Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

jajce123

Re: Liverpool FC

Post Postao/la jajce123 » 02 jan 2016, 16:11

Utakmicu necu komentirati jer se sve zna.Jedino sto me raduje je Smith.Borbeno i pametno odigrao,vidi se da mu fali iskustva ali moze dostojno zamijeniti Morena jer ne moze ni Moreno svaku igrati 90 min
"I want to build a team that’s invincible, so that they have to send a team from bloody Mars to beat us!" -Bill Shankly

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 02 jan 2016, 16:17

kumkalesic je napisao/la:Pretežak je ovo raspored bio i treba, možda, i razumjeti ovu današnju slabiju predstavu. Dosta se i putovalo zadnjih dana, a i putovat će se, jer nas čekaju još dva gostovanja u ova dva engleska kupa.
Previše je ovo mečeva za otprilike istu prvu postavu koja mora igrati sve mečeve zbog svih ovih povreda. Danas je Klopp pokušao sa Ibeom umjesto Lallane, ali očigledno da mali nije za toga i da je njegova jedina uloga u momčadi biti klasični džoker i čekati ulazak u zadnjoj trećini utakmice...
Niko ne zna napuhati mlade igrace kao Englezi. Ovaj Ajb po meni nije nista posebno. Nema nimalo nepredvidivosti u igri. Ne zna loptu povuci lijevo. Tijelo mu nije dovoljno fleksibilno za brze promjene pravca, a nema ni tako brz rad nogu... Mozda on izraste u dobrog igraca, ali da ce biti neka ekstra klasa, o tome nema ni govora.

Liverpul ima nesto bolje igrace od Vest Hema, ali ne i bolji koncept igre, timski duh. Klop ce imati puno posla. Njemu su sada najpotrebniji krilni igraci koji mogu proci 1v1, napraviti visak. Ajb, Lalana i Firmino su prosjek.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 02 jan 2016, 17:13

Gledo sam samo prvo poluvrijeme, zašto su ovoliko loši komentari? Prvo poluvrijeme smo bili bolji ali nažalost rezultat to i nije govorio.
Walk on, with hope in your hearts.

lfckop
Kontakt:

Post Postao/la lfckop » 02 jan 2016, 18:09

artemis77 je napisao/la:Gledo sam samo prvo poluvrijeme, zašto su ovoliko loši komentari? Prvo poluvrijeme smo bili bolji ali nažalost rezultat to i nije govorio.
http://dai.ly/x3khe6r
Pogledaj šta je Klopp rekao pa će ti biti jasno.
Vjerovatno su loši komentari zbog toga što su neki pomislili da nakon dvije vezane pobjede ćemo krenuti u neku mini seriju dobrih rezultata.

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 02 jan 2016, 18:33

Zar je neko ozbiljno ocekivao da ova ekipa moze i danas pobijediti ?

Gledao sam samo prvih 20 minuta, i samo da pohvalim reakciju Lukasa kod prvog gola, lijepo je pogledom ispratio igraca West Hama.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 02 jan 2016, 18:37

Nisam verovao da ce Firmino biti ovakav promasaj, za Bena i hajde, bio je rizican, ne uklapa se u koncepciju itd, ali Firmino trenutno ima daleko losiji doprinos nego Ben. Idu derbiji, tu nekako po pravilu igramo bolje, i daleko motivisanije, pa se moze ocekivati dobar rezultat.

Doduse pre toga 1/2 sa Stokeom u kupu.

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 02 jan 2016, 19:00

Malo je glupo ovoliko blatit momka zbog današnje predstave, a kad je prošlu utakmicu bio najbolji na terenu nije niko ništa govorio. Uostalom pokazao je u par navrata da vrijedi, eh sad da li će uhvatiti konstantu kroz koji mjesec ostaje da vidimo. Isto to vrijedi i za Bentekea i svako pojačanje koje dođe. Npr. Lovren je trenutno od onakvog flopa počeo biti respektabilan stoper.

Ima li nade za Daniela protiv Arsenala?
Walk on, with hope in your hearts.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 02 jan 2016, 19:47

gaston je napisao/la:
fera je napisao/la:
Sage je napisao/la:@fera, to i jest najpametnije. I malo se povuci sa ovog foruma.
Jel me to I ti tjeraš ?
Mislio je "povući", nemoj da si paranoican :mrgreen:
Uostalom, slazem se sa @Sage.
Ovdje već neko vrijeme ne vrijedi pisati neki opširniji komentar te svoje viđenje tekme.
Radujem se postovima @kene i @paradajza

Inače, i danas ista priča kao i cijelu sezonu..
18 šuteva a 1 u okvir :crazy:
Ja rekoh da nije sage tvoj account haha
Sto se dužih postova tiče za tim i nema neke potrebe jer se nema sta novo reci.
Valencia i ja mislim da ibe nije ništa posebno samo sto kod nas ljudima to ne možeš objasniti dok se sami ne uvjere.. ljetos je bila priča da će zamjeniti sterlinga pa i da će bolji biti...
Većina ovih igrača sto u akademiji razvaljuju u prvom timu mogu biti tek čisti prosjek i zato je bilo bitno sačuvati talenta kao sto je sterling ili bar biti svjestan da je njegova prodaja losa stvar
You are someone else I am still right here

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 02 jan 2016, 20:56

kumkalesic je napisao/la:Pretežak je ovo raspored bio i treba, možda, i razumjeti ovu današnju slabiju predstavu. Dosta se i putovalo zadnjih dana, a i putovat će se, jer nas čekaju još dva gostovanja u ova dva engleska kupa.
Previše je ovo mečeva za otprilike istu prvu postavu koja mora igrati sve mečeve zbog svih ovih povreda. Danas je Klopp pokušao sa Ibeom umjesto Lallane, ali očigledno da mali nije za toga i da je njegova jedina uloga u momčadi biti klasični džoker i čekati ulazak u zadnjoj trećini utakmice...
Nek je Lallana za to :mrgreen:
Draze mi je gledati Ibea na terenu, nego engleskog polovnjaka, od kojeg nema nikakve koristi.
Sarajevo i Liverpool

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 02 jan 2016, 22:09

Iskreno nisam puno iznenadjen. Trenutno me vise iznenadjuju pobjednicki nizovi nego porazi. Imam osjecaj da ovom timu treba jos dosta korekcija da bi bio konstantan, tako da nakon svake pobjede ocekujem kiks.
Istina, jak vjetar je dosta uticao na igru u prvom poluvremenu, ali isti problem su imali i Cekicari tako da to nije opravdanje. Sve ono sto zelim da vidim u Liverpoolu sam vidio u igracima West Hama. Borbenost, pozrtvovanost i brzina u tranziciji. Nazalost, ponekad i previse lezernosti vidim u nasim igracima. Ocekivao sam da Klopp od ovog tima napravi brzi i direktniji tim, sto se i moglo vidjeti u prvih par utakmica. Medjutim toga sad sve manje vidim na terenu. Ima i smisla, s obzirom na probleme s povredama, gust raspored, ali ipak me nervira davljenje igre u nekim trenucima. Nevjerovatno mi je kako je na pocetku sezone izgledalo da imamo sasvim dobro popunjen tim sto se tice sirine, imali smo i dobre zamjene, a sad jedva sastavljamo i prvi tim.
Ocekivano, dosta se kritikuje Firmino sto je i zasluzeno s obzirom na cijenu i reputaciju s kojom je dosao. Ja sam ipak vidio neke dobre stvari u njegovoj igri. Prije svega kretanje bez lopte. Cesto ulazi u prostor koji drugi zapostavljaju, otvara prostor saigracima, ulazi u prostor koji Benteke otvara, ali mu rijetko kad dodaju loptu u tim situacijama. Nekad je doduse i tesko izvodivo, ali rijetki i pokusavaju. Ipak kad vise ucestvuje u igri, cesto se stvori dobra akcija. Po meni je njegov najveci problem stidljivost u igri. U Hoffenheimu se znalo da je on uz Vollanda glavna snaga tima i preuzimao je odgovornost, stalno trazio loptu i dobijao je. Kod nas je nekako suprotno. Kada bi se oslobodio bio bi puno korisniji.
Puni vise me nervira Coutinho. Mislim da mu ova pozicija ne odgovara najbolje, cak i nisam siguran koja bi mu pozicija u Kloppovoj 4-2-3-1 odgovarala. Toliko se promijenio od dolaska da vise ne znam gdje bi ga stavio. Prije je bio nesebican momak koji je imao sjajan pas i katastrofalan sut. Kao takav najbolji je bio u sredini terena gdje je dirigovao tempo igre i stvarao sanse. Sad je postao igrac koji ima dosta dobar sut, stalno suta i ne znam kad je zadnji put uputio dobar pas. Definitivno bi mu zabranio sut izvan kaznenog. Mislim da u ovoj sezoni od svih igraca ima najvise suteva. Nisam 100% siguran, ali sam nedavno naletio na takav ili slican podatak.
Ibe je jos mlad momak i ne treba ga previse osudjivati. Nije ni tip krila koje je Sterling, niti je imao priliku kakvu je ovaj dobio. Sterling je puno brzi i direktniji igrac koji je imao srecu da upadne u prvi tim kao jako mlad igrac sa malim teretom na ledjima. Sljedece sezone je imao srecu da igra sa sjajnim Suarezom, zdravim Sturridgeom, Gerrardom i Coutinhom u jako dobroj formi. On ni sad nije opasan strijelac, ali ga brzina i kretanje cesto dovode u dobre sanse. Ibe je vise dribler, suter. Ima on brzinu, ali ne kao Sterling. Volio bih ga vidjeti na lijevoj strani umjesto Coutinha. Ovako kad stvori prostor za sut, to obicno bude za slabiju nogu, a i ta lijeva noga ima bolju sut tehniku od Raheemove obje noge. Od njega se ocekuje da bude novi Sterling, a on to nije, niti ce biti.
Da se vratim utakmici, primljene golove smo mogli izbjeci samo blokiranjem ubacaja. Jednom kad se lopta nadje u zraku, West Ham ce uvijek imati prednost. Carroll je bolji u zraku od sve i jednog naseg igraca, pogotovo kad igra onako kao danas na stoperu i niskim bekovima. Mi i nemamo nekih skakaca. Skrtel bi se mozda mogao boriti sa njim na ivici prekrsaja, ali gotovo sigurno ne bi bolje prosao. Ostaje stara muka Liverpool. Odavno imamo problema sa timovima koji igraju fizicki fudbal, duboko postavljena, kompaktna odbrana, puno trke, igra na kontre i dobra skok igra. Sjetite se samo utakmica protiv Pulisovih timova zadnjih godina. Nije kraj svijeta. Do kraja sezone ce biti jos dosta oscilacija, a steta je sto se to desava ovoj sezoni gdje se timovi bore ko ce vise kiksat. Sljedece sezone bi trebalo biti dosta bolje. Klopp ce imati pripreme sa timom, vidjece sa cim radi, dovesce par igraca po zelji i td. Do tad se treba strpiti i pratiti razvoj tima.
Izvinite na malo duzem postu. Imam obicaj da pisem duze postove, mada ne pisem cesto.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 02 jan 2016, 22:56

Iskreno, ja sam očekivao malo bolji posao od Kloppa do sad. To ne znači da ga krivim za bilo šta, samo sam eto mislio da će uspjeti izvući bolje rezultate. Ipak, engleska je mnogo nezgodnija liga za treniranje od njemačke, imam osjećaj da Klopp i nije znao u šta se uvlači. Sad mi je izglednije da će Kloppu trebati i više vremena nego što je planirao za rekonstrukciju ekipe po svom ćejfu i nametanje svog stila u svaku poru tima. Problem je što se u engleskoj ne može tek tako halaliti sezona, vidimo šta se desilo sa Chelskim ove sezone i kako nikako ne mogu da se trgnu iz letargije u koju su upali.
Stvarno mi je mrsko analizirati igrače pojedinačno, vjerujem i nadam se da mnogi od njih neće nositi dres Liverpoola ove godine u avgustu. Jedino što nas može izvući je prava transfer politika, jer moraš biti stvarno stvarno poseban trener da od škarta napraviš nešto više od 5-6 mjesta gotovo svake godine.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

senkY
Kontakt:

Post Postao/la senkY » 02 jan 2016, 23:02

Mislim ovu sezonu treba zaboravit sto prije,necu se nadat ni top 4 jer ovakvi kakvi smo necemo bit ni top 6 .
Cekat ljeto ,nadat se kloppu i njegovim idejama i igracima i onda se nabrijat .
Ovo je samo mucenje svih nas ,ocekivanja prije utakmice.Jednostavno nema komentara.
Klopp dobro objasnio sve
YNWA
Zelio sam od Liverpoola napravit neosvojivi bastion.
Poput Napoleona osvojiti cjeli svjet.Zelio sam ga razvijati dok mu se cjeli nogometni svjet ne nadje pod nogama.
Bill Shankly

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 02 jan 2016, 23:30

Ja nikad nisam ni pomisljo na TOP4, ali zbog ovakve konkurencije stvarno steta sto nismo ovo bolje iskoristili.
Ali previse otpada se nakupilo u nasem Livciju, neka ova sezona posluzi da ih se rijesimo te da dovedemo igrace za narednu sezonu, ja zadovoljan.

I da, moze i jedan kup i puna kapa :D
ZZ

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 03 jan 2016, 00:04

BeyKopites je napisao/la:Iskreno, ja sam očekivao malo bolji posao od Kloppa do sad. To ne znači da ga krivim za bilo šta, samo sam eto mislio da će uspjeti izvući bolje rezultate. Ipak, engleska je mnogo nezgodnija liga za treniranje od njemačke, imam osjećaj da Klopp i nije znao u šta se uvlači. Sad mi je izglednije da će Kloppu trebati i više vremena nego što je planirao za rekonstrukciju ekipe po svom ćejfu i nametanje svog stila u svaku poru tima. Problem je što se u engleskoj ne može tek tako halaliti sezona, vidimo šta se desilo sa Chelskim ove sezone i kako nikako ne mogu da se trgnu iz letargije u koju su upali.
Stvarno mi je mrsko analizirati igrače pojedinačno, vjerujem i nadam se da mnogi od njih neće nositi dres Liverpoola ove godine u avgustu. Jedino što nas može izvući je prava transfer politika, jer moraš biti stvarno stvarno poseban trener da od škarta napraviš nešto više od 5-6 mjesta gotovo svake godine.
Nema tog menadzera koji bi sa ovim igracima i sa tolikim problemima sa povredama imao bolje rezultate. Pa bolju ekipu je RH ostavio KK-u.
Sarajevo i Liverpool

senkY
Kontakt:

Post Postao/la senkY » 03 jan 2016, 00:21

Trebamo se pomirit da nemamo igrace za vece domete.Nazalost ili zbog klupske politike ili jednostavno zbog pojedinaca sto su sve ovo skuhali.
Ali to je prica sto ponavljamo mjesecima.
Bojim se da se i Klopp ne izgubi u ovome svemu i sljedece godine pa da i on razocara.Jer cudna je ovo Liga
Mozda jos nije shvatio sto ga ceka
YNWA
Zelio sam od Liverpoola napravit neosvojivi bastion.
Poput Napoleona osvojiti cjeli svjet.Zelio sam ga razvijati dok mu se cjeli nogometni svjet ne nadje pod nogama.
Bill Shankly

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 03 jan 2016, 00:22

YNWA je napisao/la:
Draze mi je gledati Ibea na terenu, nego engleskog polovnjaka, od kojeg nema nikakve koristi.

Ma dobar je Lallana...ako ništa, onda se bar kod njega može vidjeti neka želja, odnosno požrtvovanje na terenu koji je baš nešto rijetko kod ovih naših igrača iz ofanzivnog dijela momčadi...mislim, da je i on nešto extra, realno, i nije, ali opet ta njegova agresivnost i to pokazivanje želje ga čini malo iznad od, recimo, Ibea, a pogotovo Firmina...ljudi previše Adama procjenjuju kroz onaj veliki novac koji je dat za njega...mislim, prvi sam i ja takav bio i naravno da ne vrijedi onog novca što je izdvojeno za njega, ali to što je prodavač magle, što bi se reklo, dijelio i šakom i kapom trebamo zaboraviti i krenuti prema naprijed...prva stepenica jeste da prestanemo ocjenjivati igrače na osnovu novca koji je dat za njih...i zbog toga sam za Lallanu ispred Ibea, jer više koristi momčadi na terenu...bar dok ne dođe netko bolji od njih, vjerovatno, u ljetnom prelaznom roku...
Joint_fc

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 03 jan 2016, 00:41

YNWA je napisao/la:
BeyKopites je napisao/la:Iskreno, ja sam očekivao malo bolji posao od Kloppa do sad. To ne znači da ga krivim za bilo šta, samo sam eto mislio da će uspjeti izvući bolje rezultate. Ipak, engleska je mnogo nezgodnija liga za treniranje od njemačke, imam osjećaj da Klopp i nije znao u šta se uvlači. Sad mi je izglednije da će Kloppu trebati i više vremena nego što je planirao za rekonstrukciju ekipe po svom ćejfu i nametanje svog stila u svaku poru tima. Problem je što se u engleskoj ne može tek tako halaliti sezona, vidimo šta se desilo sa Chelskim ove sezone i kako nikako ne mogu da se trgnu iz letargije u koju su upali.
Nema tog menadzera koji bi sa ovim igracima i sa tolikim problemima sa povredama imao bolje rezultate. Pa bolju ekipu je RH ostavio KK-u.
Opet kažem, nadao sam se da može, da nema povreda 3/4 ključna igrača možda bi se i moglo. Kloppu ništa ne zamjeram, nadam se da će zaganjati koji kup ili EL jer u ligi teško da možemo uhvatiti neku konstantu, bez obzira što je konkurencija za TOP4 isto dosta loša.
Sljedeće sezone bi već igra trebala ličiti na nešto.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

jabuka
Kontakt:

Post Postao/la jabuka » 03 jan 2016, 00:44

Ova utakmica je dokaz da nama fali klasa u sredini tj. pravi cmf. Pogledajte malo post match interview Kloppa pa cete skontati neke stvari. Kao sto je @keno rekao imamo problema sa ekipama nagomilanim visokim jakim igracima koji vise skacu nego sto se dodaju. To je veliki izazov za Jurgena jer od Kennya vucemo taj problem. Mislim da se odgovor na taj problem nalazi u sezoni 13/14 iz koje se moze dosta toga nauciti. To je tip fudbala koji mirise Klopp. Fali nam klasa poput Stivija i 2 BRZA napadaca. To je to ljudi moji. Ipak je ovo ispipavanje terena za Jurgena. Vjerujem da ce sl sezone krenuti taj heavy metal football sa POJACANJIMA a ne prosjekom.

Sumnjam u prolaz u liga kupu jer nam habalji ne gode. Upravo je Stoke ekipa poput WHama. Dobise ljudi Everton i City. Jurgene sa srecom.
" Cut my veins open and I will bleed LIVERPOOL RED ! "
One and only, Steven Gerrard.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 03 jan 2016, 00:59

Jurgene, vrati Andyja na Anfield :D :D
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 03 jan 2016, 01:01

kumkalesic je napisao/la:
YNWA je napisao/la:

Ma dobar je Lallana...ako ništa, onda se bar kod njega može vidjeti neka želja, odnosno požrtvovanje na terenu koji je baš nešto rijetko kod ovih naših igrača iz ofanzivnog dijela momčadi...mislim, da je i on nešto extra, realno, i nije, ali opet ta njegova agresivnost i to pokazivanje želje ga čini malo iznad od, recimo, Ibea, a pogotovo Firmina...ljudi previše Adama procjenjuju kroz onaj veliki novac koji je dat za njega...mislim, prvi sam i ja takav bio i naravno da ne vrijedi onog novca što je izdvojeno za njega, ali to što je prodavač magle, što bi se reklo, dijelio i šakom i kapom trebamo zaboraviti i krenuti prema naprijed...prva stepenica jeste da prestanemo ocjenjivati igrače na osnovu novca koji je dat za njih...i zbog toga sam za Lallanu ispred Ibea, jer više koristi momčadi na terenu...bar dok ne dođe netko bolji od njih, vjerovatno, u ljetnom prelaznom roku...
Vise koristi imamo od ovog Coutinhoa koji se ne moze sastati sa loptom i koji uglavnom gađa publiku na tribinama, nego od Lallane, Coutinho makar nekad pogodi gol :D
Adam Lallana je potpuno beskoristan na terenu, igrac koji nema pas, nema sut, pregled igre bolji u leive, nema brzinu, pegla onu loptu gore od Robbena, potpuno beskoristan na terenu. Od Ibea mozda nesto i bude, doduse ako bude morao igrati sa Lallanom i ostalim majstorima, onda nece od njega nista biti, ne bi ni Sterling napredovao toliko da je morao igrati sa ovim majstorima.
Sarajevo i Liverpool

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.