Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Bosnier
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la Bosnier » 27 maj 2010, 14:04

Ma smeta brate, imamo tri predsjednika a nijedav veze s vezom nema,

Oko sporta neznaju nista, strani jezik nijedan...
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

Jedinstvo-Bihac
Kontakt:

Post Postao/la Jedinstvo-Bihac » 27 maj 2010, 14:07

Bosnier je napisao/la:Ma smeta brate, imamo tri predsjednika a nijedav veze s vezom nema,

Oko sporta neznaju nista, strani jezik nijedan...
ma sve ja to shvatam, ali sto sad u 2010. godini? znamo mi svi kakav nam je savez, sigurno im je vise prekipilo :roll:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 maj 2010, 14:18

Pa zar iko vjeruje u ovaj clanak sto je sad na naslovnoj? Znaci sportsport ima kontakte unutar UEFA-e? :lol: Ne mogu saznat gdje ce Ermin Zec zavrsit, a ne sta ce UEFA odlucit. I cuj trebali nas suspendovat, ali posto cemo igrat protiv njemaca nece. Pa kakve to veze ima? To je prijateljska i uopste nije odgovornost FIFA-e, mogli su njemci odigrat sa Borcem iz Cacka da su htjeli. Ne nasjedajte na novinarske gluposti. Samo dizu paniku po obicaju. Kad UEFA ili nas savez neku suspenziju potvrdi, onda cu se brinut, a do tada se mogu samo smijat ovim nasim "novinarima".
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

edina
Kontakt:

Post Postao/la edina » 27 maj 2010, 17:52

Zagor je napisao/la:Čitam ova dešavanja oko saveza pa nešto mislim, može li UEFA npr. suspendovati FSRS i tako im onemogućiti donošenje odluke o jednom predsjedniku,tako FSFBiH sa FSBiH da sami donesu odluku o jednom predsjedniku.. Imaju li UEFA tu funkciju ?
Interesantna ideja ali da bi se suspendovao jedan organ koji je dio NSBiH valjda treba postojati neka pravna osnova... U UEFA-inom statutu, art. 9, u vezi suspenzije piše:

"Article 9
1 If, in the opinion of the Executive Committee, a Member Association has committed a serious breach of these Statutes or regulations or decisions made under them, the Executive Committee shall be entitled to suspend the membership of the Member Association with immediate effect.
A Member Association may in particular be suspended if state authorities interfere in its affairs in such a significant way that:
a) it may no longer be considered as fully responsible for the organisation of football-related matters in its territory;
b) it is no longer in a position to perform its statutory tasks in an appropriate manner;
c) the smooth running of a competition organised under its auspices is no longer guaranteed; or
d) the free election of its executive body or the totally independent election or appointment of its other bodies is
no longer ensured.
2 Any suspension shall be submitted to the next Congress for consideration as to whether or not the Member Association should be excluded, or the suspension lifted or continued. If the Congress does not consider the matter, the suspension shall cease."

Sigurno ima ovdje neko ko se bolje u to sve razumije ali kako ja ovo čitam, NSBiH kao cjelina se smatra pravnim licem u ovom kontekstu. Bilo bi mi čudno da UEFA ulazi u interne relacije između NSFBiH i NSRS. Ali, nisam ekspert...
Eh, ali drugo pitanje je sad da li su gore navedeni uslovi za suspenziju ispunjeni - po UEFA-inoj procjeni...

Čitava situacija je jednostavno žalosna :(
Zadnja izmjena: edina, dana/u 27 maj 2010, 17:54, ukupno mijenjano 1 put.
Definitions belong to the definers, not the defined

Post Postao/la Avatar » 27 maj 2010, 17:53

Nobovi jedni nesposobni !

Savez napolje !

Mislim kada bi nas izbacili iz svih' europskih takmicenja,tek onda bi se narod digao na noge ;)

edina
Kontakt:

Post Postao/la edina » 27 maj 2010, 18:10

Teško je predvidjeti šta će se desiti ali nadam se da ovo samo UEFA malo pokazuje mišiće i da je suspenzija samo prazna prijetnja. Naš adut u svemu tome je što imamo kvalitetne igrače i među njima i (već sad) velika svjetska imena, koja bi i UEFA trebala da želi vidjeti na velikim takmičenjima.
Po meni je to budućnost našeg nogometa i naše repke: što više naši igrači budu napredovali na individualnom planu i što se više budu etablirali kao velika nogometna imena, :P to će biti UEFA-i i sl. teže da nas sputavaju u raznim takmičenjima i manji je rizik da se u budućnosti dešavaju situacije gdje timovi zabijaju golove za izjednačenje protiv BiH u 97. minuti... :evil:

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 27 maj 2010, 18:52

Molim Vas Uefa nemojte nas suspendirati ,nama gradjanima je drago sto imamo 3 predsjednika ,i sto svaki krade kako zna i umije ,molim Vas Uefa ,pa oni su samo ljudi koji nece biti tu duze od 20 godina ,oni ce samo prenijeti svoje funkcije na nekoga od familije ,ma nema veze i sto je upravni odbor sve sami kriminalac do kriminalca ,mi njih volimo ,oni su nasi Bosnjaci ,Hrvati ,Srbi ,oni predstavljaju nase interese ,mi ne bi znali sta smo da nije njih.
Zato Eufice draga ,nemoj nam dirati taj fino uredjeni Savez ,oni su tako dobri ,liga nam je idealna ,nema namjestanja ,repka nam ima sve uslove za igru ,stadioni su nam skoro kao njemacki ,omladinski pogoni imaju kampove kao u Italiji ,sve je prva liga.

Zenica Blues
Kontakt:

Post Postao/la Zenica Blues » 27 maj 2010, 19:08

nas je ciro sa svojim pocasnim krugovima po zenici kostao toga da je ovaj savez ostao ...da se nastavio bojkot i ona tekma KODRO i BOLA .... sve bi drugacije bilo ,al jok HAJMO LJUBITI CIROGUZOG!

edina
Kontakt:

Post Postao/la edina » 27 maj 2010, 19:09

velez_mostar je napisao/la:Molim Vas Uefa nemojte nas suspendirati ,nama gradjanima je drago sto imamo 3 predsjednika ,i sto svaki krade kako zna i umije ,molim Vas Uefa ,pa oni su samo ljudi koji nece biti tu duze od 20 godina ,oni ce samo prenijeti svoje funkcije na nekoga od familije ,ma nema veze i sto je upravni odbor sve sami kriminalac do kriminalca ,mi njih volimo ,oni su nasi Bosnjaci ,Hrvati ,Srbi ,oni predstavljaju nase interese ,mi ne bi znali sta smo da nije njih.
Zato Eufice draga ,nemoj nam dirati taj fino uredjeni Savez ,oni su tako dobri ,liga nam je idealna ,nema namjestanja ,repka nam ima sve uslove za igru ,stadioni su nam skoro kao njemacki ,omladinski pogoni imaju kampove kao u Italiji ,sve je prva liga.
Joj, velež, dobar ti je ovaj post, hahahaha... :mrgreen: :mrgreen:

EastStand
Kontakt:

Post Postao/la EastStand » 27 maj 2010, 19:10

Krajem sljedeće sedmice Izvršni odbor Evropske fudbalske federacije (UEFA) održat će sastanak sa samo jednom tačkom dnevnog reda, stanje u bosanskohercegovačkom Fudbalskom savezu.
Predstavnici UEFA-e i FIFA-e Marcel Benz i Eva Pasqueir, u protekla dva dana boravili su u Bosni i Hercegovini gdje su održalli nekoliko sastanaka sa čelnim ljudima FS BiH, FS FBiH i FSRS, a glavna tema razgovora bila je promjena Statuta FSBiH.

Marcel Benz i Eva Pasqueir u Švicarsku su se vratili jako nezadovoljni i kako saznajemo čelnici UEFA-e su odlučili da krajem iduće sedmice (petak) sazovu Izvršni odbor na kojem će prema našim saznanjima biti donesena odluka da se u slučaju ne prihvatanja njihovog prijedloga, svi bh. klubovi, ali i reprezentacija suspenduju iz svih evropskih takmičenja.

Podsjetimo, čelnici UEFA-e i FIFA-e traže od čelnih ljudi bh. fudbala da na narednoj Izbornoj skupštini promijene Statut FS BiH. Prema novom Statutu naš Savez bi umjesto tročlanog Predsjedništva imao samo jednog predsjednika i dva podpredsjednika.

Također saznajemo da bi odluka o jednom predsjedniku FS BiH na snagu trebala stupiti tek 2014. godine, odnosno od naredne Izborne skupštine, dok bi do tada našim Savezom i dalje rukovodilo tročlano predsjedništvo u kojem će po svim prilika biti velikih promjena, odnosno postoji velika mogućnost da niti jedan od dva člana Predsjedništva koji dolaze iz FBiH (Sulejman Čolaković, Iljo Dominković) ne dobije povjerenje. Na njihova mjesta najvjerovatnije će doći Jusuf Pušina i Josip Bevanda, dok član Predsjedništva iz RS Bogdan Čeko ima velike šanse da ostane na istoj poziciji, mada ima informacija da bi umjesto njega poziciju člana Predsjedništva mogao zauzeti Mile Kovačević.

Da je čelnim ljudima UEFA-e i FIFA-e doista došta javašluka u FS BiH govori i informacija da je suspenzija našim klubovima i reprezentaciji već trebala uslijediti, no ista je prolongirana samo zbog toga što naš nacionalni tim igra prijateljski susret sa Njemačkom 3. juna, koja se priprema za Svjetsko prvenstvo.
" $ у " ? " " " " Европа " & $ са ".

