Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Cocaine
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Cocaine » 11 jan 2016, 12:03

Ako ti tako kazes za svoj klub onda ok. Ja ti za svoj mogu reci sigurno da nece. Moze se svasta desavati. Da ispadamo i vracamo se ali da cemo se ugasit nikad. Prolazile su i smjenjivale se politicke partije,otjerani sa stadiona,mnogi se svim silama bore jer im je ta nasa antifasisticka istorija trn u oku a mi se nedamo. Necemo se dati ni ovaj put a nismo ni neki duznici sa cca pola miliona mozda malo jace
Evo u međuvremenu ovaj decko piazza je napisao relativno realan komentar samo se nebi slozio za udruzenje građana MR kojih sam i sam clan. Udruzenje sa KN i grupom OC ima jasnu viziju za buducnost i svaka nova ozbiljnija uprava ce imati punu podrsku. Nista ne moze preko noci ali iz dana u dan biti cemo puno jaci sa svojom prepoznatljivom skolom i stvaranjem vlastitih snaga kojih je ovo podneblje prepuno

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 11 jan 2016, 12:09

Zivi bili pa vidjeli. Sta ce buducnost donijeti niko ne zna. Vas trenutno ne truju dusmani, nego vasi sto je najgore. Kad znas ko je dusman znas gdje i kada ce udariti, a ovako sa svojim nisi nikad cist.
Sretno vam bilo

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 11 jan 2016, 12:10

samirr je napisao/la:Pod hitno ujediniti prve lige rs i fbih ovo vise nema smisla.
Slazem se. Samo u PL imamo ove medjunacionalne navijacke ratove. U Federalnoj igraju klubovi samo dva naroda i oni ratuju dok su ovi iz RS-a mirni i uzivaju u svome. Ne smjemo dopustiti da srbi gledaju sa strane, moramo i njih ukljuciti u rat na drugom rangu BiH nogometa tako da ljudima nije dosadno, a i zasto bi dopustili da njihova liga bude primjer kulture dok je u nasoj nemir? UJEDINIMO SE I SJE*IMO SVE!!!

Salim se naravno. Ujedinjenje bi donijelo napredak, ali eto, da ne izlazim iz sivila ovog foruma

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 11 jan 2016, 12:25

sarajevo46 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Velez, Drina, Borac :salut:
Borac - klub koji se ugasio 10 puta u posljednje 3-4 sezone :D
Sad su bas u problemu, ako se iz ovoga izvuku na posten nacin svaka im cast.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 11 jan 2016, 12:51

Kada se Velez vrati pod BB to ce biti pobjeda gradjanske Bosne i Hercegovine, na tome se mora insistirati i istrajati bez obzira na cijenu. To je nesto sto prelazi granice sporta i predstavlja lice ili kasakter nase drzave.
A svaki klub ima svoje uspone i padove to je sasvim normalno, za razliku od ove moje prve recenice.

rigotina
Kontakt:

Post Postao/la rigotina » 11 jan 2016, 12:57

slana_krv je napisao/la:Kada se Velez vrati pod BB to ce biti pobjeda gradjanske Bosne i Hercegovine, na tome se mora insistirati i istrajati bez obzira na cijenu. To je nesto sto prelazi granice sporta i predstavlja lice ili kasakter nase drzave.
A svaki klub ima svoje uspone i padove to je sasvim normalno, za razliku od ove moje prve recenice.
živio govornik
goveđigulašmajka

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 11 jan 2016, 13:04

Zar stvarno neko misli da je moguce dijeliti stadion izmedju Zrinjskog i Veleza? Pa tu bi padale mrtve glave kad god bi igrao Velez, a vjerovatno bi im i posjeta bila daleko manja zbog te bojazni, nazalost. Neka oni zavrse ono sto su zapoceli, a treba forsirati da dobiju neka sredstva od gradske vlasti (koja u biti i ne postoji jos uvijek) kao kompenzaciju za BB.

Nego, za koliko godina nakon smanjenja lige bismo mogli ocekivati ta rigoroznija pravila o licenciranju, u mom slucaju broj natkrivenih mjesta? U narednoj sezoni sigurno ne, sasvim logicno, ali i sam stadion pod Bijelim brijegom nema 3000 natkrivenih mjesta (ili ima?), pa Kosevo, pa...
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 11 jan 2016, 13:13

Tako se pricalo i pred spajanje liga prije desetak godina, i sta se desi. Bilo je incidenata al ni blizu kako se predvidalo. Godinu ili dvije bi bile tenzije a kasnije bi se naviklo.

