Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Vjerovatno jos jedan nacin za resetovanje modema.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
-
Hadzijalagic
- Kontakt:
Nemam gdje postaviti pa cu ovdje pitati.. Ima li ko da se konta u zvucnike? Konkretno me interesuje kakvi su ovi zvucnici:
QUADRO 5.1 HT-500 (subwoofer + 5 sat.)
100 W RMS subwoofer, 40 W RMS sateliti
Pojačalo:
Frekvencijski raspon: 250Hz-20kHz
Izlazna snaga: 40 W
Subwoofer: 100W
Odvajanje kanala: 70dB
Ulazna osjetljivost: 500mv
Odnos signal-šum: 85dB
Zvučnici:
Sateliti:
Snaga: 40W RMS
Impedancija: 8 ohma,
Osjetljivost (1W/1m): 87dB
Subwoofer:
Snaga: 100 W
Frekvencijski raspon: 38Hz-300Hz
Impedancija: 38Hz-300Hz
FM antena ulaz 1x
AM antena ulaz 1x
3xSTEREO
Surround ulazi
Audio ulazi 4 x

Mogu ih dosta jeftino kupiti a koristio bih ih kao PC zvucnike i uglavnom bi bili koristeni za gledanje filmova.. E sad interesuje me i da li neko zna sta predstavlja ovaj podatak "izlazna snaga 40w" a dole pise subwoofer 100w rms, sateliti 40w rms??
QUADRO 5.1 HT-500 (subwoofer + 5 sat.)
100 W RMS subwoofer, 40 W RMS sateliti
Pojačalo:
Izlazna snaga: 40 W
Subwoofer: 100W
Odvajanje kanala: 70dB
Ulazna osjetljivost: 500mv
Odnos signal-šum: 85dB
Zvučnici:
Sateliti:
Snaga: 40W RMS
Impedancija: 8 ohma,
Subwoofer:
Snaga: 100 W
Frekvencijski raspon: 38Hz-300Hz
Impedancija: 38Hz-300Hz
FM antena ulaz 1x
AM antena ulaz 1x
3xSTEREO
Surround ulazi
Audio ulazi 4 x
Mogu ih dosta jeftino kupiti a koristio bih ih kao PC zvucnike i uglavnom bi bili koristeni za gledanje filmova.. E sad interesuje me i da li neko zna sta predstavlja ovaj podatak "izlazna snaga 40w" a dole pise subwoofer 100w rms, sateliti 40w rms??
BUDI ŽELJO !!!
Zvučnici solidni, ništa posebno ovo 40w to su ti visokotonci a subwoofer je 100w izlazne, snage.Hadzijalagic je napisao/la:Mogu ih dosta jeftino kupiti a koristio bih ih kao PC zvucnike i uglavnom bi bili koristeni za gledanje filmova.. E sad interesuje me i da li neko zna sta predstavlja ovaj podatak "izlazna snaga 40w" a dole pise subwoofer 100w rms, sateliti 40w rms??
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.
Meša Selimović.
-
Hadzijalagic
- Kontakt:
Nije da su nista posebno nego su bezveze.. Svjestan sam ja toga ali ne daju mi se velike pare za nesto sto je koliko toliko kvalitetno.. Hvala za objasnjenje..BvB09 je napisao/la:Zvučnici solidni, ništa posebno ovo 40w to su ti visokotonci a subwoofer je 100w izlazne, snage.Hadzijalagic je napisao/la:Mogu ih dosta jeftino kupiti a koristio bih ih kao PC zvucnike i uglavnom bi bili koristeni za gledanje filmova.. E sad interesuje me i da li neko zna sta predstavlja ovaj podatak "izlazna snaga 40w" a dole pise subwoofer 100w rms, sateliti 40w rms??
BUDI ŽELJO !!!
Možda si mogao napisati za kolko ćeš ih dobiti, pa bi ti neko mogao savjetovat neke bolje za te novce, ako takvi postoje 
-
Hadzijalagic
- Kontakt:
80KM polovni.. Za te pare nema biranjaD4d0 je napisao/la:Možda si mogao napisati za kolko ćeš ih dobiti, pa bi ti neko mogao savjetovat neke bolje za te novce, ako takvi postoje
BUDI ŽELJO !!!
Malo sam gledao cijene procesora u ovoj radnji "plus computers" u Sarajevu, meni je ovo nekako preskupo ili su oni bezobarzni. Nekako ne vjerujem da su to stvarne cijene.
Sta vi mislte da li je ovo korektno ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Jeste korektno(donekle) jer te radnje placaju porez i ostala sranja za razliku od onih s pika koji komponente uvoze iz Srbije tax freeElegant je napisao/la:Malo sam gledao cijene procesora u ovoj radnji "plus computers" u Sarajevu, meni je ovo nekako preskupo ili su oni bezobarzni. Nekako ne vjerujem da su to stvarne cijene.
winwin je isto tako jeftiniji od nasih radnji jer je to firma iz Srbije
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Da li je neko od vas kopovao djelove za PC preko pika, vidim ovi iz Bjeljine imaju dobru ponudu i dobre pohvale.
Ima jos takvih na piku vjerovatno.
Ima jos takvih na piku vjerovatno.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Ja sam kupovao od mickey84 sve uredno, dobijes garanciju na svaku komponentu, ne pada mi na pamet da kupujem u nasim radnjama kad na piku mogu ustediti bruku para a sve isto
Poz ljudi...moze li mi neko dati link da skinem windows 7 ali 32 bita...ili stranicu neku da skinem preko torrenta
- UrbyEmanuelson
- Kontakt:
Ima li jos neko od vas problema s wi-fi mrezom kod kuce? Najvise me nervira kad koristim Messenger,tipkam fino i sve,i odjednom dodje ono Waiting for network ili Connecting pa moram cekati po par minuta da posalje poruke i tako konstantno.
Je li mozda problem u modemu i postavkama? Bh Telecom je u pitanju.
Je li mozda problem u modemu i postavkama? Bh Telecom je u pitanju.
miki_92 je napisao/la:Ja sam kupovao od mickey84 sve uredno, dobijes garanciju na svaku komponentu, ne pada mi na pamet da kupujem u nasim radnjama kad na piku mogu ustediti bruku para a sve isto
Malo je reci da se slazem.
Lik za kojeg sam ja radio dugo vremena takodjer ima fine opreme i dijelova, a u odnosu na ostale cijene sa pika, nije nesto skup. Nickname: kliker1
-
Hadzijalagic
- Kontakt:
Planiram uzeti zvucnu karticu pa mi treba misljenje nekog ko se razumije u vezi ove zk
http://support.creative.com/kb/ShowArti ... x?sid=2602
Hocu li osjetiti ikakvo poboljsanje u odnosu na integrisanu realtek koja dodje na ovoj maticnoj http://www.msi.com/product/motherboard/ ... o-overview
Gledam dosta filmova sa dts i dd zvukom i bitno mi je da je reprodukcija sto bolja.. Eto moze neki savjet??
http://support.creative.com/kb/ShowArti ... x?sid=2602
Hocu li osjetiti ikakvo poboljsanje u odnosu na integrisanu realtek koja dodje na ovoj maticnoj http://www.msi.com/product/motherboard/ ... o-overview
Gledam dosta filmova sa dts i dd zvukom i bitno mi je da je reprodukcija sto bolja.. Eto moze neki savjet??
BUDI ŽELJO !!!
Moze li se ista instalirati (igrice) na ovaj Windows10? Sranja od OS!
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
svaka igra ima podrsku za win 10 tako da ne znam o cemu pricasGunner4 je napisao/la:Moze li se ista instalirati (igrice) na ovaj Windows10? Sranja od OS!
Re: $: RE: Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Ne igram nesto cesto cisto da ima i u glavnom ove starije. Bukvalno svaku koju sam pokusao je bilo blokada, ili pise da ne podrzava sistem. Igra iz 2005...miki_92 je napisao/la:svaka igra ima podrsku za win 10 tako da ne znam o cemu pricasGunner4 je napisao/la:Moze li se ista instalirati (igrice) na ovaj Windows10? Sranja od OS!
mislio sam da pricas o novijim naslovima, vjerovatno je problem u crackovima koji su radjeni za starije OS
originali npr. na Steamu nemaju te probleme
probaj staviti tamo u compatibility modu da je boota, stavi xp ili 7, provjeri drivere jesu li up-to-date, probaj traziti crack za win 10...
originali npr. na Steamu nemaju te probleme
probaj staviti tamo u compatibility modu da je boota, stavi xp ili 7, provjeri drivere jesu li up-to-date, probaj traziti crack za win 10...
joj sve si mi rekao.
Kada zavrsim sa poslom procackacu to.
Uglavnom hvala na pomoci.
Uglavnom hvala na pomoci.