" се статут " " % " " $??? " ? " " " $ & $ $ ", $ $ & " " " говоре.
"" ПУТ ""

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 maj 2010, 19:32

Jedna drzava,jedna repka,jedan predsjednik i voz. :twisted:
Sta je tu nejasno.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Zenica Blues
Kontakt:

Post Postao/la Zenica Blues » 27 maj 2010, 19:34

harishp je napisao/la:Jedna drzava,jedan predsjednik i voz. :twisted:
ja neznam odaklle ove ideje da se u sport mjesa politika...KAVA BA TRI PREDSJEDNIKA??'? koje to tri drzave imamo.....jel mismovic igra za republiku srpsku??? ili mozda dzeko igra za afganistan? ili za kako bi MILE rekao teheran???? jel to pandza igra za hercegovinu pa mu treba predsjednik.......mi smo ba bolestan narod!!!!!!!!

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 27 maj 2010, 19:43

Zenica Blues je napisao/la:nas je ciro sa svojim pocasnim krugovima po zenici kostao toga da je ovaj savez ostao ...da se nastavio bojkot i ona tekma KODRO i BOLA .... sve bi drugacije bilo ,al jok HAJMO LJUBITI CIROGUZOG!
Ova ti je na mjestu jarane. Dvije-tri pobjede i dovoljno je bilo da se sve sto smrdi ostavi po strani i zaboravi, i dalo im se mira, a oni nas jos vise i dublje uvalili u g.ovna.

Nekima izgleda nije jos jasno da se FIFA i UEFA ne sale ovaj put. Ljudi ne mogu vise da gledaju ovaj javasluk ako mi mozemo. Sad kad nas opale po usima, onda mozemo svi zajedno cackat nos i gledat kud sunce hoda.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 maj 2010, 20:05

Adinjo je napisao/la:
Zenica Blues je napisao/la:nas je ciro sa svojim pocasnim krugovima po zenici kostao toga da je ovaj savez ostao ...da se nastavio bojkot i ona tekma KODRO i BOLA .... sve bi drugacije bilo ,al jok HAJMO LJUBITI CIROGUZOG!
Ova ti je na mjestu jarane. Dvije-tri pobjede i dovoljno je bilo da se sve sto smrdi ostavi po strani i zaboravi, i dalo im se mira, a oni nas jos vise i dublje uvalili u g.ovna.

Nekima izgleda nije jos jasno da se FIFA i UEFA ne sale ovaj put. Ljudi ne mogu vise da gledaju ovaj javasluk ako mi mozemo. Sad kad nas opale po usima, onda mozemo svi zajedno cackat nos i gledat kud sunce hoda.
Cackanje nosa gledanje kretanja sunca je bilo i prije.Nezvanicno. :mrgreen: :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Zenica Blues
Kontakt:

Post Postao/la Zenica Blues » 27 maj 2010, 20:59

al nee bolje tako bar cu rahat sjediti kuci i necu misliti na ovu nasu namjestenu ligu,i necu morati misliti na to hoce li se ziv moj prijatelj vratiti sa gostovanja.... i nemoram razmisljati ocel ponovo nam u barazu suditi onaj talijan ..... itd itd... dabogda nam zabranili vjeccno takmicenje kad se nemozemo dogovriti i postovati nesto svi ko jedan...ako je bio bojkot zbog saveza onda se taj bojkot trebao nastaviti do kraja pa bi vidjeli dokle bi ko ...... al jok ....bitno je neku estoniju pobjediti i svi sretni ......

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 28 maj 2010, 02:07

Zaista ne znam sto je problem imati jednog predsjednika. Nek on bude Radovan Radovanovic boli me, samo nek radi u interesu sporta. Tako isto vazi i za drzavu ! Ipak.....
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 28 maj 2010, 02:21

KONGO je napisao/la:Zaista ne znam sto je problem imati jednog predsjednika. Nek on bude Radovan Radovanovic boli me, samo nek radi u interesu sporta. Tako isto vazi i za drzavu ! Ipak.....

Onda bi se Suljo i Ante ljutili :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 28 maj 2010, 02:26

Ponos Torina je napisao/la:
KONGO je napisao/la:Zaista ne znam sto je problem imati jednog predsjednika. Nek on bude Radovan Radovanovic boli me, samo nek radi u interesu sporta. Tako isto vazi i za drzavu ! Ipak.....

Onda bi se Suljo i Ante ljutili :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
A ko ih sisa :mrgreen:,nama treba diktatura jer nije za svakog roba sloboda sto Merlin kaze ;) .

Vidio bi kako bi se sve to fino sredilo za par godina, a ovako nece ni za 500 !
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

Zenica Blues
Kontakt:

Post Postao/la Zenica Blues » 28 maj 2010, 10:45

e t je to....mi smo stoka koja zna zivjeti samo po diktaturi....a ovako ova demokratija po navodnicima,jer je vise slobode i postenije se zivjelo u komunizmu,ce nam doci glave svima....isto paščad kad pustis sa lanca....da hoce doc kakav da kaze tako i tako,ko nece zatvor..... i cozdra drugacije ovdje neide

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 30 maj 2010, 23:53

Ako nista ljudi iz NSBiH prate trendove juznoamerickih zemalja da za selektora postave nekadasnje asove svoje zemlje :)
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Scholl i 25 gostiju.