FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

EastStand
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la EastStand » 26 maj 2010, 22:03

" " ? " ?...- :lol:
"" ПУТ ""

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 26 maj 2010, 22:12

Ja mislim da mi tu ne mozemo nista,pogotovo mi na tastaturi,mada ne mogu ni Lesinari,prije par godina kad nam se klub raspadao oni su organizovali setnje po gospodskoj,proteste i sve ostalo ali nisu napravili nista,cak smo i nakon toga ispali iz lige.Jednostavno,ulica ne moze voditi klub,ako nema bogatih sponzora (kao u svijetu) ili politicke volje (kao kod nas) sve je dzaba,a pogotovo nase slaganje ili neslaganje.

Mi mozemo samo da se molimo Bogu da ce sve biti kako treba i da ce ljudi koji vode klub nastaviti da vode klub uzlaznom putanjom,a pod tim podrazumijevam da nam Borac nastavi napredovati iz godine u godinu.2008 smo napravili korak naprijed i usli u Premijer ligu,2009 novi korak naprijed i 5 mjesto,2010 opet iskorak i 3 mjesto uz osvojen Kup. Nadam se da cemo nastaviti uzlaznom putanjom,a ako opet pocnemo propadati,mi tu nazalost necemo moci nista,moje misljenje...Prvih mjesec-dva bismo ovde psovali,kasnije bi opao interes,zamrla bi tema kao kod ovih klubova kojima ne ide,na utakmice bi isli mi koji idemo i u Ligi RS i u Ligi evrope,kojima nije vazno s kim igramo jer idemo da gledamo Borac.

Razocarenje je prirodno stanje fudbalskog navijaca kod nas.

nasborik
Kontakt:

Post Postao/la nasborik » 26 maj 2010, 22:13

E sada je na redu nasa uprava: Prvo i najvaznije je da osposobe stadion do pocetka kvalifikacija, da kvalitetno odradi prelazni rok, kad bi zadrzali vukelju, kajkuta, stevanovica, stanceskog, vuleta, ali kao da gledam da ce bar 2. otici, i kad bi doveli maletica, raspudica, i ogulila laktase, i naravno sve to sa novim sefom strucnog staba npr. Vlado Jagodic i onda se ne bi trebali blamirati u Evropi i napadali bi ponovo vrh u ligi i kupu...
BORAC ŠAMPION SEZONA 2010-2011; 2020-2021
Republika Srpska lee, Borac dolazi iz njee,
za nju bori se i pobjedjuje.....

Lesinar1987FKB
Kontakt:

Post Postao/la Lesinar1987FKB » 26 maj 2010, 23:56

Lesinar1987FKB je napisao/la:
tatamata je napisao/la:
Isnar je napisao/la:Zamislite da se u drugom pretkolu sastanete sa Zrinjskim, posto ce oni tamo (ako prodju) biti nositelji, bice to Europa za pet... :mrgreen: (nisam nigdje nasao da se ne mogu zrijebati timovi iz iste zemlje)
Ja bi licno volio Cibaliju...Vinkovci su blizu,a vjerujem da bi bilo zanimljivo gostovanje! ;) Ni Maribor nije los...To je ako gledamo klubove koje bi mogli proci...A ako gledamo atraktivne lokacije,i da nas nabiju 10:0 onda moze Olimpijakos! :mrgreen:
starac kako god okrenes mi ce mo poduvati u prvoj tekmi,tako da je bolje da poduvamo od nekog atraktivnog protivnika 8-) 8-) 8-)

tatamata je napisao/la:Nadam se da ce stadion zavrsiti na vrijeme,bar onaj minimun za Evropu,ali se isto tako nadam da nece stati na tome,vec da ce na kraju biti kao ovaj na slici. ;)

Sto se utakmice sa Sarajevom tice,ja mislim da se moze svasta desiti,nemamo motiva ni mi ni oni,oslabljeni smo i mi i oni...A opet kazem,nije svejedno biti drugi ili treci.Glupo bi bilo da izgubimo ovu poziciju u zadnja 2 kola.

Nego bas sad gledam vrijednosti nasih mogucih evropskih protivnika na transfermarktu,na primjer jedan Olimpijakos vrijedi 87 435 000! :mrgreen: Jedan Besiktas 79 429 000...

S druge strane Cibalija 9 585 000,Maribor 6 525 000....

A nas dragi Borac 4 005 000... :mrgreen:

Naravno ima i gorih od Borca.

Znaci sad shvatas o cemu sam ti capri??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Lesinar1987FKB
Kontakt:

Post Postao/la Lesinar1987FKB » 27 maj 2010, 00:17

ja vas ne kontam ljudi!!!!!???sto se vi brinete hoce li oni otjerati marica???pa oni su do sad otjerali sve dobre trenere sto smo imali i to poslje uspjesne sezone,prvenstveno mislim na vladu jagodica i baju stojnica,a da ne otjeraju ovu barabu.o njemu treba da se pise kao o bivsem treneru Borca.znaci ajde da cujemo predloge koji su naj ozbiljniji kandidati za trenera????po meni baja stojnic sa pomocnikom vladom jagodicem,iako se to nikad nece desiti :D :D

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 27 maj 2010, 00:18

Bogami on je vec zakazao prozivku za 21.jun!

EastStand
Kontakt:

Post Postao/la EastStand » 27 maj 2010, 00:37

% ' не " $ $ га оставе. :roll:
"" ПУТ ""

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 27 maj 2010, 01:04

Moram priznati da je gubitak Kupa donio, iskreno se nadam, jednu veoma lijepu vijest :mrgreen: Ostanak Marića na klupi Borca :mrgreen:
Suma, jedan konkurent manje naredne sezone u borbi za trofeje :mrgreen:

Cheers
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 27 maj 2010, 01:31

Schlager je napisao/la:Bogami on je vec zakazao prozivku za 21.jun!
Mislim da bi vam Dragoslav Stepanović najviše pasao.Sa laktašima je uradio solidan posao ovo malo koliko je ih je vodio.a uz to ima i Bundesligaškog trenerskog iskustva.Ukoliko vam ostane Marić loše vam se piše.Hem će te se osramotiti u pretkolu Lige Uefa (osim ako vam ne dođe neka levatska ekipa iz San Marina,Malte i Andore),kao drugo u PLBiH će tese umjesto za titulu grčevito boriti za opstanak,možda čak i ispasti.Samo ne vidim logike da uprava srozava namjerno klub,umjesto da ga uzdiže.Osim ako nije privatizacija u pitanju ( pa da dobiju klub za siću),ali kako kod nas još ne postoji taj zakon i klubovi se još uvijek ne mogu privatizirati a sumnjam da će moći i narednih bar 3-4 godine,onda ne razumijem taj korak.

Bilo kako bilo puno sreće u europi,prestavite nas dostojno i bez brukanja
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 27 maj 2010, 09:24

Ma sto se Marica tice,dobro je Schlager rekao,mi tu ne mozemo ama bas nista.Mozemo se nesto beciti i protestovati,ali osobi kakva je on,to udje na jedno uho,izadje na drugo.Jednostavno njega nista nije sramota,nema obraza,boli ga jedna stvar za navijacima i simpatizerima i to je to.

Ono sto mene tjesi je da to otpustanje trenera uvijek dodje odjednom.Sjetite se Baje,isto je pricao da nece ici,i onda,sjecam se,dolazim na forum i udarna vijest da je dao otkaz.A da ne pricam,da je postalo trend da trener koji ima rezultat,bude otpusten.Maric ima rezultat,3. je na tabeli i osvojio je Kup. :mrgreen: Bice otpusten.

Ono sto me brine je iznos koji bi njemu trebao biti isplacen u koliko se raskine ugovor.Taj iznos vjerovatno nije mali,i predstavlja za upravu barikadu.Jer mislim da bi ga se i oni htjeli rijesiti,ali da ne znaju kako.

