Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Sudić je bio pominjan kao kandidat, ali je slično kao i Dumić ako se ne varam imao povredu koja ga je unazadila tako da je ispao iz kombinacija.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Ma Sudic je slucaj za sebe. Momak je imao tri operacije koljenja u roku od nesto vise od tri godine dok Dumic jednostavno kvalitetom ne moze meda ni u srednjem klubu srednje lige.
Ali ja imam neki osjecaj da ce i Halvadzic i Suljic zaigrati za nas (pa mozda i Maric)
Ali ja imam neki osjecaj da ce i Halvadzic i Suljic zaigrati za nas (pa mozda i Maric)
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Propao igrač.braco je napisao/la:Jasmin Sudić?FaraonTM je napisao/la:Osim Ibrahimovića i Tankovića ja ne pamtim da smo pokušali uzeti nekog igrača od Šveđana, za ovog prvog se ne sjećam al' vjerujem da smo se sjetili da bi mogao zaigrati za nas kada je dominirao u Ajaxu a Tankovića su se sjetili tek kada je zaigrao za Fulham u Premiershipu.
Yebiga ne ide to tako, to treba mnogo ranije kaparisati.
Hrgotu ne računam iz razloga što je on pored Švedske mogao igrati i za Hrvatsku i sigurno bi prije izabrao susjede nego nas.
Odnosno nije kako treba zaigrao ni za Švedsku tako da ne možemo govoriti o nekoj nemogućnosti uzimanja Skandinavaca porijeklom iz BiH.
Puno puno veći problem su igrači rođeni i odrasli u BiH a ne žele igrati za nas.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Znam, govorim da su i Jasmina pokušali uzet od šveđana,on je igrao za U19 i U21 repku Švedske.FaraonTM je napisao/la:Propao igrač.braco je napisao/la:Jasmin Sudić?FaraonTM je napisao/la:Osim Ibrahimovića i Tankovića ja ne pamtim da smo pokušali uzeti nekog igrača od Šveđana, za ovog prvog se ne sjećam al' vjerujem da smo se sjetili da bi mogao zaigrati za nas kada je dominirao u Ajaxu a Tankovića su se sjetili tek kada je zaigrao za Fulham u Premiershipu.
Yebiga ne ide to tako, to treba mnogo ranije kaparisati.
Hrgotu ne računam iz razloga što je on pored Švedske mogao igrati i za Hrvatsku i sigurno bi prije izabrao susjede nego nas.
Smjesna je vise ova prica oko ovih igraca, kad sto prije prihvatite da smo mnogima opcija B lakse ce vam biti shvatiti zasto ne igraju za nas.
Yebat ih vise, ionako preko qurca igraju za te druge zemlje, radi para kratko receno. Vi se furate na neki patriotizam i ljubav preko domovini, oni toga nemaju ni pod nokat. I kako da oni onda prihvate da igraju za BiH ?
A onda znate na sva zvona da se.rete kako im neko treba obecati prvih 11., kupovati stanove po Sarajevu, auta, familije im obilaziti. Treba im yebati materi svima redom.
Ako ti je stalo do rodne domovine i zelis da branis boje iste radi tog "patriotizma", ljubavi, a ne zbog nekog interesa sto je danas slucaj.
Yebat ih vise, ionako preko qurca igraju za te druge zemlje, radi para kratko receno. Vi se furate na neki patriotizam i ljubav preko domovini, oni toga nemaju ni pod nokat. I kako da oni onda prihvate da igraju za BiH ?
A onda znate na sva zvona da se.rete kako im neko treba obecati prvih 11., kupovati stanove po Sarajevu, auta, familije im obilaziti. Treba im yebati materi svima redom.
Ako ti je stalo do rodne domovine i zelis da branis boje iste radi tog "patriotizma", ljubavi, a ne zbog nekog interesa sto je danas slucaj.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Pa jesmo al' on je tada važio za perspektivnog stopera, razumiješ recimo zamisli da sad probamo kaparisati Burnića i Bektića ili da smo trebali još prije godinu dana a naši to ne rade. I onda za 2,3 godine kad ti momci zaigraju ozbiljan seniorski fudbal biće priča kako nisu htjeli igrati za BiH a u suštini niko qurcem nije mrdnuo da se to uradi dok su oni bili još relativno nepoznati.
A i kao što rekoh apsolutno mi nije čudno kada neko izabere prije Švedsku, Švicarsku, Dansku, Njemačku... prije BiH. Momci rođeni tamo, odrasli, sve im dala ta zemlja a za BiH ih ne veže ništa osim nekog porijekla. To mi ne smeta al' mi smeta kad Savez ne radi svoj posao.
A i kao što rekoh apsolutno mi nije čudno kada neko izabere prije Švedsku, Švicarsku, Dansku, Njemačku... prije BiH. Momci rođeni tamo, odrasli, sve im dala ta zemlja a za BiH ih ne veže ništa osim nekog porijekla. To mi ne smeta al' mi smeta kad Savez ne radi svoj posao.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
I Bosna je stvorila naucnike, doktore, umjetnike pa ih zapad sve gotove pokupi, a nije ni guzicom mrdnula za njih, nego BH profesori, ucitelji itd.FaraonTM je napisao/la:Pa jesmo al' on je tada važio za perspektivnog stopera, razumiješ recimo zamisli da sad probamo kaparisati Burnića i Bektića ili da smo trebali još prije godinu dana a naši to ne rade. I onda za 2,3 godine kad ti momci zaigraju ozbiljan seniorski fudbal biće priča kako nisu htjeli igrati za BiH a u suštini niko qurcem nije mrdnuo da se to uradi dok su oni bili još relativno nepoznati.
Veliku cijenu mi placamo, mnogo vecu cijenu od zapada, ako im uzmemo kakvog igraca.
Sve je do roditelja i odgoja dijece.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
U tvom primjeru ljudi idu tamo gdje im je bolje i gdje će ih cijeniti.emir79 je napisao/la:I Bosna je stvorila naucnike, doktore, umjetnike pa ih zapad sve gotove pokupi, a nije ni guzicom mrdnula za njih, nego BH profesori, ucitelji itd.FaraonTM je napisao/la:Pa jesmo al' on je tada važio za perspektivnog stopera, razumiješ recimo zamisli da sad probamo kaparisati Burnića i Bektića ili da smo trebali još prije godinu dana a naši to ne rade. I onda za 2,3 godine kad ti momci zaigraju ozbiljan seniorski fudbal biće priča kako nisu htjeli igrati za BiH a u suštini niko qurcem nije mrdnuo da se to uradi dok su oni bili još relativno nepoznati.
Veliku cijenu mi placamo, mnogo vecu cijenu od zapada, ako im uzmemo kakvog igraca.
Sve je do roditelja i odgoja dijece.
U primjeru igrača, ti momci samo rizikuju kada ovdje dođu da će biti popljuvani zbog neke gluposti, a o mogućnostima u našoj i reprezentacijama Švedske, Danske, Njemačke ne treba ni govoriti.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Momci koji su dobro odgojeni i koji znaju odakle su, kako oni, tako i njihovi roditelji, bez razmišljanja odaberu reprezentaciju zemlje iz koje vuku korijene, a takvih nema baš mnogo, nažalost.
Eh sad, postoji tu druga strana priče gdje oni ne žele da uvrijede državu gdje su se rodili oni, počeli prve fudbalske korake i državu koja ih podigne na veći nivo nego što bi im to naša reprezentacija dozvolila.
Ovih slučajeva je mnogo više, gdje roditelji ne reaguju i tako mi gubimo te talente po mnogim državama.
Polahko ćemo se morati početi oslanjati na našu ligu i naše proizvode, a ne čekati i moliti nekoga da igra za nas.
Eh sad, postoji tu druga strana priče gdje oni ne žele da uvrijede državu gdje su se rodili oni, počeli prve fudbalske korake i državu koja ih podigne na veći nivo nego što bi im to naša reprezentacija dozvolila.
Ovih slučajeva je mnogo više, gdje roditelji ne reaguju i tako mi gubimo te talente po mnogim državama.
