao/la:Odakle ti to?Lakoste je napisao/la:Vraca se covjek u bundesligu.
Imaju specijalne institucije za to.haris92 je napisao/la:@JohnCleese ne mogu ti pomoci, zao mi je.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, 313, AmorVincitOmnia, ANamelessGhoul, Atlanta, boki86, Brazzzoo123, Brokula, CAGarfia, Coolpanda24, Elddar, emir79, FerdinandF, Fudo, Goalgetter, Godfather, goodfella, Google Adsense [Bot], HariTz, harko35, Hazre, Honorar, invincible1921, inzomni, James1987, JimmyPage, kouadio, lakilone, LenyYoro15, Lynx, Majstorinho, moreno123, napapijri1987, nmkdak1ng, onajlikk, prisonbreak, Rauber33, resko1, Rio12345, rossonero85, Shevko, Sheyi, signalidunapark, Soli, StevieG8, Sveti, ugursuz, WeekendOffender, Zeko87, zemuntrg, Zhustri, ZmajOdBosne33 i 392 gosta.