PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

FaraonTM
Kontakt:

Re: PL prepucavanja

Post Postao/la FaraonTM » 30 dec 2015, 16:19

@Denchi

Torpedo je ustvari FK Sarajevo, nije to Đerzelez da je ugašen skroz pa da kao više ne postoji. To je legitimna historija FK Sarajeva koju tvoj klub priznaje, ne znam zašto sada ignorisati činjenice?

@Rinuka

Ispoljavaš taj malograđanski stav kako bi prikazao svoj klub velikim. Bojim se da nisi shvatio poentu, doduše nije shvatio nijedan od vas. Odnosno shvatili ste al' kontrirate na neke druge stvari koji nemaju veze sa fudbalom, miješate politiku, porijeklo samo još čekam da spomenete i vjeru sa historijom kluba.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 30 dec 2015, 16:19

FaraonTM je napisao/la: Željo je klub iz naroda, Sarajevo je osnovala partija, to su nepobitne činjenice. Znam da te boli al' to je tako.
koja partija? misliš SK tj. partija koje su svi bili član u državi??? ukratko i navijači želje(članovi partije) osnovali sarajevo :D :lol:
pa betmene ne znam fakat kako ti misliš to "iz naroda" pa nije niko klub iz asfalta? ko je narod? svu politiku formiranja društava i odluke je donosila vlada / partija :D ili ste vi nakav divlji klub?? hahahahahha jao basni mitomanskih
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 30 dec 2015, 16:22

Želju su osnovali obični radnici željezničke stanice, dok je tvoj klub osnovala stranka/partija/vlast ne obični ljudi.

Treba ti crtat yebote :roll:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 30 dec 2015, 16:27

FaraonTM je napisao/la:@Denchi

Torpedo je ustvari FK Sarajevo, nije to Đerzelez da je ugašen skroz pa da kao više ne postoji. To je legitimna historija FK Sarajeva koju tvoj klub priznaje, ne znam zašto sada ignorisati činjenice?

@Rinuka

Ispoljavaš taj malograđanski stav kako bi prikazao svoj klub velikim. Bojim se da nisi shvatio poentu, doduše nije shvatio nijedan od vas. Odnosno shvatili ste al' kontrirate na neke druge stvari koji nemaju veze sa fudbalom, miješate politiku, porijeklo samo još čekam da spomenete i vjeru sa historijom kluba.
fakat ne znam što ti je teško skontat ali Torpedo nije Sarajevo, Torpedo je postao Sarajevo 47-e, prije toga nije bio Sarajevo, razumiješ ako si pobjedio Torpedo onda si pobjedio Torpedo.... :thumbup: s kojim nikad nisi imao ni derbi ni rivalstvo, niti ti je kidnapovao igrače.... :wave: i ni Torpedo ni sloboda(Sa) a ni udarnik ne postoje više.... kao ni mnogi drugi klubovi iz tog doba (sarajevo-hajduk, šk, itd.)
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 30 dec 2015, 16:29

FaraonTM je napisao/la:Želju su osnovali obični radnici željezničke stanice, dok je tvoj klub osnovala stranka/partija/vlast ne obični ljudi.

ko im je dozvolio formiranje sportskog društva / fudbalskog kluba?
jel neki radnik željeznice ili neko ispred vlade / partije ???

:lol: :D

Agamemnon86
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon86 » 30 dec 2015, 16:30

Ja bi samo da dodam da je i Real osnovala drzava,tadasnje sportsko drustvo,uz potporu samog kralja
Madrid FC.,koji mu kasnije po svojoj volji dodaje prefiks Real,sto bi u prevodu znacilo kraljevski.bio i ostao simbol drzave,i totalitarizma.
Mozete nastaviti :kafa:

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 30 dec 2015, 16:31

FaraonTM je napisao/la:Želju su osnovali obični radnici željezničke stanice, dok je tvoj klub osnovala stranka/partija/vlast ne obični ljudi.

Nekad davno bog je stvorio zelju..Kasnije je skonto da se zayebo i da to moze mnogo bolje, pa je stvorio FKS :tralala:
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 30 dec 2015, 16:31

1911 - 1945 1.HŠK Gradjanski
1945 - 1991 NK Dinamo
1991 - 1993 HNK HAŠK-Gradjanski
1993 - 2000 NK Croatia
2000 - 2011 NK Dinamo
2011 - GNK Dinamo

Jel' hoćeš da mi kažeš da su ovo sve različiti klubovi i da svaki od njih ima svoju historiju, svoje trofeje i da današnji GNK Dinamo nema nikakve veze sa Croatiom i da ne računa recimo trofeje i uspjehe iz tog perioda? :rol:

Tebe druže boli ovih 9-1 u prvoj utakmici naša dva kluba, da je kojim slučajem Torpedo dobio 9-1 računao bi ti tu pobjedu vjeruj mi ;)

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 30 dec 2015, 16:34

Jel vasKo miskin bio HŠK ili HNK?
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 30 dec 2015, 16:34

DenchiNL je napisao/la:

ko im je dozvolio formiranje sportskog društva / fudbalskog kluba?
jel neki radnik željeznice ili neko ispred vlade / partije ???

:lol: :D
Mislim prvenstveno da im je dozvolio neki Sportski savez u to doba, uostalom nije bitno ko im je dozvolio nego odakle je potekla ideja, tu se razilaze Željo i Sarajevo.

@Agamemnon

Upravo tako!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Agamemnon86
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon86 » 30 dec 2015, 16:41

Sta upravo tako.vidim treba pojasniti.
Bez obzira kako je nastao,to je Real Madrid.
Vecina tkz narodnih klubova,nisu mu ni do koljena.
Briga me generalno za vasu raspravu,ali argumenti tipa osnovala partija su bezveze.mnogi svjetski klubovi imaju takve,i slicne pocetke.gluposti.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 30 dec 2015, 16:44

Agamemnon86 je napisao/la:Sta upravo tako.vidim treba pojasniti.
Bez obzira kako je nastao,to je Real Madrid.
Vecina tkz narodnih klubova,nisu mu ni do koljena.
Briga me generalno za vasu raspravu,ali argumenti tipa osnovala partija su bezveze.mnogi svjetski klubovi imaju takve,i slicne pocetke.gluposti.
Kralju ja ne pokušavam umanjiti veličinu Sarajeva zato što je nastalo tako kako je nastalo, ja argumentovano dokazujem ovom Denchiju da Željo i Sarajevo nisu nastali isto i da mi nikako ne može porediti ta dva kluba.

I to na stranu što je Željo trofejniji tako da ta usporedba sa Realom ne pije vode al' je dobar primjer.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 30 dec 2015, 16:45

FaraonTM je napisao/la: Mislim prvenstveno da im je dozvolio neki Sportski savez u to doba, uostalom nije bitno ko im je dozvolio nego odakle je potekla ideja, tu se razilaze Željo i Sarajevo.

@Agamemnon

Upravo tako!
hahahah savez komunista aka partija :D :lol:
postojali bi malo morgen i mi i vi bez partije ....

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 30 dec 2015, 16:52

DenchiNL je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la: Mislim prvenstveno da im je dozvolio neki Sportski savez u to doba, uostalom nije bitno ko im je dozvolio nego odakle je potekla ideja, tu se razilaze Željo i Sarajevo.

@Agamemnon

Upravo tako!
hahahah savez komunista aka partija :D :lol:
postojali bi malo morgen i mi i vi bez partije ....
Kao da se već tada moglo naslutiti da će klub u nastajanju pratiti brojne prepreke. Proljeće 1921. godine je konačno stiglo, mladi željeznički radnici su uspjeli kupiti loptu, ali su naišli na problem igrališta. Postojeća igrališta su pripadala drugim klubovima i za njihovo korištenje su naplaćivali naknadu koju mladi momci nisu mogli plaćati. Naposlijetku su odlučili koristiti vojno vježbalište na Čengić Vili, popularni Egzercir. Prostor je prilagođen potrebama fudbalske igre i prve neformalne aktivnosti su počele. Ubrzo su dogovorene i prve nezvanične utakmice sa drugim sličnim klubovima, ali za veliki iskorak, igranje sa najboljim sarajevskim klubovima, bila im je neophodna registracija u Savezu.

U julu 1921. godine je podnesena molba za prijem kluba u Sarajevski podsavez. Mladi i poletni entuzijasti su bez problema ispunili uobičajene administrativne zahtjeve. Nažalost, činilo se da su neki nastajanje novog radničkog kluba vidjeli kao prijetnju pa su naglo uvedeni dodatni uslovi. Naročito su „glasni“ bili predstavnici klubova sa nacionalnom pozadinom koji su osjetili da bi klub za sve mogao predstavljati ozbiljnog konkurenta u budućnosti samim tim što će imati širu bazu igrača. Uprkos tome, želja je bila dovoljno jaka i 30. jula je nagrađena saopštenjem u kojem je pisalo: „Željeznički športski klub Sarajevo može se primiti za člana Podsaveza tek nakon odigravanja dvije utakmice“. Prema tome, ostalo je još samo da se odigraju dvije utakmice kako bi se dokazalo da je novi klub u stanju bez incidenata organizovati ovakve događaje.

Gdje ti vidiš ovdje ikakvu partiju? Kao što rekoh nekakav sportski savez u taj vakat nas je primio kao i vas. Samo što su nas osnovali ljudi sa željezničke stanice vas ljudi iz partije.

I molim te me ne citiraj više ako nemaš ništa argumentovano napisati a pogotovo frazu "Postojali bi malo morgen i mi i vi bez partije"

Hvala, doviđenja, prijatno! :wave:

PS: Odogovori na onaj post vezano za Dinamo, da ti i tu još nacrtam pa da završim sa tobom :kafa:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 30 dec 2015, 17:40

E s' kim se ti raspravljas Faraone...
Sport je lijek za tijelo i duh.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 30 dec 2015, 17:55

FaraonTM je napisao/la:
Kao da se već tada moglo naslutiti da će klub u nastajanju pratiti brojne prepreke. Proljeće 1921. godine je konačno stiglo, mladi željeznički radnici su uspjeli kupiti loptu, ali su naišli na problem igrališta. Postojeća igrališta su pripadala drugim klubovima i za njihovo korištenje su naplaćivali naknadu koju mladi momci nisu mogli plaćati. Naposlijetku su odlučili koristiti vojno vježbalište na Čengić Vili, popularni Egzercir. Prostor je prilagođen potrebama fudbalske igre i prve neformalne aktivnosti su počele. Ubrzo su dogovorene i prve nezvanične utakmice sa drugim sličnim klubovima, ali za veliki iskorak, igranje sa najboljim sarajevskim klubovima, bila im je neophodna registracija u Savezu.

U julu 1921. godine je podnesena molba za prijem kluba u Sarajevski podsavez. Mladi i poletni entuzijasti su bez problema ispunili uobičajene administrativne zahtjeve. Nažalost, činilo se da su neki nastajanje novog radničkog kluba vidjeli kao prijetnju pa su naglo uvedeni dodatni uslovi. Naročito su „glasni“ bili predstavnici klubova sa nacionalnom pozadinom koji su osjetili da bi klub za sve mogao predstavljati ozbiljnog konkurenta u budućnosti samim tim što će imati širu bazu igrača. Uprkos tome, želja je bila dovoljno jaka i 30. jula je nagrađena saopštenjem u kojem je pisalo: „Željeznički športski klub Sarajevo može se primiti za člana Podsaveza tek nakon odigravanja dvije utakmice“. Prema tome, ostalo je još samo da se odigraju dvije utakmice kako bi se dokazalo da je novi klub u stanju bez incidenata organizovati ovakve događaje.

Gdje ti vidiš ovdje ikakvu partiju? Kao što rekoh nekakav sportski savez u taj vakat nas je primio kao i vas. Samo što su nas osnovali ljudi sa željezničke stanice vas ljudi iz partije.

I molim te me ne citiraj više ako nemaš ništa argumentovano napisati a pogotovo frazu "Postojali bi malo morgen i mi i vi bez partije"

PS: Odogovori na onaj post vezano za Dinamo, da ti i tu još nacrtam pa da završim sa tobom :kafa:
pa nije u biti ja sam više mislio na to da savez bih , republički postoji od 45-e, ova vaša registracija što ti govoriš je u Kraljevini SHS, oni su 1921 poništili granice između svojih zemalja i podijelili sve na 33 oblasti, pa je zbog toga podsavez sarajevski bio taj koji vas je registrovao, jugoslovenski(kraljevine) osnovan 1919 nije....jer bih nije imala skoro nikakav status, skoro su je bili izbrisali ili je to bio plan....

svejedno željezničari su vas osnovali partijski ljudi su nas osnovali

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 30 dec 2015, 18:06

Necu u diskusije jer mi je tematika široka ko Jadransko more ali moram se nadovezati u vezi Želje. To je isto kao Velež i Sloboda. Klub koji je stvorila radnička klasa i koji je kroz istoriju imao najvecu podrsku iz tih slojeva. Drugim riječima neću jesti danas ali cu kupiti kartu. O geografskom položaju grada Sarajeva neću ali mislim da je grad podjednako izmješan sa obadvije boje. Nastavite sve vas pozdravljam

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 30 dec 2015, 18:09

DenchiNL je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:

pa nije u biti ja sam više mislio na to da savez bih , republički postoji od 45-e, ova vaša registracija što ti govoriš je u Kraljevini SHS, oni su 1921 poništili granice između svojih zemalja i podijelili sve na 33 oblasti, pa je zbog toga podsavez sarajevski bio taj koji vas je registrovao, jugoslovenski(kraljevine) osnovan 1919 nije....jer bih nije imala skoro nikakav status, skoro su je bili izbrisali ili je to bio plan....

svejedno željezničari su vas osnovali partijski ljudi su nas osnovali
:tokralju:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 30 dec 2015, 18:10

Jel Vaso, Zeljescar? Molim samo ozbiljne zahebacije i odgovore. :roll:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 30 dec 2015, 18:17

FaraonTM je napisao/la:1911 - 1945 1.HŠK Gradjanski
1945 - 1991 NK Dinamo
1991 - 1993 HNK HAŠK-Gradjanski
1993 - 2000 NK Croatia
2000 - 2011 NK Dinamo
2011 - GNK Dinamo

Jel' hoćeš da mi kažeš da su ovo sve različiti klubovi i da svaki od njih ima svoju historiju, svoje trofeje i da današnji GNK Dinamo nema nikakve veze sa Croatiom i da ne računa recimo trofeje i uspjehe iz tog perioda? :rol:

Tebe druže boli ovih 9-1 u prvoj utakmici naša dva kluba, da je kojim slučajem Torpedo dobio 9-1 računao bi ti tu pobjedu vjeruj mi ;)
ne znam za Dinamo niti me interesuje, oni imaju drugačiju istoriju i puno ozbiljniju političku umješanost(u izmjenama u klubu) pa i dan danas, nego što je slučaj sa Sarajevom, naveo sam ti primjer Man. Uniteda gdje je identična situacija, vuku godinu osnivanja od Newton Heath LYR , kao mi od Torpeda... nemam ja šta računati i ne računati , vi pobjedili Torpedo extra , ali to nije bio derbi niti ste igrali sa rivalom, jer je to došlo puno i puno kasnije, morali su se neki klubovi i pogasiti da bi to došlo na svoje....sve ti to vrlo dobro znaš.... :thumbup:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.