NLB liga sezona 2008/09

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Fukare tz
Kontakt:

Re: NLB liga sezona 2008/09

Post Postao/la Fukare tz » 04 jul 2008, 15:31

GunnerS je napisao/la:Sloboda ne moze u NLB ligu, to je sigurno, ne moze ni Zenica, Leotar ne sigurno... Mozda Borac, ali sigurno je da ce se boriti Igokea i Siroki, plus KK Zagreb !!! Tesko ce biti ali ko god dobije, pobrinut ce se da iduce godine ne ide na srecu ;)
Po cemu to ti smatras da Sloboda ne moze u NLB ligu?
CRVENO CRNA JE BOJA MOJE KRVI!!! SLOBODA DO GROBA

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 04 jul 2008, 15:55

Po meni NLB Liga bi trebala optimalno da ima 12 klubova.
Smatram da bi Srbija trebala da ima max 5 klubova, Cro 3kluba,BiH i SLO po dva i CG 1 predstavnik.

U daljoj perspektivi EVENTUALNO još možda 2 kluba i to Priština i Skopje kao mjesta koja bi dali po jednog predstavnika Kosova i FYROM.
Stalni članovi bi bili SRBIJA( Partizan, Zvezda,FMP);HRVATSKA(Cibona, Split);BIH(Bosna);Slovenija(Olimpia)i
CG(Buducnost), dok bi se preostali popunili kroz nacionalna prvenstva.

Svi gore navedeni klubovi su najjači i po snazi, fin moći i ugledu koji posjeduju u svojim državama, što je i jedan od uvjeta da Liga bude zanimljiva i za gledaoce, jer sasvim sigurno bez Cibone,Bosne,Olimpije,Partizana,CZ ona to ne bi bila jer ekipe kao što su helios,Slovan,Krka,Široki,Igokea,Borac,Zagreb nemaju tu jačinu niti medijsku pokrivevonst da ovu ligu održe na visokom nivou.
Mislim da će u tom smislu i biti napravljena i ova najavljena B NLB Liga sa 12-14 klubova gdje bi se takmičile ekipe kao što su Slovan,Helios,Krka,Cedevita,Zagreb,Kvarner,Borac BL,Sloboda,Igokea,Široki,Lovćen/Budva,Lavovi,Borac Čačak i drugi jaki srbijanski klubovi ,koje bi zadovoljile potrebu tih klubova i sredina za jačim utakmicama tokom cijele sezone.
Sve ove ekipe bi se poslije završetka NLB LIGA uključile kao i dosada u svoja nacionalna prvenstva .

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 04 jul 2008, 15:57

iSPRAVKA ZA SRBIJU 4 MJESTA U NLB LIGI OD 12 KLUBOVA.

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 04 jul 2008, 16:18

Glupo je da Srbija ima 4 kluba ili u nekim komentarima 3 kluba kad se dobro zna da su najbolji timovi iz Srbije u ovom takmicenju. U ligi od 12+ klubova Srbija nece pristati na manje od 5 timova, sto je i pravedno i realno.
Dovoljno je pogledati istorijat NLB lige i sve ce biti jasno
Jedan Partizan, Zvezda, FMP, Hemofarm, tako da je smijesno govoriti o 3 kluba, jer je cetiri realnost, npr. izbacivanjem, ili smanjenjem Srpskih timova svima je jasno da ce ta liga biti rasformirana.
R E A L N O
- " $...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 jul 2008, 16:24

obannon je napisao/la:Glupo je da Srbija ima 4 kluba ili u nekim komentarima 3 kluba kad se dobro zna da su najbolji timovi iz Srbije u ovom takmicenju. U ligi od 12+ klubova Srbija nece pristati na manje od 5 timova, sto je i pravedno i realno.
Dovoljno je pogledati istorijat NLB lige i sve ce biti jasno
Jedan Partizan, Zvezda, FMP, Hemofarm, tako da je smijesno govoriti o 3 kluba, jer je cetiri realnost, npr. izbacivanjem, ili smanjenjem Srpskih timova svima je jasno da ce ta liga biti rasformirana.
R E A L N O
NLB liga ima vec predvidzeno smanjenje u sezoni 2009/10 na 12 timova da bi smanjili preopterecenosti klubova pogotovu onih koji se takmice u raznim eurokupovima
prepostavka je da ce raspored biti
srbija 4 (partizan, fmp, hemofarm i cz)
hrvatska 3 (cibona, zadar i split)
cg 1 (buducnost)
bih 1 (koji izbori prvenstvo)
slo 2 (olimpija+ko izbori)
e sada ono 1 mjesto preostaje bice dodjeljeno prema rezultatima zemalja ucesnica, ko zna moze ga dobiti bilo ko
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 04 jul 2008, 16:37

E i to je u neku ruku realno
- " $...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 04 jul 2008, 17:09

moje mišljenje da Bih svakako zaslužuje 2 predstavnika jer su Igokea i Siroki pa možda čak i Sloboda bolji od ekipa tipa Helios, Geoplin, Krka, Vojvodina.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 jul 2008, 22:03

[quote="FRANK RIBERY"]moje mišljenje da Bih svakako zaslužuje 2 predstavnika jer su Igokea i Siroki pa možda čak i Sloboda bolji od ekipa tipa Helios, Geoplin, Krka, Vojvodina.[/quote]
vojvodina koliko je puta igrala nlb nikada nije bila iza jedne ekipe iz bih, ali posto bi se smanjio koficijent srbije najverovatnije bi ispali kao najmanje kvalitetni od drugih spskih ekipa koji igraju nlb
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

elvir.vogosca
Kontakt:

Post Postao/la elvir.vogosca » 05 jul 2008, 00:15

Ma srpska liga je definitivno iznad svih ostalih liga u zemljama bivse juge. Ne samo zbog Partizana, Zvezde, FMP-a... nego i zbog ostalih klubova. A mislim da je razlog toga prvo jedna velika ekipa - Partizan, koju je prvo pratila Zvezda a onda su i drugi htjeli ili ne morali ulagati u bolje ekipe (ali su i prepisivali rad sa mladima).
Sto bi bilo sramota da se to radi i u BiH. Pet iznad prosjecnih ekipa (Bosna, Siroki, Igokea, Sloboda, Borac) te jos nekoliko ekipa kojima je prioritet rad sa mladima i opstanak u Ligi (Zenica, Zrinjski, Leotar, Radnik, Vitez, Capljina, Hercegovac...). Ovakav recept moze dati rezultate tek nakon jednog odradjenog ciklusa sa mladima, dakle za tri-cetiri godine, a za to treba rad i strpljenje (ono cega u nasoj zemlji uvijek nedostaje).

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 05 jul 2008, 08:38

Upravo to,rad sa mladima je najvazniji i normalno da ce donijeti rezultat kad tad( najbolji primjer Partizan)
U Srbiji je rad sa mladim igracima na 1 mjestu, zato i dolaze rezultati, ne odma ali kroz koju godinu(sto je i normalno). Nije nepoznanica da su u Srbiji najbolji mladi igraci u Evropi, sto su i pokazali u reprezentativnim selekcijama(samo pr.god 7 zlata)
Tako treba i u BIH, jer sigurno ima kvalitetnih mladih igraca ali nema trenera, i organizacije u savezu.
Onakvi igraci Poput Kikanovica su dokaz da ih ima i pravi potez mu je sto je otisao da igra u Srbiji, jer ce postati igracina. Jeste da navijam za Zvezdu i da mi je drago sto je u njoj ali iskreno kakav bi tek postao igrac da ga Vujosevic uzme pod svoj rezim( jer je masina za pravljenje igraca, jes da je krmak al)
- " $...

elvir.vogosca
Kontakt:

Post Postao/la elvir.vogosca » 10 jul 2008, 00:32

Odluka u cetvrtak 10 jula u 17 sati...

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 11 jul 2008, 09:40

moram priznati da mi je malo zao sto je bosna jedini predstavnik bih u nlb-u. s obzirom na to za sta stoje siroki i igokea. po meni i nisu bila neka posebna alternativa. trebali su wild card dati slobodi ili borcu ...
osim toga siroki je pomalo i sam kriv. oni su godinama igrali nlb. ne znam jesu li ikada usli u prvih 10. uopste se nisu trudili da naprave rezultat,(samo za kraj sezone u domacem prvenstvu) mislivsi da ce opet biti prvaci i imati zagarantovano mjesto u nlb. uopste ih nije zanimalo koliko klubova iz bih ce igrati nlb. nadam se da ce se bosna vise potruditi. mada eno na 24sata.info pise nesto o velikim dugovima bosne i sta ja znam. a s malo para, malo muzike..

