Svi ste pisali da je odbijena ponuda za Memiju od 500k € i da se traži više,ako ste vi slagali mene sad i ja vas lažem ondapile87 je napisao/la:Sad si ga i ti pretjerao ne odbijamo mi te ponude ne odbijaju ni oni jer kad dodje takva ponuda igrac se prodaje.Jaozinho22 je napisao/la:Ne kontam,evo Barcina B ekipa se takmiči u trećoj ligi kao i Realova a znamo svi kakve je igrače izbacila i jedna i druga,Barcina naravno uspješnija ali ko malo detaljnije poznaje fudbal zna da je i Realova škola izbacila dosta igrača...Dinamova se također takmiči u nekoj 3. ligi Hrvatske koliko ja znam i u konačnici uzmi minutažu naše i vaše djece,postavljao sam je prije pola mjeseca-mjesec,vaš najbolji junior završi na probi u Olimpicu a mi za svoje odbijamo ponude od 1 milion KM i više. Mislim da je to suština,ispravite me ako griješim
FK Željezničar (opšte diskusije)
- Jaozinho22
- Kontakt:
Re: FK Željezničar (opšte diskusije)
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Pocecu od citata koji si izvukao, mada je moja poruka tamo bila potpuno drugacija. Ne da otimaju, nego da se otimaju za mlade igrace. Da li ti znaci razlika u samom kontekstu uopste ?jurisicduska je napisao/la:Evo recimo pitanje, jer vidim da na svim temama pišete kako fk Sarajevo nema struke, nema mlaidih igrača, kako smo prvaci u dvije od tri kategorije omladinske? I kako smo i u trećoj pri vrhu? Ja mislim da jedno isključuje drugo.
Off topic je, ali može proći jedno pitanje.
A složit ćeš se da su Žerić, Hadžiahmetović, Ćutahija, Ragipović, Osmanković, Duraković, Žerić, Mujagić pa i Behram i Gojak jaka generacija. To je sve godišta 97/98, onda napišeš mislio si ja ozbiljan. Ovo su sve prvotimci ili sa potpisanim ugovorom za prvi tim, dakle nisam daleko od istine da je ta izlazna generacija vrh, nisam ja izmislio to, ne procjenjujem ja igrače nego struka, vaša, naša, bilo čija. Očigledno ima talenta samim tim ovoliki broj ugovora. Sad ne znam imaju li svi da se ogradim ali mislim da imaju. I čemu onda taj komentar. Ako ubuduće budete pola ovih igrala izbacivali po generaciji i da vam ostanu do 22/3 godine vi ste bogat klub. Zerić, Hadžiahmetović, Gojak, Behram, Mujagić, su mega talenti.
I ovo da mi otimamo igrače jer nemamo struke, 75% Željezničara je negdje drugo počelo trenirati, tipa Radnik, Šampion, Velež, etc. Ozbiljan čovjek to neće napisati. Citiram "Posebno Sarajevo koje je okrenulo pricu koja za mene nije iznenadjujuca, ce pokusavati sa omladinom u buducnosti i da se otima za ovakve mlade igrace jer nemaju strucan rad i dobar produkt godinama u svom pogonu", a isto radite potpuno. Puno talentovane djece iz cijele BiH završi u Željezničaru, mi otimamo vi duše slatke.
Postoji jedna cinjenica a ona je osim sto je vezana za kvalitet bilo koje generacije omladinske skole, svakako vezana i za trenutno stanje kluba. Generacija koja je golom Zubanovica pobijedila Sarajevo na Kosevu za titulu, je silom prilike bila sacinjena mahom od igraca iz omladinske skole, sazrijevali su par godina i dosli na taj nivo, data im je sansa jer se nije imalo drugog izbora. Ta ista generacija je dvije tri godine ranije gubila po devet golova razlike od ekipe koja vise ne postoji. Znaci postoji vremenski period u klubu poput mog Zelje kada situacija u statusu samog kluba nije bila bas najpovoljnija i kada si htio ne htio morao potpisati veliki broj omladinaca, jer je to jeftinija varijanta, a svakako su skolovani igraci, i tako ulazes jednim dijelom na svoju skolu, a drugim dijelom ti je lakse poslovanje.
Ti si kao i mi svi vrlo svjestan u kakvoj situaciji je Zeljo bio do nedavno i da je prijetilo zakljucavanje kluba. Na tvoju zalost a na moju radost sada je situacija bitno drugacija, ali je to bio period potpisivanja ove generacije koju ti spominjes. Odnosno jos ona generacija prije, sa Memijom i ostalim. Ali su svi skupa potpisali ugovore.
Evo vidis, meni si natovario breme neobjektivnosti kroz moje emotivno pisanje ,mada kazes da sam blizu istine, iako me ta neobjektivnost malo sputava. Dok si ti razlicit na razlicitim nivoima rasprave, vezano za to s kim se ubacujes u diskusiju, da li je to na tvojoj temi, ili je to ovde pa sa nama kako ko po tebi zasluzuje. Ovde se potegla prica o jednom djetetu kojeg ste vi primili da bude kod vas, a otisao je od nas. Imas dozu odredjene provokacije u sebi kroz evo samo tu pricu, koja vjeruj mi meni ni najmanje ne smeta. Ja zelim dobar razvoj tom djetetu i neka postane dobar igrac, nemam misljenje o njemu jer uopste ne znam ko je dijete. Kazu da je izuzetno perspektivan. Mnogo je nase djece uspjelo kod vas, pa zasto ne bi i on na kraju krajeva. Neki od nase djece su postali i vase klupske legende, pa mozda i ovaj malac postane. Ni prvi, a vala ni zadnji. Meni to ne smeta.
Tvoje pitanje, da li imate struku i mlade igrace kada ste prvaci u nekim kategorijama. Ja cu ti ovako odgovoriti na to. Naravno da imate, ali to kod vas nije plodno. Status vaseg kluba u zadnjih dvadesetak godina ne podrzava ono sto Zeljo podrzava kroz omladinske pogone. Jednostavno je. Jer se to vidi kroz status gdje ti omladinci postaju prvotimci. Vi jednostavno niste gajili tu vrstu filozofije iako je bilo mladih igraca koji su prosli sito i reseto i uspjeli u prvom timu Sarajeva. To ne znaci da tu onda nema dobrih igraca sada, kao sto ih je uvijek i bilo. Nije to ni upitno. Upitno je sta se sa njima desava naknadno. Vas najuspjesniji igrac iz omladinske skole u zadnjih dvadeset godina je upravo Dzemo Berberovic, sa svojom karijerom i sa tridesetak nastupa u najboljoj drzavnoj vrsti. Radovac je tu, Dupovac je tu nesto bio, ne zna se vise za njega, nekada su bili Skoro i Pelak prakticno bez karijera zavrsili, i sigurno ih je bilo jos, medjutim ostali su nezapazeni. Unaprijed se izvinjavam ako grijesim i ako sam nesto propustio. U zelji je nasuprot tome citav niz igraca koji su potekli iz nase skole a imaju dobre rezultate, kako i u Zeljinom dresu, tako i u nadogradjenoj karijeri.
Postotak o 75% igraca koji su u Zeljinu skolu dosli je isto tako neprimjeren sa tvoje strane, sto govori isto da si neobjektivan, a posebno tvoja recenica u kojoj ti garantujes da danasnji dio omladinske skole Sarajeva ili akademije, kako hoces ima najbolji kvalitet u regiji,ako izuzmes teleoptik i partizan, tako si nesto napisao. Ti garantujes ???? Sta cemo sa tim onda. U cemu si pokazao objektivnost kroz svoje garantovanje o ovakvoj temi. Kako ? Na osnovu koje cinjenice ? Pricas kako ja kao ozbiljan covjek necu napisati da vi otimate igrace. Pri tome citas ubrzano i uopste ne shvatis dva razlicita pojma. Jer se naravno i u Zelji otimaju za mlade, ne otimaju ih, to je potpuno drugi izraz. Pomislio si kako ja tamo na onoj temi kazem nesto lose o tvom klubu i pozurio si da ovde to citiras. Ides pogresno, meni ne pada na pamet da idem na tu foru vezano za tebe i za bilo koga drugog, ja pokusavam shvatiti jaro sta ti hoces da kazes tamo na svojoj temi, iako to nije tamo nimalo lijepo kad napises. Tipa bolje 2-3 prava nego petnaest polovnjaka, aludirajuci tacno na moj klub itd, mogao bih te izvuci na nekoliko strana tvojih citata koji su dvojako shvaceni, jer ti definitivno znas da uoblicis to. Zato si mi i interesantan, jer nisi glup nimalo. Pa se volim malo s tobom raspricati. I tako, Opet ostaje ta konacnica koja je neizbjezna. Samo obojica mislimo i znamo koja je to konacnica, a drugacije je interpretiramo javno. Znam da i ti znas. Cudo je sta slovo moze uraditi je li tako ?
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Da se uključim samo malo. Vi ste pokušali oteti igrače sljedeće: Tomić, Kvesić, Amir i Memija(dao mu vas bivši sd papir da napiše cijenu). To su igrači koji su ugovorom bili vezani za naš tim. Pokušali ste i Žerića, ponudili 15000KM na ruke i 1500KM platu ali niste uspjeli. Mehuljića ste doveli, znam na koji način. Ne bi sad govorio o tome jer bi ispalo da se pravdam. Nakon onog što sam vidio i čuo neka mu je daleko Grbavica.crozzer je napisao/la:Otimamo vam igrace, jer možemo...Vrlo jednostavno
Nažalost vi više ne možete kako ste mogli. Ne bi da iznosim neke stvari ovdje na forumu ali imate ovdje na ovom istom forumu vaših plačenih forumaša i vaših ljudi iz kluba koji pišu pa pitajte njih šta se dešava. Ovo sad što pišete i što ste aktivni na 'našoj' temi jeste samo frustracija dešavanjima u vašem klubu. Da ste uzeli bilo kojeg igrača koji je pod ugovorom kod nas bio rekao bi vam svaka vam čast. Nego pozdravite mi Dinu i nek se malo angažuje preko medija, nek novinari napišu nešto i o vama. Nek ne bude samo o odlascima. Je.ben je vakat došao.
Mogu vas zamisliti za nekih mjesec dana kako će vam onda biti kad se nešto desi još kod nas, pa onda na ljeto, pa onda na jesen.
Mislim da će bakijaš imati pune ruke posla ovu godinu
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
-
jurisicduska
- Kontakt:
Ti si bolestan što svjedoči rečenica "Ti si kao i mi svi vrlo svjestan u kakvoj situaciji je Zeljo bio do nedavno i da je prijetilo zakljucavanje kluba. Na tvoju zalost a na moju radost sada je situacija bitno drugacija", a što pišeš 3 hiljade riječi od tog 3 konkretne može ti proći kod poluobrazovanih i zastupljenih ljudi. S ovim si se eliminisao iz svake moguće rasprave ubuduće.
Izbija dušmanluk koliko ga god prekrivao. Ja vama želim sve najbolje bez obzira što ti nama želiš gašenja i slično, bitna razlika između mene i tebe. A da se zaključiti. Pile je normalniji lik od tebe 1/1, on otvoreno bar kaže, ti prikriveni huškač.
Ovo nije poruka ostalim navijačima željezničara, mislio sam da si normalan.
Izbija dušmanluk koliko ga god prekrivao. Ja vama želim sve najbolje bez obzira što ti nama želiš gašenja i slično, bitna razlika između mene i tebe. A da se zaključiti. Pile je normalniji lik od tebe 1/1, on otvoreno bar kaže, ti prikriveni huškač.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 15 jan 2016, 13:10, ukupno mijenjano 1 put.
Sa tim slikama **** sa ove teme, lazete evo noc dan...eto uzeli ste ga idite sad svrsavat na to negdje drugo
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Pa nije bas odbijena nego nije doslo do realizacije a imali su tu ponudu moraju se neke stvari poklopiti vjerovatno bi bilo da Mamic nije zaglavio muriju.Jaozinho22 je napisao/la:Svi ste pisali da je odbijena ponuda za Memiju od 500k € i da se traži više,ako ste vi slagali mene sad i ja vas lažem onda
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
-
jurisicduska
- Kontakt:
Samo za polovnjake aludirao sam na svoj klub. Jer mi dovodimo 15 polovnjaka i 2 igraju. A ne na tvoj. Ne mislim da su Bekrić, Zolotić, Stevanović, Lendrić polovnjaci. Neki zbog godina neki zbog kvaliteta. Ne može Zolotić bit polovnjak i igrači sličnih godina Lendrić i tako dalje. Polovnjak je Đermanović recimo i Bogičević. Daleko od tog sa sam mislio na vaš transfer rok koji je subjektivno najbolji u zadnjih 5 godina općenito u ligi.
-
jurisicduska
- Kontakt:
Samo branim svoje. I ne mrzim vas. A vi hoćete da vas se mrzi i to vas boli. Hoćete da neko ima komplekse a ja nemam i to vas boli. Hoćete da vam neko otvoreno psuje i prigovara a ja to ne radim to vas boli. Boli vas kad vas neko argumentima svaki put pobijedi. Hvatate se za jednu riječ izignorišete cijeli post, to vas boli.
Što bi kad smo bollji.
Poslije Sarajeva koje volim u Premijer ligi gotivim Željezničar i to vas boli. Imam prijatelja više od vas koji navijaju za Željezničar i to vas boli.
A normalno da je bolestan kad napiše da bih ja volio da se ugasite. Ne bi i to vas boli.
Obrisao si post nema veze.
Pozdrav za dobru raju.
Što bi kad smo bollji.
Poslije Sarajeva koje volim u Premijer ligi gotivim Željezničar i to vas boli. Imam prijatelja više od vas koji navijaju za Željezničar i to vas boli.
A normalno da je bolestan kad napiše da bih ja volio da se ugasite. Ne bi i to vas boli.
Pozdrav za dobru raju.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 15 jan 2016, 13:26, ukupno mijenjano 1 put.
Svaka cast pitari. Uzeli ste najveceg bh talenta, ceka ga velika karijera. Buduci A reprezentativac i veoma bitan kotacic repke.Aferim 
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Je li to sve ? Citaju ljudi mene, citaju ljudi tebe, pa neka sami odluce. Uzeo si sebi za pravo da budes i nekulturan prijatelju? Malo sam skocio na neki nerv ???jurisicduska je napisao/la:Ti si bolestan što svjedoči rečenica "Ti si kao i mi svi vrlo svjestan u kakvoj situaciji je Zeljo bio do nedavno i da je prijetilo zakljucavanje kluba. Na tvoju zalost a na moju radost sada je situacija bitno drugacija", a što pišeš 3 hiljade riječi od tog 3 konkretne može ti proći kod poluobrazovanih i zastupljenih ljudi. S ovim si se eliminisao iz svake moguće rasprave ubuduće.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
- kenan_tm87
- Kontakt:
Koji si ti pacenik jbte.jurisicduska je napisao/la:Ti si bolestan što svjedoči rečenica "Ti si kao i mi svi vrlo svjestan u kakvoj situaciji je Zeljo bio do nedavno i da je prijetilo zakljucavanje kluba. Na tvoju zalost a na moju radost sada je situacija bitno drugacija", a što pišeš 3 hiljade riječi od tog 3 konkretne može ti proći kod poluobrazovanih i zastupljenih ljudi. S ovim si se eliminisao iz svake moguće rasprave ubuduće.
E jesi jado jadni maleni udbaski.
FORZA ZELJO
Izvini,djelomično si slagali, odnosno stvari stavio u nerealan kontekst.jurisicduska je napisao/la:Govorimo o rezultatima omladinskih škola. I o struci, nemoj žabe i babe miješati. Onomad Notinghem Forest bi institucija. Samo vi živite u prije pet i deset godina. Tako je najljepše.Hadzijalagic je napisao/la:Koliko ste svojih omladinaca prodali u zadnjih deset godina i koliko ste zaradili na njima.. Koliko igraca koji su produkt vaseg omladinskog pogona nastupa u reprezentaciji u zadnjih pet godina??
Smijesno je uopce uporedjivati te dvije skole..
Mi osvojili ligu, kolko ste osvojili jarane prije 3 godine.
Osvojili Kup, koliko ste jarane prije 4 godine.
Osvojimo 2 od 3 kategorije, koliko ste jarane prije 5 godina, 8 godina.
Legitimno ali ne pričamo o tom. Bokačo je pisao da nam je loša struka, evo nije loša, loša akademija, evo vidite da nije, loši mi, mi aktuelni prvaci države, ispred vas. Može li se o tom pričati. Nemate mjere i filing za diskusiju.
A kontekst je kako je Željino prošlo, kako se pozivamo na nešta što je bilo nekad. Jesu neke stvari bile nekad,ali ih ti stavi negdje prije 5 godina,8 godina...
A nije tako. Sezona 2013/14 Željini kadeti prvaci,juniori dupla kruna.
Sezona 2014/15 kadeti FKS prvi,Zeljo drugi (sa istim brojem bodova ),Željini juniori prvi.
Koji je to omjer titula u dvije selekcije koje igraju premier ligu u zadnje dvije sezone?
Kad smo već kod te boli, kada umreš, tebi nije teško, teško je drugima oko tebe i te ljude boli. Isto je i kad si glup paša.jurisicduska je napisao/la:Samo branim svoje. I ne mrzim vas. A vi hoćete da vas se mrzi i to vas boli. Hoćete da neko ima komplekse a ja nemam i to vas boli. Hoćete da vam neko otvoreno psuje i prigovara a ja to ne radim to vas boli. Boli vas kad vas neko argumentima svaki put pobijedi. Hvatate se za jednu riječ izignorišete cijeli post, to vas boli.
Što bi kad smo bollji.
Pozdrav za dobru raju.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
-
jurisicduska
- Kontakt:
Veća je nekultura tvrditi za nekog da bi volio da se ugasite nego reći da si bolestan. Ti si mene okrakterisao sa mnogo gorim i ružnijim osobinama. A to opet ponavljam može ti proći kod polupismenih i onih koji nemaju mišljenje nego se rukovode onim što ti napišeš kao nekim vanvremenskim tekstom koji u biti ništa nije rekao. Nešto slično kao političari, puno pričaš i obećavaš, malo vode pije, uhvatiš na emociju dvije.
Normalno da si zloban. I tvoje namjere su jasne. Želiš mene da predstaviš kao nekog ko bi volio da se vi zaključite to je zlobno inače i jako nekulturno. A ni ne znaš me. Uživaj ti meni.
Normalno da si zloban. I tvoje namjere su jasne. Želiš mene da predstaviš kao nekog ko bi volio da se vi zaključite to je zlobno inače i jako nekulturno. A ni ne znaš me. Uživaj ti meni.
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
i ciji je veci na kraju, jeste li izmjerili ?
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Jarane dosadan si i smaras, ohladi malo
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
@duska definitivno na aparatima. Ono da kaze @boccaccio da je bolestan. Boze sacuvaj. Bolest
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/
-
Hadzijalagic
- Kontakt:
Smijesan je.
- crozzer
- Kontakt: