Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

filip13

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la filip13 » 04 jan 2016, 18:14

cak i da je sve do u detalje tako sa masicem i sinanovicem neusporedivo je to sa postupkom đedovica a da ne spominjem preldžića,neusporedivo

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 jan 2016, 18:18

filip13 je napisao/la:cak i da je sve do u detalje tako sa masicem i sinanovicem neusporedivo je to sa postupkom đedovica a da ne spominjem preldžića,neusporedivo
Kako za koga.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

filip13

Post Postao/la filip13 » 04 jan 2016, 18:21

FaraonTM je napisao/la:
filip13 je napisao/la:cak i da je sve do u detalje tako sa masicem i sinanovicem neusporedivo je to sa postupkom đedovica a da ne spominjem preldžića,neusporedivo
Kako za koga.

ocito

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 04 jan 2016, 18:56

Neusporedivo jest, jer igramo na tu stranu emocije, kako to mogu uraditi Nihad i Emir, a kad je u pitanju Ante ili neko slicno, onda tu komentarisemo sa rezervom.

Pazi, ja Nihada i Emira, necu nikad opravdat... Nihadov postupak mi nikad nece biti jasan... Nije Bajern neka velesila u kosarci, pa da su ga mogli ucjenjivat do te mjere za neki ugovor ili slicno, pa da mora mijenjati drzavljanstvo... On moze naci i bolji klub od Bajerna i bolje pare negdje drugo... Ako je mislio da ce igrati za Njemacku, ja mislim da je se zajebao, jer ako mu neko iz saveza bude dao ispisnicu, treba mu pucati u koljena... Ako je htio njemacko drzavljanstvo za sebe i da razmislja o djeci, buducnosto i zivotu tamo, mogao je i sacekati kraj karijere pa ga onda mijenjati... Mislim, nije mi jasan sa svojim postupkom, u svakom slucaju ja se nadam da ce se to sve zavrsiti kako treba...

Kad uzmes primjere Preldzica i Sinanovica (opet naglasavam nemam apsolutno nikakvo opravdanje za njih), medjutim tu menadzeri igraju glavnu ulogu... Sa ovom dvojicom, stavljam i bracu Rizvic, Omica, Begica i sve ostale koji su menadzeri odvukli prvenstveno u Sloveniju i ostale zapadne zemlje... Sinanovic je cist primjer, sjecam se kad Kosta Jankov pricao za njega... Bio u Zenici na nekom kampu i krenuo kod prijatelja na vikendicu u Zavidovice... I dok je se vozio, na nekoj livadi vidio Sinanovica kako cuva ovce (ovo je istinita prica)... Do tad Nedzad nije ni vidio kosarkasku loptu... I onda ga uzeo pod svoje i gurao naprijed... Poslije 3 godine, Sinanovic potpisao ugovor sa Realom dok Maljkovic bio trener Reala... I vjeruj mi da je Sinanovic postao iole ozbiljniji kosarkas, postao bi spanski reprezentativac... Medjutim nije, nego uvijek uspjevao da izvlaci neke solidne ugovore, zaradjivao pare, a nikad nije htio da se odazove za reprezentaciju... Kad je krenula karijera u sunovrat, onda Kosta rekao idi igraj za BiH, i to prvenstveno radi licnog interesa... Ista je prica i za Preldzica... Ona je kao balavac odveden u Sloveniju... Ovim mladim igracima ovi menadzeri kad ih od malih nogu uzmu pod svoje, menadzer im je i otac i mati i brat i ucitelj i trener i dadilja, sve mu pomaze sto treba vezano za karijeru, a ovih ih slusaju kao pudlice... Ja naprimjer jos ne mogu da vjerujem da smo uspjeli nagovorit Nurkica da zaigra za nas, s obzirom ko mu je menadzer...

