Slobodanpad1945 je napisao/la:Čestitke momcima, čestitke stručnom štabu, čestitke našim navijačima u Slovačkoj koji su bili sjajni, čestitke i svima nama što smo preko streama pratili jednu nam jedinu.
Pored toga ***** savezu i svim korumpiranim ljudima koji imaju viška novca(mislim na privatnike), a ne žele pomoći državnom sportskom kolektivu.
Igračima se još jednom nema šta zamjeriti, kako god završilo u baražu.VI STE PONOS NACIJE !!!
Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
-
Slobodanpad1945
- Kontakt:
Re: Rukometna reprezentacija BiH
-
Slobodanpad1945
- Kontakt:
Svaka čast majstore, naklon do podaljubiteljsporta je napisao/la:Najgore je što do juna moraju čekati ovi što im je ishrana **** majke svima u i oko reprezentacije. A niko nema pojma da naš Savez nije uopšte ni registrovan. Zašto ? Zato što treba da se sastoji od dva entitetska Saveza. Problem je što treba da se ukine RS Herceg Bosne, a ovi to neće. Mislite da lažem ? E grdno griješite. Imao sam čast da budem domaćin ovim momcima sada u Mostaru, pa onako iz prve ruke doznaš mmogo toga. Savez ima 2-3 "roba", a nema Upravni odobr. Ima ovog kenjca Nevenka Hercega u UO, koji zakaže večeru reprezentaciji poslije utakmice, u restoranu "Udovice" pored Mostara. Ono misliš predsjednik se iprsio, nekog sponzora dogovorio, kad eto fakture na Savez. I naravno njega bi lako bilo otjerati, jer u biti boli njega k... za saevz, ali ****, on je iz stožerne stranke, a valjat će ti koja ruka ako se koja sadaka sa državnog ili federalnog nivoa podjeli.
Nije ni Marka, ni Zule, niti iko od ovih igrača neki nebeski ni trener ni igrač. I sami znate da u Evropi ima mnogo bolji, ali oni nisu naši, ne žele za ans, nemamo para za nas. Ostalo je maštanje. Neki dan čitam, pa o malom Zulfiću je ovdje bila rafalna paljba od pojedinca, a očito u slobodno vrijeme internet drkadžija. A mali Zulfić zabija zicere ko lud. Pa Vražalić nas je na isti način sahranio na Mundijalu, a danas pogodi Zulfić kad je trebalo. Niko ni da spomene da za razliku od dvije godine imaš sada i Gafara, i da je Halilković tu, da imaš dva mlada desna krila, pa da su iskopali Ovčinu. Ok, promaši i danas onu kontru ali je ipak tu. Imamo i Tarabokiju. Da li ima mjesta za još ponekog ? Pa ima, naravno da ima, ali jok, nama u svemu treba krivac i da je samo on kriv što taj kome treba krivac ima promašen život. Pa ako ti je promašen spakuj se i idi sa izbjeglicama u Njemačku, eto poduzmi nešto od svog jadnog života. I hajde molim vas neka mi neko nešto psuje zbog ovoga što sam prozvao pojedince, pa ujebat ću vam forum svjesno. Pa kada i banuju opet nick otvoriti. Pun mi je k... više onih što samo čekaju u nečemu loše pao da se istresu. Eto do juna niste rahat pa crknite.
Svaka čast momcima!armin je napisao/la:Očekujem večeras pobjedu. Unaprijed smo
prežaljeni, otišli autobusom, proradit će naš
inat i to je to.![]()
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Kapa dolje sve i jednom sportisti u BiH. Sve i jedan je narodni heroj.
BosnaE
Bravo, momci. 
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Bravo, nisam se nadao pobjedi. Pogotovo što nema nekih vrlo bitnih igrača, bilo je i loših rezultata pa nisam bio optimista. Nas rukometaši najviše obraduju kad se najmanje nadamo. 
