Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 dec 2015, 15:57

Svako je nevin dok se ne dokaze suprotno.

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 30 dec 2015, 16:00

gledaj faca bogte sve ujko do ujke fuj nam drzave

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 30 dec 2015, 16:02

joker90 je napisao/la:Bas neocekivano od jednog tako uglednog kluba..
Je li jedan covijek klub? Pa bio i predsjednik istog. Smijesno, vidim pojedinci jedva docekali da im se baci kost, u ovo vrijeme bez utakmica.

Sad samo cekam izjednačavanje i prozivanje sljedecih 10 str.
NK Široki Brijeg

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 30 dec 2015, 16:07

Evolve je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Bas neocekivano od jednog tako uglednog kluba..
Je li jedan covijek klub? Pa bio i predsjednik istog. Smijesno, vidim pojedinci jedva docekali da im se baci kost, u ovo vrijeme bez utakmica.

Sad samo cekam izjednačavanje i prozivanje sljedecih 10 str.
Ma ne sekiraj se džabe. Eno predsjednik N/F Saveza Bosne i Hercegovine optužen za pronevjeru novca 1.7 miliona KM pa i dalje vrši svoju funkciju. :opaopa:

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 30 dec 2015, 16:08

Jedan covjek nije klub, ali za klub u kojem ne smiju igrati igraci druge vjere osim katolicke i dolikuje da mu na celu bude ovakav lik. Ja nisam iznenađen, nazalost u nasoj drzavi ovakve su stvari normalne postale, jedino me to malo brine.
Bahati, bahati Željkan!
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 30 dec 2015, 16:14

:sick: :sick: :sick: :sick: :sick:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Psajdak
Kontakt:

Post Postao/la Psajdak » 30 dec 2015, 16:42

tuzlak1987 je napisao/la:Svako je nevin dok se ne dokaze suprotno.
Svako je kriv, dok se ne dokaze da je kriv :nedam:
Ajzea je forumaš godine !

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 30 dec 2015, 17:01

Sta je radio. Za sta se tereti

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 30 dec 2015, 17:05

joker90 je napisao/la:Jedan covjek nije klub, ali za klub u kojem ne smiju igrati igraci druge vjere osim katolicke i dolikuje da mu na celu bude ovakav lik. Ja nisam iznenađen, nazalost u nasoj drzavi ovakve su stvari normalne postale, jedino me to malo brine.
To je već izlapljela priča o ne igranju ostalih fudbalera u Širokom Brijegu. Jbt ljudi su 13 godina za redom igrali Evropu. Imaju svoju filozofiju, uvijek imaju kvalitetne igrače i furaju svojim pravcem. Nigdje im u statutu ne piše da ne smije neko druge vjere igrati u klubu, i sve je jasno kao dan.

Pa Slavija je svoje najbolje uspjehe imala kada su samo Srbi igrali u njoj. Čim su se počeli nazor dovoditi igrači ostalih vjera, samo da bi počeo projekat multikulturalnosti mi smo pali kurcu za uši.

Svako neka svoje gura. Ako je nekome interes da budu jednonacionalni, neka budu. To je njihov problem, a ne naš.

Svakako je da će po pitanju Mije Jelića neko morati reagovati. Na čelnim pozicijama ne bi trebale biti osuđivane ličnosti, ali i prije nego ga osude radi samog ugleda kluba treba doći do neke smjene.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 30 dec 2015, 17:05

Cocaine je napisao/la:Sta je radio. Za sta se tereti
Tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine podigao je optužnicu protiv Zlatana Jelića, rođenog 14.12.1970. godine u Mostaru, državljanina BiH i Hrvatske. Jelić je široj javnosti poznat kao bivši predsjednik N. K. Široki Brijeg te kao član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.
Bivši član IO Nogometnog saveza BiH optužen za ratne zločine na području Mostara

Optuženi se tereti da je u vremenskom periodu od mjeseca maja 1993. do mjeseca marta 1994. godine, za vrijeme rata i oružanog sukoba između Armije R BiH i HVO-a, u svojstvu komandanta 1.radne vojne Vojne policije HVO, te 1. lakojurišne vojne VP HVO, te komandanta koji je pod kontrolom imao sve jedinice HVO-a na području Mostara, postupao protivno odredbama međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba.

