Transferi, igrači Premijer Lige BiH
Re: Najveci transfer iz PL BiH?
Da, ali gledaj na to da se dosta toga krije u ugovorima, kao recimo neka klauzula ako zabije određeni broj golova, ili ako se osvoji liga, dalkeo dogura negdje i tako te stvari. No ukupan transfer je bio 800.000 eura, i taj novac je sjeo na račun Širokog. Ovo za Pandžu je posebna priča, pričalo se o nakvim ratama, ali transfer je 300.000 eura. Tih 300.000 su htjeli dati za Borisa , no on je otišao iz Širokog u Hajduk.
Kako god, Široki najmudrije posluje i ima čak dobitak na prodaji svojih igrača što se ne bi reklo za ostale.
Kako god, Široki najmudrije posluje i ima čak dobitak na prodaji svojih igrača što se ne bi reklo za ostale.
pandža je otišao iz širokog za 250.000 eura,ali ako bi se pandža prodao u neki klub čak 40% od tog transfera bi išlo nama,to je široki tražio u ugovoru,,evo međutim hajduk pandžu još ne prodaje vjerojatno znajući da od tog transfera nemaju veliku dobit,iako je pandža prije 1,5 god imao ponude iz kine a pričalo se da je stoke nudio zanjega 2,5 mil eura...Seyo_TM je napisao/la:Mislio sam na odstetu klubu iz kojeg dolazi, a ne na kompletan transfer, jer se skoro nikad ne zna koliko tacno novca se okrene...cesto se daje igracima kes na ruke i oko toga se suti...
Znaci
Hrgovic - 800 000€
Pandza - 300 000€
Moci cemo napraviti i neku tabelu najvecih transfera, da nam "borovine" mogu to ukrasti i zaraditi dnevnicu
nije bolan to taj pandza 

http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
Hiljadu mu Pandzi i transfer Kungfu Pandze iz Sirokog je jedan od vecih u nasoj liziSeyo_TM je napisao/la:nije bolan to taj pandza
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Mirza Mesic je isto tako u svoje vrijeme imao veliki transfer u Nantes iz Slobode, cini mi se oko 800-900 hiljada KM.
Pelak u Japan isto se spominjala neka veca cifra preko 1 milion KM.
Berberovic u Leverkusen, ali ne znam koja je cifra bila u pitanju.
Pelak u Japan isto se spominjala neka veca cifra preko 1 milion KM.
Berberovic u Leverkusen, ali ne znam koja je cifra bila u pitanju.
Zadnja izmjena: biskitt, dana/u 28 maj 2010, 17:55, ukupno mijenjano 1 put.
- Ponos Torina
- Kontakt:
Za koliko je Skoro u Marsej otisao??i Muratovic iz Zelje?
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Mislim da skoro nije imao ugovor tada, nego kao neku stipendiju jer je bio tada maloljetan. To je frka bila s njim nije se znalo gdje je pa se odjednom pojavio u ljubljanskoj Olimpiji, a kasnije u OM. Uhh kakav je on talenat bio, stvarno steta sto nije napravio karijeru.Ponos Torina je napisao/la:Za koliko je Skoro u Marsej otisao??i Muratovic iz Zelje?
Evo malo sam pregledao po internetu
Mirko Hrgović(Široki-wolfsburg 800.000 eura)
Semir Štilić(Željo-lech 600.00 eura)
Vladan Grujić(Sarajevo-Litex 500.000 eura)
Ricardo Bajano(Široki-Kuban 400.000 eura)
Boubacar Dialiba(željo-Murcia(300.000 eura)
Ajdin Mahmutović(Čelik-Teplice 300.000 eura)
Dalibor Pandža(sarajevo-Dinamo 300.000 eura)
Boris Pandža(Široki-Hajduk 250.000 eura)
Ognjen Vranješ(Borac-Zvezda 150.000 eura)
Ovo je sramotno,hnl liga npr modrić 24 mil eura,dok je u nas najveći transfer 800.000 eura,u hrvatskoj ligi je čak 28 igrača prodato za najmanje toliki iznos
Ovo je sramotno,hnl liga npr modrić 24 mil eura,dok je u nas najveći transfer 800.000 eura,u hrvatskoj ligi je čak 28 igrača prodato za najmanje toliki iznos
Dabar je napisao/la:Evo malo sam pregledao po internetu
Lazu !
Ne lazu cifra je priblizno ta cak su ljudi iz kluba pokazali koliko je tacno.Avatar je napisao/la:Dabar je napisao/la:Evo malo sam pregledao po internetu
Lazu !
Fali ti ovdje Said Huseinović, iz Slobode je otisao za 500.000 € koliko ja znamDabar je napisao/la:Evo malo sam pregledao po internetu

Zadnja izmjena: armin90, dana/u 28 maj 2010, 18:14, ukupno mijenjano 1 put.
--Pametnij popusta--
- Omerbavarac
- Kontakt:
Said Husejnovic je iz Slobode u Werder presao za 900.000 eura. Naravno ovo je prema transfermarktu, sad koliko je tacno ne znam???
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Neznam, ali na nasim portalima se pisalo o cifri od 500 hiljada evricaomerbavarac je napisao/la:Said Husejnovic je iz Slobode u Werder presao za 900.000 eura. Naravno ovo je prema transfermarktu, sad koliko je tacno ne znam???

--Pametnij popusta--
To je zatp što oni znaju trgovati,a naši ne. Čim netko ponudi 100-200 tisuća € svi prodaju bez razmišljanja. A da stave cijenu milijun, i kad bi spustili u pola opet bi više zaradili.
Nije samo to...hrvatska je turisticka zemlja i jako je otvorena prema ostatku svijeta, a ima jak patriotizam kao i svaka jednonacionalna drzava (srbija, slovenija...) i ne daju da se ponizavaju...Marin je napisao/la:To je zatp što oni znaju trgovati,a naši ne. Čim netko ponudi 100-200 tisuća € svi prodaju bez razmišljanja. A da stave cijenu milijun, i kad bi spustili u pola opet bi više zaradili.
Ovdje raja zeli da su neko drugi, i automatski ne cijene svoje i dok se to ne promjeni...cuna nam je svima...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
jest izostavio sam njega sad vidim moja greška nije namjerno....da napomenem bilo je tu dosta igrača dobrih koji su otišli a bez odštete među poznatijim su džeko,diarra,papac
Ne znam sjećate li se perioda neposredno poslije rata kada je u Turskoj igralo dvadesetak igrača iz naše zemlje. Kakve su to menadžerske prevare bile i koliko se love opralo. Zar nije čudo što u Turskoj u posljednje vrijeme nema uopšte igrača iz naše lige? Nije jer sada znaju s kim imaju posla i ne samo to, hajmo biti realni ovdje nema kvaliteta! Koji se igrač direktno iz naše lige prodao za neku značajniju sumu? Svi će reći kako Dinamo i sl.?
Ljudi moji pa Modrić,Dudu,Čorluka, Kranjčar igraju značajne uloge u svojim timovima, ima li bolje preporuke za neku ligu. Husejinovići, Mešići i sl. nisu otišli zbog svoje vještine, nego vještine menadžera. Pa nije niko lud, ne bacaju se ti milioni tek tako, svaki ozbiljan klub ima svoje skaute,koji imaju primanja veća nego većina naših igrača.
Ne kažem da ovdje nema talenata, ali moraće se mnogo toga ovdje promjeniti(prije svega rad sa mladima,liga i njena organizacija) da bi stvari došle na svoje mjesto.
Ljudi moji pa Modrić,Dudu,Čorluka, Kranjčar igraju značajne uloge u svojim timovima, ima li bolje preporuke za neku ligu. Husejinovići, Mešići i sl. nisu otišli zbog svoje vještine, nego vještine menadžera. Pa nije niko lud, ne bacaju se ti milioni tek tako, svaki ozbiljan klub ima svoje skaute,koji imaju primanja veća nego većina naših igrača.
Ne kažem da ovdje nema talenata, ali moraće se mnogo toga ovdje promjeniti(prije svega rad sa mladima,liga i njena organizacija) da bi stvari došle na svoje mjesto.
Najveći je transfer od Saida Husejnovića kada je iz SLobode u VerdeR preša za rekordnih u PL BiH 900k eura 

Spammer
1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #
1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #
To je ukupan transfer sloboda je dobila od toga nesto sitno!AulleTa je napisao/la:Najveći je transfer od Saida Husejnovića kada je iz SLobode u VerdeR preša za rekordnih u PL BiH 900k eura
Jest sve to stoji,također je i do klubova,uprave evo možda najveći gubitnik u tim transferima je zrinjski koji je stvarno imao vrlo dobre igrače ali koji su većinom otišli džaba,evo sad im otišao kordić ali bez odštete,prije njega đurić,diarra,smajić,to što kažeš modrić,čorluka se pokazali pa naravno nakon što su on odigrali dobro u najjačoj ligi,odmah su se počeli kupovati lovreni,vukojević koji su plaćeni po 10-ak mil eura a nisu mnogo pokazali,pa najbolji primjer je što je dinamo prije 5 god. imao budžet od 4-5 mil eura,a sad ima 25 mil eura,zahvaljujući najviše prodaji igrača,jer od ulaznica ne zarađuju skoro ništa...chanchi je napisao/la:Ne znam sjećate li se perioda neposredno poslije rata kada je u Turskoj igralo dvadesetak igrača iz naše zemlje. Kakve su to menadžerske prevare bile i koliko se love opralo. Zar nije čudo što u Turskoj u posljednje vrijeme nema uopšte igrača iz naše lige? Nije jer sada znaju s kim imaju posla i ne samo to, hajmo biti realni ovdje nema kvaliteta! Koji se igrač direktno iz naše lige prodao za neku značajniju sumu? Svi će reći kako Dinamo i sl.?
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Burberry46, delko, Lavcina, NEZALAGANJE i 33 gosta.