Iako bih volio kad bi Marka otišao ili kad bi pozivao najbolje što imamo. Ne možeš na ozibljnom nivou igrat sa samo jednim lijevim bekom, mora biti još jedan minimalno, krila moraju biti bolja, bar koliko toliko dobre izmjene. Vjerujem da ima igrača koji mogu donjeti svježe krvi i malo noviteta ovoj repci. Marka je pogubio konce, na svako okupljanje po jedan novi igrač otkaže. Dobro je znati motivisat igrače ali đaba je motivisat nekog ko nema kvalitet, znam da nemamo WC igrače a imamo neke koji mogu poboljšati kvalitet ove repke. Koliko toliko, minimalan napredak je dovoljan.
Iako bih volio kad bi Marka otišao ili kad bi pozivao najbolje što imamo. Ne možeš na ozibljnom nivou igrat sa samo jednim lijevim bekom, mora biti još jedan minimalno, krila moraju biti bolja, bar koliko toliko dobre izmjene. Vjerujem da ima igrača koji mogu donjeti svježe krvi i malo noviteta ovoj repci. Marka je pogubio konce, na svako okupljanje po jedan novi igrač otkaže. Dobro je znati motivisat igrače ali đaba je motivisat nekog ko nema kvalitet, znam da nemamo WC igrače a imamo neke koji mogu poboljšati kvalitet ove repke. Koliko toliko, minimalan napredak je dovoljan.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Čestitke Draganovim momcima. Poražavajuća je činjenica da toliko malo interesovanja ima za njih kada vidimo u kakvim uslovima rade.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- Beduin
- Kontakt:
Ma svaka cast momcima, naspram uslova ovi rezultati su u rangu cetvrtfinala EP barem.
Drago mi je da posljednjih godina se sport budi u nasoj zemlji, mislim na reprezentativni nivo. Zaista imamo finih rezultata, u kosarci mozda i najvise imamo sansi ako se sve poslozi, a zasto ne i u rukometu opet otici na neko veliko takmicenje, mada mi se baraz zgadio i od same pomisli.
Ima li prenos tekme negdje ili nije bilo nikakvog streama (kako se i najavljivalo)?
Drago mi je da posljednjih godina se sport budi u nasoj zemlji, mislim na reprezentativni nivo. Zaista imamo finih rezultata, u kosarci mozda i najvise imamo sansi ako se sve poslozi, a zasto ne i u rukometu opet otici na neko veliko takmicenje, mada mi se baraz zgadio i od same pomisli.
Ima li prenos tekme negdje ili nije bilo nikakvog streama (kako se i najavljivalo)?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Ne mogu pojedinci ovdje da shvate da kada ja napadnem Markovića zato što ne zove najbolje ne mislim ništa loše ni njemu ni Zulfiću niti reprezentaciji, naprotiv.
Ne mogu pojedinci shvatiti da mi već godinu dana nemamo kontru, nemamo igru sa krila a prije godinu dana su nam igrali relativno najbolji i nismo autobusom išli na utakmice.
Ne mogu pojedinci shvatiti da se ne može tako lako preći preko toga da ne možemo dobiti Bjelorusiju u Zenici za prolazak na prvenstvo, ne mogu ni da shvate da smo prokockali prolaz protiv C selekcije Danske. Jedino da su eto juniore izveli pa da prođemo...
Ne mogu ni da shvate da se ozbiljan rukomet ne može igrati sa samo jednim lijevim bekom koji ti konstantno igra napad i često odbranu, ima 35 godina a u fazi napada mu zamjena srednji bek Perić ili Tarabokija, manji igrači za glavu od njega. Ne može se ni ozbiljan rukomet igrati kada nemaš adekvatnu zamjenu za lijevo krilo koje se u kontri zabija u protivničkog igrača, ni desno krilo nije ništa bolje mada pogodio je Zulfić dva bitna šuta danas mora se priznati.