Polahko ćemo se morati početi oslanjati na našu ligu i naše proizvode, a ne čekati i moliti nekoga da igra za nas.
Ne radi se o tome hoće li se uvrijediti ili ne nego jednostavno izaberu državu u kojoj su se rodili, u kojoj žive, u kojoj su išli u školu i iz koje su im prijatelji, državu čiji su dres nosili u omladinskim kategorijama i državu iz koje im je, u velikom broju slučajeva, 1 roditelj. Takve igrače ne možemo izgubiti nego samo 'ukrasti' od drugih reprezentacija.Omark je napisao/la:Momci koji su dobro odgojeni i koji znaju odakle su, kako oni, tako i njihovi roditelji, bez razmišljanja odaberu reprezentaciju zemlje iz koje vuku korijene, a takvih nema baš mnogo, nažalost.
Druga stvar je što se mi ni ne trudimo da ih 'ukrademo' jer imamo malzume u savezu,
Nad tobom sunce najljepše sja
To sam i napisao, jednostavno se tu radi o dobroj volji da li žele promijeniti tu državu, za državu svojih roditelja.pinoglavi je napisao/la:Ne radi se o tome hoće li se uvrijediti ili ne nego jednostavno izaberu državu u kojoj su se rodili, u kojoj žive, u kojoj su išli u školu i iz koje su im prijatelji, državu čiji su dres nosili u omladinskim kategorijama i državu iz koje im je, u velikom broju slučajeva, 1 roditelj. Takve igrače ne možemo izgubiti nego samo 'ukrasti' od drugih reprezentacija.Omark je napisao/la:Momci koji su dobro odgojeni i koji znaju odakle su, kako oni, tako i njihovi roditelji, bez razmišljanja odaberu reprezentaciju zemlje iz koje vuku korijene, a takvih nema baš mnogo, nažalost.
Druga stvar je što se mi ni ne trudimo da ih 'ukrademo' jer imamo malzume u savezu,
Zato ih je teško većinu , kao što ti kažeš, ukrasti, jer tu nema neke pretjerane ljubavi prema BiH pa nas često vuku za rukav da bi nas iskoristili kao posrednika da dobiju pažnju te zemlje koja im je no1.
Da si to napisao, i nisi, s obzirom na prvi pasus. Ne vidim što neki momak nije dobro odgojen ako ne izabere državu iz koje vuče korijene od jednog roditelja.
Sve u svemu, da ih trebamo kriviti kada izaeberu drugu reprezentaciju - ne trebamo, da savez radi amaterski po pitanju igrača iz dijaspore bez kojih bi bili u rangu Estonije - radi.
Sve u svemu, da ih trebamo kriviti kada izaeberu drugu reprezentaciju - ne trebamo, da savez radi amaterski po pitanju igrača iz dijaspore bez kojih bi bili u rangu Estonije - radi.
Nisam mislio na odgoj općenito, nego odgajanje u vezi države iz koje potiču, što uveliko dolazi od roditelja, što sam i napisao.pinoglavi je napisao/la:Da si to napisao, i nisi, s obzirom na prvi pasus. Ne vidim što neki momak nije dobro odgojen ako ne izabere državu iz koje vuče korijene od jednog roditelja.
Nemoj pričati gluposti, savez radi koliko može.
Ne možeš sada očekivati da svakog igrača koji ima veze sa nama, pojedinačno mole ljudi iz saveza, što bi bilo jako neozbiljno od reprezentacije koja je u top30 na svijetu.
Precjenjujemo sebe dobro. Da li smo zaista top30 u Svijetu?
Ja sam to napisao po Fifinoj rang listi gdje jesmo, ali po mnogim aspektima tu ne spadamo, što je realnost.zizu1991 je napisao/la:Precjenjujemo sebe dobro. Da li smo zaista top30 u Svijetu?
Ali, ako želimo napredovati, ne trebamo moliti i preklinjati neke uvažene klinje da igraju za nas kao što mnogi traže od saveza.
Omark je napisao/la: Nemoj pričati gluposti, savez radi koliko može.
I niko ne traži da se mole svi igrači nego da se razgovara sa igračima dok su još u omladinskim kategorijama a ne da ih ganjamo kad zaigraju u LP.
Ne treba molit', ali recimo, možemo pratiti situaciju u omladinskim ligama Skandinavskih zemalja i sve klince sa zapaženijim rezultatima kontaktirati, podržavati, i praviti konstantnu vezu sa njima, dok još nisu izrasli u kvalitetne nogometaše.
Kada neko od njih to postane, sigurno će imati na umu svo naše "igranje" oko njih i birati će zemlju svojih roditelja u mnogo većem procentu nego što je to sada slučaj.
To je neki model koji Hrvati prakticiraju sa igračima iz inostranstva.
Kada neko od njih to postane, sigurno će imati na umu svo naše "igranje" oko njih i birati će zemlju svojih roditelja u mnogo većem procentu nego što je to sada slučaj.
To je neki model koji Hrvati prakticiraju sa igračima iz inostranstva.
Pa bile su one turneje po Skandinaviji što je savez organizovao, za mlađe uzraste, zato kažem da savez radi i pokušava raditi koliko može.
Kada znamo kakav nam je bio prijašnji savez, na ovom trebamo Bogu zahvaliti.
A za to moliti, navodim primjer Džeke i Tankovića, gdje je Džeko faktički njemu otišao na koljena i ovaj ga je doslovno iskoristio i uz neka lažna obećanja, dobio ono što je tražio - poziv reprezentacije Švedske.
A za to moliti, navodim primjer Džeke i Tankovića, gdje je Džeko faktički njemu otišao na koljena i ovaj ga je doslovno iskoristio i uz neka lažna obećanja, dobio ono što je tražio - poziv reprezentacije Švedske.
Ne trebaš uzimati taj primjer kao pravilo sa Džekom.Omark je napisao/la:Pa bile su one turneje po Skandinaviji što je savez organizovao, za mlađe uzraste, zato kažem da savez radi i pokušava raditi koliko može.
Turneje u Skandinaviji nisu iznjedrile nijednog igrača koji bi bio pomena vrijedan i koji igra za neku od omladinskih selekcija naše zemlje.
Imali smo izvještaje s lica mjesta po kojima te turneje i nisu bile baš najtransparentnije, jer ljudi koji su sve to vodili također, nisu bili baš najstručniji i imali smo svakojake malverzacije.
Tvoje neko mišljenje i razmišljanje je prosječno mišljenje bosanskog čovjeka koji kaže: dobro je, samo nek' ne puca..
Ne može se sa takvim razmišljanjem naprijed.
Naravno da ne može, ali ne može se ni oslanjati na te momke iz stranih zemalja kad oni sve više gube vezu sa našom državom i počinju igrati za državu u kojoj su stasali.zizu1991 je napisao/la:Ne trebaš uzimati taj primjer kao pravilo sa Džekom.Omark je napisao/la:Pa bile su one turneje po Skandinaviji što je savez organizovao, za mlađe uzraste, zato kažem da savez radi i pokušava raditi koliko može.
Turneje u Skandinaviji nisu iznjedrile nijednog igrača koji bi bio pomena vrijedan i koji igra za neku od omladinskih selekcija naše zemlje.
Imali smo izvještaje s lica mjesta po kojima te turneje i nisu bile baš najtransparentnije, jer ljudi koji su sve to vodili također, nisu bili baš najstručniji i imali smo svakojake malverzacije.
Tvoje neko mišljenje i razmišljanje je prosječno mišljenje bosanskog čovjeka koji kaže: dobro je, samo nek' ne puca..
Ne može se sa takvim razmišljanjem naprijed.
Najbolje bi bilo kada bi poboljšali svoju ligu i počeli stvarati sopstvene talente, što bi bilo bolje nego da se skupljaju ti "talenti" po Evropi i čekali da se oni smiluju i zaigraju za nas.
Možda jesam pogriješio kada sam napisao da savez radi koliko može, ali naš savez nikada neće moći raditi onako kako bi zaista trebao iz dobro poznatih razloga i naše mlađe selekcije nikad neće moći biti dovoljno dobre sve dok ih budu vodili Nestorovići i slični.