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 11 jan 2016, 13:25

Ja vjerujem da se Velez moze vratiti pod BB i dijeliti stadion sa Zrinjskim, ako postoji interes, ne vidim kako se dva razumna i gradjanski orjenirana covjeka ne bi mogli dogovoriti da dijele stadion (ukljucujici i odrzavanje) pa jednog tjedna igra Zrinjski domacu utakmicu a druge hevte Velez..itd Tenzije ce biti jednu evontualno dvije godine i to je cjena koja se mora platiti, ali u konacnici si zapooceo proces pomirenja.

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 11 jan 2016, 13:46

Ne citam one gluposti na prepucavanjima pa dodjem ovdje na isto.

Ovi iz Sarajeva se prave fini i kulturni tako sto ponizvavaju ove sa Sirokog (a u biti djela govore da su u par milimetara, Oliver Knezovic - Edin Vuk...) , ovi sa Sirokog umjesto da su prvi dan osudili tog Knezovica i zavrsili pricu jednom zauvijek, prebacuju lopticu non-stop. Ubojica je ubojica. Razumijem situaciju gore, ali ipak hladne glave rezonirano - nitko nije Siroki napao oruzjem, navijacki nered kakvih je bilo mnogo, da se pucalo svugdje danas bi imali desetke vedrana puljica.

Situaciju je dodatno syebala i politika, pojavljivanje onog Kebe sasvim nepotrebno itd, itd...

Ali mislim da je vrijeme da bar na forumu pređete preko toga. Niti ovi momci sa Sirokog koji tu pisu, a koliko primjetim, ne podrzavaju Olivera knezovica, niti bilo sta slicno. U nedostatku svojih bilo kakvih argumenata da im se sportski spusti uvijek se izvlaci jedno te isto. Nadam se da ce lik napokon biti u Zagrebu procesuiran, da se to jednom za sva vremena zavrsi.

Velez-nevelez. Sto se mene tice, kao i 90% navijaca Zrinjskog, evo Bijeli Brijeg u mene pod prozorom, sto se kaze bujrum - dodjite, placajte odrzavanje, igrajte. Postenije ne moze ja mislim.

Navijaci ovih klubova nastalih 1945. i kasnije malo bi se trebali spustit na zemlju, ima klubova koji su postojali prije njihovih (Slavija - Sarajevo, mislim prije svega) da bi im oni predbacivali neke (ne)tradicije.

Gledaj svoj klub, zdrava zajebancija dobro dodje ali uvijek ukrug umara brate i mene koji pratim ovo par mjeseci svega.

espresso
Kontakt:

Post Postao/la espresso » 11 jan 2016, 14:04

Elegant je napisao/la:Velez, Drina, Borac :salut:
kratko i jasno.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 11 jan 2016, 14:45

slana_krv je napisao/la:Ja vjerujem da se Velez moze vratiti pod BB i dijeliti stadion sa Zrinjskim, ako postoji interes, ne vidim kako se dva razumna i gradjanski orjenirana covjeka ne bi mogli dogovoriti da dijele stadion (ukljucujici i odrzavanje) pa jednog tjedna igra Zrinjski domacu utakmicu a druge hevte Velez..itd Tenzije ce biti jednu evontualno dvije godine i to je cjena koja se mora platiti, ali u konacnici si zapooceo proces pomirenja.
Ja ne vjerujem, ali bih volio da igraju na tom stadionu, i radi tradicije Veleza na tom stadionu, ali i radi pomirenja. Odnekud se mora poceti u tom gradu.
Ali ne vidim niti jedan argument koji bi to omogucio u bliskoj buducnosti, od stranacko-nacionalnih podjela (grad ne moze gradonacelnika da ima kako treba, politika ih ubi u svakoj pori zivota, sve se dijeli na hrvatsko i bosnjacko/muslimansko a ustvari hercegovacno treba da bude, stranackih potpaljivanja o ugrozenosti, o neravnopravnosti, nepostivanju drzave, a ispasta obicni covjek), preko tih (ne)sportskih podjela (gdje opet do izrazaja dolazi nacionalnost) prozeta preko gradskog derbija do utakmica BiH/Hrvatske/Turske (mada taj razlog Hrvatske samo hrvati vide kao uvredu i povod za nacionalizam, nasilje, demoliranje grada, psovanje...).
I kako da Velez igra pod BB kad bi se u gradskom derbiju uvijek osjecao kao gost, kad bi svaki ozbiljniji covjek sa djetetom/unucetom izbjegavao otici na takvu utakmicu, kad bi i kao domacin nekom drugom timu pod obiljezjima Veleza uvijek bio na udaru lokalnih siledzija (ne generalizujem, ali asociram da samo par momaka je dovoljno) zeljni paznje, neko ih nabrije, potpuca, uvijek se nadje razlog, i to je dovoljno da se aktivira masa, da nastane opsti haos, tuca, i sve sto dolazi domino efektom.

Sve to lijepo zvuci, kao i Jadranska liga gdje bi igrali najjaci klubovi u bivsoj jugoslaviji, ali nasa realnost je daleko od nasih zelja, barem trenutno. Ali sigurno da treba teziti ka pomirenju, stvarati ljudima svijest o sportu i postovanju, ali dok se politika ne promijeni i ne stanu oni na loptu tesko cemo se izboriti sami kroz sport, bez necije potpore.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 11 jan 2016, 14:52

Beduin je napisao/la:
slana_krv je napisao/la:Ja vjerujem da se Velez moze vratiti pod BB i dijeliti stadion sa Zrinjskim, ako postoji interes, ne vidim kako se dva razumna i gradjanski orjenirana covjeka ne bi mogli dogovoriti da dijele stadion (ukljucujici i odrzavanje) pa jednog tjedna igra Zrinjski domacu utakmicu a druge hevte Velez..itd Tenzije ce biti jednu evontualno dvije godine i to je cjena koja se mora platiti, ali u konacnici si zapooceo proces pomirenja.
Ja ne vjerujem, ali bih volio da igraju na tom stadionu, i radi tradicije Veleza na tom stadionu, ali i radi pomirenja. Odnekud se mora poceti u tom gradu.
Ali ne vidim niti jedan argument koji bi to omogucio u bliskoj buducnosti, od stranacko-nacionalnih podjela (grad ne moze gradonacelnika da ima kako treba, politika ih ubi u svakoj pori zivota, sve se dijeli na hrvatsko i bosnjacko/muslimansko a ustvari hercegovacno treba da bude, stranackih potpaljivanja o ugrozenosti, o neravnopravnosti, nepostivanju drzave, a ispasta obicni covjek), preko tih (ne)sportskih podjela (gdje opet do izrazaja dolazi nacionalnost) prozeta preko gradskog derbija do utakmica BiH/Hrvatske/Turske (mada taj razlog Hrvatske samo hrvati vide kao uvredu i povod za nacionalizam, nasilje, demoliranje grada, psovanje...).
I kako da Velez igra pod BB kad bi se u gradskom derbiju uvijek osjecao kao gost, kad bi svaki ozbiljniji covjek sa djetetom/unucetom izbjegavao otici na takvu utakmicu, kad bi i kao domacin nekom drugom timu pod obiljezjima Veleza uvijek bio na udaru lokalnih siledzija (ne generalizujem, ali asociram da samo par momaka je dovoljno) zeljni paznje, neko ih nabrije, potpuca, uvijek se nadje razlog, i to je dovoljno da se aktivira masa, da nastane opsti haos, tuca, i sve sto dolazi domino efektom.

Sve to lijepo zvuci, kao i Jadranska liga gdje bi igrali najjaci klubovi u bivsoj jugoslaviji, ali nasa realnost je daleko od nasih zelja, barem trenutno. Ali sigurno da treba teziti ka pomirenju, stvarati ljudima svijest o sportu i postovanju, ali dok se politika ne promijeni i ne stanu oni na loptu tesko cemo se izboriti sami kroz sport, bez necije potpore.
ma nek dodju sutra igrat sto se svakog ovde tice. nek dodje i branitelj i bjelopoljac i nk mostar. ali nece oni radi sebe. puno je para iz gradskog proracuna otislo na vrapcice a samo dio je potrosen na stadionu, drugi dio ko zna gdje. kad bi se vratili pod bijeli bilo bi puno troskova a prestale bi donacije od grada i tu sva prica pocinje i zavrsava. pa oni za montazu one **** skele koja cini gostujucu "tribinu" za svaki gradski derbi dobiju nenormalno visoku cifru (da ne lupam sad, mislim 10-20.000 KM, kako kad).

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 11 jan 2016, 15:47

I sta sad velez ispada zato sto ne igra pod bb ?
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

maroonGiant
Kontakt:

Post Postao/la maroonGiant » 11 jan 2016, 15:48

Ne vidim zašto bi se Velež morao vratiti pod BB, skoro svaki klub je mijenjao lokaciju stadiona, nije to nista strasno. Shvatam da ih historija i način na koji im je oduzet veže za taj stadion. Ali situacija je takva kakva jeste, najpametnije bi im bilo da "prebole" bb i prave novi stadion u gradu ili ako već ne mogu onda u Vrapčiće ulagati, jer ondje ima prostora može se napraviti odličan stadion, a i nije toliko daleko ako ima dobra saobraćajna infrastruktura( npr. meni iz Novog Sa je udaljenost ista ako ne i veća do AFH), i na tome trebaju raditi. Ne znam kakva je sad situacija, imaju li redovne autobuske linije, koliko je karta?
@Faustino, navalja svakakvih gluposti, mulac napiši Vedran Puljić velikim imenom. I nek mi neko objasni kako da ne prozivamo ove iz lištice kada svaku utakmicu umjesto da odaju počast ako ništa šutnjom na naše skandiranje Vedranu, od 4 mije ljudi na stadionu bar pola ih zviždi i skandira degutantne stvari. Kad još uvijek štite ubicu i skandiraju mu. Kako da imam respekt prema tom gradu i klubu? Nakon svega nema šanse, barem dok se ne počnu ponašati kao ljudi i počnu poštivati mrtve. Do tada nek zaobilaze Koševo i Sarajevo...

