Jel ti stvarno misliš da je odlazak Livaje, Diatte, Uzelca ili nekog četvrtog od igrača koji su otišli poremetio neku ravnotežu unutar ekipe ili da je njihovim odlaskom kvalitet ekipe drastično pao?HenryLloyd je napisao/la:Halalite za 12' pogresio sam, doslo nam je 9 a @super najavljuje nova 3 znaci 12 novih igraca.ceze je napisao/la:Jest previše kad vidiš da je u klubu 12 novih imena, ali kada malo bolje pogledaš, onda vidiš da je 7 igrača otišlo i zapravo dođeš do brojke od 5 novih igrača. Od njih 5, dvojica su ekstra igrači za PLBiH na pozicijama koje su bile dosta kritične, dok je jedan, za naše uslove, super talentovano krilo koje je bilo šteta propustiti.
Ostali još nisu zvanično potpisali, ali ako dođu i kod njhovog dovođenja vidim rezon jer su i to mladi igrači koji već imaju par sezona iza sebe.
Ukratko, ne mislim da je previše.
Sve ja to kontam napustilo nas je 7, ali skoro pola od njih je bila nasa prva postava. Sama cinjenica da nas je napustilo 7. igraca na polusezoni je za mene previse i alarmantno! Sad nam dolaze potpuno novi igraci, neki su prvi put u klubu a neki prvi put u ligi. Zelim da kazem da se ne mozemo igrati matematikom otislo 7 doslo 9 = znaci 2 nova. Ne moze to tako brate vec je to 12 potpuno novih igraca.
Pola od njih jeste bilo prva postava, ali oni su bilo čisti prosjek ove lige.
Edit
Što se matematike tiče, ja ti govorim o brojci od 5 novih igrača u odnosu na jesen. Eventualno 5 novih, za sad su dvojica.
Neko već napisa, tih 2-5 novih ti znači da kad Amir ode sa repkom neće igrati Enis već Blagojević ili Zolotić umjesto njega, kada Memija skupi kartone, neće igrati Enis ili Dženis nego Stevanović, Thiago ili Halvadžić i slično.
Imaju vremena da se uigraju, nije Engleska pa da upadaju u ekipu iz vedra neba.