U optužnici se navodi da su, u okviru širokog i sistematičnog napada snaga HVO-a i Vojne policije HVO, na bošnjačko civilno stanovništvo na području Mostara, počinjeni zločini nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti.

Navedeni zločini su počinjeni prisilnim etničkim čišćenjem, prisilnim progonom i premještanjem žena i djece na teritoriji pod kontrolom A RBiH, nezakonitim zatvaranjem bošnjačkog stanovništva u više logora i objekata za zatvaranje, mučenjem i zlostavljanjem žrtava, prisilnim odvođenjem žrtava u živi štiti ili na prinudne radove na prvoj liniji bojišnice, prilikom čega su bili izloženi vatrenim dejstvima i dovođeni u opasnost po život.

Također, zločini su počinjeni i prisilnim tjeranjem zatočenika da obučeni u odore HVO-a, bacaju zapaljive predmete na objekte pod kontrolom Armije R BiH, što ih je izlagalo opasnosti da budu ubijeni, mučenjem i zlostavljanjem zatvorenika i nanošenjem teških tjelesnih povreda koje su prouzrokovale trajne povrede i invaliditet kod žrtava.

U optužnici se navodi, da su izvođenja na prinudne radove, obavljanja uz odobrenje i saglanost optuženog Jelića, te da je uslijed prisiljavanja na rad na prvoj liniji, smrtno stradalo najmanje 50 žrtava, a 188 je teže i lakše ranjeno, dok je oko 40 žrtava mučeno i fizički zlostavljano od pripadnika HVO-a.

Također, optuženi se tereti i da je odobravao odvođenje zatvorenika iz logora, na prinudne radove na imanjima pojedinih dužnosnika HVO-a, kao i prisiljavanje zatočenika na utovaranje i prijevoz opljačkane imovine stanovništva bošnjačke i srpske nacionalnosti na području Mostara.

Optuženi Jelić tereti se da je znao i odobrio počinjenje zločina, te da nije ništa poduzeo da zločine spriječi niti kazni počinitelje.

Počinjenim zločinima, izvršen je progon i etničko čišćenje velikog broja stanovnika Mostara bošnjačke i srpske nacionalnosti.

Optužnica protiv Zlatana Mije Jelića, koji se tereti za krivično djelo zločin protiv čovječnosti iz člana 172. KZ BiH, jedna je od najopsežnijih optužnica za zločine počinjene na području Mostara.

Radi se o predmetu Kategorije 2, u kojem je istraga započeta u tužilaštvu Haškog tribunala, nakon čega je predmet proslijeđen na procesuiranje Tužilaštvu BiH.

Tužilaštvo BiH će odgovornost optuženog dokazivati pozivanjem više od 200 svjedoka, od kojih će više od 20 svjedočiti uz mjere zaštite, a uz optužnicu je priloženo više od 1.100 dokaznih materijala.

S obzirom da se optuženi nalazi u bjekstvu i na području Republike Hrvatske, bit će raspisana međunarodna tjeralica i od vlasti u Hrvatskoj bit će zatraženo izručenje optuženog ili njegovo procesuiranje u pravosudnim institucijama Hrvatske, a o svemu će biti informirano i tužilaštvo Haškog tribunala.

@Pappy

Pa neće muslimani i katolici da igraju 100%, žele da ispadnete jer ste Srbi :P :tralala:
Zadnja izmjena: FaraonTM, dana/u 30 dec 2015, 17:06, ukupno mijenjano 2 puta.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 30 dec 2015, 17:05

još prije nekoliko godina se pisalo da je Zlatan Mijo Jelić činio neke zločine, ali ne znam da li se nešto konkretno uradilo po tom pitanju, vjerovatno nije, čim je sada optužen za to, ali za tog čovjeka nisam čuo baš od tada kada se ta priča pojavila, pa sam se nekako iznenadio što je tuzlak1987 to napisao, kontam, otkud mu odjednom on u priči, niko ga nije spomenuo ovdje, a to nije "nova vijest" o zločinima, dok za optužbu vjerovatno jeste

