2015/2016 NBA Sezona

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Epidaurus
Kontakt:

Re: 2015/2016 NBA Sezona

Post Postao/la Epidaurus » 19 jan 2016, 04:03

Kawhi je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:LeBronov status najboljeg na svijetu je svakim danom sve upitniji
Westbrook, Curry ili Kawhi?

Smijesno je to reci zbog jedne tekme i to u regularnoj sezoni.
Ne zbog jedne tekme, uzimam u obzir ove glavne tekme tj 2 protiv GSW i 1 protiv SAS. Procenti suta puno puno losiji od onih LeBronovskih, dominacija ni 30% ko nekad, sve lakse biva zaustavljen itd itd ... U ovom trenutku Steph je broj jedan pa onda idu po meni trojica jednakih LBJ, KD, RW i nakon njih Kawhi. Iskreno ocekivao sam da ce u ovo vrijeme AD biti puno puno bolji al eto prolazi sad fazu iz finisera u kreatora i u jednoj od narednih sezona ocekujem KGevsku sezonu.

@Revolucija

Oni Kobe-Shaq Lakersi bi ove Dubse uzeli u maksimalno 5 tekmi. To je najjaca ekipa jos od Jordanovih 95-96 Bullsa, a imam i osnovane argumente da bi ti Lakersi mnogo j.e.b.e.n.e probleme zadali tim Bullsima.

@Valencia

Ovdje se vise ne radi o odmoru, ovdje se radi o Jamesu koji nije ni priblizno dominantan ko nekad jer atletika i eksplozivnost sve vise padaju, a nema "mrezu" na koju se moze docekati ko Kobe sto je imao igru s poludistance kad je atletika pocela padat. Uz to je i suterski ovo nikad gori James.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 19 jan 2016, 04:05

ako ih uzmu petobanku majke mi nek liga suspenduje cavse do iduce sezone, ne moraju vise igrat kuknjava kuknjava

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 19 jan 2016, 04:05

Torres_9 je napisao/la:Joj i ovog valensije ,frajeru koliko si puta gledao cavse ove godine.
Lebron je u laganom padu,sut ga jos slabije sluzi i vecinom ide na ulaze.Da li jos vjerujes da lebron moze odigrat na onakvom nivou kako je odigrao finale,frajer valjda stari ko svi ljudi

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ovakvi igraci ne padaju preko noci, vec je pad postepen, takav da ga jedva mozes uociti. Dzejms pada i padat ce kako godine odmicu, to je jasno. Ovo sto igra sada je daleko od njegovog maksimuma. I prosle godine je imao oscilacija. U play offu je pregazio.

Dakle, polako. Cijela ekipa se trazi i miljama su daleko od top forme. Vec vidjeno prosle godine . Radi ucestalih povreda vaznih igraca nemaju kontinuitet. Voriorsi su zdravi, svi na okupu i zbog toga nemaju velikih padova.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Revolucija
Kontakt:

Post Postao/la Revolucija » 19 jan 2016, 04:07

@Epi,slazem se da je ta generacija Lakersa jaca od ove Warriorsa ali nisam zelio uci s nekim u konflikt jos...
Takodjer imat cemo strasno finale zapada i duel izmedju OKC i Warriorsa,finale prije velikog finala.
Spursi su odlicni,najgori moguci match up Dubsima,ali Oklahoma ce ih samljesti.
If you're afraid to fail,then you're probably going to fail

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 19 jan 2016, 04:09

Epidaurus je napisao/la:
@Valencia

Ovdje se vise ne radi o odmoru, ovdje se radi o Jamesu koji nije ni priblizno dominantan ko nekad jer atletika i eksplozivnost sve vise padaju, a nema "mrezu" na koju se moze docekati ko Kobe sto je imao igru s poludistance kad je atletika pocela padat. Uz to je i suterski ovo nikad gori James.
Aj da sacekamo play off.

Ponavljam, malo je radi godina morao pasti. To je neminivno. Da li je doslo do drasticnog pada pokazat ce zavrsnica.

Napominjem te da je i prosle godine u ovo vrijeme imao lose partije. Sjeti se koliko ga je puta Adriano popljuvao. :mrgreen:
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 jan 2016, 04:16

Valencia je napisao/la:
Ovakvi igraci ne padaju preko noci, vec je pad postepen, takav da ga jedva mozes uociti. Dzejms pada i padat ce kako godine odmicu, to je jasno. Ovo sto igra sada je daleko od njegovog maksimuma. I prosle godine je imao oscilacija. U play offu je pregazio.

Dakle, polako. Cijela ekipa se trazi i miljama su daleko od top forme. Vec vidjeno prosle godine . Radi ucestalih povreda vaznih igraca nemaju kontinuitet. Voriorsi su zdravi, svi na okupu i zbog toga nemaju velikih padova.
Bices vjerovatno zacudjen ali cinjenica je da je Bronov 2013-14 playoff bio dosta bolji od onog prosle godine. Onaj proslogodisnji je dobio na vrijednosti zbog povreda Lovea i Irvinga al je to u globalu veoma neefikasno bilo. Svi zaboravljaju kakvu je Bron seriju odigrao u finalu protiv Spursi 2014. iako su ih pregazili Spursi tad i tu je LeBron bukvalno sam igrao. Problem je sto polako postaje suterski dosta neefikasan igrac, a moderna kosarka ne podnosi neefikasne igrace. On ce se i dalje izviljavat na ovim prosjecnim timovima al kad dodju Dubsi i Spursi on tu ne moze ni upola dominirat kao nekad jer vise nije daleko najbolji nego "samo" jedan od najboljih. Mislim to je sve prirodno, cista smjena generacija koja je prvo krajem 2000-ih i pocetkom 2010-ih bila izmedju Kobea i Brona pa evo sad LeBron polako predaje svoj primat. Problem danasnje NBA je sto niti jedan od ovih najboljih (Curry, Durant, RW, Kawhi) nije ni blizu te svemirske superfransizne medjugalakticke razine na kojoj su nekad bili LeBron, Kobe, Duncan, Wade i KG.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 19 jan 2016, 04:20

LeBron king istrola utakmicu. :tokralju:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 19 jan 2016, 04:32

Drugo poluvrijeme 62-58 za GSW. Bilo je blizu. :mrgreen:
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rudy91
Kontakt:

Post Postao/la rudy91 » 19 jan 2016, 04:34

Svaka cast Warriorsima na svemirskoj utakmici,odbrana savrseno funkcionisala,ubli su nas, moze se reci posramili,JR i Delly jedino po meni odigrali nesto,malo sam se iznervirao na Kevina ali opet nmg mu zamjeriti i nadam se da ce pronaci pravi ritam u sljedecim utakmicama jer definitivno je izgubio samopouzdanje od povratka Irvinga.Go Cavs go.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 19 jan 2016, 04:46

Nakon procitanih komentara, mogu samo reci **** ti kosarku kad je svako gleda i **** ti forum kad svako pise. Toliko, prijatno do finala.

@rudy Love je izgubio samopouzdanje onog momenta kad je dosao u tim i vidio da ima 2 igraca bolja od sebe i jos uvijek se privikava na to. Neki **** mu se mentalno desava jer je nemoguce fulati ono sto on fula osim ako nema neki problem u glavi. S Irvingom ce biti patnja dok ne uhvati formu. Jednu briljira 3 lose odigra. Jamesa treba odmoriti 2 sedmice i napraviti neki trejd da se iskoristi TPE. Treba Andyu davati vise minuta da se vidi u kakvom je stanju nakon povrede jer nam je potreban, a ako ga se ne planira koristiti onda ga trejdati. Mozgov je u totalnom kurcu nakon povrede i siguran sam da ga koljeno muci ali da igra jer zeli da igra. Prosle godine je za klasu bio bolji. Ako nastavi ovako onda nisam ni protiv njegovog trejda, ali vise bih volio 2 sedmice odmora i za njega i da se vidi gdje je i sta s njim uraditi.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 19 jan 2016, 04:58

jao yebem ti boston, napad za pobjedu i u 8-9 sekundi sully to rjesava :facepalm: :facepalm:

rudy91
Kontakt:

Post Postao/la rudy91 » 19 jan 2016, 04:58

adriano_leite je napisao/la:Nakon procitanih komentara, mogu samo reci **** ti kosarku kad je svako gleda i **** ti forum kad svako pise. Toliko, prijatno do finala.

@rudy Love je izgubio samopouzdanje onog momenta kad je dosao u tim i vidio da ima 2 igraca bolja od sebe i jos uvijek se privikava na to. Neki **** mu se mentalno desava jer je nemoguce fulati ono sto on fula osim ako nema neki problem u glavi. S Irvingom ce biti patnja dok ne uhvati formu. Jednu briljira 3 lose odigra. Jamesa treba odmoriti 2 sedmice i napraviti neki trejd da se iskoristi TPE. Treba Andyu davati vise minuta da se vidi u kakvom je stanju nakon povrede jer nam je potreban, a ako ga se ne planira koristiti onda ga trejdati. Mozgov je u totalnom kurcu nakon povrede i siguran sam da ga koljeno muci ali da igra jer zeli da igra. Prosle godine je za klasu bio bolji. Ako nastavi ovako onda nisam ni protiv njegovog trejda, ali vise bih volio 2 sedmice odmora i za njega i da se vidi gdje je i sta s njim uraditi.
Ma upravu si za Kevina, ali je opet do polovine decembra fino igrao i imao pristojne brojke.Od Bozica je bas naglo opao i ovo je na razini role playera i Bgm ako ne proigra do All star pauze ne pise mu se dobro.Ovo za TMO i Kyrie apsolutno potpisujem kao i za odmor Jamesa.Cuninghamu dati jos malo prostora jer ima u njemu finog slifa.

MarlonLT
Kontakt:

Post Postao/la MarlonLT » 19 jan 2016, 05:02

Dallas redovno produzetke igra

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 19 jan 2016, 05:19

rudy91 je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Nakon procitanih komentara, mogu samo reci **** ti kosarku kad je svako gleda i **** ti forum kad svako pise. Toliko, prijatno do finala.

Ma upravu si za Kevina, ali je opet do polovine decembra fino igrao i imao pristojne brojke.Od Bozica je bas naglo opao i ovo je na razini role playera i Bgm ako ne proigra do All star pauze ne pise mu se dobro.Ovo za TMO i Kyrie apsolutno potpisujem kao i za odmor Jamesa.Cuninghamu dati jos malo prostora jer ima u njemu finog slifa.
Ma treba neke promjene napraviti. Veceras su svi podbacili od igraca do trenera. Brine me najvise to sto mi se cini da Blatta niko ne slusa jer nema sanse da bi jedan trener zahtijevao ovakvu igru. Koliko je dobro imati Jamesa u timu, bar pola od toga je i loseg jer mora biti centar paznje i ne mozemo bez izolacije. Najvise me nervira njegov sut koji izgleda lose i kad ga ispali a kamoli kad odbije dio table. Na momente ovako lose igre, cini mi se da radi sve protiv tima, da salje nekom poruku. Da li je to da se otpusti Blatt? Moguce, ja bih ga odmah otpustio ako ce to znaciti fokusiranijeg Jamesa jer ga igraci vise slusaju nego trenere. Lue je zaduzen za odbranu i nek se zapita sta veceras nije stimalo, po mom misljenju nista, sve je bilo lose. Doduse, sumnjam da je iko od trenera kriv za ovo, jednostavno bezvoljnost igraca kako u odbrani tako i u napadu. Nemoguce je nakon dobrog road tripa dodjes kuci i prvu tekmu te tuku skoro 40 razlike. Znam da nismo na 100% ali ovakve partije dizu samopouzdanje protivniku kojeg su oni itekako puni i bez ove pobjede. Nadam se da ce nasi oboriti noseve i odmah ujutro se zatvoriti i gledati snimke utakmice. Ovo je bilo nedopustivo ali nije smak svijeta naravno. Moze samo ici ka boljem.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 jan 2016, 05:22

Al prosto je nevjerovatno da se ovakve stvari konstantno tolerisu GSW.Bogut i Green cesto prave blokove koji su definicija kretanja.Ovaj blok Boguta je na +30 i pusta se,sta onda ocekivati za neku blisku tekmu?? :oops: :oops:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 jan 2016, 05:30

Jos jedan play koji je Kerr kopirao od Popa,pored tzv. "cekica". ;)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 19 jan 2016, 07:01

Kakva tekma Dwighta

34 poena, 24 skoka do sad

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 19 jan 2016, 07:17

Kakav comeback AHAHAHA

MARCUSE BOZE! AHAHA

Sta radimo Clippama sa ovim srceparejucim stvarima Lol

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 19 jan 2016, 07:18

jao Thortona dvije trojke :bow: :bow:
vratise se rakete, bit ce ovo dobar produzetak :mrgreen:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 19 jan 2016, 07:30

Poraz koji se oprasta

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.