Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

KenoRob
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la KenoRob » 30 dec 2015, 17:53

Pappy je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la: @Pappy

Pa neće muslimani i katolici da igraju 100%, žele da ispadnete jer ste Srbi :P :tralala:
Igraju oni 100%, al' nisam im ja kriv što se tripuju da su igrači. Čast pojedincima. :D

Što @Keno ? Je l' piše negdje u statutu to ?
odnosi se na ovo:

Pa Slavija je svoje najbolje uspjehe imala kada su samo Srbi igrali u njoj. Čim su se počeli nazor dovoditi igrači ostalih vjera, samo da bi počeo projekat multikulturalnosti mi smo pali kurcu za uši.

Svako neka svoje gura. Ako je nekome interes da budu jednonacionalni, neka budu. To je njihov problem, a ne naš.

Jednonacionalnost nikada ama bas nikad ne bih trebala biti prihvacena kao trend, uspjeh, mentalitet pa makar uzeli 10 titula zaredom (pogotovo u drzavi kao BiH). Siroki je uradio dosta u bh fudbalu. Siroki je uvijek u vrhu bh fudbala. ALI kad se sve sabere i oduzme mozda oni cak nisu ni uzeli dovoljno trofeja koliko su mogli da su mozda potpisali nekog muslimana ili srbina bas kad im je trebalo...tako da ta teorija kako je sve idealno ne pije vode. Ako je cilj vjecno biti drugi ili treci onda je to druga prica.

Sto se tice Slavije tu si upravu i iznjeo si samo cinjenice. Medjutim, u Slaviji nikad nije igrao musliman ili hrvat vrijedan neke paznje...to je samo odpad Sarajeva, Zelje ili nekog treceg...to moras priznat. Nemoj mjesat jabuke i kruske. Na kraju krajeva iako je cinjenica da je Slavija bila najbolja sa "srbima" opet klub ne treba teziti ka tome. Klub treba igrati sa najboljim sto moze priustit sebi makar to bilo 11 romskih igraca...Znaci nacija nije bitna ako su obraz, cilj, planovi i mentalitet cisti.

Nekad mi je tesko Siroki Brijeg kriviti kao klub jer nikad nesto licno klub nije uradio meni ili klubu za kojeg ja navijam i vjerujem da taj klub moze slobodno postojati pa makar se osnovao jucer. Ne zavidim mu nek osvaja sve sto moze osvojit. Siroki mi je uvijek drazi od Zelje i Sarajeva naprimjer (samo u granicama sporta). NK Siroki Brijeg je zrtva grada Siroki Brijeg i tog podneblja i smatram da klub nije jos ni spreman da zaposli nekog muslimana. Za taj problem ne krivim svakog stanovnika pojedinacno jer sigurno ima normalnog naroda (kao sto kod "nas" ima i nenormalnog) nego kao zajednicu...

Nacionalioste treba istrijebiti bilo kome pripadali...

HenryLloyd
Kontakt:

Post Postao/la HenryLloyd » 30 dec 2015, 17:59

Covjek hladno optuzuje Muslimane za neuspjeh kluba...
Plavo proljece! 1921

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 30 dec 2015, 18:03

@kenorob

Pojma nemas. Eto vidis,tipicno bubanje osobe koja samo puca na sljepo.

Ja prvi nemam nista protiv dovodjenja igraca svakavih vjera nacionalnosti, samo ako ce se boriti za klub. To sto dodje desetak derbi navijaca i seru na utakmici neznaci da grad i gradjani i navijaci NK Širokog imaju ista protiv dovodjenja istih. I vjeruj mi da su oni u velikoj,vecini. Klub ima tu politiku, to se moze preko noci promjenit sa novim covijekom na čelu.
NK Široki Brijeg

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 30 dec 2015, 18:04

KenoRob je napisao/la:
Pappy je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la: @Pappy

Pa neće muslimani i katolici da igraju 100%, žele da ispadnete jer ste Srbi :P :tralala:
Igraju oni 100%, al' nisam im ja kriv što se tripuju da su igrači. Čast pojedincima. :D

Što @Keno ? Je l' piše negdje u statutu to ?
odnosi se na ovo:

Pa Slavija je svoje najbolje uspjehe imala kada su samo Srbi igrali u njoj. Čim su se počeli nazor dovoditi igrači ostalih vjera, samo da bi počeo projekat multikulturalnosti mi smo pali kurcu za uši.

Svako neka svoje gura. Ako je nekome interes da budu jednonacionalni, neka budu. To je njihov problem, a ne naš.

Jednonacionalnost nikada ama bas nikad ne bih trebala biti prihvacena kao trend, uspjeh, mentalitet pa makar uzeli 10 titula zaredom (pogotovo u drzavi kao BiH). Siroki je uradio dosta u bh fudbalu. Siroki je uvijek u vrhu bh fudbala. ALI kad se sve sabere i oduzme mozda oni cak nisu ni uzeli dovoljno trofeja koliko su mogli da su mozda potpisali nekog muslimana ili srbina bas kad im je trebalo...tako da ta teorija kako je sve idealno ne pije vode. Ako je cilj vjecno biti drugi ili treci onda je to druga prica.

Sto se tice Slavije tu si upravu i iznjeo si samo cinjenice. Medjutim, u Slaviji nikad nije igrao musliman ili hrvat vrijedan neke paznje...to je samo odpad Sarajeva, Zelje ili nekog treceg...to moras priznat. Nemoj mjesat jabuke i kruske. Na kraju krajeva iako je cinjenica da je Slavija bila najbolja sa "srbima" opet klub ne treba teziti ka tome. Klub treba igrati sa najboljim sto moze priustit sebi makar to bilo 11 romskih igraca...Znaci nacija nije bitna ako su obraz, cilj, planovi i mentalitet cisti.

Nekad mi je tesko Siroki Brijeg kriviti kao klub jer nikad nesto licno klub nije uradio meni ili klubu za kojeg ja navijam i vjerujem da taj klub moze slobodno postojati pa makar se osnovao jucer. Ne zavidim mu nek osvaja sve sto moze osvojit. Siroki mi je uvijek drazi od Zelje i Sarajeva naprimjer (samo u granicama sporta). NK Siroki Brijeg je zrtva grada Siroki Brijeg i tog podneblja i smatram da klub nije jos ni spreman da zaposli nekog muslimana. Za taj problem ne krivim svakog stanovnika pojedinacno jer sigurno ima normalnog naroda (kao sto kod "nas" ima i nenormalnog) nego kao zajednicu...

Čuj nije bio vrijedan pažnje. Eno ga Hodžurda u Želji, zadovoljni su sa njim. :urnebes: Malo je poznato da je i Senijad Ibričić bio kod nas, ima jednu prijateljsku tekmu odigranu, i ocijenili giganti da nije dovoljno dobar. :mrgreen: Šalu na stranu. **** takva nam je sudbina. Ali pazi šta hoću da ti kažem. Moderni fudbal ne prašta neuspjeh ukoliko pretenduje klub za visok plasman. Ono što donosi uspjehe se ne mijenja tako lako. Mislim da su i u Širokom spremni da dovedu nekoga drugog ukoliko procijene da će se taj neko uklopiti kako treba. Recimo prije godinu-dvije, ne znam ni sam, Samir Toplak je njima bio glavni konkurent za trenera. Bilo je igrača koji su iz mješovitog braka. Ali treba se razmišljati i o samoj atmosferi. Dobro si to primjetio za zajednicu. Ko zna i kako bi ti ostali bili prihvaćeni. Možda i ne bi bilo problema,. Dok ne vidimo nećemo znati. Ali, zašto tako nešto rizikovati dok imaš rezultat. Kada oni budu 2-3 sezone bez evrope, kada budu na 5,6,7 poziciji, e ja mislim da ćemo tek onda vidjeti stvari da se mijenjaju. Do tada, ja im ne zamjeram, jer uživam u njihovom fudbalu.

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 30 dec 2015, 18:21

Pappy je napisao/la:
KenoRob je napisao/la:
Pappy je napisao/la:
odnosi se na ovo:

Čuj nije bio vrijedan pažnje. Eno ga Hodžurda u Želji, zadovoljni su sa njim. :urnebes: Malo je poznato da je i Senijad Ibričić bio kod nas, ima jednu prijateljsku tekmu odigranu, i ocijenili giganti da nije dovoljno dobar. :mrgreen: Šalu na stranu. **** takva nam je sudbina. Ali pazi šta hoću da ti kažem. Moderni fudbal ne prašta neuspjeh ukoliko pretenduje klub za visok plasman. Ono što donosi uspjehe se ne mijenja tako lako. Mislim da su i u Širokom spremni da dovedu nekoga drugog ukoliko procijene da će se taj neko uklopiti kako treba. Recimo prije godinu-dvije, ne znam ni sam, Samir Toplak je njima bio glavni konkurent za trenera. Bilo je igrača koji su iz mješovitog braka. Ali treba se razmišljati i o samoj atmosferi. Dobro si to primjetio za zajednicu. Ko zna i kako bi ti ostali bili prihvaćeni. Možda i ne bi bilo problema,. Dok ne vidimo nećemo znati. Ali, zašto tako nešto rizikovati dok imaš rezultat. Kada oni budu 2-3 sezone bez evrope, kada budu na 5,6,7 poziciji, e ja mislim da ćemo tek onda vidjeti stvari da se mijenjaju. Do tada, ja im ne zamjeram, jer uživam u njihovom fudbalu.
Kakvu zajednicu? Vi isto kao da ovdje žive zombiji :rol:
Pa bolje mi ugostimo ekipe, ljude, goste, Srbe, Muslimane itd nego većina njih "njihovi"..to istaknu maltene svi treneri, klubovi itd
I dalje, šta sam htio reć, pa u nas ima sad firma koju Turčin neki vodi Asja, mesna industrija valjda neka, rade i Bošnjaci i naši odavde, imaš masu uposlenika Heringa, A3 (građevinske firme) koji su Bošnjaci (Muslimani) iz Bosne i Hercegovine itd itd

Smiješni ste...

Agamemnon86
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon86 » 30 dec 2015, 18:22

Nemozete vi da ne okrene po nacionalnosti.
Jedna poruka za vas iz grada Tuzle kako za jedne,tako i druge i trece.
"Nasi djedovi nisu glasali za fasiste,po njima su pucali"
Moderatori bi trebali prekinut ta sranja koja pisete,pod hitno.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 30 dec 2015, 18:27

Odlutali ste od činjenice da je predsjednik jednog premijerligaša trenutno optužen za ratne zločine... Sve ostalo je nije za ovog foruma.
Samo Saraj'vo.

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 30 dec 2015, 18:30

To je samo moje misljenje. I tvoje misljenje je OK...ali sto rece i Pappy neke stvari "dok ne vidimo" nikad necemo ni znati mozemo samo palamudit ovde na forumu.

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 30 dec 2015, 18:52

PitarBordo je napisao/la:Odlutali ste od činjenice da je predsjednik jednog premijerligaša trenutno optužen za ratne zločine... Sve ostalo je nije za ovog foruma.
E nek si ti to konstatirao pa kud puklo. Svaka!
NK Široki Brijeg

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 30 dec 2015, 19:18

Bravo "forumaši",do kada mislite da brojite krvna zrnca ljudi koji igrajuci fudbal zaraduju za zivot?Kad je doslo do toga da neko kaze da svako treba da forsira "svoje" i da je bolje bilo dok nije bilo drugih onda je svaki komentar i post suvisan..
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 30 dec 2015, 19:24

Evolve je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:Odlutali ste od činjenice da je predsjednik jednog premijerligaša trenutno optužen za ratne zločine... Sve ostalo je nije za ovog foruma.
E nek si ti to konstatirao pa kud puklo. Svaka!
Ispravi me ako sam šta slagao. :kafa:
Samo Saraj'vo.

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 30 dec 2015, 21:58

Evolve je napisao/la:@kenorob

Pojma nemas. Eto vidis,tipicno bubanje osobe koja samo puca na sljepo.

Ja prvi nemam nista protiv dovodjenja igraca svakavih vjera nacionalnosti, samo ako ce se boriti za klub. To sto dodje desetak derbi navijaca i seru na utakmici neznaci da grad i gradjani i navijaci NK Širokog imaju ista protiv dovodjenja istih. I vjeruj mi da su oni u velikoj,vecini. Klub ima tu politiku, to se moze preko noci promjenit sa novim covijekom na čelu.
Zasto to promijeniti? Ovako stvari provjereno dobro funkcioniraju. Toliko ima klubova u kojima moze igrati bilo 'ko, a u Sirokom stvarno nema potrebe, rezultat je tu, svi zadovoljni. Biti jedinstven je najbolje, moc je kada ne radis sa svakim. Koji ku.rac ce ti neki sandzo iz Sarajeva, drkadzije nuditi? Realno i mladi igraci iz Sarajeva nisu bolji od igraca iz S.Brijega, a 50 puta im veca selekcija. Ispada da je pravi put da stvari ostanu kao sto su danas. Uvijek ce Siroki imati bazu u Hrvatskoj, pa HNL 2 je na razini ove lige. Evo, Denijev HASK, treceligas, ima bolju skolu i suvremeniju metodu rada sa djecom od vecine premijer ligasa. U cemu je problem? Svako radi kako zeli i hoce. Ako nekome smeta 'ko igra u Sirokom neka pati. Mene iskreno ku.rac boli 'ko igra u Sarajevu,Tuzli, Zenici, to moras biti idiot da gledas druge.
Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 30 dec 2015, 22:32

Zato ti HNL drugoligasi i treceligasi cuda napravise sa Sirokim u Evropi, hhh.

Uostalom, vec svarena prica oko toga, i vecini nas puca racku za nacionalistickom politikom u Sirokom Brijegu, neka rade kako hoce.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 30 dec 2015, 23:29

KenoRob je napisao/la:To je samo moje misljenje. I tvoje misljenje je OK...ali sto rece i Pappy neke stvari "dok ne vidimo" nikad necemo ni znati mozemo samo palamudit ovde na forumu.
U suštini ja i ti smo na pet deka razlike. Ti posmatraš cjelokupno, ja trenutno. :D :thumbup:

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 30 dec 2015, 23:36

Pappy je napisao/la:Pa Slavija je svoje najbolje uspjehe imala kada su samo Srbi igrali u njoj. Čim su se počeli nazor dovoditi igrači ostalih vjera, samo da bi počeo projekat multikulturalnosti mi smo pali kurcu za uši.
s obzirom da slavija postoji u gradu, koji daje jos 3 premijerligasa, to je cetvrtina lige, moguce da sva 4 sarajevska tima i naredne godinu u ligi 12 budu igrali, sto cini ligu 33% iz sarajeva, i mogu ti reci da u takvom okruzenju, slavija i olimpik nazalost tesko mogu opstati na vrhu pored zeljeznicara i sarajeva... slavija je bila u vrhu par sezona onda kada zeljo nije imao uspjeha (2005-2009)... sto me dovodi do sljedece tacke... u svemu ovome multikulturanost ne igra nikakvu ulogu... slavija je ugrabila 4 godine uspjeha i sasvim je slucajno bilo to zbog toga su igraci cinili uglavnom srbi... evo pogledaj sarajevo, vise po pola sampionske ekipe su im srbi... ja upravo slaviju postujem, ne samo zbog istorije, nego i zbog toga sto ne mari za to kako se ko zove...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 30 dec 2015, 23:54

Beduin je napisao/la:Zato ti HNL drugoligasi i treceligasi cuda napravise sa Sirokim u Evropi, hhh.

Uostalom, vec svarena prica oko toga, i vecini nas puca racku za nacionalistickom politikom u Sirokom Brijegu, neka rade kako hoce.
To je lijepo cuti je.ba nacionalizam i huliganizam. Kakva Euro scena, to je suludo. Iskljucivo bonus, malo promicija i bez opterecenja. U vrhu ove lige je cilj. Ni prvo mjesto nije prioritet, ni kup. Iskljucivo stabilan klub. Ti to tesko mozda mozes razumijeti, al' vrlo malo je dovoljno za ovu ligu. Zar Sarajevo nije posrnulo i od crnogorskih zaseoka u Europi i nikom nista. Strasnih neuspjeha, al' to je sve normalno. Ides dalje, ne smijes si kao Olimpic dozvoliti da te pretkola i rano dizanje forme odnesu u krivom smjeru, da gori.
Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 31 dec 2015, 00:12

Koje vjeroispovijesti je Goran Zakaric :kafa:
P.S stvarno ne znam pa bi volio da mi neko odgovori
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 31 dec 2015, 00:28

jovanmaksimovic je napisao/la:
Pappy je napisao/la:Pa Slavija je svoje najbolje uspjehe imala kada su samo Srbi igrali u njoj. Čim su se počeli nazor dovoditi igrači ostalih vjera, samo da bi počeo projekat multikulturalnosti mi smo pali kurcu za uši.
s obzirom da slavija postoji u gradu, koji daje jos 3 premijerligasa, to je cetvrtina lige, moguce da sva 4 sarajevska tima i naredne godinu u ligi 12 budu igrali, sto cini ligu 33% iz sarajeva, i mogu ti reci da u takvom okruzenju, slavija i olimpik nazalost tesko mogu opstati na vrhu pored zeljeznicara i sarajeva... slavija je bila u vrhu par sezona onda kada zeljo nije imao uspjeha (2005-2009)... sto me dovodi do sljedece tacke... u svemu ovome multikulturanost ne igra nikakvu ulogu... slavija je ugrabila 4 godine uspjeha i sasvim je slucajno bilo to zbog toga su igraci cinili uglavnom srbi... evo pogledaj sarajevo, vise po pola sampionske ekipe su im srbi... ja upravo slaviju postujem, ne samo zbog istorije, nego i zbog toga sto ne mari za to kako se ko zove...
Ma ja se to malo i sprdam. Znaš kad sam ljetos pisao da nam je propao projekat multikulturalnosti sa muslimanima, pa smo doveli trojicu hrvata. :mrgreen:

Da ima love, mogla bi se Slavija izboriti sa tim vječitim. Samo pored srbijanaca trebaju jos 2-3 kvalitetna domaća igrača, koja znaju kakav je to rivalitet između ovih klubova od davnina. Upravo iz te naloženosti, prije svega Spalevića, je izašla i pobjeda protiv Sarajeva, uzeo se bod Želji. Jer to uopšte nisu bile neke blistave igre.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 31 dec 2015, 00:30

esprit24 je napisao/la:Koje vjeroispovijesti je Goran Zakaric :kafa:
P.S stvarno ne znam pa bi volio da mi neko odgovori
mormon! :D
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 31 dec 2015, 01:24

Zna 'l ko koliko trenutni treneri u BiH imaju UEFA Pro Licenca?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.