FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
iskreno, krivo mi je sto smo igrali 3-3 u trebinju... jeste mozda bilo lijepo za malobrojne gledaoce da vide malo vise golova, ali zeljo se previse opustio u zadnjih par kola (po dva primljena gola protiv borca i sad 3 protiv leotara)... razumjem ja da su igraci mislima vec u evropi, ali opet... nadam se da ih je amar dobro kaznio nakon jucerasnje utakmice i da se vise ovo ne ponovi... svaka utakmica je bitna... profesionalizam mora biti pisano velikim slovom kod nas ako zelimo postati klub koji svake godine igra evropu i koji zeli da se svake godine bori za titulu... 
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
Kompleksero je napisao/la:iskrene čestitke na osvojenoj tituli od jednog ultrasa,zasluzeno nema šta!
sretno vam u europi. manijacima zelim dobro europsko gostovanje a željeznicaru u sljedecoj sezoni zelim da izbori europu na taj način da ostavi sarajevo kao petoplasiranu momčad.
čestitam vam.....ultras 94
Blekic:Ja sam dio Hordi Zla i kao takav sam dosao na celo Sarajeva.Oni ce se vazda slusati u Sarajevu
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav
tanzla je napisao/la:
@Ero
Mi smo i iduće sezone prvaci, u svakom slučaju hvala
teško al eto,red je na srbe!
pa pola nam ekipe srbi... znaci mi opetero je napisao/la:tanzla je napisao/la:
@Ero
Mi smo i iduće sezone prvaci, u svakom slučaju hvala
teško al eto,red je na srbe!
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
Za šta da ih kazni buraz??tm84 je napisao/la:iskreno, krivo mi je sto smo igrali 3-3 u trebinju... jeste mozda bilo lijepo za malobrojne gledaoce da vide malo vise golova, ali zeljo se previse opustio u zadnjih par kola (po dva primljena gola protiv borca i sad 3 protiv leotara)... razumjem ja da su igraci mislima vec u evropi, ali opet... nadam se da ih je amar dobro kaznio nakon jucerasnje utakmice i da se vise ovo ne ponovi... svaka utakmica je bitna... profesionalizam mora biti pisano velikim slovom kod nas ako zelimo postati klub koji svake godine igra evropu i koji zeli da se svake godine bori za titulu...
Momci su odigrali sezonu za 10 , uzeli titulu kada niko to nije ocekivao i treba da ih kažnjava zbog 3-3 u utakmicu zadnjeg kola koja ama baš ništa nije znacila ni nama ni Leotaru i koja je bila revijalnog karaktera.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja
nisi me dobro shvatio... potpuno se slazem da su momci odigrali za 10 ali nije ti se ucinili da su malo nonsalantno igrali u trebinju?... pustimo sad rezultat (i da je bilo 5-5) ali nadam se da se amar ako nista malo ozbiljnije popricao oko pristupa u jucerasnjoj igri...drop je napisao/la:Za šta da ih kazni buraz??tm84 je napisao/la:iskreno, krivo mi je sto smo igrali 3-3 u trebinju... jeste mozda bilo lijepo za malobrojne gledaoce da vide malo vise golova, ali zeljo se previse opustio u zadnjih par kola (po dva primljena gola protiv borca i sad 3 protiv leotara)... razumjem ja da su igraci mislima vec u evropi, ali opet... nadam se da ih je amar dobro kaznio nakon jucerasnje utakmice i da se vise ovo ne ponovi... svaka utakmica je bitna... profesionalizam mora biti pisano velikim slovom kod nas ako zelimo postati klub koji svake godine igra evropu i koji zeli da se svake godine bori za titulu...
Momci su odigrali sezonu za 10 , uzeli titulu kada niko to nije ocekivao i treba da ih kažnjava zbog 3-3 u utakmicu zadnjeg kola koja ama baš ništa nije znacila ni nama ni Leotaru i koja je bila revijalnog karaktera.
Iskren da budem, kad sam gledao one golove izgledalo mi je kao da su se podijelili na poligonu i onako poigrali jednu do deset... ali ja im zbog toga nemam sta reci, nakon ovakve sezone su, sto se mene tice, mogli otici i u japankama tamo, ipak je najvaznije da niko nije povrijedjen...tm84 je napisao/la:nisi me dobro shvatio... potpuno se slazem da su momci odigrali za 10 ali nije ti se ucinili da su malo nonsalantno igrali u trebinju?... pustimo sad rezultat (i da je bilo 5-5) ali nadam se da se amar ako nista malo ozbiljnije popricao oko pristupa u jucerasnjoj igri...drop je napisao/la:Za šta da ih kazni buraz??tm84 je napisao/la:iskreno, krivo mi je sto smo igrali 3-3 u trebinju... jeste mozda bilo lijepo za malobrojne gledaoce da vide malo vise golova, ali zeljo se previse opustio u zadnjih par kola (po dva primljena gola protiv borca i sad 3 protiv leotara)... razumjem ja da su igraci mislima vec u evropi, ali opet... nadam se da ih je amar dobro kaznio nakon jucerasnje utakmice i da se vise ovo ne ponovi... svaka utakmica je bitna... profesionalizam mora biti pisano velikim slovom kod nas ako zelimo postati klub koji svake godine igra evropu i koji zeli da se svake godine bori za titulu...
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner
Vodili smo 2:0 i opustili se, utakmica nije bila toliko važna, ali opet nisu trebali da posustaju, ali halalio sam im, osvojena je titula i ko šiša ovu tekmu, mada mi krivo jer smo mogli tri boda uzeti. Sada da je zadržati većinu igrača i dovesti 3-4 pojačanja za Europe i sljedeće sezone, pa onda ostaviti Amara Osima pet godina u Želji, pa bi se onda i istok sagradio, bili bi i odlični rezultati u Europi. Nadam se da ovo nije privremeno, da ćemo izrasti u stabilan klub
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
-
bekrija1990
Tacno, Amar je vise nego realan. A na kraju krajeva, Zeljo bi trebao nesto vise napraviti u Evropi za godinu, dvije.drop je napisao/la:Citam ovaj intervju sa Osimom i izgleda da nema nekog optimizma što se evropskih nastupa tice.lottdogg je napisao/la:Amar Osim - intervju za magazin DANI
http://img121.imageshack.us/img121/7237/dani2r.jpg
http://img375.imageshack.us/img375/5306/dani3.jpg
Citat:
"Mi necemo dugo igrati, daj Bože da prođemo prvo kolo.Vjerovatnije je da cemo ispasti u prvom kolu nego da cemo proci."![]()
Jbg, takav je Amar - realan prije svega i uvijek kaže ono što misli, a ne šta bi drugi htjeli da cuju.
ŽELJO ZA ŽIVOT CIJELI
ako niste shvatili amarov nacina izrazavanja jos onda stvarno neznam ,kad se sjetim samo prica kome mi damo dva gola ispast ce iz lige ili u ekipi imamo 3 fudbalera a ostali igraju jer nemamo boljih a na kraju titula dodze
.tako da i ovo ispast cemo u 1 kolu je onako u njegovom stilu a pojedinci se raskukali vec 
Smirite ba, neće biti propast ako odma ispadnemo u Europi, valja sastaviti ekipu, tek se treba složiti stabilna, jaka ekipa. Ova je odlična za PL, ali je na brzinu sklepana i ima mnogo nedostataka na kojima će Osim poraditi, jer za Europu treba jedna odlična, talentovana i borbena ekipa, što će i biti aBd . Zato ima svi da kupimo godišnje karte kad budu izbačene u prodaju, Želji treba naša podrška!!!
Upravo to, a nekakvo kvazirealno stanje stvari...Cuspajz je napisao/la:ako niste shvatili amarov nacina izrazavanja jos onda stvarno neznam ,kad se sjetim samo prica kome mi damo dva gola ispast ce iz lige ili u ekipi imamo 3 fudbalera a ostali igraju jer nemamo boljih a na kraju titula dodze.tako da i ovo ispast cemo u 1 kolu je onako u njegovom stilu a pojedinci se raskukali vec
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner
za euro. treba pametan rad, ulagati u klub napraviti kamp pa pojacati rad sa djecom i vezat ih jakim ugovorima i polako praviti ekipu i naravno zadrzati Amara jedno 5 godina ili vise
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata
Pa sam poslije reko tata
iskreno najvise sto zeljo moze doci je 3. Predkolo, samo je dovoljno malo srece 21.juna, ajmo ba glavu gore zar cemo samo tako dopustiti pitarima da nas prcaju sto smo ispali odmah u 2.Predkolu
ma pusti pitare stadion ih napao.....cala je napisao/la:iskreno najvise sto zeljo moze doci je 3. Predkolo, samo je dovoljno malo srece 21.juna, ajmo ba glavu gore zar cemo samo tako dopustiti pitarima da nas prcaju sto smo ispali odmah u 2.Predkolu
Pa sam poslije reko tata
Pa sam poslije reko tata
i to ne citavCLS je napisao/la:ma pusti pitare stadion ih napao.....cala je napisao/la:iskreno najvise sto zeljo moze doci je 3. Predkolo, samo je dovoljno malo srece 21.juna, ajmo ba glavu gore zar cemo samo tako dopustiti pitarima da nas prcaju sto smo ispali odmah u 2.Predkolu
A kada na teren izadje nam Zeljo, juzna tiribina cijela zapjeva..
neka ga pusi malo sarajevo, nama je Zeljo svetinja jedina..
neka ga pusi malo sarajevo, nama je Zeljo svetinja jedina..
hehe sta bi tek bilo da je cijeli napao......

Pa sam poslije reko tata
Pa sam poslije reko tata
za poredjenje:
zeljeznicar u ovoj sezoni na domacem terenu u 15 utakmica ima omjer 12-2-1 ili 38 od mogucih 45 bodova. gol razlika je +25 (35-10). to je tek 9. najbolji omjer na domacem terenu od 1995. najbolji omjer je imao 2001/02 kada je osvojio maksimalnih 45 bodova u 15 utakmica na grbavici. u ovoj sezoni je osvojeno 84,44% bodova na domacem terenu (prosjek svih 15 sezona je 83,97)
sto se tice gostujucih terena, ove sezone je osvojeno 23 boda (6-5-4) ili 51,11%, sto je drugi najbolji rezultat u zadnjih 15 godina. najveci procenat osvojenih bodova zeljeznicar je imao u sezoni 2002/03 (52,63% ili 30 od mogucih 57 bodova). prosjecan procenat osvojenih gostujucih bodova u sezoni je 30,92%. treba napomenuti da bi ovaj prosjek bio dosta bolji da nije bilo dvije uzastopne sezone bez gostujuce pobjede kada je osvojeno tek po 2 boda (2007/08, 2008/09). takodjer treba napomenuti da je (iskljucujuci sezone gdje je igralo vise od 16 timova 2000/01, 2002/03) ove sezone zeljeznicar ostvario najvise gostujucih pobjeda u sezoni od 1995 (6) a dozivio istovremeno najmanje poraza (4).
takodjer, ovo je treca sezona kada zeljeznicar zavrsava sezonu u pl bih kao najbolji gost poslije 2000/01 i 2001/02 kada su takodjer osvojene titule. kao domacin, zeljeznicar se nalazi ove sezone na drugom mjestu.
malo druge statistike:
zeljeznicar kao prvak se nalazi na 4. mjestu prema razlici ka drugoplasiranoj ekipi (6 bodova razlike). vecu razliku su samo ostvarili jednom zrinjski u sezoni 2004/05 (10 bodova razlike) i naravno dvaput zeljeznicar (2000/01, 7 bodova razlike i 2001/02, 11 bodova razlike, sto je i dan danas rekord).
zeljeznicar u ovoj sezoni na domacem terenu u 15 utakmica ima omjer 12-2-1 ili 38 od mogucih 45 bodova. gol razlika je +25 (35-10). to je tek 9. najbolji omjer na domacem terenu od 1995. najbolji omjer je imao 2001/02 kada je osvojio maksimalnih 45 bodova u 15 utakmica na grbavici. u ovoj sezoni je osvojeno 84,44% bodova na domacem terenu (prosjek svih 15 sezona je 83,97)
sto se tice gostujucih terena, ove sezone je osvojeno 23 boda (6-5-4) ili 51,11%, sto je drugi najbolji rezultat u zadnjih 15 godina. najveci procenat osvojenih bodova zeljeznicar je imao u sezoni 2002/03 (52,63% ili 30 od mogucih 57 bodova). prosjecan procenat osvojenih gostujucih bodova u sezoni je 30,92%. treba napomenuti da bi ovaj prosjek bio dosta bolji da nije bilo dvije uzastopne sezone bez gostujuce pobjede kada je osvojeno tek po 2 boda (2007/08, 2008/09). takodjer treba napomenuti da je (iskljucujuci sezone gdje je igralo vise od 16 timova 2000/01, 2002/03) ove sezone zeljeznicar ostvario najvise gostujucih pobjeda u sezoni od 1995 (6) a dozivio istovremeno najmanje poraza (4).
takodjer, ovo je treca sezona kada zeljeznicar zavrsava sezonu u pl bih kao najbolji gost poslije 2000/01 i 2001/02 kada su takodjer osvojene titule. kao domacin, zeljeznicar se nalazi ove sezone na drugom mjestu.
malo druge statistike:
zeljeznicar kao prvak se nalazi na 4. mjestu prema razlici ka drugoplasiranoj ekipi (6 bodova razlike). vecu razliku su samo ostvarili jednom zrinjski u sezoni 2004/05 (10 bodova razlike) i naravno dvaput zeljeznicar (2000/01, 7 bodova razlike i 2001/02, 11 bodova razlike, sto je i dan danas rekord).
AMAR ko AMAR!drop je napisao/la:Citam ovaj intervju sa Osimom i izgleda da nema nekog optimizma što se evropskih nastupa tice.lottdogg je napisao/la:Amar Osim - intervju za magazin DANI
http://img121.imageshack.us/img121/7237/dani2r.jpg
http://img375.imageshack.us/img375/5306/dani3.jpg
Citat:
"Mi necemo dugo igrati, daj Bože da prođemo prvo kolo.Vjerovatnije je da cemo ispasti u prvom kolu nego da cemo proci."![]()
Jbg, takav je Amar - realan prije svega i uvijek kaže ono što misli, a ne šta bi drugi htjeli da cuju.
1996
Trenutno korisnika/ca: GBBP87, Google [Bot], MisterBlue, MukiBek, Vanja8 i 60 gostiju.