PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA
Re: PL prepucavanja
Kanta mjeseca treba i mora biti prioritet, kako administracije tako i moderacije foruma. Samim tim, bili bi počastvovani češćim prisustvom ali i predavanjima kontroverznog knjizevnika i enciklopediste, Miroslava Krleze.
Ajzea je forumaš godine !
Netreba njemu kanta,@storm ga je kantirao dovoljno,i za dva mjeseca mu je malo

grb sto kuca,umjesto srca
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji
Nemoj ih razočaratiBaader je napisao/la:Je li ovdje ima ekipe koja stvarno misli da je Nedjelja kad je otišao Hase napisana Asimu Ferhatoviću Hasetu?
Nad tobom sunce najljepše sja
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
Isto koliko je Ibro dirka posvecena harmonicaru Ibri...Baader je napisao/la:Je li ovdje ima ekipe koja stvarno misli da je Nedjelja kad je otišao Hase napisana Asimu Ferhatoviću Hasetu?

https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
-
- Kontakt:
Sta je storm kantirao bolan prepravlja tudje postove i misli da je zanimljiv.RedEvil je napisao/la:Netreba njemu kanta,@storm ga je kantirao dovoljno,i za dva mjeseca mu je malo![]()
Kako ste glupi **** vam bog sjeme glupo.
-
- Kontakt:
Moja legendo, tebe prevrne svaki put kad te ja prozovem. Šta li se to plemenito krije u ovim teškim riječima, vjerovatno niko ne moze da shvati, što dokazuje koliko intelektom kaskamo za tobom. Budi malo opširniji u svom slijedećem nastupu, uzivam čitajući !Agamemnon86 je napisao/la:Sta je storm kantirao bolan prepravlja tudje postove i misli da je zanimljiv.RedEvil je napisao/la:Netreba njemu kanta,@storm ga je kantirao dovoljno,i za dva mjeseca mu je malo![]()
Ajzea je forumaš godine !
fedeltafrotta je napisao/la:krleza, kako cu bez tebe sutra
krleza, falice mi s tobom jutra
ima drugih ima boljih
ali nebo zna
samo ti si jedan, krleza
Krleza, eto Mate Jajala u Alfi Romeo.
I ovaj je jos jedan gutac rigoletoPsajdak je napisao/la:Moja legendo, tebe prevrne svaki put kad te ja prozovem. Šta li se to plemenito krije u ovim teškim riječima, vjerovatno niko ne moze da shvati, što dokazuje koliko intelektom kaskamo za tobom. Budi malo opširniji u svom slijedećem nastupu, uzivam čitajući !Agamemnon86 je napisao/la:Sta je storm kantirao bolan prepravlja tudje postove i misli da je zanimljiv.RedEvil je napisao/la:Netreba njemu kanta,@storm ga je kantirao dovoljno,i za dva mjeseca mu je malo![]()

grb sto kuca,umjesto srca
Javio mu je to jaran prije tebeLakoste je napisao/la:Krleza, eto Mate Jajala u Alfi Romeo.

-
- Kontakt:
Cocaine je napisao/la:fedeltafrotta je napisao/la:krleza, kako cu bez tebe sutra
krleza, falice mi s tobom jutra
ima drugih ima boljih
ali nebo zna
samo ti si jedan, krleza

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
- molotovljev
Nele: " Oni koji misle da je riječ o Asimu Ferhatoviću su u pravu, a oni koji misle da je riječ o Josipu Brozu, takođe su u pravu."Baader je napisao/la:Je li ovdje ima ekipe koja stvarno misli da je Nedjelja kad je otišao Hase napisana Asimu Ferhatoviću Hasetu?
F.K.SARAJEVO
Nije to nista, jos neki igraci Palerma im se nudeCocaine je napisao/la:Javio mu je to jaran prije tebeLakoste je napisao/la:Krleza, eto Mate Jajala u Alfi Romeo.

Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
Krleža i provjerene informacije od pp jaranashzna je napisao/la:Nije to nista, jos neki igraci Palerma im se nudeCocaine je napisao/la:Javio mu je to jaran prije tebeLakoste je napisao/la:Krleza, eto Mate Jajala u Alfi Romeo.

Pastrmka, hoces pisati na ovoj temi kad Velez bude u cvajti 

Ako bude Krleža hoćuLakoste je napisao/la:Pastrmka, hoces pisati na ovoj temi kad Velez bude u cvajti

Da, no definitivno se o odlasku Haseta sa Koševa nije govorilo na BBCu, a bogami ne bješe ni maj. Ne ide mi ni ono Jugoslavija, Jugoslavija na kraju baš uz to.molotovljev je napisao/la:Nele: " Oni koji misle da je riječ o Asimu Ferhatoviću su u pravu, a oni koji misle da je riječ o Josipu Brozu, takođe su u pravu."Baader je napisao/la:Je li ovdje ima ekipe koja stvarno misli da je Nedjelja kad je otišao Hase napisana Asimu Ferhatoviću Hasetu?
Ok, može se smatrati da ima dvojno značenje, iako je, bar meni, sasvim očigledno da se ispraća Josipa Broza.
- storm_raider
- Kontakt:
Izbacen si iz kuce velikog brata. Ti si nesto kao Stanija.Agamemnon86 je napisao/la:Sta je storm kantirao bolan prepravlja tudje postove i misli da je zanimljiv.RedEvil je napisao/la:Netreba njemu kanta,@storm ga je kantirao dovoljno,i za dva mjeseca mu je malo![]()
Sport je lijek za tijelo i duh.
- molotovljev
Svakako da ima šire značenje... o tome govori Nele u knjizi Fajront u Sarajevu, pa ću citirat jedan odlomak:Baader je napisao/la:Da, no definitivno se o odlasku Haseta sa Koševa nije govorilo na BBCu, a bogami ne bješe ni maj. Ne ide mi ni ono Jugoslavija, Jugoslavija na kraju baš uz to.molotovljev je napisao/la:Nele: " Oni koji misle da je riječ o Asimu Ferhatoviću su u pravu, a oni koji misle da je riječ o Josipu Brozu, takođe su u pravu."Baader je napisao/la:Je li ovdje ima ekipe koja stvarno misli da je Nedjelja kad je otišao Hase napisana Asimu Ferhatoviću Hasetu?
Ok, može se smatrati da ima dvojno značenje, iako je, bar meni, sasvim očigledno da se ispraća Josipa Broza.
( naime, Nele i Sejo su bili kod Zene na Bjelavama, radili su probu, koju su prekinuli kada su na tv čuli vijest da je umro Tito )
" Sejo i ja se pokupismo. Krenusmo sa Bjelava na Koševo putem iznad bolnice. A sa Koševa ka Bjelavama rijeke ljudi.
Bila je nedjelja. Igralo se redovno kolo prve savezne fudbalske lige. Kolo je, logično, prekinuto. U Sarajevu, na Koševu,
gostovao je Osijek. Baš kao u pjesmi Nedjelja kad je otišo Hase. Ili se radilo o istoj utakmici ? Hase je napisan četiri godine
kasnije, govori o odlasku velikog fudbalera, ali ta pjesma može imati i šire značenje. Mnogi su u toj pjesmi vidjeli Tita.
I nisu bili daleko od istine. Pjesma se otrgla od mene, pobjegla na ulicu, u narod, i počela da živi svoj život.
Svako ju je tumačio na svoj način. U početku je bila zayebancija na temu Tita, zatim, kad krenuše ratovi, simbol jednog
sretnijeg vremena, pa onda himna jugonostalgičara, da bi danas ostala samo kao pjesma bez većih političkih aspiracija."
F.K.SARAJEVO