Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

zizu1991
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la zizu1991 » 03 jan 2016, 22:04

Omark je napisao/la:Naravno da ne može, ali ne može se ni oslanjati na te momke iz stranih zemalja kad oni sve više gube vezu sa našom državom i počinju igrati za državu u kojoj su stasali.

Najbolje bi bilo kada bi poboljšali svoju ligu i počeli stvarati sopstvene talente, što bi bilo bolje nego da se skupljaju ti "talenti" po Evropi i čekali da se oni smiluju i zaigraju za nas.

Možda jesam pogriješio kada sam napisao da savez radi koliko može, ali naš savez nikada neće moći raditi onako kako bi zaista trebao iz dobro poznatih razloga i naše mlađe selekcije nikad neće moći biti dovoljno dobre sve dok ih budu vodili Nestorovići i slični.
Ma dobro... taj quote je već drugi par cipela. U svemu se slažemo u ovome djelu, ali moramo brati sve najbolje iz naše lige i iz inostranstva. Hrvati koji imaju jaču ligu to rade. Nikada se ne treba odricati tih igrača dokle god postoji nada da će zaigrati za nas jednog dana.

Nama prvenstveno treba zdravija atmosfera u državi da bismo funkcionirali na adekvatniji način i u Savezu.
Sve je refleksija čitavog jednog degenerativnog procesa koji je zahvatio sve spore države.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 03 jan 2016, 22:07

zizu1991 je napisao/la:
Omark je napisao/la:Naravno da ne može, ali ne može se ni oslanjati na te momke iz stranih zemalja kad oni sve više gube vezu sa našom državom i počinju igrati za državu u kojoj su stasali.

Najbolje bi bilo kada bi poboljšali svoju ligu i počeli stvarati sopstvene talente, što bi bilo bolje nego da se skupljaju ti "talenti" po Evropi i čekali da se oni smiluju i zaigraju za nas.

Možda jesam pogriješio kada sam napisao da savez radi koliko može, ali naš savez nikada neće moći raditi onako kako bi zaista trebao iz dobro poznatih razloga i naše mlađe selekcije nikad neće moći biti dovoljno dobre sve dok ih budu vodili Nestorovići i slični.
Ma dobro... taj quote je već drugi par cipela. U svemu se slažemo u ovome djelu, ali moramo brati sve najbolje iz naše lige i iz inostranstva. Hrvati koji imaju jaču ligu to rade. Nikada se ne treba odricati tih igrača dokle god postoji nada da će zaigrati za nas jednog dana.

Nama prvenstveno treba zdravija atmosfera u državi da bismo funkcionirali na adekvatniji način i u Savezu.
Sve je refleksija čitavog jednog degenerativnog procesa koji je zahvatio sve spore države.
:thumbup:

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 03 jan 2016, 22:08

zizu1991 je napisao/la:

.
Tako je..trenutno imamo čak jednog igrača koji je postao igrač u inostranstvu.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 jan 2016, 22:11

Quote-aj me na topicu predviđenom za to. Ovdje ti ništa odgovoriti neću na tu temu.

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 03 jan 2016, 22:13

zizu1991 je napisao/la:Quote-aj me na topicu predviđenom za to. Ovdje ti ništa odgovoriti neću na tu temu.
Nemaš mi šta ni odgovorit...podučio sam te i to je to.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 03 jan 2016, 22:17

dean33 je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:

.
Tako je..trenutno imamo čak jednog igrača koji je postao igrač u inostranstvu.
Ivan Perišić? Ivan Rakitić?
To je jedan je l'?

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 jan 2016, 22:18

@dean

Taj odgovor neće izazvati diskusiju na ovoj temi, ma koliko se trudio.

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 03 jan 2016, 22:21

Omark je napisao/la: Ivan Perišić? Ivan Rakitić?
To je jedan je l'?
Rakitić je taj jedini.

Perišić je jednostavno ranije otišao u strani klub( iz napaćenog Hajduka), ali oduvijek se smatrao hrvatskim igračem.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 jan 2016, 22:33

dean33 je napisao/la:Tako je..trenutno imamo čak jednog igrača koji je postao igrač u inostranstvu.
Imate puno jace prvenstvo i sami proizvodite igrace za reprezentaciju. Premijerliga je puno losija i zato je potrebno traziti igrace vani nazalost. I ne radi se to optimalno. Da se radi igraci kao sto su Seferovic bi igrali za ovu reprezentaciju. I taj jedan Rakitic vrijedi za petoricu "prosjecnih" reprezentativaca. Jednostavno nemate potrebe za tim igracima je Dinamo i pomalo Rijeka i Hajduk proizvedu dovoljno novih kvalitetnih igraca svake sezone. A ovdje je jos uvijek prevelika razlika iz Premijer lige do reprezentativnog nivoa. Jer klubovi ne igraju grupe lige prvaka ili europa lige. I ja ne vidim nikakav problem da igraci koji vuku porijeklo iz BiH igraju za ovu reprezentaciju.

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 03 jan 2016, 22:40

Ajax je napisao/la:
dean33 je napisao/la:Tako je..trenutno imamo čak jednog igrača koji je postao igrač u inostranstvu.
Imate puno jace prvenstvo i sami proizvodite igrace za reprezentaciju. Premijerliga je puno losija i zato je potrebno traziti igrace vani nazalost. I ne radi se to optimalno. Da se radi igraci kao sto su Seferovic bi igrali za ovu reprezentaciju. I taj jedan Rakitic vrijedi za petoricu "prosjecnih" reprezentativaca. Jednostavno nemate potrebe za tim igracima je Dinamo i pomalo Rijeka i Hajduk proizvedu dovoljno novih kvalitetnih igraca svake sezone. A ovdje je jos uvijek prevelika razlika iz Premijer lige do reprezentativnog nivoa. Jer klubovi ne igraju grupe lige prvaka ili europa lige. I ja ne vidim nikakav problem da igraci koji vuku porijeklo iz BiH igraju za ovu reprezentaciju.
Znam sve to. Doduše, mnogi od tvojih sunarodnjaka tvrde da su hrvatska i vaša liga tu negdje, ako izbacimo Dinamo.

Rakitić je naravno velika zvijezda, ali u reprezentaciji nikad nije oduševio. Neki ga čak i optužuju zbog loše reakcije protiv Turske ( 2008. koja je dovela do njihovog gola) i zbog promašenog zicera protiv Španjolaca na EURU 2012

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 04 jan 2016, 03:17

jasmin10 je napisao/la:Kako ćeš dobiti Seferovica kada se prekasno reagovalo?
Papke mu je obećao poziv kada postigne prvi pogodak i naravno poziv nije dobio. Kada vec tim igračima ne pružiš ništa u životu, onda je jedini način da ih pridobijes je poziv prije nego što postane zanimljiv državi koja mu je pružila sve u životu.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Kako smo prekasno reagovali sa Seferovicem? Pa dali smo mu nagradu na neku sportsku ceremoniju u 2009. godinu i mazili ga dosta samo da bih igrao za nas. Covjek je sam odabrao Svicarsku ispred nas kao i svaki igrac koji ima pravu sansu da nastupa za neku drugu drzavu kao Srbija, Hrvatska, Svicarska, Svedska, Danska, itd. a mi samo dobijemo onih igraci sto ostanu koji niko nece. Zato i nevolim kako dzaba trosimo vrijeme sa dijasporcima umjesto da pravimo i razvijamo svoje igrace kod kuce. Bolje igrati sa igracima koju si stopostotno nasih nego neki koji nisu zadovoljili reprezentaciji drugih drzava i samo igraju za nas zato sto nemaju drugi alternativ.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 04 jan 2016, 17:06

FaraonTM je napisao/la:
emir79 je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Pa jesmo al' on je tada važio za perspektivnog stopera, razumiješ recimo zamisli da sad probamo kaparisati Burnića i Bektića ili da smo trebali još prije godinu dana a naši to ne rade. I onda za 2,3 godine kad ti momci zaigraju ozbiljan seniorski fudbal biće priča kako nisu htjeli igrati za BiH a u suštini niko qurcem nije mrdnuo da se to uradi dok su oni bili još relativno nepoznati.

A i kao što rekoh apsolutno mi nije čudno kada neko izabere prije Švedsku, Švicarsku, Dansku, Njemačku... prije BiH. Momci rođeni tamo, odrasli, sve im dala ta zemlja a za BiH ih ne veže ništa osim nekog porijekla. To mi ne smeta al' mi smeta kad Savez ne radi svoj posao.
I Bosna je stvorila naucnike, doktore, umjetnike pa ih zapad sve gotove pokupi, a nije ni guzicom mrdnula za njih, nego BH profesori, ucitelji itd.

Veliku cijenu mi placamo, mnogo vecu cijenu od zapada, ako im uzmemo kakvog igraca.

Sve je do roditelja i odgoja dijece.
U tvom primjeru ljudi idu tamo gdje im je bolje i gdje će ih cijeniti.