Sve u svemu moje misljenje je da ce Maric sigurno dobiti nogu u dupe,jer i dijete zna da nije ni S od strucnjaka.Cak stavise,moron je.
Treci put castimo

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 27 maj 2010, 10:21

Mislim da bi se tu radilo oko 60 000 eura kad bi mu se dao otkaz.Toliko bi on mogao traziti ako bi mu se dao otkaz s obzirom da ima ugovor jos godinu dana.Dobio je bezobrazno visoku platu,a djeluje mi kao tip covjeka kojeg ne zanimaju nagodbe i koji se nece odreci ni pfeninga po cijenu da ne radi nigdje sledecih godinu dana,mada ne znam ni ko bi ga vise zaposlio,a pogotovo sa ovako ludjacki velikom platom kakvu ima ovde.

Nadajmo se da je ova uprava platila danak neiskustvu i neznanju kako se vodi klub i da se vise takve greske kod potpisivanja ugovora sa nekim trenerom nece desavati. Ruzno bi bilo da je nesto drugo u pitanju i da se u njegovu platu ugradjuje i neko iz uprave.

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 27 maj 2010, 10:28

Schlager je napisao/la:Mislim da bi se tu radilo oko 60 000 eura kad bi mu se dao otkaz.Toliko bi on mogao traziti ako bi mu se dao otkaz s obzirom da ima ugovor jos godinu dana.Dobio je bezobrazno visoku platu,a djeluje mi kao tip covjeka kojeg ne zanimaju nagodbe i koji se nece odreci ni pfeninga po cijenu da ne radi nigdje sledecih godinu dana,mada ne znam ni ko bi ga vise zaposlio,a pogotovo sa ovako ludjacki velikom platom kakvu ima ovde.
To samo kod nas ima,da se pored nasih trenera domacih,koji bi radili posao,i to dobar posao,za duplo manju platu,dovodi srbijanski "strucnjak",koji bukvalno samo sjedi i ubire kes.A to da se nece odreci ni pfeninga si u potpunosti tacno rekao...Mustra je on.
Treci put castimo

Шајин
Kontakt:

Post Postao/la Шајин » 27 maj 2010, 10:34

? се $ $ овог % " по " ' " " $ то " - " " $ $, ? се не ?, $ " не ' % " $... $ ја " у $, ? ? $ " ' $ тога $ " " на & ", ? ' & то ?(првенствено ? на ?, ? " на ?).
"" ПУТ ""

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 27 maj 2010, 10:37

Mozda su mogli navijaci sad dok je trajala sezona skandiranjem pokusati otjerati Marica,medjutim moje misljenje je da bi to samo stvorilo negativnu atmosferu,a Marica ne bi ni sekunde pogodilo.Sad je sezona gotova,tako da ako je nesto i bilo u rukama navijaca,sad nije...Marica moze samo otjerati uprava.
Treci put castimo

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 27 maj 2010, 10:39

? се $ $ овог % " по " ' " " $ то " - " " $ $, ? се не ?, $ " не ' % " $... $ ја " у $, ? ? $ " ' $ тога $ " " на & ", ? ' & то ?(првенствено ? на ?, ? " на ?).
Mislim da si u zabludi. Pa Lesinari su dvije godine skandirali "Uprava napolje" i protiv Cubica i protiv Janjetovica,donosili transparente tipa "Ljubav nasa veca od Laktasa","dobili ste tendere icicete na bandere" i slicno,pa niti je ko visio na banderi niti je iko otjeran dok nije dobrovoljno otisao.

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 27 maj 2010, 10:40

Schlager je napisao/la:
Mislim da si u zabludi. Pa Lesinari su dvije godine skandirali "Uprava napolje" i protiv Cubica i protiv Janjetovica,donosili transparente tipa "Ljubav nasa veca od Laktasa","dobili ste tendere icicete na bandere" i slicno,pa niti je ko visio na banderi niti je iko otjeran dok nije dobrovoljno otisao.
Upravo tako...
Treci put castimo

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 27 maj 2010, 10:42

A trenera bi oni mogli otjerati kad bi htjeli,jer bi uprava uvijek radije smjenila trenera a da se nju ne proziva,ali navijaci ocito nisu zainteresovani za smjenu trenera tako da ce tesko biti ista od toga.