elvir.vogosca
Kontakt:

Post Postao/la elvir.vogosca » 15 jul 2008, 01:11

Sapce je napisao/la:moram priznati da mi je malo zao sto je bosna jedini predstavnik bih u nlb-u. s obzirom na to za sta stoje siroki i igokea. po meni i nisu bila neka posebna alternativa. trebali su wild card dati slobodi ili borcu ...
osim toga siroki je pomalo i sam kriv. oni su godinama igrali nlb. ne znam jesu li ikada usli u prvih 10. uopste se nisu trudili da naprave rezultat,(samo za kraj sezone u domacem prvenstvu) mislivsi da ce opet biti prvaci i imati zagarantovano mjesto u nlb. uopste ih nije zanimalo koliko klubova iz bih ce igrati nlb. nadam se da ce se bosna vise potruditi. mada eno na 24sata.info pise nesto o velikim dugovima bosne i sta ja znam. a s malo para, malo muzike..
A s druge strane mozda Bosna sama uspije bolje popraviti prosjek bh kosarke nego da je u nlb jos jedna nasa ekipa.

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 16 jul 2008, 11:14

slika
Božidar Maljković trenutno je jedini kandidat za mesto trenera Crvene zvezde.Trofejni stručnjak će na večerašnjem sastanku Radne grupe predstaviti svoj koncept razvoja crveno-belih, za koji bi trebalo da dobije punu podršku.
Boža je trenutno ostao jedina opcija za trenera Zvezde. On bi danas na sastanku Radne grupe trebalo da iznese svoju strategiju razvoja, kao i plan i program funkcionisanja seniorskog tima. U saradnji s Mirkom Pavlovićem i Brankom Kovačevićem, Maljković je sastavio koncept koji bi voleo da sprovede, ali je za njega potrebno obezbediti veliki budžet. Božina ideja je da ekipa Zvezde sledeće godine mora da igra bitnu ulogu u NLB ligi i Evrokupu(Uleb cup)
Proslavljeni trener Ranko Žeravica, koji je u stalnom kontaktu s Maljkovićem, kaže da podržava njegovu ideju o stvaranju jakog i skupog tima.
Razgovarao sam s Božom i podržavam njegovu ideju da Zvezda mora da nađe sredstva kako bi sledeće sezone igrala ozbiljnu ulogu u Evropi. I ne samo to već i da se reše dugovanja i napravi stabilan finansijski plan. Verujem da se to može ostvariti. Ipak, ukoliko ne bude tako, onda bi trebalo da se okrenu totalnom podmlađivanju - kaže Žeravica.
Pored Maljkovića, sastanku Radne grupe prisustvovaće i predsednik kluba Mirko Petrović, kandidat za funkciju sportskog direktora Mirko Pavlović, član Upravnog odbora Ivo Raslapčević, predstavnik FK Crvena zvezda Mile Tomić, sportski direktor Branko Kovačević, predstavnik SD „Crvena zvezda" Slobodan Vučićević, a očekuje se i dolazak Milana Gurovića, koji je zbog privatnih obaveza izostao s prethodnog sastanka
Kako zvuci dobro ;)
- " $...

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 25 jul 2008, 15:31

slika
Bojan Krstović, igrač koji je bio među kandidatima za reprezentaciju, sada već bivši igrač FMP-a, prvo je pojačanje Hemofarm STADA za novu sezonu. Dvadesetosmogodišnji Krstović, danas u prisustvu Marka Ivanovića, direkotra i novog trenera Stevana Karadžića, potpisao je trogodišnji ugovor.

- Mi smo i ranije tokom sezone hteli da dovedom Krstovića u naše redove, obijasnio je Ivanović, ali sa obzirom na to, da smo znali da FMP neće to dopusiti sačekali smo kraj sezone i danas smo samo ozvaničili ono što je ranije bilo dogovoreno. Sa jedne strane žao nam je što Krstović više nije sa reprezentacijom ali sa druge strane to nam omogućava da na početku priprema koje su zakazane za 11 avgust imamo više igrača na okupu sa obzirom na to, da dosta naših igrača ima obaveze kako prema selekcijama Srbije tako i prema repreznetaciji Slovenije i Crne Gore. Krstovićevi igrački kvaliteti su poznati a njegovim dovodjenjm cilj nam je a ojačamo našu spoljnu liniju, pre svega da dobijamo na agresivnost, što nam je prošle sezone bilo jedan od primetnih nedostataka u igri, izjavio je Ivanović.

Novopečeni član Hemofarm STADA, Bojan Krstović, prilikom svog prvog obraćanja predstavnicima medija kao član Hemofarm Stada, nije mogao da krije zadovoljstvo što je došao u KK Hemofarm STADA i nagasio je:
- Zahvalan sam upravi Hemofarm STADA i stručnom štabu što su imali poverenje u mene i omogućili da dodjem u ovaj klub, rekao je Krstović. Poznato je šta Hemofarm STADA znači na ovim prostorima i u Evropi a moje ambicije su da sa novim klubom naredne sezone osvojimo barem jedan trofej.

Nakon potpisivanja dvogodišnjeg ugovora sa Hemofarm STADA, Stevan Karadžić sada novi trener, prvi put se predstvio predstvnicima medija kao trener vršačkog tima.
- Kao što je poznato Hemofrm STADA je prošle sezone tri puta bio na korak od osvjanja trofeja, naglasio je Karadžić. Bez obzira na tri poraza u finalu moj sadašnji klub je pokazao da ima kvalitet da se nosi sa «crno belima». Reći nešto konkretno o narednoj sezoni još je rano, sa obzirom da su klubovi još u fazi formiranja ekipa. Partizan kao najveći pretendent za osvajanje trofeja kao što je poznato ostao je bez nekoliko kvalitenih igrača i dosta toga zavisi koga će uspeti da dovedu. Nema sumnje da će i ove sezone napraviti kvalitetan sastav. Kao trener pokušaću da nastavim tradiciju ovog kluba a to je dalja afirmacija igrača ali i ukoliko se ukaže mogućnost i osvajanje nekog trofeja.

Trener Karadžić prvu prozivku svojih igrča imaće 11 avgusta a prema rečima Ivanovića tokom septembra meseca u vršačkom timu biće još nekih novina. Dovodjenjem Krstovića spisak pojačanja nije zaključan a nova pojčanja se traže pre svega medju strancima.
- " $...

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 02 avg 2008, 02:07

Po meni Hemofarm ce imati jako dobru ekipu za narendu sezonu! Ocito im pare nisu problem..

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 avg 2008, 09:05

mislim da ce se ove godine za prva 4 mjesta boriti: olimpija, cibona, zadar, partizan i hemofarm, a za 5-7 (tj. za ULEB): FMP (bice slabiji bez ercega, krstovica i najvjerovatnije samardziskog, ostali su svi premladi sem labovica), buducnost (imat ce slicnu ekipu kao prosle godine), CZ (dolaskom veoma perspektivnih stimca i keselja bice to dobra ekipa + 2 stranca veoma dobra) i mi, ali iz prikajka ce vrebati solidne ekipe splita, zagreba i heliosa

kako god nikada ujednacenija liga i sigurno ce biti medzu najzanimljivijim sezonama

saladin
Kontakt:

Post Postao/la saladin » 15 avg 2008, 16:07

Cibosi ce biti beton ove sezone....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 avg 2008, 19:23

saladin je napisao/la:Cibosi ce biti beton ove sezone....
vise manje imace veoma dobru prvu petorku, ali ce imati problema u rotaciji

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 22 avg 2008, 17:02

Svetislav Pešić od sutra u Zvezdi

Proslavljeni košarkaški stručnjak Svetislav Pešić bi prema pisanju "Sportskog žurnala" od sutra trebalo da preuzme ekipu Crvene zvezde.

Popularni "Kari" će se zajedno sa menadžerom Lućijanom Kapikjonijem sastati sa čelnicima Zvezde i kako najavljuju iz kluba gotovo sigurno potpisati ugovor.

"Veoma smo blizu dogovora, očekujem da Pešić sutra postane novi šef struke Crvene zvezde. Na poslednjem sastanku moramo da rešimo još neke detalje, ali ne vidim ništa bitno što bi moglo da spreči dogovor", izjavio je generalni menadžer kluba Milan Opačić.
- " $...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.