Tako da kad dodje, neka situacija tog tipa, ja ne bih pravio razliku izmedju Preldzica i Sinanovica... Pogotovo kad se sjetim, da je bila prica, da jedan od glavnih "krivaca" sto je Preldzic zaigrao za Tursku - Bosa Tanjevic... On je tad bio selektor Turske, te je se pricalo da ga je on uspio ubjediti da zaigra za njih...

Evo upamti jednu stvar, ja ruku dajem da ce se ovako desiti...

Ognjen Kuzmic. Menadzer mu je Kosta Jankov. Ognjen je dolazio i na pripreme kod nas, pa je otisao u Srbiju. On bi zaigrao i za Novi Zeland da mu je trebalo karijeri. A pazi kad poklope interesi. Jankov skontao da ce Ognjen vecu promociju imati igrajuci za Srbiju nego za BiH. Odabrao Srbiju. Prije toga je bio u NBA, vise igrao za DNBA, nego za Warriorse, kad je skontao da nece dobiti novi ugovor u NBA, onda se vracaj u Europu. Eh sad, da bi se sto bolje prodao u Europi, dolazi Euro, za koga je bolje da igra? Za BiH, sa Bavcicem i Albijanicem, ili da bude rezerve Raduljici u Srbiji, kojoj se prognozirao dobar rezultat... Tu je pao deal sa Sasom Djordjevicem, jos se poklopilo da se povrijedi Marjanovic - i eto Kuzmica u eteru... Na kraju ugovor u Panati, zajedno sa Raduljicom i Djordjevicem. Racunica jasna... Zapamti jednu stvar, vidjet ces za jedno 4-5 godina, kad Kuzmicu padne forma, pa ne bude bilo ugovora, a nekim slucajem BiH bude tanka na poziciji centra, vidjeces da ce se sjeti Ognjen da je rodjen u Doboju.

Isti mi je primjer Todic... Dolazi na pripreme repke i za kvalifikacije i za Euro... Odradi i pripreme, i u toku priprema uspije da ugovori angazman u klubu... U toku kvalifikacija Dinamo Sasari, a ne znam gdje je sad nasao angazman u toku priprema prije Eura... I oba puta taman dok se pripreme zavrse, on na kraju priprema povrijedjen - pa daj, nismo mulci... Nego prvi put nasao angazman, vidio u toku priprema da je Mirza glavni i nece da se znoji na utakmicma po 5-6 minuta koliko mu je bilo planirano... Isto sad prije Eura, pripreme u toku, on nalazi angazman, vidio da ce BiH biti rasulo na Euru i opet povreda... Smijesno... Ja da se pitam, ja ga vise ne bih zvao, pored Mirze i Sulejmanovica...

Kazem ti opet na kraju, ni za Nihada, ni za Preldzica, ni za bilo kojeg nemam opravdanja... Medjutim kad vidim koliko i kakve "vode" je proteklo kroz reprezentaciju... Preldzic ne bi bio prvi, a definitivno ni posljedni suncokret u ekipi...
Zadnja izmjena: Vaya, dana/u 04 jan 2016, 19:00, ukupno mijenjano 1 put.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 04 jan 2016, 18:59

Vaya je napisao/la:
Neusporedivo jest, jer igramo na tu stranu emocije, kako to mogu uraditi Nihad i Emir, a kad je u pitanju Ante ili neko slicno, onda tu komentarisemo sa rezervom.

Pazi, ja Nihada i Emira, necu nikad opravdat... Nihadov postupak mi nikad nece biti jasan... Nije Bajern neka velesila u kosarci, pa da su ga mogli ucjenjivat do te mjere za neki ugovor ili slicno, pa da mora mijenjati drzavljanstvo... On moze naci i bolji klub od Bajerna i bolje pare negdje drugo... Ako je mislio da ce igrati za Njemacku, ja mislim da je se zajebao, jer ako mu neko iz saveza bude dao ispisnicu, treba mu pucati u koljena... Ako je htio njemacko drzavljanstvo za sebe i da razmislja o djeci, buducnosto i zivotu tamo, mogao je i sacekati kraj karijere pa ga onda mijenjati... Mislim, nije mi jasan sa svojim postupkom, u svakom slucaju ja se nadam da ce se to sve zavrsiti kako treba...

Kad uzmes primjere Preldzica i Sinanovica (opet naglasavam nemam apsolutno nikakvo opravdanje za njih), medjutim tu menadzeri igraju glavnu ulogu... Sa ovom dvojicom, stavljam i bracu Rizvic, Omica, Begica i sve ostale koji su menadzeri odvukli prvenstveno u Sloveniju i ostale zapadne zemlje... Sinanovic je cist primjer, sjecam se kad Kosta Jankov pricao za njega... Bio u Zenici na nekom kampu i krenuo kod prijatelja na vikendicu u Zavidovice... I dok je se vozio, na nekoj livadi vidio Sinanovica kako cuva ovce (ovo je istinita prica)... Do tad Nedzad nije ni vidio kosarkasku loptu... I onda ga uzeo pod svoje i gurao naprijed... Poslije 3 godine, Sinanovic potpisao ugovor sa Realom dok Maljkovic bio trener Reala... I vjeruj mi da je Sinanovic postao iole ozbiljniji kosarkas, postao bi spanski reprezentativac... Medjutim nije, nego uvijek uspjevao da izvlaci neke solidne ugovore, zaradjivao pare, a nikad nije htio da se odazove za reprezentaciju... Kad je krenula karijera u sunovrat, onda Kosta rekao idi igraj za BiH, i to prvenstveno radi licnog interesa... Ista je prica i za Preldzica... Ona je kao balavac odveden u Sloveniju... Ovim mladim igracima ovi menadzeri kad ih od malih nogu uzmu pod svoje, menadzer im je i otac i mati i brat i ucitelj i trener i dadilja, sve mu pomaze sto treba vezano za karijeru, a ovih ih slusaju kao pudlice... Ja naprimjer jos ne mogu da vjerujem da smo uspjeli nagovorit Nurkica da zaigra za nas, s obzirom ko mu je menadzer...

Tako da kad dodje, neka situacija tog tipa, ja ne bih pravio razliku izmedju Preldzica i Sinanovica... Pogotovo kad se sjetim, da je bila prica, da jedan od glavnih "krivaca" sto je Preldzic zaigrao za Tursku - Bosa Tanjevic... On je tad bio selektor Turske, te je se pricalo da ga je on uspio ubjediti da zaigra za njih...

Evo upamti jednu stvar, ja ruku dajem da ce se ovako desiti...

Ognjen Kuzmic. Menadzer mu je Kosta Jankov. Ognjen je dolazio i na pripreme kod nas, pa je otisao u Srbiju. On bi zaigrao i za Novi Zeland da mu je trebalo karijeri. A pazi kad poklope interesi. Jankov skontao da ce Ognjen vecu promociju imati igrajuci za Srbiju nego za BiH. Odabrao Srbiju. Prije toga je bio u NBA, vise igrao za DNBA, nego za Warriorse, kad je skontao da nece dobiti novi ugovor u NBA, onda se vracaj u Europu. Eh sad, da bi se sto bolje prodao u Europi, dolazi Euro, za koga je bolje da igra? Za BiH, sa Bavcicem i Albijanicem, ili da bude rezerve Raduljici u Srbiji, kojoj se prognozirao dobar rezultat... Tu je pao deal sa Sasom Djordjevicem, jos se poklopilo da se povrijedi Marjanovic - i eto Kuzmica u eteru... Na kraju ugovor u Panati, zajedno sa Raduljicom i Djordjevicem. Racunica jasna... Zapamti jednu stvar, vidjet ces za jedno 4-5 godina, kad Kuzmicu padne forma, pa ne bude bilo ugovora, a nekim slucajem BiH bude tanka na poziciji centra, vidjeces da ce se sjeti Ognjen da je rodjen u Doboju.

Isti mi je primjer Todic... Dolazi na pripreme repke i za kvalifikacije i za Euro... Odradi i pripreme, i u toku priprema uspije da ugovori angazman u klubu... U toku kvalifikacija Dinamo Sasari, a ne znam gdje je sad nasao angazman u toku priprema prije Eura... I oba puta taman dok se pripreme zavrse, on na kraju priprema povrijedjen - pa daj, nismo mulci... Nego prvi put nasao angazman, vidio u toku priprema da je Mirza glavni i nece da se znoji na utakmicma po 5-6 minuta koliko mu je bilo planirano... Isto sad prije Eura, pripreme u toku, on nalazi angazman, vidio da ce BiH biti rasulo na Euru i opet povreda... Smijesno... Ja da se pitam, ja ga vise ne bih zvao, pored Mirze i Sulejmanovica...

Kazem ti opet na kraju, ni za Nihada, ni za Preldzica, ni za bilo kojeg nemam opravdanja... Medjutim kad vidim koliko i kakve "vode" je proteklo kroz reprezentaciju... Preldzic ne bi bio, a definitivno ni posljedni suncokret u ekipi...
Sve rečeno, pogotovo ovo za Kuzmića bih izdvojio. :salut:

filip13

Post Postao/la filip13 » 04 jan 2016, 19:03

činjenica je da su sinanović i masic odabrali igrati za nas,a preldžić je uradio sta je vec uradio,tako da tu postoji ogromna razlika

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 04 jan 2016, 19:15

filip13 je napisao/la:činjenica je da su sinanović i masic odabrali igrati za nas,a preldžić je uradio sta je vec uradio,tako da tu postoji ogromna razlika
Slazem se sa tim... Ali svjestan si da Sinanovic i Masic ne bi igrali za nas da ih nije nuzda uhvatila... I ovo za Preldzica sto pricam... Iskreno, **** mi si licno za njega... On je sebe osigurao u zivotu, napravio dobru karijeru, zaradio para, ima turski pasos... Moze komotno prst u uho da stavi... Medjutim, ukoliko hulja moze nesto da ponudi drzavi u kojoj je rodjen za uzvrat, ja bih to iskoristio... Jer u ovome svemu ja prvenstveno gledam interes i sto bolji rezultat nase reprezentacije i nista vise... Kad zamislim da bi nam mozda u nekim kombinacijama prva petorka ekipe bila Renfroe-Djedovic-Preldzic-Teletovic-Nurkic - najezim se sav... :D

Isto tako i za Djedovica, ako ne bude njega... Nama u sustini poziciju beka mogu igrati Buza, Persic i Mitrovic... A iskreno to ne bih volio... :D

Trebat ce jos vremena da stasa Musina generacija, a lose bi bilo da imamo prazan prostor u rezultatima seniora (kao sto smo imali na zadnjem Euru), a na primjer imas tu igrace tipa Mirze i Juke, i klasu trenera Ivanovica...

Bit ce to dobro sve... ;)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 jan 2016, 20:31

Todorović nije perspektivniji od Atića i Muse a oni igraju 2 i 3 obojica, treba vidjeti šta će biti sa Buzom pa i Vrapcom pa onda odlučiti treba li nam
Kuzmić je gotov jer je igrao za Srbiju
preldžić je isto gotova priča jer je već igrao za dvije selekcije i teško da bi si Fiba dopustila toliku blamazu da zaigra za treću
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

filip13

Post Postao/la filip13 » 04 jan 2016, 20:35

nerminh74 je napisao/la:Todorović nije perspektivniji od Atića i Muse a oni igraju 2 i 3 obojica, treba vidjeti šta će biti sa Buzom pa i Vrapcom pa onda odlučiti treba li nam
preldžić je isto gotova priča jer je već igrao za dvije selekcije i teško da bi si Fiba dopustila toliku blamazu da zaigra za treću

to samo moze EHF dopustiti

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 04 jan 2016, 21:01

nerminh74 je napisao/la:Todorović nije perspektivniji od Atića i Muse a oni igraju 2 i 3 obojica, treba vidjeti šta će biti sa Buzom pa i Vrapcom pa onda odlučiti treba li nam
Perspektvniji sigurno nije, ni od Muse, ni od Atica... Medjutim u ovom trenutku je dosta vise afirmisan od njih dvojice, ima vise utakmica u rukama, u seniorskoj kosarci... Prvenstveno sam ga spomenuo, jer bi u ovom trenutku bio odlicna rezerva Djedovicu naprimjer... Atic i Musa su dragulji, ali naprimjer u ovom trenutku je ogromna steta naprimjer sto Atic ne igra u AEK-u, njemu sad trebaju utakmice, nadam se da ce ako ista barem negdje na posudbu ili nesto... Za Musu se ne brinem...
Todorovica i Preldzica, Todorovica narocito sam spomenuo radi sirine klupe... Jer kad vratim film, u svakom ciklusu, mi smo imali u reprezetaciji 2-3 igraca koji su drzali ekipu na nivou, ali svaki put kad bi oni se preforsirali, nismo imali rezerve koji bi drzali koliko-toliko zadati ritam... Kada gledas, mi trenutno smo odlicno popunjeni na poziciji 4 i 5, kada bi samo imali jos dvojicu na vanjskoj liniji ala Domercant i Ikonic kao backup... To bi bilo strava...

A ovo za Preldzica se slazem, znam da bi i za FIBU bilo neozbiljno da dopuste da zaigra za nas, ali s druge strane FIBA je sve, samo ne ozbiljnja organizacija... Samim tim sto je Preldzic uspio da zaigra za Tursku, dovoljno govori o ozbiljnosti njihove regulative...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 jan 2016, 21:17

Todorović ima utakmice koje Atić nema, ali Musa grabi krupnim koracima i on ce do Eurobasketa imati solidnu odigranu minutažu za igrača starijeg 2-3 godine od njega
On već sada na ABA nivou igra izvanrednu odbranu, to će do Eurobasketa biti solidna odbrana na nivou Eurolige
Što se tiče Atića on ako sljedeće godine bude dobijao 15 minuta mislim da bi u roku te godine bi na nivou Todorovića
Na kraju treba dodati da će sljedeće sezone i Buzina minutaža rasti tako da pored prve trojke na vanjskim pozicijama imati ćemo i dobre zamjene u vidu njih trojice + iskusni Gordić
I onda zašto bi mi morali molitvi Todorovića, ako želi neka se sam javi pa neka u kvalifikacijama zasluži mjesto na Eurobasketu
A što se tiče preldžića stvarno misliš da federacija koja jedva skupi pare za EP i čak im zlatni momci za bukvalno sekundu nisu istjerani jer nisu uplatili smještaj zato što savez nije uplatio niti je imao novca za reprezentaciju poslje grupne faze kotira kao jedna turska koja daje milione za igrače
Mi smo njima beznačajni da bi oni sa nama pravili presedane
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 04 jan 2016, 21:40

nerminh74 je napisao/la:Todorović ima utakmice koje Atić nema, ali Musa grabi krupnim koracima i on ce do Eurobasketa imati solidnu odigranu minutažu za igrača starijeg 2-3 godine od njega
On već sada na ABA nivou igra izvanrednu odbranu, to će do Eurobasketa biti solidna odbrana na nivou Eurolige
Što se tiče Atića on ako sljedeće godine bude dobijao 15 minuta mislim da bi u roku te godine bi na nivou Todorovića
Na kraju treba dodati da će sljedeće sezone i Buzina minutaža rasti tako da pored prve trojke na vanjskim pozicijama imati ćemo i dobre zamjene u vidu njih trojice + iskusni Gordić
I onda zašto bi mi morali molitvi Todorovića, ako želi neka se sam javi pa neka u kvalifikacijama zasluži mjesto na Eurobasketu
A što se tiče preldžića stvarno misliš da federacija koja jedva skupi pare za EP i čak im zlatni momci za bukvalno sekundu nisu istjerani jer nisu uplatili smještaj zato što savez nije uplatio niti je imao novca za reprezentaciju poslje grupne faze kotira kao jedna turska koja daje milione za igrače
Mi smo njima beznačajni da bi oni sa nama pravili presedane
Sve je receno... I da ne bude zabune, ne bih volio da vidim da Todorovic uzme ni minut na terenu, nikom od navedene cetvorice (Buza, Musa, Atic i Vrabac)... Ali sve ti ono stoji glavi, sta ako? Ako se desi ne znam, da se iskoplikuje sa Aticem ili da u nekoj reorganizaciji Vrabac izgubi mjesto u Partizanu... Ne daj Boze neke povrede ili slicno... Stoga mi Todorovic bio na pameti... Ukoliko ima prilike kaparisat ga i neka se ganja, jer pogotovo sto je se razocarao u Srbiji... Naravno da nisam za to ga se nesto posebno tretira ili moli da zaigra... Nego ukoliko se pokaze interes, bujrum, pa kao sto kazes, dokazuj se kroz kvalifikacije... Ovo kazem, jer mozda prije mi njemu budemo interesantni, nije bas i da njemu cvjetaju plaho ruze... Sa krajem ove sezone mu istice posudba u Bilbau (on je u Bilbau trenutno neki 8-9 igrac u rotaciji, ni statistika mu nije nesto bajna)... Ja iskreno ne vjerujem, da ce mu Unikaha dati produzenje ugovora, s obzirom na roster koji oni obicno izgrade... Moja je pretpostavka, da ce trazit angazman negdje... Tako da, ali o tom - po tom... Ne znam, on je se meni onako pomalo svidio... Za poziciju koju igra, ima jako dobre fizikalije... Cvrst je... Dobru odbranu igra... Nekako mi ostavlja dojam, isto kao sto je Mutic izgledao medju svim ostalim igracima nase U16 ekipe...

A ovo za FIBU, znam da u sustini nema nista... Pogotovo, ta neka opcija da mi nekom placamo neka "obestecenja"... Ja sam to vise gledao da se Turci sazale nad nama, jer njima on vise ne treba, pa da se nakon toga sazali i FIBA, te da svi budemo sretni... :D Medjutim, znam da nema nista od toga...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 jan 2016, 21:44

Vidim pominješ Vrabca, meni je vrabac opcija samo ako se neko, nedo Bog, povrijedi inače kao prvu trojku vidim Miloševića koji se preporodio u Aeku i baš nam jedna takva radilica u vanjskoj liniji treba da skuplja skokova i da zabije koji poen ako ostane sam

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 04 jan 2016, 21:54

nerminh74 je napisao/la:Vidim pominješ Vrabca, meni je vrabac opcija samo ako se neko, nedo Bog, povrijedi inače kao prvu trojku vidim Miloševića koji se preporodio u Aeku i baš nam jedna takva radilica u vanjskoj liniji treba da skuplja skokova i da zabije koji poen ako ostane sam
Naravno, da ne bude zabune... Sa trenutnom situacijom, Minja ja nasa prva opcija na poziciji niskog krila... Vrapca vidim, kao njegovu zamjenu... Ne znam sta da ti kazem za Adina... Ja se pribojavam da on nece napravit neku karijeru, volio bih da sam u krivu, ali ja mislim da ce njegova psiha njemu doci glave... Plasljiv mi je nekakav... Vidi se da u njemu ima potencijala, za solidnog igraca, ali gledao sam par utakmica Partizana, djeluje mi bas izgubljeno u odredjenim situacijama... A zali Boze, ako ne iskoristi svoje fizikalije... Ja bih ga isamarao radi onog suta i slobodnih bacanja - vjezbaj ih u vraga... Ali za nadat je da ce biti bolje...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 jan 2016, 22:05

Vaya je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:Vidim pominješ Vrabca, meni je vrabac opcija samo ako se neko, nedo Bog, povrijedi inače kao prvu trojku vidim Miloševića koji se preporodio u Aeku i baš nam jedna takva radilica u vanjskoj liniji treba da skuplja skokova i da zabije koji poen ako ostane sam
Naravno, da ne bude zabune... Sa trenutnom situacijom, Minja ja nasa prva opcija na poziciji niskog krila... Vrapca vidim, kao njegovu zamjenu... Ne znam sta da ti kazem za Adina... Ja se pribojavam da on nece napravit neku karijeru, volio bih da sam u krivu, ali ja mislim da ce njegova psiha njemu doci glave... Plasljiv mi je nekakav... Vidi se da u njemu ima potencijala, za solidnog igraca, ali gledao sam par utakmica Partizana, djeluje mi bas izgubljeno u odredjenim situacijama... A zali Boze, ako ne iskoristi svoje fizikalije... Ja bih ga isamarao radi onog suta i slobodnih bacanja - vjezbaj ih u vraga... Ali za nadat je da ce biti bolje...
Ja ne vidim Vrabca niti kao zamjenu Miloševića
Ako se ovako nastavi razvijati situacija vidim Buzu kao njegovog backup, a po potrebi 3 mogu igrati i đedović i atić, može i Musa ali bi bilo grehota momka od 202 cm koji je onako pokretan gurati da se bije sa trojkama koji su češće jače od dvojki

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 jan 2016, 23:35

Šteta što je vranes izabrao CG sigurno bi bio bolji od šutala na EP

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 05 jan 2016, 12:14

Svi zaboravljate činjenicu da je Preldzic htjeo igrati za nas a janezi tražili milion eura za ispisnicu, i kad mi nismo mogli on je otišao turcima jer nije htjeo da igra za njih. Turska je to lahko platila i to je to.

A Nihad nije uzeo državljanstvo da bi igrao za D već zbog drugih stvari, i da je odma znao sigurno ga nebi uzeo.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 jan 2016, 12:16

Tracy3McGrady je napisao/la:Svi zaboravljate činjenicu da je Preldzic htjeo igrati za nas a janezi tražili milion eura za ispisnicu, i kad mi nismo mogli on je otišao turcima jer nije htjeo da igra za njih. Turska je to lahko platila i to je to.

mogao je da je htio cekati godinu,dvije,tri,koliko vec treba da ima pravo igrati za nas,nije htio,mislim zar ima neko ko moze i pomisliti nesto reci u odbranu njegovog postupka?

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 jan 2016, 12:20

nihad je punoljetna osoba,inteligentna,izjavljivao je u proljece da lazu oni koji kazu da nece moci igrati na eurobasketu,kad se ispostavilo da to nisu lazi onda je spominjao da mu neko nesto podmece,drugim rijecima petljao je oko svega toga,da ga je imalo interesovalo moze li se odreci naseg i uzeti njemacko drzavljanstvo a pritom moci igrati za nas znao bi da je to nemoguce,a njega ocito tad nije to interesovalo

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 05 jan 2016, 12:40

filip13 je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:Svi zaboravljate činjenicu da je Preldzic htjeo igrati za nas a janezi tražili milion eura za ispisnicu, i kad mi nismo mogli on je otišao turcima jer nije htjeo da igra za njih. Turska je to lahko platila i to je to.

mogao je da je htio cekati godinu,dvije,tri,koliko vec treba da ima pravo igrati za nas,nije htio,mislim zar ima neko ko moze i pomisliti nesto reci u odbranu njegovog postupka?
To pravilo ne važi u košarci tj nekad davno je važilo kad je DAmir Mršić čekao, a već zadnjih desetak godina ne važi. Igrač može promijeniti repku samo ako bivša dadne saglasnost.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Mmm13 i 3 gosta.