SiamoNoi je napisao/la:Rekao bi covjek da je plus 10,a ne pitanje gol razlike.Gefufna je napisao/la:#houseofcards
Izbori

I to je samo pitanje vremena.
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
SiamoNoi je napisao/la:Rekao bi covjek da je plus 10,a ne pitanje gol razlike.Gefufna je napisao/la:#houseofcards
Izbori

Nije to razlog, imali su i neki drugi konkurenti lahke domace utakmice pa su bas na njima prosuli masu bodova napoli ima dobru ekipu i nisu nezasluzeno prvi, medutim da li imaju kvalitet da budu prvi na kraju i ispred juventusa to cemo da vdimo.Gefufna je napisao/la:Ja sam uvjeren da je tajni sastojak Napolijevog uspjeha to sto su u prvoj polusezoni odradili lahka gostovanja, cak i to ne toliko uspjesno.
Sada im slijede laksa domacinstva, ali kad ih uhvati nervoza i frustracije zbog nemogucnosti kontinuiranog osvajanja 3 boda u gostima - uslijedit ce i domaci kiksevi, te borba za LP.
Juve, Inter, Fiorentina, Roma, Lazio - kuci uzeli 13 bodova.Gefufna je napisao/la:NAPOLI (gostovanja, 9 utakmica):
Sampdoria (13), Lazio (9), Juventus (2), Fiorentina (4), Palermo (16), Udinese (11), Inter (3), Roma (5), Torino (14)
13+9+2+4+16+11+3+5+14=77
JUVENTUS (gostovanja, 9 utakmica):
Udinese (11), Chievo (10), Frosinone (18), Bologna (15), Atalanta (12), Torino (14), Milan (8), Fiorentina (4), Verona (20)
11+10+18+15+12+14+8+4+20=112
INTER (gostovanja, 10 utakmica):
Atalanta (12), Milan (8), Verona (20), Fiorentina (4), Juventus (2), Roma (5), Frosinone (18), Genoa (17), Lazio (9), Sassuolo (6)
12+8+20+4+2+5+18+17+9+6=101
FIORENTINA (gostovanja, 10 utakmica):
Milan (8), Genoa (17), Bologna (15), Atalanta (12), Roma (5), Frosinone (18), Empoli (7), Udinese (11), Chievo (10), Lazio (9)
8+17+15+12+5+18+7+11+10+9=112
ROMA (gostovanja, 9 utakmica):
Juventus (2), Sassuolo (6), Carpi (19), Empoli (7), Udinese (11), Lazio (9), Atalanta (12), Genoa (17), Milan (8)
2+6+19+7+11+9+12+17+8=91
Po ovoj mojoj prostoj analizi (u zagradi je trenutna pozicija ekipe na tabeli), u narednoj polusezoni najteza gostovanja imaju Napoli pa Roma, a najlaksa Juve i Fiorentina (s tim da Fiorentina ima 10 gostujucih utakmica, ali docekuju Juve).
Ali ce inter izgubiti najvise bodova kuciGefufna je napisao/la:Dvice u zadnjem kolu se nerevantne za predstojeci raspored. Napoli i Juve, ocekivane dvice. Sassuolo i nije toliko iznenadjenje za upucenije. Pricamo o prvih 4-5 ekipa, to sto ostali (i Lazio) mogu dobiti svako svakog - apsolutno ne utice na borbu za prvaka.
Ako cemo cjepidlaciti i svesti ovu diskusiju samo na ozbiljne ekipe i pretendente na titulu, skratimo onda odmah pricu na: Napoli, Juve i Inter.
Misljenja sam da ce od navedene tri ekipe Napoli osvojiti najmanje bodova u gostima do kraja sezone. Zivi bili, pa vidjeli.

Napoli nije wannabe ozbiljan klub, već 1 ozbiljan klub.arminz je napisao/la:Hoćel i oni sad počet pravit šolje
Pa imali ste one bilborde Campioni d'Italia kad ste kup osvojiliMaGiCa je napisao/la:Napoli nije wannabe ozbiljan klub, već 1 ozbiljan klub.arminz je napisao/la:Hoćel i oni sad počet pravit šolje
Je l' to pravio klub, igrači ili navijačiSissoko je napisao/la:Pa imali ste one bilborde Campioni d'Italia kad ste kup osvojili![]()
Sramota, lik zicere skida u finalu LP al eto ...Pantelija je napisao/la:šta mislite na konstataciju da bufon nije medju 5 najboljih golmana, i da su ispred njega nojer, de gea, kurtoa i handanovič
Neuer, Courtois i De Gea možda i jesu a ostali vrlo vrlo teško.Pantelija je napisao/la:šta mislite na konstataciju da bufon nije medju 5 najboljih golmana, i da su ispred njega nojer, de gea, kurtoa i handanovič
ja sebi racku osjecem ako je i jedan boljiFaraonTM je napisao/la:Neuer, Courtois i De Gea možda i jesu a ostali vrlo vrlo teško.Pantelija je napisao/la:šta mislite na konstataciju da bufon nije medju 5 najboljih golmana, i da su ispred njega nojer, de gea, kurtoa i handanovič
Neuera vadi dobra odbrana Bayerna, on u suštini rijetko kad ima posla i rijetko kad prima golove. De Gea recimo nema nikakvu odbranu ispred sebe al' je prošle sezone branio vrhunski. Courtois je isto vrlo dobar.Pantelija je napisao/la:ja sebi racku osjecem ako je i jedan boljiFaraonTM je napisao/la:Neuer, Courtois i De Gea možda i jesu a ostali vrlo vrlo teško.Pantelija je napisao/la:šta mislite na konstataciju da bufon nije medju 5 najboljih golmana, i da su ispred njega nojer, de gea, kurtoa i handanovič![]()
posebno curtois i de gea koji puše golove ko na traci a ije da nesto brane posebno
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.