A glavni problem koji pojedinci ne mogu da shvate je taj da Slovačka, Litvanija i Kosovo nisu nikakve sportske velesile pa da pobjede nad njima slavimo kao medalju sa prvenstva naprotiv za mene bi bila katastrofa da se nismo plasirali u baraž. Doduše možda imamo različite tačke gledišta, možda je nekom uspjeh pobjeda protiv Litvanije i Kosova a fantastičan rezultat dobiti Slovačku u gostima, meni je to pod moranje.
Al' dobro za sve ovo su krivi korumpirani savez i to što idemo autobusom. Poređenja radi vjerujem da su navijači Srbije i Hrvatske recimo prezadovoljni svojim vlastitim savezima, volio bih da neko od dotičnih napiše nešto na ovu temu.
A mediji su posebna priča, evo čitam ovaj tekst "Oprosti nam Dragane" a prije 15 dana je izašao članak kako se uskoro očekuje da Marković zaigra u prvoj "sedmorki" reprezentacije aludirajući na nepozivanje određenih igrača. Samo čekam baraž i ishod istog, ruku u vatru dajem da ukoliko izgubimo u baražu u ovom sastavu možemo očekivati medijski linč Markovića od istih ovih koji su ga prije 15 dana kudili a danas ga hvale. Mislim za novinare to nije ništa čudno al' mi je zapalo za oko to promijenjeno mišljenje, pa sam imao potrebu komentarisati.
I na kraju ja reprezentaciji želim svu sreću svijeta u baražu al' čisto sumnjam da u ovakvom rosteru igrača možemo nešto. Ako se kojim slučajem plasiramo ja više nikad neću ući na ovu temu niti ću nešto da prokomentarišem, ponavljam u rosteru kakvom smo igrali ove zadnje utakmice + Vranješ.
Ne mogu pojedinci shvatiti da mi već godinu dana nemamo kontru, nemamo igru sa krila a prije godinu dana su nam igrali relativno najbolji i nismo autobusom išli na utakmice.
Ne mogu pojedinci shvatiti da se ne može tako lako preći preko toga da ne možemo dobiti Bjelorusiju u Zenici za prolazak na prvenstvo, ne mogu ni da shvate da smo prokockali prolaz protiv C selekcije Danske. Jedino da su eto juniore izveli pa da prođemo...
Ne mogu ni da shvate da se ozbiljan rukomet ne može igrati sa samo jednim lijevim bekom koji ti konstantno igra napad i često odbranu, ima 35 godina a u fazi napada mu zamjena srednji bek Perić ili Tarabokija, manji igrači za glavu od njega. Ne može se ni ozbiljan rukomet igrati kada nemaš adekvatnu zamjenu za lijevo krilo koje se u kontri zabija u protivničkog igrača, ni desno krilo nije ništa bolje mada pogodio je Zulfić dva bitna šuta danas mora se priznati.
A glavni problem koji pojedinci ne mogu da shvate je taj da Slovačka, Litvanija i Kosovo nisu nikakve sportske velesile pa da pobjede nad njima slavimo kao medalju sa prvenstva naprotiv za mene bi bila katastrofa da se nismo plasirali u baraž. Doduše možda imamo različite tačke gledišta, možda je nekom uspjeh pobjeda protiv Litvanije i Kosova a fantastičan rezultat dobiti Slovačku u gostima, meni je to pod moranje.
Al' dobro za sve ovo su krivi korumpirani savez i to što idemo autobusom. Poređenja radi vjerujem da su navijači Srbije i Hrvatske recimo prezadovoljni svojim vlastitim savezima, volio bih da neko od dotičnih napiše nešto na ovu temu.
A mediji su posebna priča, evo čitam ovaj tekst "Oprosti nam Dragane" a prije 15 dana je izašao članak kako se uskoro očekuje da Marković zaigra u prvoj "sedmorki" reprezentacije aludirajući na nepozivanje određenih igrača. Samo čekam baraž i ishod istog, ruku u vatru dajem da ukoliko izgubimo u baražu u ovom sastavu možemo očekivati medijski linč Markovića od istih ovih koji su ga prije 15 dana kudili a danas ga hvale. Mislim za novinare to nije ništa čudno al' mi je zapalo za oko to promijenjeno mišljenje, pa sam imao potrebu komentarisati.
I na kraju ja reprezentaciji želim svu sreću svijeta u baražu al' čisto sumnjam da u ovakvom rosteru igrača možemo nešto. Ako se kojim slučajem plasiramo ja više nikad neću ući na ovu temu niti ću nešto da prokomentarišem, ponavljam u rosteru kakvom smo igrali ove zadnje utakmice + Vranješ.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Kako bi nam samo dobro došao pravi stručnjak da posloži ekipu što je bolje moguće. Kad bez toga, bez ulaganja izborimo baraž kako bi tek "napadali" kad bi sve bilo kako treba..
''Neka me mrze samo da me se boje''
Re: Odg: RE: Re: Rukometna reprezentacija BiH
Jesi strumfFaraonTM je napisao/la:Ne mogu pojedinci ovdje da shvate da kada ja napadnem Markovića zato što ne zove najbolje ne mislim ništa loše ni njemu ni Zulfiću niti reprezentaciji, naprotiv.
Svaka cast majstore...
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
-
Slobodanpad1945
- Kontakt:
@FaraonTM
Dobar tekst si napisao momčino, pravi patriotski, vjeruj mi da se slažem s tobom u svim ili skoro svim situacijama s tim da primarni uzrok problema treba da bude korumpirani savez. Zbog toga ne mogu ništa zamjeriti ovim momcima kao i selektoru.
Mene ovaj savez podsjeća na fudbalski savez BIH od prije par godina, predvođenih sa Usranovićem i kompanijom, gdje je politika imala vodeću ulogu.
Ništa trenutni rukometni savez nije bolji.Ništa.Štaviše,
za razliku od fudbala, igrače moramo pronalaziti u domaćim ligama, koja je blago rečeno katastrofalna u samoj organizaciji spram talenata kojeg posjeduju mladi rukometaši i budući nosioci igre reprezentacije.
Kada se otjera zlo i gamad u savezu, koje vodi glavnu riječ rukometa BIH, onda možemo primarno aludirati na samo vođenje i igru naših momaka. Do tada, ja im ne zamjerim ama baš ništa. ONI SU PONOS DRŽAVE !
To je neko moje mišljenje.Pozdrav
Dobar tekst si napisao momčino, pravi patriotski, vjeruj mi da se slažem s tobom u svim ili skoro svim situacijama s tim da primarni uzrok problema treba da bude korumpirani savez. Zbog toga ne mogu ništa zamjeriti ovim momcima kao i selektoru.
Mene ovaj savez podsjeća na fudbalski savez BIH od prije par godina, predvođenih sa Usranovićem i kompanijom, gdje je politika imala vodeću ulogu.
Ništa trenutni rukometni savez nije bolji.Ništa.Štaviše,
za razliku od fudbala, igrače moramo pronalaziti u domaćim ligama, koja je blago rečeno katastrofalna u samoj organizaciji spram talenata kojeg posjeduju mladi rukometaši i budući nosioci igre reprezentacije.
Kada se otjera zlo i gamad u savezu, koje vodi glavnu riječ rukometa BIH, onda možemo primarno aludirati na samo vođenje i igru naših momaka. Do tada, ja im ne zamjerim ama baš ništa. ONI SU PONOS DRŽAVE !
To je neko moje mišljenje.Pozdrav
kao prvo ovdje na ovom linku možeš pogledati utakmicu (i ja sam maloprijeBeduin je napisao/la:Ma svaka cast momcima, naspram uslova ovi rezultati su u rangu cetvrtfinala EP barem.
http://sport.huste.tv/clip/13-01-16-z-s ... ercegovina
meni se baraž uopšte nije ogadio , mi plasmanom u baraž dokazujemo da nismo baš na dnu evropskog rukometa nego da smo u zlatnoj sredini , a u slučaju plasmana na SP ponovo bi bili u gornjem dijelu ljestvice , ja lično ću utakmice baraža doživjeti kao finale SP. i neće me biti briga ako se ne kvalifikujemo jer po meni su već napravili veliku stvar znajući sa kakvim su se sve problemima nosili kroz ove kvalifikacije ...
za kraj jedan apel
- molim vas (ako iko ima dodira sa organizatorima utakmica u Mejdanu) da im poruči da poprave razglas , ono je sramota , još od Danske , Slovačke sada Kosova isti problem , lik nešto urla u mikrofon , a niko ga ništa ne razumije , samo prva riječ se čuje... , proglašenje za najboljeg igrača velika većina nije ni čula nego su navijali ... takođe naša himna se nije ni čula u dvorani ...
Zadnja izmjena: no rules, dana/u 14 jan 2016, 01:25, ukupno mijenjano 1 put.
- Beduin
- Kontakt:
Hvala brate, sad cu rahat odgledati.no rules je napisao/la:kao prvo ovdje na ovom linku možeš pogledati utakmicu (i ja sam maloprijeBeduin je napisao/la:Ma svaka cast momcima, naspram uslova ovi rezultati su u rangu cetvrtfinala EP barem.
Ima li prenos tekme negdje ili nije bilo nikakvog streama (kako se i najavljivalo)?)
http://sport.huste.tv/clip/13-01-16-z-s ... ercegovina
meni se baraž uopšte nije ogadio , mi plasmanom u baraž dokazujemo da nismo baš na dnu evropskog rukometa nego da smo u zlatnoj sredini , a u slučaju plasmana na SP ponovo bi bili u gornjem dijelu ljestvice , ja lično ću utakmice baraža doživjeti kao finale SP. i neće me biti briga ako se ne kvalifikujemo jer po meni su već napravili veliku stvar zanjući sa kakvim su se sve problemima nosili kroz ove kvalifikacije ...
za kraj jedan apel![]()
- molim vas (ako iko ima dodira sa organizatorima utakmica u Mejdanu) da im poruči da poprave razglas , ono je sramota , još od Danske , Slovačke sada Kosova isti problem , lik nešto urla u mikrofon , a niko ga ništa ne razumije , samo prva riječ se čuje... , proglašenje za najboljeg igrača velika većina nije ni čula nego su navijali ... takođe naša himna se nije ni čula u dvorani ...
A to za baraz sam asocirao uopsteno, jer vec 3 puta u fudbaluu gubimo pa imam fobiju od te rijeci.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
hahaha u rukometu je još gore , imamo 5 izgubljenih baraža , ali šesti smo prošli (Island) , možda se nastavi serija pa prođemo i sedmi
-Ovo je redoslijed pet omraženih reprezentacija koje su nas izbacivale i kojima se moramo osvetiti
1. Danska
2. Norveška
3. Češka
4. Mađarska
5. Njemačka
-Ovo je redoslijed pet omraženih reprezentacija koje su nas izbacivale i kojima se moramo osvetiti
1. Danska
2. Norveška
3. Češka
4. Mađarska
5. Njemačka
-
boomerang5
- Kontakt:
stalno kukate za te igrace...pa koga to imamo pozvati jos , hansena,duvnjaka ? pa to i ako ima neko malo kvalitetniji nije tolika prevaga koliko vi predstavljate...korumpiran savez da, ali problemi su dooosta dosta dublje nego sto vi predstavljate...ovo je realnost- baraži da se tu negdje vrtimo, tako nam je u svakom sportu...svaki 3., 4. ciklus iznenadimo pa odemo, ali to je realnost.
za realno najbolju utakmicu još od islanda.
Moze li mi neko reci sta se desava sa sljedecim igracima (Celica,Vrazalic,Toromanovic i Grahovac) ,odnosno hoce li se i dalje koristi za predstojeci utakmice reprezentacije ?
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Prvo cestitke na pobjedi i zalaganju, i rukometasima i selektoru.
Drugo, koga je ova pobjeda zavarala i cini da smo nesto podigli nivo igre kombinatoriku, uigrane akcije vise ce plakati u barazu u slucaju ovakve ekipe i ovog kadra kao i selektora. Jedan Zulfic opet igra 60 minuta bez odmora, kao i Prce, sve svodimo na individualnost, nema rotacije, istina dali smo 2,3 gola iz tranzicije i istrcali 4,5 kontri gdje nam je opet pivot (Buric) najbrzi u kontri sto je apsurdno (na svjetskom je to bio Vranjes).
Bilo je par finih akcija za krilo (Zulfica) ali jednostavno to mora puno bolje ukoliko zelimo ici na svjetsko. Puno je jos posla pred Markovicem i mora prebroditi licne interese za dobrobit repke sto znaci pozivanje i osvjezavanje igrackog kadra.
Dalje sto se tice odlaska autobusom evo sta Mirza kaze cija je to odluka bila:
Na pitanje da prokomentariše činjenicu da je reprezentacija autobusom putovala u Slovačku, Muzurović je rekao da je to bio izbor saveza iz više razloga. "Ekipa je poslije utakmice sa Kosovom bila u Lukavcu. Da smo išli iz Sarajeva avionom, kockali bi se sa vremenom hoće li avion poletiti ili ne. Imali bi tri sata vožnje iz Lukavca do Sarajeva, pa sat leta, sat čekanja, pa vožnje u Slovačkoj. Ovako smo bili sat do autoputa koji ide sve do Slovačke. S druge strane, živimo sami od sebe, osuđeni smo na to da od marke pokušavamo napraviti devet", rekao je Muzurović.
Drugo, koga je ova pobjeda zavarala i cini da smo nesto podigli nivo igre kombinatoriku, uigrane akcije vise ce plakati u barazu u slucaju ovakve ekipe i ovog kadra kao i selektora. Jedan Zulfic opet igra 60 minuta bez odmora, kao i Prce, sve svodimo na individualnost, nema rotacije, istina dali smo 2,3 gola iz tranzicije i istrcali 4,5 kontri gdje nam je opet pivot (Buric) najbrzi u kontri sto je apsurdno (na svjetskom je to bio Vranjes).
Bilo je par finih akcija za krilo (Zulfica) ali jednostavno to mora puno bolje ukoliko zelimo ici na svjetsko. Puno je jos posla pred Markovicem i mora prebroditi licne interese za dobrobit repke sto znaci pozivanje i osvjezavanje igrackog kadra.
Dalje sto se tice odlaska autobusom evo sta Mirza kaze cija je to odluka bila:
Na pitanje da prokomentariše činjenicu da je reprezentacija autobusom putovala u Slovačku, Muzurović je rekao da je to bio izbor saveza iz više razloga. "Ekipa je poslije utakmice sa Kosovom bila u Lukavcu. Da smo išli iz Sarajeva avionom, kockali bi se sa vremenom hoće li avion poletiti ili ne. Imali bi tri sata vožnje iz Lukavca do Sarajeva, pa sat leta, sat čekanja, pa vožnje u Slovačkoj. Ovako smo bili sat do autoputa koji ide sve do Slovačke. S druge strane, živimo sami od sebe, osuđeni smo na to da od marke pokušavamo napraviti devet", rekao je Muzurović.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- bistrikboy
- Kontakt:
Cestitke ekipi 
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Čestitke i od mene, sa kim igramo baraz kad ce se znati ?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.