Mirza Teletović

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

COYS
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la COYS » 09 jan 2016, 05:53

bravo mirza

rudy91
Kontakt:

Post Postao/la rudy91 » 09 jan 2016, 06:19

5/8 fg (trica 3/6) 13 p,2 reb,1 as,1 stl za 18 minuta,samo nastavi Mirza u ovom tempu,da je Warren bio raspolozen mislim da bi Sunsi dobili.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 09 jan 2016, 11:13

Standardno, nema šta.
Drži svoj prosjek, čak i u posljednje vrijeme ubacuje preko njega i u ovakvoj mrtvoj ekipi je i to dobro.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 09 jan 2016, 11:53

Meni samo nije jasno zasto se tako brzo rjesava lopte iz svojih ruku. Isto kao da je ne zna povesti, iako je vise puta pokazao da to nije tako. Nije on sad neki vrsni dribler ili sta vec, ali gledam sinoc obje utakmice i ne mogu se oteti utisku da i on moze raditi to sto radi Galinari. Italijan tako jednostavno svaku tekmu uzme 7-8 slobodnih bacanja (sinoc cak 11) i uglavnom skoro sve pogodi. Pa ako on moze toliko, mozes vala Mirza i ti 4-5 slobodnih u prosjeku iznudit i to je odmah 3-4pts vise u prosjeku.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

armin dju
Kontakt:

Re: RE: Re: Mirza Teletović

Post Postao/la armin dju » 09 jan 2016, 13:26

kobe24 je napisao/la:Meni samo nije jasno zasto se tako brzo rjesava lopte iz svojih ruku. Isto kao da je ne zna povesti, iako je vise puta pokazao da to nije tako. Nije on sad neki vrsni dribler ili sta vec, ali gledam sinoc obje utakmice i ne mogu se oteti utisku da i on moze raditi to sto radi Galinari. Italijan tako jednostavno svaku tekmu uzme 7-8 slobodnih bacanja (sinoc cak 11) i uglavnom skoro sve pogodi. Pa ako on moze toliko, mozes vala Mirza i ti 4-5 slobodnih u prosjeku iznudit i to je odmah 3-4pts vise u prosjeku.
Daj ba budite malo realni ,Mirza je prespor da spusti loptu na parket protiv ovih crnaca, svaku bi mu iscackali i on je sam svjestan toga. Porediti njegovu i Galinarijevu tehniku je besmisleno.
Jos jedna stvar, neko je pito zasto Mirza ne koristi "pump fake". Takodje i to ima veze sa njegovom brzinom i konsistucijom, jer svako ko prati njega i njegove igre zna da Mirza unaprijed postavlja tijelo i noge prema kosu i zamislite igraca njegove konstitucije kad je u zaletu inercije da to proba zaustaviti pa se ponovo dici na sut? Uostalom, jel i ko kad vidio Mirzu da suta iz mjesta dok drzi loptu par sekundi? Mirza je majstor "catch and shoot-a",i toga je itekako svjetstan.

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 09 jan 2016, 13:30

A takodje i sve te ulaze na polaganja Mirza radi iz zaleta kad uhvati loptu na trici kako bi napravio kakvu takvu prednost nad cuvarom.

kobe24
Kontakt:

Re: RE: Re: Mirza Teletović

Post Postao/la kobe24 » 09 jan 2016, 19:39

armin dju je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Meni samo nije jasno zasto se tako brzo rjesava lopte iz svojih ruku. Isto kao da je ne zna povesti, iako je vise puta pokazao da to nije tako. Nije on sad neki vrsni dribler ili sta vec, ali gledam sinoc obje utakmice i ne mogu se oteti utisku da i on moze raditi to sto radi Galinari. Italijan tako jednostavno svaku tekmu uzme 7-8 slobodnih bacanja (sinoc cak 11) i uglavnom skoro sve pogodi. Pa ako on moze toliko, mozes vala Mirza i ti 4-5 slobodnih u prosjeku iznudit i to je odmah 3-4pts vise u prosjeku.
Daj ba budite malo realni ,Mirza je prespor da spusti loptu na parket protiv ovih crnaca, svaku bi mu iscackali i on je sam svjestan toga. Porediti njegovu i Galinarijevu tehniku je besmisleno.
Jos jedna stvar, neko je pito zasto Mirza ne koristi "pump fake". Takodje i to ima veze sa njegovom brzinom i konsistucijom, jer svako ko prati njega i njegove igre zna da Mirza unaprijed postavlja tijelo i noge prema kosu i zamislite igraca njegove konstitucije kad je u zaletu inercije da to proba zaustaviti pa se ponovo dici na sut? Uostalom, jel i ko kad vidio Mirzu da suta iz mjesta dok drzi loptu par sekundi? Mirza je majstor "catch and shoot-a",i toga je itekako svjetstan.
Nisam ni mislio da je jednako dobar u tom segmentu kao Galinari, ali sam ubijedjen da svaku utakmicu moze uzeti 4-5 slobodnih bacanja u prosjeku, bilo to na taj nacin, bilo kad se spusti na niski post i igra ledjima (nema neku ledjnu tehniku, ali ima snagu da pomjeri bilo koga i ponekad iznudi neki faul). Samo mora vise vjerovati u sebe, jer meni Mirza i nakon 4 godine izgleda kao neko ko igra u grcu, pa se uglavnom oslanja na dalekometne suteve, zato sto je svjestan da je tu najjaci i u to najvise vjeruje. A to sto ti pominjes je jednostavno genetski determinisano. On je atletski itekako ogranicen, kratke ruke, slab odraz, a i generalno njegova konstitucija mu ne pruza mogucnost da radi to o cemu si ti pisao.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Mkey4nba
Kontakt:

Post Postao/la Mkey4nba » 09 jan 2016, 21:20

Složio bih se sa ovim opisom Mirzine igre. Mislim da nema tu brzinu da bas spusti loptu i tu driblingom napravi sebi prostor za šut. Dakle, njemu fali taj in between game kad si u stanju sebi izgraditi šut sa recimo pump fake, onda šutevi u trku, stop and pop što bi se reklo. Ja sam mislio da ce malo raditi na tome van sezone i recimo bolje bi mu bilo da pogleda malo videa od Reggie Millera koji je bio majstor za izgraditi sebi sut i kako se krece bez lopte kroz screenove. I meni se čini da je hako sirov pri bodjenju lopte i jako je slab u igri jedan na jedan. Eh, upravo je to problem što i nije starter u NBA a to je baš igra 1 na 1 koja se igra mnogo puta u toj ligi. Europske zonske odbrane su bile kao stvorene za njega a igra u Nba je uzasno brza. Jedino sto moze je da trci kroz screenove i onda catch and shoot sto u biti i jeste. Kad vec nije brz i atletkski gradjen, moze zabihati svojim nacinom kretanja.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 09 jan 2016, 21:43

Ne znam zasto poredite Mirzu sa Galom,kada ovaj igra na 3.Ako cemo pricati koji p.f zna istrcati iz bloka i opaliti ka kosu,bice jako kratka lista.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 jan 2016, 23:43

lumani je napisao/la:Ne znam zasto poredite Mirzu sa Galom,kada ovaj igra na 3.Ako cemo pricati koji p.f zna istrcati iz bloka i opaliti ka kosu,bice jako kratka lista.
Uze mi slova sa tastature, vidim si opisuju poteze bekova, a zaboravljaju da je Mirza 4
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 10 jan 2016, 00:02

meni su najljepši Teletovi koševi kada se izvuče, ili pobjegne na tricu i odmah po prijemu lopte, nekako iz okreta je bekne u koš, to je ljepota za gledat' i mislim da to ne može svako toliko dobro radit' :tokralju:

rudy91
Kontakt:

Post Postao/la rudy91 » 10 jan 2016, 00:04

Mirza sve ovo sto ste naveli moze raditi u Europi,Mirza je fino potkovan igrac,ali mu atletika i brzina malo manje omogucuju to da radi u Nba .Samo jos vise nek se spusta na niski post gdje moze dosta dobrih stvari uraditi jer jak ko bik i nema brige za njeg,sut najljepsi i jedan od najprecznijih,ama ziva mitraljeta.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 10 jan 2016, 00:16

E neka sam i procitao da Mirza ima slab odraz...
Sport je lijek za tijelo i duh.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 10 jan 2016, 01:41

storm_raider je napisao/la:E neka sam i procitao da Mirza ima slab odraz...
Uporedjujuci ga sa mnom nema, ali sa nba igracima koji su uglavnom strasne atlete, njegov odraz je i vise nego slab. :)

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 10 jan 2016, 01:45

kobe24 je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:E neka sam i procitao da Mirza ima slab odraz...
Uporedjujuci ga sa mnom nema, ali sa nba igracima koji su uglavnom strasne atlete, njegov odraz je i vise nego slab. :)
Ima Mirza odlican odraz, samo sto ga rijetko kada koristi. Eh sada, da noge ima spore - to definitivno. Cak i za Europu.
Sport je lijek za tijelo i duh.

King_James
Kontakt:

Post Postao/la King_James » 10 jan 2016, 01:56

Mirza itekako ima dobar odraz, samo sto mu je takav stil igre da ga rijetko upotrebljava... Imate youtube pa pogledajte njegove dunk-ove ;)
A sto se tice brzine i rada nogu, tu je uvijek bio tanak i uvijek je lose branio p´n´r . Tako da je Mirza uvijek bolje igrao odbranu na centrima nego na cetvorkama.
“Sometimes you have a noisy neighbour. You cannot do anything about that. They will always be noisy. You just have to get on with your life, put your television on and turn it up a bit louder.”
On the challenge of City and their newfound wealth - 2009

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 10 jan 2016, 11:16

King_James je napisao/la:Mirza itekako ima dobar odraz, samo sto mu je takav stil igre da ga rijetko upotrebljava... Imate youtube pa pogledajte njegove dunk-ove ;)
A sto se tice brzine i rada nogu, tu je uvijek bio tanak i uvijek je lose branio p´n´r . Tako da je Mirza uvijek bolje igrao odbranu na centrima nego na cetvorkama.
Ali, nakon njegove bolesti, još manje upotrebljava odraz i slabo ide na zakucavanja.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 10 jan 2016, 20:18

Broj poena neznaci nista !Bilo je tekmi u kojima je ubacio vise od 10 i to izgleda odlicno ako nisi gledao tekmu !

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 10 jan 2016, 22:42

Chinaglia je napisao/la:meni su najljepši Teletovi koševi kada se izvuče, ili pobjegne na tricu i odmah po prijemu lopte, nekako iz okreta je bekne u koš, to je ljepota za gledat' i mislim da to ne može svako toliko dobro radit' :tokralju:
Nije sto je nas, ali na 0:51 je nesto prelijepo... Catch and shoot... :bih:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.