Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Taman da napisem gdje su igraci intera kad vidim Ljajica.Ova zadnja tekma ga je pogurala medju prvih desetSissoko je napisao/la:Ljajić haman sve sto je kreiro po ovoj tabeli, to je u prosloj utakmici protiv Sassuola
Ti brate ili si rijetko glup lik, ili imash¸15 godina.Sissoko je napisao/la: Nepravi prevagu na terenu - zavisi sta pod tim mislis, prevaga moze bit i dosta predjenih kilometara gdje pokriva teren dobro i onemogucava protivnika, to itekako donosi prevagu u igri ili recimo cinjenica da sa njim na terenu Juve je prosle sezone igrao brze za razliku od Pirla ili da je sa njim na terenu Juve ove godine zabiljezio dvostruko vise pobjeda, ipak mislim da donosi koliko toliko prevagu, samo ona nije u vidu golova i fancy asistencija pa se "slabije vidi".
Veliku fan bazu - sta da ti kazem, prvo moras da navedes sta je "velika fan baza" pa da vidimo tacno koliku Claudio ima pa da odredimo, ovako je to nekako neodredjen termin, mislim ako necemo koristit brojke kako da ocjenimo sta je velika baza a sta ne, mislim gdje je tacno granica.
Ne dovodi navijace na utakmice - pa ne znam sad, opet moras sprovest anketu medju navijacima Juventusa pa da vidimo zbog koga najvise dolaze, moguce je da ne dovodi al koji su ti dokazi osim tvog nako odokativnog misljenja?![]()
Nema poteze o kojima se prica po par dana - pa nije ih imao ni Maldini, niti Nesta ili Cannavaro al opet su smatrani za world class igrace na svojim pozicijama, to je prije stvar stila igre, recimo Didier Deschamps je u svoje vrijeme bio ono svjetski igrac bas, al nicim mene licno nije odusevljavao kad je stil igre u pitanju, odnosno nije pravio poteze o kojima se prica po par dana. A i sam "potez" o kojem se prica po par dana je subjektivna ocjena, nekog fascinira ovo nekog ono.
Ne spominje se kad se prica o world class igacima - kako znas? jesi li bio prisutan na barem 50% rasprava vezano za world class igrace na ovom svijetu? Da bi iznio takvu tvrdnju moras imat dokaze da se on ne spominje, a ne vjerujem da si bio na svim silnim raspravama sirom svijeta od 7 milijardi ljudi od kojih vjerujem barem polovina prica ponekad o fudbalu...al et moguce je da se ne prica o njemu al opet ti iznosis tvrdnju pa moras je nekako i podkrijepit.
Na kraju, opet ovo sve ne znaci da je Cladio world class, al samo ti kazem da je to vise stvar licne definicije gdje se i ta definicija moze detaljno ispitat i dovest u pitanje ispravnost
Kako znas kome kad klecaju koljena? Ti iznosis kamaru tvrdnji u svakom postu a niti jedan dokaz?Juventusu nije svejedno igra li ili ne igra Claudio, to dokazuje odnos pobjeda sa njim i bez njega, dakle jasno te statistika pobija i ove sezone a i prosle.SampiJuve je napisao/la:@gefufna
ne pada mi na pamet.
Ti brate ili si rijetko glup lik, ili imash¸15 godina.Sissoko je napisao/la: Nepravi prevagu na terenu - zavisi sta pod tim mislis, prevaga moze bit i dosta predjenih kilometara gdje pokriva teren dobro i onemogucava protivnika, to itekako donosi prevagu u igri ili recimo cinjenica da sa njim na terenu Juve je prosle sezone igrao brze za razliku od Pirla ili da je sa njim na terenu Juve ove godine zabiljezio dvostruko vise pobjeda, ipak mislim da donosi koliko toliko prevagu, samo ona nije u vidu golova i fancy asistencija pa se "slabije vidi".
Veliku fan bazu - sta da ti kazem, prvo moras da navedes sta je "velika fan baza" pa da vidimo tacno koliku Claudio ima pa da odredimo, ovako je to nekako neodredjen termin, mislim ako necemo koristit brojke kako da ocjenimo sta je velika baza a sta ne, mislim gdje je tacno granica.
Ne dovodi navijace na utakmice - pa ne znam sad, opet moras sprovest anketu medju navijacima Juventusa pa da vidimo zbog koga najvise dolaze, moguce je da ne dovodi al koji su ti dokazi osim tvog nako odokativnog misljenja?![]()
Nema poteze o kojima se prica po par dana - pa nije ih imao ni Maldini, niti Nesta ili Cannavaro al opet su smatrani za world class igrace na svojim pozicijama, to je prije stvar stila igre, recimo Didier Deschamps je u svoje vrijeme bio ono svjetski igrac bas, al nicim mene licno nije odusevljavao kad je stil igre u pitanju, odnosno nije pravio poteze o kojima se prica po par dana. A i sam "potez" o kojem se prica po par dana je subjektivna ocjena, nekog fascinira ovo nekog ono.
Ne spominje se kad se prica o world class igacima - kako znas? jesi li bio prisutan na barem 50% rasprava vezano za world class igrace na ovom svijetu? Da bi iznio takvu tvrdnju moras imat dokaze da se on ne spominje, a ne vjerujem da si bio na svim silnim raspravama sirom svijeta od 7 milijardi ljudi od kojih vjerujem barem polovina prica ponekad o fudbalu...al et moguce je da se ne prica o njemu al opet ti iznosis tvrdnju pa moras je nekako i podkrijepit.
Na kraju, opet ovo sve ne znaci da je Claudio world class, al samo ti kazem da je to vise stvar licne definicije gdje se i ta definicija moze detaljno ispitat i dovest u pitanje ispravnost
Nepravi prevagu na terenu - ne klecaju protivniku koljena kad je na terenu, niti radi za moral vlastite ekipe, Juve ako igra - igra nema veze imal Marchisija, odnosno nijanse su u pitanju.
Veliku fan bazu - mislim na fam bazu koju imaju world class igraci, raspitaj se
Ne dovodi navijace na utakmice - "pa ne znam sad, opet moras sprovest anketu medju navijacima Juventusa" ... upravo to, ko bi osim navijaca Juventusa dosao u Torino da pogleda Markizija. U PAriz bih otisao da pogledam Ibru dok imam prilike, Ronalda u MAdrid itditd.
Nema poteze o kojima se prica po par dana - "pa nije ih imao ni Maldini, niti Nesta ili Cannavaro"... tu te cekam, te koje si naveo su imali poteze o kojim se pricalo, nema veze sto su odbrambeni igraci, odusevljavali su protivnike igrama u svojoj liniji, nesto po cemu se Markizio nimalo ne istice.Zato sam i napisao nebitna poizicija, ili kako vec u zagradi.
Ne spominje se kad se prica o world class igacima - kako znas? jesi li bio prisutan na barem 50% rasprava vezano za world class igrace na ovom svijetu?
Ovo fkt. nije vrijedno odgovora.
Ne smatramo, on je to svojim igrama dokazao.muxa je napisao/la:Jel to vi stvarno smatrate Markizia svjetskom klasom?
Z9 Max
Bonaventura je u samom vrhu i kad su uspjesni driblinzi u pitanju, kao i broj asistencija.Dosta omalovazavan igrac, pa cak i od kvazi-fanova (milanist je napisao/la:![]()
Jack![]()
La Stampa: Ukupna potrosnja na mercatu od 2010
Ulaganje u mlade igrace od 2010
Popularnost se stice kvalitetom, sta te tu buni.Zato je jedan pogba popularan a Markizijo nije.Do frizure nije sigurno.IlCapitano je napisao/la:Pobrkao je čovjek popularnost i igrački kvalitet, nemojte mu zamjeriti.
suptilnirocker21 je napisao/la:juventinima je padoin klasa za de rossia jer je osvojio vise trofeja, giovinco je klasa jer rastura mls, marchisio nije world class zamo zato sto mu je brico van modnih trendova
I tebi ponuda kao i ovom pisonji sablji - nabroj mi sve igrace koji spadaju u grupu svjetska klasa (ali bas sve) i ja cu ti reci da li je po tom tvom kriteriju Marchisio svjetska klasa. Ne moze jednostavnije.muxa je napisao/la:Svaka čast Makiziu, dobar je igrač i bori se ko lav, baš mi je gotivan. Ali reči da je on svjetska klasa je u najmanju ruku neozbiljno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.