Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Sheyi
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la Sheyi » 30 dec 2015, 09:31

Sve su oči bile uprte u Miralema Pjanića, no, nažalost, on nije uspio odgovoriti na najbolji način.

- Pjanić je pod velikim pritiskom. Previše se od njega očekuje. Shvatam da bi navijači voljeli da on uzme loptu, pređe dva-tri igrača i namjesti gol, ali nije to tako lako kako se čini.

U Pjanića se ne smije sumnjati. Njegovi igrački i ljudski kvaliteti su neupitni, ali je očito da mu zadaća u Romi i reprezentaciji nije ista. Očito mu je lakše igrati u Rominom nego u reprezentativnom veznom redu - kaže Misimović.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 30 dec 2015, 09:48

Sheyi je napisao/la:
Sve su oči bile uprte u Miralema Pjanića, no, nažalost, on nije uspio odgovoriti na najbolji način.

- Pjanić je pod velikim pritiskom. Previše se od njega očekuje. Shvatam da bi navijači voljeli da on uzme loptu, pređe dva-tri igrača i namjesti gol, ali nije to tako lako kako se čini.

U Pjanića se ne smije sumnjati. Njegovi igrački i ljudski kvaliteti su neupitni, ali je očito da mu zadaća u Romi i reprezentaciji nije ista. Očito mu je lakše igrati u Rominom nego u reprezentativnom veznom redu - kaže Misimović.
'ta zna Misimović, u drugoj kineskoj igra...
Nad tobom sunce najljepše sja

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 dec 2015, 10:02

Ovo bi isto moglo biti bitno u slucaju Pjanica. Real zeli Pjanica i pare nisu toliki problem nego vise sto imaju viska igraca na tim pozicijama. Isco je imao sasvim solidnu minutazu a on je bio oduvjek zelja Pellegrinija koji ga je i trenirao u Malagi. Samo sto je ovaj prvi put odabrao Real Madrid a ne City. Sada bi moglo da bude drugacije. U slucaju transfera ocekujem veliki pritisak Reala na Romu i mozda cak ponude tih 45 miliona i tako otkupe igraca.

http://sportsport.ba/ino_fudbal/direkto ... ada/180165

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 30 dec 2015, 10:17

Isco nema veze s Miralemom, jer nisu ista pozicija.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 dec 2015, 10:39

Tacno je da nije skroz ista. Samo on je igrac koji odigra 30-tak utakmica po sezoni. I svakako bi to znacilo neke rotacije unutar kluba. Ko zna sta namjeravaju ako dovedu Pjanica. Mozda cak i da promjene formaciju ko zna. Pjanica sigurno Roma nece pustiti jeftino i ocekuju rekordni transfer. A tako skupom igracu se mora stvoriti i nemo mjesto da igra. A ako cemo realno posto Kroosa i Kovacica nece prodati. Onda bi jedino prelazak Modrica u Bayern jer je navodno velika zelja Ancelottija bila dovoljna garancija za Pjanica. A to je jos uvijek na jako klimavim nogama mada ne i nerealno.

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 30 dec 2015, 11:08

Realno je da Pjanic na ljeto predje u Real. Kako danas stoje stvari Real ako ne uzme ligu ili CL, ide remont. Tu su velike prilike za Pjanica, ali i razvoj na Euru je vazan, ako neki igrac iskoci na velikoj sceni Real to uzima. Sada je suludo govoriti o transferu, Realu treba igrac koji nije igrao CL, onaj koji ima pravo nastupa.
Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 30 dec 2015, 11:22

Neće Isco uzimati minutazu Pjanicu niti je Miralem njemu.
Njegova konkurencija su Kros, Modric, Kovačić i Casemiro. Od Casemira i Kovačića je sigurno bolji, dakle preostaje mu žestoka borba sa Modricem i Krosom.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 dec 2015, 11:31

Real Madrid ne dovodi igraca za 45 miliona da im bude na klupi. Za Kovacica se je znalo da ce igrati postepeno. A Kroos i Modric su previse kvalitetni igraci da bi bili na klupi. Niti bi njih dvojica to dozvolili vise od pola sezone. Nigdje ne pise da ovaj trener ne razmislja u promjeni formacije. Posebno sada kada su losiji rezultati. Realnije je to nego da mu jedini pravi transfer bude igrac na cijim pozicijama vec ima dobre igrace. Inace La Republica pise da Real zeli Pjanica vec mjesec dana. I da pare nisu problem. Najveci problem je kako stvoriti Pjanicu mjesto u timu gdje je trenutno velika konkurencija. Osim toga mozda bi Modric zelio preci u Bayern i raditi opet sa Ancelottijem. Ko zna kakve su zelje igraca. Ko zna kakva je harmonija kod igraca u Realu. Navodno nije najbolja klima. Jedno je sigurno ovaj trenutni Real sa ovim trenerom i predsjednikom zeli Pjanica vec sada. A rezultat im je jako potreban. Tako da sigurno ne dovode igraca da poveca konkurenicju nego igraca koji bi igrao odma.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 30 dec 2015, 11:41, ukupno mijenjano 1 put.

Djedo10
Kontakt:

Post Postao/la Djedo10 » 30 dec 2015, 11:39

Pjana je za klasu bolji i od Modrica i od Krossa.
Nit Modric nit Kross nisu vala nista pokazali u Realu.
Realno je da jedan ili oba idu na ljeto..

vozdrica

Post Postao/la vozdrica » 30 dec 2015, 12:10

Djedo10 je napisao/la:Pjana je za klasu bolji i od Modrica i od Krossa.
Nit Modric nit Kross nisu vala nista pokazali u Realu.
Realno je da jedan ili oba idu na ljeto..
Živio Kolumbo. :lolno: :lolno: :lolno:
NOVAK ĐOKOVIĆ
NK Celik Zenica

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 30 dec 2015, 12:38

Nije nemoguce da real zeli Pjanicem zamjeniti Modrica ili Krosa.
Pomenuta dva igraca su u padu forme, presli su svoj zenit i sasvim logicno je da im traze zamjene.
Sad da li ce to biti Pjanic ili Verati ili Pogba ili neko peti ili ce Isco dobiti povjerenje i vece ovlasti, to cemo tek vidjeti.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 30 dec 2015, 12:39

Odakle ti to da je Kroos presao svoj zenit. :?

Igrac koji je prosle sezone odigrao preko 50 meceva za Real,... Iako je mozda ove u padu forme (da ne ulazim u detalje oko Rafe i sistema), ali sa 25 god., takva klasa tek ulazi u najbolje godine.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 30 dec 2015, 12:54

Asteriks je napisao/la:Odakle ti to da je Kroos presao svoj zenit. :?

Igrac koji je prosle sezone odigrao preko 50 meceva za Real,... Iako je mozda ove u padu forme (da ne ulazim u detalje oko Rafe i sistema), ali sa 25 god., takva klasa tek ulazi u najbolje godine.
To je neko moje misljenje. Mada, kontao sam da je nesto stariji :D

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 30 dec 2015, 13:01

Evander je napisao/la:Nije nemoguce da real zeli Pjanicem zamjeniti Modrica ili Krosa.
Pomenuta dva igraca su u padu forme, presli su svoj zenit i sasvim logicno je da im traze zamjene.
Sad da li ce to biti Pjanic ili Verati ili Pogba ili neko peti ili ce Isco dobiti povjerenje i vece ovlasti, to cemo tek vidjeti.
Nista oni nisu presli. Igraci tipa Scholesa, Xavia ili Pirla su i u po stare dane igrali kljucne uloge u svojim klubovima i drzali diktate raznim "klasama" od veznjaka. Taj profil igraca je vrlo rijedak, tako da kazem. Ne trosi se mnogo ali radi sve na terenu i blago ih je imati. Kross i Modric su takvi igraci, bez obzira na trenutni pad forme sto ne mora biti nuzno do njih samih, ima tu i Rafa svoje prste. Modric moze jos itekako mnogo dati, o Krossu da ne govorim tako da...

O Pjanicu necu mnogo. Dok god je WC pucacki raspolozena zvijezda Serie A za koju se opasne cifre lupaju a u reprezentaciji djeluje kao trut moju podrsku nece imati.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 30 dec 2015, 13:02

[quote="Ajax". Jedno je sigurno ovaj trenutni Real sa ovim trenerom i predsjednikom zeli Pjanica vec sada. [/quote]

Aha, jako je sigurno. :lol:
Trenutno ništa na svijetu nije sigurnije od toga.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 30 dec 2015, 13:30

Iz aviona se vidi da Realu nedostaje kreacije na sredini terena, Isco i James su daleko od prave forme a i koliko pratim obojica pogotovo ovaj drugi ima problema sa Benitezom. Kroos, Modrić i Casemiro ipak nisu taj tip igrača kojeg Real treba. Oni su više box to box veznjaci kao Radja u Romi recimo, njima treba neko poput Pjanića kojem će dati skoro svu slobodu u kreaciji a leđa će mu čuvati dva igrača pozadi u vidu Modrića i Kroosa vjerovatno, kao što to danas u Romi rade Radja i DDR.

Kad sam spominjao kreativce zaboravio sam spomenuti i Kovačića koji se isto tako nije baš pokazao, a ima i do formacije koju koristi Rafa, čini mi se da je to najčešće 4-3-3 koja je recimo Miretu idealna a Isco, Kovačić i James su mi nekako više desetke po prirodi i tu vjerovatno dolazi do problema.

Mislim kada bi ga sutra doveli da bi odmah uletio u prvih 11 zbog svojih partija ove sezone a i zbog loših partija veznjaka Reala. Kad se samo sjetim kada je Modrić prelazio u Real, čovječe konkurencija mu bili Khedira i Alonso, ni naslutiti se nije dalo da bi ih mogao obojicu ispratiti iz kluba a on se na kraju ustalio u prvih 11, pogotovo nakon prve polusezone al' eto i to se desilo, podosta sreće je imao kada se Khedira povrijedio a i Xabi je bio u padu forme tako da nije on na osnovu odličnih partija zaradio prvih 11 nego silom prilika, pa se kasnije ispostavilo kao pun pogodak.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 30 dec 2015, 13:37

Ma jašta, on bi u Realu sam igr'o u vezi, niko mu ne bi treb'o. :lol: Odvadite malo ljudi, dobar je naš Mirkać al' toliko, e to se ne bih složio.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 30 dec 2015, 13:38

Sumnjam da će ga dovesti sad na zimu (ne bih ni volio iz razloga što neće moći igrati LP) al' na ljeto bi mogao vrlo lako otići pogotovo ako Real bude imao lošu sezonu kao što je neko gore napisao, a sve su prilike da hoće.

Također izuzev Reala, ima još velikih klubova kojima bi danas valjao Mire počevši od Liverpoola, Chelsea tamam na Cescovu poziciju, Uniteda... Što se mene tiče prešao on u Real ili Liverpool meni je svejedno, čak više naginjem na Redse.

Treba još dodati da su Pogba i Veratti tražena roba tako da njihov odlazak otvara prostor u Juventusu i PSG-u, uglavnom na Miretu je da što bolje odradi ovu sezonu i u drugom dijelu još malo nabije statistiku i na ljeto samo pametno da bira.

@CF

Ako misliš na mene a misliš, zaista ne vidim gdje sam napisao to?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 30 dec 2015, 13:45

Ma ne mislim ja ni na kog' konkretno neg' brate pretjeruje se al' baš. Pa eto ti si sam nabroj'o neke velikane i napis'o samo nek' pametno bira. Pa ima par igrača na svijetu koji mogu da biraju gdje žele, al' naš Mire nije ni blizu njih.

Ne bih volio da ode u Real, šta će mi još jedan naš igrač na klupi pa kad gledam tekmu jedva čekam izmjenu i molim Boga da se trener sjeti i nekog našeg jetima. Pored toga, igranje u Realu je specifično, pritisak k'o na dnu Portorikanskog rova, mnogo veći igrači od Mireta su tamo pukli. Ako i bude iš'o treba sjest' sa nekim ekspertima i stručnjacima i izanalizirat' sve, do najsitnijeg detalja, jer njegov sljedeći korak će bit' penjanje na tu stepenicu više u društvo WC igrača il' cjelovječno stagniranje u prosjeku.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 dec 2015, 13:47

dean33 je napisao/la:Aha, jako je sigurno. :lol:
Trenutno ništa na svijetu nije sigurnije od toga.
Pa pisao si prije da ti je Pjanic ok igrac i ja ti vjerujem. I ne mislim da ovdje provociras kao puno njih prije tebe sto su. La Repubica je neki dan objavila da Real zeli vec mjesec dana Pjanica i da Sabatini zasada odbija ponude. A danasnja Marca pise da je Pjanic prioritet Reala bez obzira hoce li Benitez ostati trener. Perez zeli Pjanica i ocekuje odgovor Rome za koji dan. Spremni su cak i da plate tih 45 miliona. A i Pjanic je navodno izabrao Real. Navodno su razgovarali sa ocem na izvlacenju drugog kruga lige prvaka ovi iz Real Madrid. I posto se je Pjanic izrazio da je Real prioritet a ne neki drugi klubovi. Real je krenuo ozbiljno po Pjanica.

http://www.marca.com/futbol/real-madrid ... b457d.html

http://www.repubblica.it/sport/calcio/m ... 130225025/
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 30 dec 2015, 13:59, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], General505, HariTz, sagitarius, UtdBiH21, zikerrz21 i 36 gostiju.