FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
hehe sta bi tek bilo da je cijeli napao......

Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata
za poredjenje:
zeljeznicar u ovoj sezoni na domacem terenu u 15 utakmica ima omjer 12-2-1 ili 38 od mogucih 45 bodova. gol razlika je +25 (35-10). to je tek 9. najbolji omjer na domacem terenu od 1995. najbolji omjer je imao 2001/02 kada je osvojio maksimalnih 45 bodova u 15 utakmica na grbavici. u ovoj sezoni je osvojeno 84,44% bodova na domacem terenu (prosjek svih 15 sezona je 83,97)
sto se tice gostujucih terena, ove sezone je osvojeno 23 boda (6-5-4) ili 51,11%, sto je drugi najbolji rezultat u zadnjih 15 godina. najveci procenat osvojenih bodova zeljeznicar je imao u sezoni 2002/03 (52,63% ili 30 od mogucih 57 bodova). prosjecan procenat osvojenih gostujucih bodova u sezoni je 30,92%. treba napomenuti da bi ovaj prosjek bio dosta bolji da nije bilo dvije uzastopne sezone bez gostujuce pobjede kada je osvojeno tek po 2 boda (2007/08, 2008/09). takodjer treba napomenuti da je (iskljucujuci sezone gdje je igralo vise od 16 timova 2000/01, 2002/03) ove sezone zeljeznicar ostvario najvise gostujucih pobjeda u sezoni od 1995 (6) a dozivio istovremeno najmanje poraza (4).
takodjer, ovo je treca sezona kada zeljeznicar zavrsava sezonu u pl bih kao najbolji gost poslije 2000/01 i 2001/02 kada su takodjer osvojene titule. kao domacin, zeljeznicar se nalazi ove sezone na drugom mjestu.
malo druge statistike:
zeljeznicar kao prvak se nalazi na 4. mjestu prema razlici ka drugoplasiranoj ekipi (6 bodova razlike). vecu razliku su samo ostvarili jednom zrinjski u sezoni 2004/05 (10 bodova razlike) i naravno dvaput zeljeznicar (2000/01, 7 bodova razlike i 2001/02, 11 bodova razlike, sto je i dan danas rekord).
zeljeznicar u ovoj sezoni na domacem terenu u 15 utakmica ima omjer 12-2-1 ili 38 od mogucih 45 bodova. gol razlika je +25 (35-10). to je tek 9. najbolji omjer na domacem terenu od 1995. najbolji omjer je imao 2001/02 kada je osvojio maksimalnih 45 bodova u 15 utakmica na grbavici. u ovoj sezoni je osvojeno 84,44% bodova na domacem terenu (prosjek svih 15 sezona je 83,97)
sto se tice gostujucih terena, ove sezone je osvojeno 23 boda (6-5-4) ili 51,11%, sto je drugi najbolji rezultat u zadnjih 15 godina. najveci procenat osvojenih bodova zeljeznicar je imao u sezoni 2002/03 (52,63% ili 30 od mogucih 57 bodova). prosjecan procenat osvojenih gostujucih bodova u sezoni je 30,92%. treba napomenuti da bi ovaj prosjek bio dosta bolji da nije bilo dvije uzastopne sezone bez gostujuce pobjede kada je osvojeno tek po 2 boda (2007/08, 2008/09). takodjer treba napomenuti da je (iskljucujuci sezone gdje je igralo vise od 16 timova 2000/01, 2002/03) ove sezone zeljeznicar ostvario najvise gostujucih pobjeda u sezoni od 1995 (6) a dozivio istovremeno najmanje poraza (4).
takodjer, ovo je treca sezona kada zeljeznicar zavrsava sezonu u pl bih kao najbolji gost poslije 2000/01 i 2001/02 kada su takodjer osvojene titule. kao domacin, zeljeznicar se nalazi ove sezone na drugom mjestu.
malo druge statistike:
zeljeznicar kao prvak se nalazi na 4. mjestu prema razlici ka drugoplasiranoj ekipi (6 bodova razlike). vecu razliku su samo ostvarili jednom zrinjski u sezoni 2004/05 (10 bodova razlike) i naravno dvaput zeljeznicar (2000/01, 7 bodova razlike i 2001/02, 11 bodova razlike, sto je i dan danas rekord).
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
AMAR ko AMAR!drop je napisao/la:Citam ovaj intervju sa Osimom i izgleda da nema nekog optimizma što se evropskih nastupa tice.lottdogg je napisao/la:Amar Osim - intervju za magazin DANI
http://img121.imageshack.us/img121/7237/dani2r.jpg
http://img375.imageshack.us/img375/5306/dani3.jpg
Citat:
"Mi necemo dugo igrati, daj Bože da prođemo prvo kolo.Vjerovatnije je da cemo ispasti u prvom kolu nego da cemo proci."![]()
Jbg, takav je Amar - realan prije svega i uvijek kaže ono što misli, a ne šta bi drugi htjeli da cuju.
1996
- tm-ovac iz mase
- Kontakt:
A za ove sto su me odmah napali zbog Rovčanina...Da li da pravimo ekipu sa Alenom koji ima 35 godina(a za njegov buran zivot zna svak ko imalo poznaje fudbal) ili sa Rovčaninom koji nije ni dobio pravu priliku kod Amara.Za ono klocevi sam možda pretjerao !Tacno je da su dali po desetak golova ali nek zahvale Bekriću na asistencijama gdje je bilo teže promašiti nego pogoditi!!!
TM87
Mesanovicu cast,al za mene je Popovic kloc taman da je dao 40 golova. nasa krila probiju po strani i on umjesto da uleti na prvu on ide lagano na drugu i dize ruku ko mrtvac. A Mesan je majstor sto jest jest.
amar k'o i uvijek, spušta loptu i prebacuje teret, ako šta bude, dobro i jeste, a ako ne bude, bilo je najavljeno. pametno, ne znaju naši ljudi igrati pod pritiskom.
- majestic24
- Kontakt:
Da li Osim ostaje na klupi ??
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Naravno da ostaje, one price o Dinamu (koji je u medjuvremenu dobio novog trenera) i Vojvodini su cista laprdancija, sto je u nekoliko navrata potvrdio i sam Osim...majestic24 je napisao/la:Da li Osim ostaje na klupi ??
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner
- tm-ovac iz mase
- Kontakt:
ma da je samo to...svaki napad u kojem on učestvuje je propo...svaku nam akciju uspori!!!Pod hitno ga mjenjat!!!A Alena i Daku necu da poredim...neko od 35 god. je za 2 godine na kraju...a Daka je za dvije godina u najboljim godinama za fudbalera!!!A_d_0 je napisao/la:Mesanovicu cast,al za mene je Popovic kloc taman da je dao 40 golova. nasa krila probiju po strani i on umjesto da uleti na prvu on ide lagano na drugu i dize ruku ko mrtvac. A Mesan je majstor sto jest jest.
TM87
daka ti li sitm-ovac iz mase je napisao/la:ma da je samo to...svaki napad u kojem on učestvuje je propo...svaku nam akciju uspori!!!Pod hitno ga mjenjat!!!A Alena i Daku necu da poredim...neko od 35 god. je za 2 godine na kraju...a Daka je za dvije godina u najboljim godinama za fudbalera!!!A_d_0 je napisao/la:Mesanovicu cast,al za mene je Popovic kloc taman da je dao 40 golova. nasa krila probiju po strani i on umjesto da uleti na prvu on ide lagano na drugu i dize ruku ko mrtvac. A Mesan je majstor sto jest jest.
- bistrikboy
- Kontakt:
Daka moze ostat kod Amara samo ako ce raditi u Tuborgu k'o konobar.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
^ Amar Osim mijenja Mourinha u Interu
Haj ba tmovac smaras vise sa svojim fudbalskim ne znanjem i ofiran si vise sa dakom. Ako ste u vezi ne mora znaciti da je dobar...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
- otpravnik_vozova
- Kontakt:
Prvo ću reći nemaš pojma!tm-ovac iz mase je napisao/la:A za ove sto su me odmah napali zbog Rovčanina...Da li da pravimo ekipu sa Alenom koji ima 35 godina(a za njegov buran zivot zna svak ko imalo poznaje fudbal) ili sa Rovčaninom koji nije ni dobio pravu priliku kod Amara.Za ono klocevi sam možda pretjerao !Tacno je da su dali po desetak golova ali nek zahvale Bekriću na asistencijama gdje je bilo teže promašiti nego pogoditi!!!
a drugo: Ja znam da smo titulu osvojili zahvaljujući "svim" igračima koji su igrali ove sezone i u trofej ugradili dio sebe, neko manje neko više al svi su zaslužni ( naravno i stručni štab kao i uprava a boga mi i mi navijači smo dali puno puno puno u osvajanju titule).
Rovčanin je imao priliku u prethodnim sezonama i lično sam mislio da će izrasti u strašnog igrača! Povreda ga je malo omela ali je imao priliku i ove sezone kakvu takvu i nije je iskoristio, što se mene tiče ja gledam samo učinak a njegov učinak je blago rečeno mizeran!
Osim je napravio koncepciju igre tako da je Lazo posle Mešine povrede bio vrlo bitna karika u svemu i posao je odradio više nego dobro ( Titula u našim vitrinama to potvrdjuje
Imamo mi igrača tipa "rove": Višća, Bešlija, Stanić, Bučan... koji su pravi borci a ne glumci tako da je daka bio suvišan, nama je trebao neko ko može primiti loptu na "šesnaest" a hvala bogu lazo je to majstorski odradio!
Najbolja Lazina partija je bila u Širokom kada je ušao umjesto Višće a igrao iza Meše, mislim da je on bio prevaga
na pecari a ova tekma je i ključna kad je titula u pitanju...!!! Možda mu čak više leži kad igra kao polušpic jer nije tako brz i okretan! Znam samo da je na pecari ganjao cijelu zadnju liniju Širokog!
U ZENICU KADA POĐEM JA, MENE PRATI 3000 MANIJAKA...IBRAKA ĆE PLAKATI, JER ĆEMO GA K*****, A NJEMU ĆE BITI KRIV SUDIJA!
Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"
Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"
nedam mu ja da on ide nigdjeOTNYS_YNWA je napisao/la:^ Amar Osim mijenja Mourinha u Interu![]()
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
^ Pa otjerali Mourinha, kažu malo im tri titule, hoće ljudi više.19TM87 je napisao/la:nedam mu ja da on ide nigdjeOTNYS_YNWA je napisao/la:^ Amar Osim mijenja Mourinha u Interu![]()
-
vjeran1987
- Kontakt:
moj rovcaninu providan si 
vjeran1987 je napisao/la:moj rovcaninu providan si
neka vidis da covjek radi na licnom promovisanju svojih fudbalskih kvaliteta na kojim bi mu i ronaldo pozavidio
treba zvat jamaka da dodje po njega da se druze
- otpravnik_vozova
- Kontakt:
vjeran1987 je napisao/la:moj rovcaninu providan si
U ZENICU KADA POĐEM JA, MENE PRATI 3000 MANIJAKA...IBRAKA ĆE PLAKATI, JER ĆEMO GA K*****, A NJEMU ĆE BITI KRIV SUDIJA!