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 27 maj 2010, 10:52

Schlager je napisao/la:A trenera bi oni mogli otjerati kad bi htjeli,jer bi uprava uvijek radije smjenila trenera a da se nju ne proziva,ali navijaci ocito nisu zainteresovani za smjenu trenera tako da ce tesko biti ista od toga.
Jesu zainteresovani...vjeruj mi!Ali eto,ne znam ni ja zasto ga nisu nikako prozivali.Mozda im je rezultat dovoljan(Evropa i Kup),a ne interesuje ih kako se do toga doslo...
Treci put castimo

nasborik
Kontakt:

Post Postao/la nasborik » 27 maj 2010, 12:02

Olimpijakos najnepoželjniji

Osvajanjem Kupa BiH fudbaleri banjalučkog Borca obezbijedili su izlazak na međunarodnu scenu, gdje će na svoj put ka grupnoj fazi Evropske lige krenuti iz drugog kola kvalifikacija.

S obzirom na koeficijent koji Borac ima u Evropi, biće u podređenom položaju i za protivnike će imati veoma respektabilne ekipe na čelu sa grčkim Olimpijakosom. Pored grčkog giganta kao najjači mogući protivnici kotiraju Bešiktaš (Turska), Dinamo Bukurešt (Rumunija), Levski (Bugarska), Austrija Beč (Austrija) te Anortozis (Kipar) i Brondbi (Danska). Jedino će Anortozis od svih ovih timova morati da igra i prvo kolo kvalifikacija. Bilo koja od ovih ekipa bila bi veoma težak protivnik za "crveno-plavu" ekspediciju. Nešto lakši posao i veću šansu za prolazak u treće kolo kvalifikacija za Evropsku ligu banjalučki tim bi imao protiv Rapida (Austrija), APOELA Nikozija (Kipar), Visle Krakov (Poljska), Karpata (Ukrajina) i Maritima (Portugal).

Ukoliko u Evropi prikaže partije koje su ga krasile tokom većeg dijela ove sezone, sigurno je da će biti blizu trećeg kola kvalifikacija. Ostali nosioci i eventualni protivnici sa kojima Borac sigurno može da se nosi su: Banjik Ostrava (Češka), Elfsborg (Švedska), Utreht (Holandija), Randers (Danska), Madervel (Škotska), Kalmar (Švedska), Lozana (Švajcarska), Serl Briž (Belgija), Bnei Jehuda (Izrael), Stabek (Norveška), Ventspils (Letonija), Molde (Norveška), Makabi Tel-Aviv (Izrael), Dukla Banska Bistrica (Slovačka), Nitra (Slovačka), Rabotnički (Makedonija), Honka (Finska), Mipa-47 (Finska), Maribor (Slovenija), Gefle (Švedska), Dinamo Minsk (Bjelorusija), OFK Beograd (Srbija), Spartak Zlatibor voda (Srbija), Baku (Azerbejdžan), Garabag (Azerbejdžan), Ruh (Poljska) i Cibalija (Hrvatska). Zrinjski je jedina ekipa sa kojom Borac neće moći da ukrsti koplja, pošto po pravilima UEFA ne mogu da se sastaju timovi iz iste zemlje.

Fudbaleri Borca sinoć su igrali na "Koševu" protiv Sarajeva u posljednjem kolu Premijer lige BiH i od sutra idu na zasluženi odmor.

Ponovno okupljanje i početak priprema za evropski put, ali i za novu sezonu Premijer lige BiH zakazan je za 21. jun.
BORAC ŠAMPION SEZONA 2010-2011; 2020-2021
Republika Srpska lee, Borac dolazi iz njee,
za nju bori se i pobjedjuje.....

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 27 maj 2010, 13:48

Hvala mnogim Banja Lucanima na podrsci za Celikov opstanak u PL. Mnogi su bili uz nas i hvala im...
Cestitke iz Zenice koja se raduje aBogda uspjehu Borca u evropi.
pozz
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.