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 30 dec 2015, 17:15

Jesi vidio koje je jade radio nami lipo vami utaknican gledaocin boje majku zlocinacku a ne zna dvi sastavit

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 30 dec 2015, 17:15

Pappy je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Jedan covjek nije klub, ali za klub u kojem ne smiju igrati igraci druge vjere osim katolicke i dolikuje da mu na celu bude ovakav lik. Ja nisam iznenađen, nazalost u nasoj drzavi ovakve su stvari normalne postale, jedino me to malo brine.
To je već izlapljela priča o ne igranju ostalih fudbalera u Širokom Brijegu. Jbt ljudi su 13 godina za redom igrali Evropu. Imaju svoju filozofiju, uvijek imaju kvalitetne igrače i furaju svojim pravcem. Nigdje im u statutu ne piše da ne smije neko druge vjere igrati u klubu, i sve je jasno kao dan.

Pa Slavija je svoje najbolje uspjehe imala kada su samo Srbi igrali u njoj. Čim su se počeli nazor dovoditi igrači ostalih vjera, samo da bi počeo projekat multikulturalnosti mi smo pali kurcu za uši.

Svako neka svoje gura. Ako je nekome interes da budu jednonacionalni, neka budu. To je njihov problem, a ne naš.

Svakako je da će po pitanju Mije Jelića neko morati reagovati. Na čelnim pozicijama ne bi trebale biti osuđivane ličnosti, ali i prije nego ga osude radi samog ugleda kluba treba doći do neke smjene.
iznenadio si me pappy
jos si mi uz hilmagu jedan od boljih forumasa ali si sad profulo okean

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 30 dec 2015, 17:16

FaraonTM je napisao/la: @Pappy

Pa neće muslimani i katolici da igraju 100%, žele da ispadnete jer ste Srbi :P :tralala:
Igraju oni 100%, al' nisam im ja kriv što se tripuju da su igrači. Čast pojedincima. :D

Što @Keno ? Je l' piše negdje u statutu to ?

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 30 dec 2015, 17:18

Pappy je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la: @Pappy

Igraju oni 100%, al' nisam im ja kriv što se tripuju da su igrači. Čast pojedincima. :D

Što @Keno ? Je l' piše negdje u statutu to ?
Ma zayebajem se svakako :thumbup: :thumbup:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

bojler
Kontakt:

Post Postao/la bojler » 30 dec 2015, 17:22

Slavija nije bila dobra prije sto su Srbi igrali nego sto su ti igraci koji su tad igrali znali igrat isti ti je qrac a bio Srbin a Hrvat a ovaj a onaj ako nema pojma

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 30 dec 2015, 17:46

bojler je napisao/la:Slavija nije bila dobra prije sto su Srbi igrali nego sto su ti igraci koji su tad igrali znali igrat isti ti je qrac a bio Srbin a Hrvat a ovaj a onaj ako nema pojma
Ne brate. Mislim jesi ti u pravu. Ako on zna igrat nacionalnost je nebitna, ali... Uđi malo dublje u problematiku. Kada su jednom vrata otvorena svaki propalitet Želje i Sarajeva je krenuo kod nas. Ko god nema mjesta u ta dva kluba, hop, hajde malo do Slavije, platiće stari malo da zaigram koju tekmu i kul. Tripovaću se da sam fudbaler. Dođe takvih pet po roku otrpilike, moraš im dati neku platicu. Da je i minimalna, to je u vrijeme veoma skučenog budžeta Slavije sigurno dva kvalitetna igrača iz Srbije. Mi smo oduvijek imali dobre igrače iz Srbije. Mogu reći da smo u 99% slučajeva pogodili sa njihovim dovođenjem, a nije ih mali broj prošao kroz klub od 2002. godine. I ti sada umjesto da nastavljas taj trend dovođenja, okreneš kurs i posvetiš se otpatcima iz glavnog grada. Nema smisla uopšte.

HenryLloyd
Kontakt:

Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la HenryLloyd » 30 dec 2015, 17:49

Ma vi ste malo veci Olimpic, sprdancija od kluba.
Plavo proljece! 1921

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 30 dec 2015, 17:51

Ne brate. Mislim jesi ti u pravu. Ako on zna igrat nacionalnost je nebitna, ali... Uđi malo dublje u problematiku. Kada su jednom vrata otvorena svaki propalitet Želje i Sarajeva je krenuo kod nas. Ko god nema mjesta u ta dva kluba, hop, hajde malo do Slavije, platiće stari malo da zaigram koju tekmu i kul. Tripovaću se da sam fudbaler. Dođe takvih pet po roku otrpilike, moraš im dati neku platicu. Da je i minimalna, to je u vrijeme veoma skučenog budžeta Slavije sigurno dva kvalitetna igrača iz Srbije. Mi smo oduvijek imali dobre igrače iz Srbije. Mogu reći da smo u 99% slučajeva pogodili sa njihovim dovođenjem, a nije ih mali broj prošao kroz klub od 2002. godine. I ti sada umjesto da nastavljas taj trend dovođenja, okreneš kurs i posvetiš se otpatcima iz glavnog grada. Nema smisla uopšte.[/quote]
To je slučaj i s vama i s Olimpicom. Samo Olimpic ima bogatijeg gazdu i nešto više para, pa je dogurao i do Europe. Mnogi igrači Želje i Sarajeva koji su dobili ispisnicu, a nisu se htjeli seliti iz grada dođu kod vas ili kod Nijaza. To što oni nisu dugoročno rješenje za vas svake godine vas sputava u napretku
Životni saputnik! 1921

bojler
Kontakt:

Post Postao/la bojler » 30 dec 2015, 17:51

Pappy je napisao/la:
bojler je napisao/la:Slavija nije bila dobra prije sto su Srbi igrali nego sto su ti igraci koji su tad igrali znali igrat isti ti je qrac a bio Srbin a Hrvat a ovaj a onaj ako nema pojma
Ne brate. Mislim jesi ti u pravu. Ako on zna igrat nacionalnost je nebitna, ali... Uđi malo dublje u problematiku. Kada su jednom vrata otvorena svaki propalitet Želje i Sarajeva je krenuo kod nas. Ko god nema mjesta u ta dva kluba, hop, hajde malo do Slavije, platiće stari malo da zaigram koju tekmu i kul. Tripovaću se da sam fudbaler. Dođe takvih pet po roku otrpilike, moraš im dati neku platicu. Da je i minimalna, to je u vrijeme veoma skučenog budžeta Slavije sigurno dva kvalitetna igrača iz Srbije. Mi smo oduvijek imali dobre igrače iz Srbije. Mogu reći da smo u 99% slučajeva pogodili sa njihovim dovođenjem, a nije ih mali broj prošao kroz klub od 2002. godine. I ti sada umjesto da nastavljas taj trend dovođenja, okreneš kurs i posvetiš se otpatcima iz glavnog grada. Nema smisla uopšte.
A to jeste realno jer sada maltene skim Sarajevo i Zeljo nece imat posla il je u Olimpiku il je u Slaviji a cak sta vise pocinju i neki koji iz Juniora nisu nista mogli napravit dolazit u klubove ne znam slavija je vecinom jel imala Srbe u ekipi i igrali su jako dobro od Regoja pa nadalje recimo i to je ta slavija koja je bila onako fina ekipa cvrsta kojoj si tesko mogo uzet bodove i gazit je ali u svakom slucaju se slazem dosta s tobom Slavija i po meni bi bila bolja "zatvorenija" kako je i bila hajmo je tako nazvat jer mozda ce tu igrat ljudi koji ce se borit za Slaviju vise pa i junioru pa i svasta nesto ali ovakva Slavija sad sto skuplja neke otpatke i sto vise nema nekih finih igraca iz kako si sam i naveo iz Srbije lose vala

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.