Najbolji strijelac tima sa Grbavice je Ognjen Đelmić, koji je u kalendarskoj 2015. postigao čak 16 pogodaka, te je jasno da je produženje ugovora sa njim prioritet. Đelmić se trenutno nalazi u Americi, gdje sa suprugom provodi odmor, te čeka poboljšanje ponude plavog tima, dok mu u isto vrijeme i drugi timovi šalju ponude.
– Želja mi je ostanak na Grbavici. Kada se vratim, ponovo ćemo sjesti i razgovarati, poručio nam je Đelmić, koji se u BiH vraća 9. januara, dva dana prije prozivke na Grbavici
Dolazim na prozivku, kazao nam je Antolović, te dodao:
– Obavio sam nekoliko razgovora, ali nisam još dobio konkretnu ponudu. Dolazim na Grbavicu, jer msa Željom imam ugovor, a ukoliko se u međuvremenu pojavi ekipa koja me želi, lako ćemo se dogovoriti, poručuje Antolović, koji može napustiti Grbavicu u slučaju povoljne inostrane ponude za njega.
Ukoliko se to desi, njegova zamjena bit će vjerovatno Adnan Bobić, dojučerašnji golman Veleža, koji je trenutno bez kluba.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.