U primjeru igrača, ti momci samo rizikuju kada ovdje dođu da će biti popljuvani zbog neke gluposti, a o mogućnostima u našoj i reprezentacijama Švedske, Danske, Njemačke ne treba ni govoriti.
Kao i igraci koji igraju za Svedsku, Svicarsu, jer misle da im je tu bolje. Nema tu nikakve razlike. Kao sto rekoh, placamo mi ogromnu cijenu. Koliko god dobili, trostruko su nam uzeli gotove produkte.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 jan 2016, 05:51

Omark je napisao/la:Pa bile su one turneje po Skandinaviji što je savez organizovao, za mlađe uzraste, zato kažem da savez radi i pokušava raditi koliko može. Kada znamo kakav nam je bio prijašnji savez, na ovom trebamo Bogu zahvaliti.
Savez samo maze sa tim turnejama oci ljudima.
Omark je napisao/la: ali ne može se ni oslanjati na te momke iz stranih zemalja kad oni sve više gube vezu sa našom državom i počinju igrati za državu u kojoj su stasali.
Igraci kao Tankovic su jedna stvar. No imaju igraci visokog kvaliteta kao sto je jedan Dzenis Burnic, koji zeli igrati za BiH i to istice, ali ga savez ignorise. Dakle lik im se servira, ali oni cekaju kad ce se on pojaviti u BiH da posjeti savez. Rade oni, malo morgen.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 05 jan 2016, 06:24

Mozda Burnic ima visok kvalitet za nasi mladih selekcija, ali je glupo pricati konda bih on nesta uradio u A timu u ovom vremenu.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 05 jan 2016, 11:09

http://www.****/sport/nogome ... vljanstvo-
Dolaskom u Videoton počela je procedura za dobijanje mađarskog državljanstva. Nadam se da ona biti veoma brzo završena i da ću dobiti poziv selektora Bernda Storcka.
:puke: :puke:

ovakvima zabraniti dolazak u Bosnu
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 05 jan 2016, 11:19

Nemozes ga nikako kriviti kada vidi da ce Mesa zvati Hajrovica i ako Izet neigra apsolutno nikako u svom klubu dok Asmir rastura svaku sezonu u Madjarsku bez ikakve razmatranje za mjestu u A timu. I ja bih trazio da zaigram za drugu drzavu da sam on, vidi se da ga niko cijeni u BiH po ko zna koji razlog kada je jasno da je jedan od nasih najboljih 5 krilni igraca u Evropi.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 05 jan 2016, 11:46

Sasvim ocekivano, momak se ignorise evo 2-3 godine, potpuno nepotrebno. Igrao za U21, pokaao da zna al nek nama i dalje igraci igraju po zaslugama starim 7-8 godina. Suljica necu kriviti minute ako pocne igrati za madjare.

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 05 jan 2016, 11:51

Bravo asmire ! Svaka cast ! Neka im igraju igraci bez klubova, igraci na tribinama, moze i sveno na krilo naravno, moze to i pjevac odigrat... samo bjezi asmire daleko od lopova. Kod madjara mu moze bit samo bolje nemoze bit gore. Vece lopovske organizacije od nase repke nema nit ce biti. Aferim asmire :clap:
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 05 jan 2016, 11:56

Sad ce neko doci i opravdati ignorisanje Suljica i reci da je sve u redu zato sto Mesa ima garancije uvesti Tankovica i Milicevica u reprezentaciji. :urnebes:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 05 jan 2016, 12:02

Yebo vas Suljic, da je neka igracina pa eto, nego se njega sjetili sada kad se pojavio ovaj tekst.

Nego jel ono on spada u onu grupu igraca sto su ponikli u nasoj ligi, sto im ne bi na pamet palo igranje za druge drzave pa su tako vrijedniji od onih sto smo im mi jedna od opcija? Jel to to? Nabijem ja i njega i sve ostale koji su rodjeni u BiH a pomisljaju da igraju za druge reprezentacije. Kakve veze ima ako ga selektori ignorisu, pa je eto opravdano ovo sada? Cuj selektori ga ignorisu a igra u ligi koja je nista bolje od nase, pa eto onda je po vama uredu sto ce obuci madjarski dres. Ma fuj goni ga u pm i ove sto ga opravdavaju.
Gledajte malo kvalitet igraca prije nego sto se spominje u kontekstu druge reprezentacije, svi smo zalili onog Salanovica a momak evo propao.
Nad tobom sunce najljepše sja

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], CAGarfia, torbica i 22 gosta.