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 11 jan 2016, 15:50

podrzavam ideju da velez i zrinjski igraju oboje na bijelom brijegu... ali postavlja se pitanje... ko bi dobrovoljno igrao na onoj rugobi od stadiona... bolje onda da ga sruse i da (kao bayern i munchen 1860) naprave novi gradski... vrapcici su, malo je reci predgradje mostara, to je kao ilijas sarajevu... pa ako je gradu mostaru u interesu da naprave makar jedna fin stadion, onda neka se velez i zrinjski udruze u taj projekat...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 jan 2016, 15:52

UltrasRama je pojam glupe osobe, vidim ja nije mi bio jasan kad je pitao kako Sarajevo ima vise trofeja nego Zrinjski, zelim ti da se oporavis u sto skorije vrijeme u bilo kojoj regiji ali bi ti dobro bilo u Bosanskoj prvo jer se tu i nalazis..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 11 jan 2016, 15:54

maroonGiant je napisao/la:Ne vidim zašto bi se Velež morao vratiti pod BB, skoro svaki klub je mijenjao lokaciju stadiona, nije to nista strasno. Shvatam da ih historija i način na koji im je oduzet veže za taj stadion. Ali situacija je takva kakva jeste, najpametnije bi im bilo da "prebole" bb i prave novi stadion u gradu ili ako već ne mogu onda u Vrapčiće ulagati, jer ondje ima prostora može se napraviti odličan stadion, a i nije toliko daleko ako ima dobra saobraćajna infrastruktura( npr. meni iz Novog Sa je udaljenost ista ako ne i veća do AFH), i na tome trebaju raditi. Ne znam kakva je sad situacija, imaju li redovne autobuske linije, koliko je karta?
@Faustino, navalja svakakvih gluposti, mulac napiši Vedran Puljić velikim imenom. I nek mi neko objasni kako da ne prozivamo ove iz lištice kada svaku utakmicu umjesto da odaju počast ako ništa šutnjom na naše skandiranje Vedranu, od 4 mije ljudi na stadionu bar pola ih zviždi i skandira degutantne stvari. Kad još uvijek štite ubicu i skandiraju mu. Kako da imam respekt prema tom gradu i klubu? Nakon svega nema šanse, barem dok se ne počnu ponašati kao ljudi i počnu poštivati mrtve. Do tada nek zaobilaze Koševo i Sarajevo...
Lazes mucki provokatoru! Kad se skandiralo i kako to ga mi stitimo? Ne razumijem tu tvoju izjavu da ga mi stitimo

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 11 jan 2016, 15:58

MortemHz je napisao/la:UltrasRama je pojam glupe osobe, vidim ja nije mi bio jasan kad je pitao kako Sarajevo ima vise trofeja nego Zrinjski, zelim ti da se oporavis u sto skorije vrijeme u bilo kojoj regiji ali bi ti dobro bilo u Bosanskoj prvo jer se tu i nalazis..
Kakav je ovo bolid. :bow: Mali, isprani, debilni mozak. :bow:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

rondo
Kontakt:

Post Postao/la rondo » 11 jan 2016, 16:03

Naravno da velez moze igrati pod bb, to bi se dogovorilo za dan da postoji interes grada i klubova. No, mozda ne znate, stadion pod BB iako je gradski u cijelosti odrzava Zrinjski, grad kroz godinu ne ulozi ni marke. Ekonomski gledano, Zrinjskom bi cak i odgovaralo dijelnje stadiona. No upravo je velez taj kojemu se nikako ne bi ekonomski isplatilo vratiti pod BB. Nebi vise dobivali od grada pare koje dobijaju jer su u vrapcicima, troskovi odrzavanja bi im se uduplali, organizacijs utakmica bi bila puno skuplja, a u konacnici gledatelja bi bilo jednaoko ili cak i manje.
Isto tako gradu ekonomski se ne isplati organiziranje policije za velezove utakmice pod bb.
Nismo mi u Mostaru, a pogotovo navijaci Zrinjskog, divljaci kakvim nas se pokusava prikazati u velikom dijelu BiH, jednostavno za povratak veleza pod bb nema trostranog interesa i to je to.
Volim Zrinjski, volim Mostar, svaki kamen ovog grada..

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []