Kao prvo mani se tog profesorskog i nadmenog stava. Nit' si ti meni profesor, nit' sam ja tebi učenik da ti meni tobož ocjenjuješ znanje o fudbalu. Takav način razgovora furaj s drugima, sa mnom nemoj.Gefufna je napisao/la:Hajd sad predji sve te klubove i vidi treba li njima igrac tipa Marchisia, uzimajuci u obzir taktiku i nacin igre koju preferiraju?mike10 je napisao/la:U Bayernu, Realu i Barci ne bi imao mjesta u prvih jedanaest, dakleM u top 3 kluba na dunjaluku. Dok bi se morao izboriti za svoje mjesto u City-ju npr., tj. ne bi baš bio povlaštenog statusa. Vjerovatno bi se i u Čelziju morao boriti za prvih jedanaest pored Matića i Cesca, da su isti na nivou i da Čelzi općenito nije u behutu. U kakvom su trenutno stanju i Medunjanin bio pojačanje. Tako da to ipak nije 99.99% klubova u kojima bi imao mjesto u prvih jedanaest, pogotovo ne ako pričamo o vrhunskim kubovima.
Da je sjajan igrač-jeste, al' da bi imao mjesta u gotov' svakoj ekipi svijeta-ne bi.
Da vidim koliko dobro pratis fudbal: na trenutni Juventusov roster, taktiku i stil igre da li bi Robben bio pojacanje (uzeh njega, jer ga neko gore navede kao WC igraca)?
BTW, zar nije Juve prosle godine bio porazeni u finalu LP? Zasto se ne smatra za drugi najbolji tim odmah poslije Barce? Zato sto tih par ostalih klubova imaju vece prihoda, vece plate, bolja imena, odnosno vise WC igraca?
Zasto ne bismo posmatrali obrnuto: koji igrac na svjetu moze zamijeniti Marchisia u Juventusu kao timu koji je porazen u finalu LP?
I ja postavljam glupa pitanja. Pa zato sto se radi o Juventusu.
I šta ću dobiti time? Šta ja imam od toga što sam npr. najbolji libero(ovo se ne odnsoi na Marchisia, da ne bi ko pomislio da za istog mislim da je libero) na svijetu kad je ta pozicija izumrla ili je rabi par klubova na dunjaluku?
Robben bi u svako doba dana bio vrhunsko pojačanje Juventusu, za takvog igrača se prekrajaju taktike, postave ako treba. Jer to je ipak svjetska klasa. DakleM on je bolji pojedinac na ofanzivnim pozicijama od svakog ponaosob u timu Juventusa, a u istom se ne bi našao iz čisto financijskih i vremenskih prilika, jer bi u slučaju promjene taktike morali dovesti još nekoga, a vremenski bi trebalo da se sve to uklopi.
Tvoja logika bi bila da Messi(u vrijeme kad je igrao lažnu devetku)nije najbolji ako se ne bi uklapao u trenutnu formaciju Juvea il' bilo kojeg drugog kluba koji ne igra s lažnom devetkom?
Juve je prošle godine igrao finale LP i svaka mu čast na tome, ali ovdje ne uzimamo jednu sezonu za primjer već više njih. I ne gledaju se samo rezultati, na taj način bismo lako znali koji su to klubovi najbolji. Poredaj klubove od finalista ka osmini finala i eto ti rankinga. Pobjedili ste, tj. prošli Real u polufinaku, a koliko vam je šanse davano prije dvoboja i zar vaš prolazak u finale nije okarakterisan kao iznenadjenje? A zašto to?