FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 07 jan 2016, 19:15

Steph je napisao/la:Jedva čekam 14. januar. Čisto da nam predoče šta je to uopšte cilj kluba ove sezone.
Znaš i sam da nećeš ništa spektakularno čuti, uz to što će se ponoviti ona sa početka sezone da je cilj afirmisati igrače iz Akademije ponoviće se ova Dinina od prije neki dan - "Mi u FK Sarajevo uvijek imamo najviše ambicije. Svakako da ćemo se do kraja boriti na oba fronta, i za titulu Premijer lige BiH i za trofej Kupa BiH. Minimum je plasman u evropska takmičenja - sve manje od toga bio bi veliki neuspjeh" - i to će biti to.

A Krsti je svakako vakat da ide, da i on i klub uzmu pare a i da mu karijera ovde ne stagnira. A i van toga, mi se moramo riješiti jednog napadača i to je to. Cezar, Benko, Krste, Bekić + Osmanović i možda T. Handžić bi zaista bilo previše. Da nije planirana njegova prodaja, ne bi se ni dovodili Brazilci.
1946

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 07 jan 2016, 19:19

Možda sam ja trenutno depresivan, ali kako smo krenuli i Evropa je itekako upitna.

Da ne spominjem kakvu bi 'kataklizmu' mogao uzrokovati poraz u Mostaru. Što se tiče Krleta... Ne bih se bunio da ga prodamo, ali ovo što radimo danas mi je, najblaže rečeno, odron. A također se ne bih bunio i da ostane do kraja karijere u Sarajevu.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 07 jan 2016, 19:26

Meni otkako je dosao Tan nije jasno kakav je status naseg Kluba. Nismo privatni klub,a nismo ni nekakvo klasicno sportsko drustvo ili udruzenje građana ili ko zna sta. Tan dao pare za vracanje dugova i Akademiji,a kazu ne moze tek tako uzimati pare iz Kluba od transfera i sl. S druge strane ni Klub te iste pare ne smije trositi samostalno bez Tana.
Eh sad,kakva nam je strategija ubuduce sto se tice ambicija i planova Kluba!? Ocigledno nisu nesto posebno cim nas Direktor kaze da su probili buđet,rastjerujemo (uglavnom opravdano) pola ekipe,peti na tabeli...ne mirise sve ovo nikako.
Volio bi kada bi neko iz Kluba malo konkretnije nesto kazao na ovu temu,bez onog klasicnog supljiranja i ponavljanja vec recenog.
Zadnja izmjena: zagorski, dana/u 07 jan 2016, 19:28, ukupno mijenjano 4 puta.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 07 jan 2016, 19:26

@Steph Ma nije, vjeruj mi. Kad smo u istu izlazili sa Zlatkovićima i Melunovićima i sad ćemo bez obzira na sve.

Amer se svakako već nametnuo ispred Krste, a plus je došao još jedan špic koji će sigurno kod Ješića u prvih 11, a postoji i opcija da uopšte nećemo igrati sa 2 špica jer bi Reis trebao biti polušpic... Elem i za njega a i za nas je najbolje da ide. Jes' malo retardirano što su Trbi rekli da spama sa onim objavama, ali jbga. :mrgreen:
1946

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 07 jan 2016, 19:39

zagorski je napisao/la:Meni otkako je dosao Tan nije jasno kakav je status naseg Kluba. Nismo privatni klub,a nismo ni nekakvo klasicno sportsko drustvo ili udruzenje građana ili ko zna sta. Tan dao pare za vracanje dugova i Akademiji,a kazu ne moze tek tako uzimati pare iz Kluba od transfera i sl. S druge strane ni Klub te iste pare ne smije trositi samostalno bez Tana.
Eh sad,kakva nam je strategija ubuduce sto se tice ambicija i planova Kluba!? Ocigledno nisu nesto posebno cim nas Direktor kaze da su probili buđet,rastjerujemo (uglavnom opravdano) pola ekipe,peti na tabeli...ne mirise sve ovo nikako.
Volio bi kada bi neko iz Kluba malo konkretnije nesto kazao na ovu temu,bez onog klasicnog supljiranja i ponavljanja vec recenog.
Pa valjda će prijelazni rok najbolje dati odgovore na ta pitanja?! Zar je toliko teško pričekati i strpiti se? :kafa:

slika

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 07 jan 2016, 19:48

BitiSrcemVezan je napisao/la:@Steph Ma nije, vjeruj mi. Kad smo u istu izlazili sa Zlatkovićima i Melunovićima i sad ćemo bez obzira na sve.

Amer se svakako već nametnuo ispred Krste, a plus je došao još jedan špic koji će sigurno kod Ješića u prvih 11, a postoji i opcija da uopšte nećemo igrati sa 2 špica jer bi Reis trebao biti polušpic... Elem i za njega a i za nas je najbolje da ide. Jes' malo retardirano što su Trbi rekli da spama sa onim objavama, ali jbga. :mrgreen:
Ali tada nije bilo mnogo konkurentnih ekipa. Sada je situacija poprilično drugačija... Sloboda, Hercegovci, Radnik, pa i Željezničar.

Previše se mi uzdamo u te Brazilce, ali vidjet ćemo. Ne znam ništa iz prve ruke, ali mi se čini da bi nas i Benko mogao napustiti, što znači da smo nogirali praktično kompletnu ekipu koja je osvojila Kup i titulu, što je u neku ruku presedan u fudbalu - ovo se odnosi na to da smo titulu osvojili prije tek pola godine.

Kažem, možda je ovo pisanje sada produkt 'depresije', ali nisam optimističan nimalo. :mrgreen:

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 07 jan 2016, 19:50

Steph je napisao/la:Možda sam ja trenutno depresivan, ali kako smo krenuli i Evropa je itekako upitna.

Da ne spominjem kakvu bi 'kataklizmu' mogao uzrokovati poraz u Mostaru. Što se tiče Krleta... Ne bih se bunio da ga prodamo, ali ovo što radimo danas mi je, najblaže rečeno, odron. A također se ne bih bunio i da ostane do kraja karijere u Sarajevu.
Po meni, Evropa nije upitna ali cisto sumnjam da mozemo do titule. Pogotovo sada, jer se radi remont ekipe a ruku na srce i rivali nam imaju bolji raspored.
Zauvijek u svojim srcima
brata cuva bordo armija

Istina za Vedrana!

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 07 jan 2016, 19:52

Pa taman je to negdje, tada smo imali lošiju ekipu ali je i liga bila slabija, sada je konkurencija nešto veća ali i mi smo kvalitetniji.

Nek' ide i on što se mene tiče, taman da mi Amer ne čeka šansu sa klupe :mrgreen:
1946

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 07 jan 2016, 20:09

Steph je napisao/la:Pa pogledaj današnju kampanju.

https://www.facebook.com/bordotv/

:?:

Kada smo ovo prije radili s bilo kojim igračem? On evidentno ne želi da ide, a mi vršimo nenormalan pritisak da ode. I šta ako ne bude nikakvih ponuda, držat ćemo ga na tribinama tj. suspendovati? Totalno je bezveze kako se odnosimo prema igraču koji nam je itekako valjao u prošle dvije godine.
Odvratno. Kakvih samo ljudi ima koji sebe stavljaju u istu recenicu sa svetinjom, odvratno.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 07 jan 2016, 20:13

Sad citam ovaj intervju sa Dinom. Nije mi jasan lik sekunde.
Od probijanja budzeta zbog ambicija u ligi prvaka, do Jovana Blagojevica.
O kakvim mi pojacanjima da pričamo, kada smo sa ovim trenutnim probili budzet? Aleksandrov, Babovic? Ko to nas zajebava?

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 07 jan 2016, 20:13

Jos uvjek mozemo sastaviti tim od 11 igraca ma dobro je :kafa: .nek samo kaplje
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 07 jan 2016, 20:17

Bolanos je napisao/la:
Steph je napisao/la:Pa pogledaj današnju kampanju.

https://www.facebook.com/bordotv/

:?:

Kada smo ovo prije radili s bilo kojim igračem? On evidentno ne želi da ide, a mi vršimo nenormalan pritisak da ode. I šta ako ne bude nikakvih ponuda, držat ćemo ga na tribinama tj. suspendovati? Totalno je bezveze kako se odnosimo prema igraču koji nam je itekako valjao u prošle dvije godine.
Odvratno. Kakvih samo ljudi ima koji sebe stavljaju u istu recenicu sa svetinjom, odvratno.
?

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 07 jan 2016, 20:19

Fudo je napisao/la:
ReufHerco je napisao/la:Ješić će ostati trener FK Sarajeva 18 mjeseci minimalno, osim ako sam ne odluči da ode. Svidjalo se to kome ili ne, takva je odluka ljudi koji su i iznad predsjednika i direktora. Ima sada kompletne pripreme da spremi ekipu po svom. Na nama je da mu vjerujemo. I još nešto, Ješić je dobio zadatak, da ne kažem naredjenje, od ovih istih što su iznad i Edisa i Dine da mora početi forsirati mladje igrače, što se već moglo vidjeti pred kraj jeseni, gdje smo u igri mogli vidjeti Kadušića, Osmanovića, Veladžića, Herića...
Da li to znaci da nece biti pojacanja, da smo postali samo "masina" za pare, tj. proizvedi igraca i onda ga prodaj i puni novcanik vlasniku? Vidim ciljamo na velika pojacanja, da li se to svjesno radi, da se zamauzu lica navijaca, da se posle moze reci pokusali smo dovesti istinska pojacanja ali nismo uspjeli? Vrijeme ce pokazati, i za nadati se da necemo samo postati masina za pare, i da ce sportski segment to kvalitetno da prati..
Da se citiram :thumbup:
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 07 jan 2016, 20:22

Polahko ljudi. Nije jos kraj sezone, nije ni pocetak priprema i tek je poceo prelazni rok. Ako se ne uzme titula i kup onda imate neke argumente da nabrajate kosica celo fening itd. U nasem klubu jedino Tan moze da radi i nareduje sta on hoce (cak i da zive pare da uzima iz kluba ako to zeli) kusta i dino su pijuni sa kojim on igra. Nece jesa da dovodi igrace na prvu, hoce da vidi kakve ce konkurenti povuc poteze (sto je pomeni ispravno) ko i kakva pojacanja kupuje dovodi i onda mu je lakse procjenit kakvu artiljeriju treba da te ribice poubija.

Fula jeste bilo, al bilo je i oogodaka. Kup prvenstvo borusija gojko kamp 70 duluma zemlje 0 km duga jer vi mislite da je lahko uradit to sve za 2.5 godine.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 07 jan 2016, 20:27

Pitar6785 je napisao/la:Polahko ljudi. Nije jos kraj sezone, nije ni pocetak priprema i tek je poceo prelazni rok. Ako se ne uzme titula i kup onda imate neke argumente da nabrajate kosica celo fening itd. U nasem klubu jedino Tan moze da radi i nareduje sta on hoce (cak i da zive pare da uzima iz kluba ako to zeli) kusta i dino su pijuni sa kojim on igra. Nece jesa da dovodi igrace na prvu, hoce da vidi kakve ce konkurenti povuc poteze (sto je pomeni ispravno) ko i kakva pojacanja kupuje dovodi i onda mu je lakse procjenit kakvu artiljeriju treba da te ribice poubija.

Fula jeste bilo, al bilo je i oogodaka. Kup prvenstvo borusija gojko kamp 70 duluma zemlje 0 km duga jer vi mislite da je lahko uradit to sve za 2.5 godine.
sve to stoji al nećemo tu ploču puštat kad god neko nešto zezne, sada su na redu sportski uspjesi, očekivanja su sami postavili, euforiju digli PR-om , pritisak sami sebi stavili, eh sad samo uradi to .... :thumbup:

očekujem drastičan zaokret na sportskom planu, ozbiljnost mora biti na nivou, pripreme , dovođenje igrača i struka, disciplina je već tu... :thumbup:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 07 jan 2016, 20:28

Pitaristok je napisao/la:Kako ba, svi smo trazili da ostave Dženana i sad zbog debakla sa njim da tjeramo Dinu,
šta se dešava sa vama, halo...
Dino može samo odgovarati za minuse na računu il fula projekte...
Dzeno je los projekat kluba
Ja prvi nisam bio za Dzenu pa da je i LP osvojio.
Njega nisu jednoglasno izabrali da ostane, jer kako se prica Ibrakovic je bio protiv a Dino za Dzenana Uscuplica.

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 07 jan 2016, 20:41

Ovdje ide od neosnovane euforije do neosnovanog pesimizma i apatije.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 07 jan 2016, 20:42

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 07 jan 2016, 20:46

DenchiNL je napisao/la:
Pitar6785 je napisao/la:Polahko ljudi. Nije jos kraj sezone, nije ni pocetak priprema i tek je poceo prelazni rok. Ako se ne uzme titula i kup onda imate neke argumente da nabrajate kosica celo fening itd. U nasem klubu jedino Tan moze da radi i nareduje sta on hoce (cak i da zive pare da uzima iz kluba ako to zeli) kusta i dino su pijuni sa kojim on igra. Nece jesa da dovodi igrace na prvu, hoce da vidi kakve ce konkurenti povuc poteze (sto je pomeni ispravno) ko i kakva pojacanja kupuje dovodi i onda mu je lakse procjenit kakvu artiljeriju treba da te ribice poubija.

sve to stoji al nećemo tu ploču puštat kad god neko nešto zezne, sada su na redu sportski uspjesi, očekivanja su sami postavili, euforiju digli PR-om , pritisak sami sebi stavili, eh sad samo uradi to .... :thumbup:

očekujem drastičan zaokret na sportskom planu, ozbiljnost mora biti na nivou, pripreme , dovođenje igrača i struka, disciplina je već tu... :thumbup:
Naravno da nema gledanja nazad v3c samo tezit boljem i vecim ciljevima. Al nemoze od 0 km do milijarde za 3 godine . Titula je moranje kup je eto skoro pa potreba

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 07 jan 2016, 20:51

Dzeno Uscuplic trener Fks koji kaze " Pa broji na americkom" :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv i 59 gostiju.