2015/2016 NBA Sezona

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: 2015/2016 NBA Sezona

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 jan 2016, 16:41

Clutch je napisao/la:GS je SA na turbo pogon :mrgreen:
U svakom slucaju se mogu i tako nazvati.Vjerovatno zato i svakom navijacu SA nimalo lako ne izgleda duel sa njima.U napadima koriste tvoje temelje za jos bolju produkciju,a defanzivno ce fakticki znati sve sto ti radis plus imaju jednog od najboljih trenera za odbranu u Adamsu.Po meni je zato dolazak Aldridgea bio bitan potez,jer bez obzira koliko on bude davao i kako igrao,on daje ekipi jednu dimenziju koja ranije nije bila tu,a time i dodatnu nepredvidljivost.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 19 jan 2016, 16:42

Ljudi su najopasniji tricasi ikada.Normalno da ce to forsirati.
Vjerovatno nekom nisu ni oni Lakersi sa pocetka stoljeca bili lijepi "spusti loptu na Shaqa i gotovo" al su imali Shaqa.

Iz tranzicije ce gledati da uzmu trice.Iz svake prilike.Mladi su/brzi i forsirat ce trcanje i lagane poene kad god se otvori prilika.

Na postavljen napad kad protivnik dodje u odbranu ide Kari na pik sa Draymmondom , ako Karia nece udvojit ide trica vec nakon bloka , ako ga udvaja ide lopta na Greena koji onda igra 4 na 3 , moze a)zavrsit sam b)pod kosem naci suigraca c)naci nekog u uglu ako napune reket.I ako na sve to ti u uglu Iguoudala u dobrom procentu pogadja trojke onda su poprilicno nezaustavljivi.

Maximiziraju vlastiti potencijal , ono sto bi svako treba.

Da ti kazem sta je ruzna kosarka.LeBronov 1 na 5 sto sve manje prolazi kako prolaze godine.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 19 jan 2016, 17:01

Raul_64 je napisao/la:Ljudi su najopasniji tricasi ikada.Normalno da ce to forsirati.
Vjerovatno nekom nisu ni oni Lakersi sa pocetka stoljeca bili lijepi "spusti loptu na Shaqa i gotovo" al su imali Shaqa.

Iz tranzicije ce gledati da uzmu trice.Iz svake prilike.Mladi su/brzi i forsirat ce trcanje i lagane poene kad god se otvori prilika.

Na postavljen napad kad protivnik dodje u odbranu ide Kari na pik sa Draymmondom , ako Karia nece udvojit ide trica vec nakon bloka , ako ga udvaja ide lopta na Greena koji onda igra 4 na 3 , moze a)zavrsit sam b)pod kosem naci suigraca c)naci nekog u uglu ako napune reket.I ako na sve to ti u uglu Iguoudala u dobrom procentu pogadja trojke onda su poprilicno nezaustavljivi.

Maximiziraju vlastiti potencijal , ono sto bi svako treba.

Da ti kazem sta je ruzna kosarka.LeBronov 1 na 5 sto sve manje prolazi kako prolaze godine.
+1

Ljudi samo eksploatisu ono sto posjeduju. Znaci u ekipi ima takve klasne sutere i ti trebas igrati igru SASa i spustati loptu u post visokim da bi igrali lijepo. :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 19 jan 2016, 17:05

Epidaurus je napisao/la:Da se vise ne raspravlja o trenerima i stilovima, zna se koja su dva covjeka najveci kosarkaski mozgovi ikad i koji je stil igre najbolji ikad.

slika

po 5 na obje ruke i jedan na djoku jer im se moze :tokralju:
Po kojem kriteriju? Broju prstenova?

Meni je Phil poput Guardiole i Enriquea, ko ne bi uzeo titule s onakvim Bayernom i Barcom (za koju i sam navijam)? E ko ne bi uzeo titule s onakvim Bullsima i onakvim Lakersima? Mozda ne u onolikom broju titula, ali po dvije sigurno...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 jan 2016, 17:15

YaSSaL je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Da se vise ne raspravlja o trenerima i stilovima, zna se koja su dva covjeka najveci kosarkaski mozgovi ikad i koji je stil igre najbolji ikad.

slika

Po kojem kriteriju? Broju prstenova?

Meni je Phil poput Guardiole i Enriquea, ko ne bi uzeo titule s onakvim Bayernom i Barcom (za koju i sam navijam)? E ko ne bi uzeo titule s onakvim Bullsima i onakvim Lakersima? Mozda ne u onolikom broju titula, ali po dvije sigurno...
11 titula u 20 godina (a bilo bi sigurno i vise da se Jordan nije oprostio bio i Kobe i Shaq se popeli jedan drugom na glavu) i treba jos neki razlog zasto je najveci ? Ljudi su stvorili najsmrtonosniji stil igre (trokut jel), obuzdali Jordana da pocne igrat timski, smirili Kobea itd itd ...

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 19 jan 2016, 17:20

Svaka cast, necu poreci nista od toga, sve postujem, ali mi reci sljedece...

Umjesto Phila u iste te timove stavi Popa, mislis li da bi manje uspjesnije bilo?

A stavi Phila u SAS od pocetka umjesto Popa i onda isto pitanje?

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 19 jan 2016, 17:20

Kako ce biti najbolji stil ikad ako ga moze reprilikovati samo 1% ekipa sa superstarima , top 10 igracima svih vremena.
Kao na dva pomenuta primjera.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 jan 2016, 17:24

Subjektivno je misljenje da je trokut najsmrtonosniji stil igre.Mozda i jeste,ako u ekipi imas neke od top 10 igraca svih vremena.Izvan toga se u nekoliko sezona bas i nije pokazao efikasnim (Shaw sa DEN,Fisher sa NYK) dok se npr.Popov stil igre reflektuje odlicno u ATL koja ima sve samo ne nekog superstara.I ovo su fakti.
@Raule Citamo jedan drugom misli. :D

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 19 jan 2016, 17:32

Kawhi je napisao/la:
Steph je napisao/la:Kako ne mo'sh shvatit' jebote. :mrgreen:

Lakoća s kojom dribla i šiba trice je takva da ga komotno mo'sh izvaditi i drkat' na to. :mrgreen:
U meni izaziva nelagodan osjećaj ko kad vidim 2 muškarca kako se ljube. :mrgreen:

Sinoć, prvih 5 napada Warriorsa su bili užasni. Mrzim onakvu košarku. Znam da su u svakom zabili, ali ne shvatam kako nekom ono može predstavljati lijepu košarku.
Navijaš za Rejal,
razumljivo je da ne shvataš :kava

[youtube][/youtube]

Revolucija
Kontakt:

Re: RE: Re: 2015/2016 NBA Sezona

Post Postao/la Revolucija » 19 jan 2016, 17:39

Dex je napisao/la:
Revolucija je napisao/la:Durant ce ove godine uzeti prsten biti MvP finala pa ces drugacije pricati.

Jesi ti optimističan.
Samo sam realan. Probudice se u KD-u Kobeovski mentalitet i sam ce da izbaci Spurse,a zatim i ratnike.
If you're afraid to fail,then you're probably going to fail

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 jan 2016, 17:58

Pa naravno da ne postoji sistem koji moze nadoknadit nedostatak talenta na rosteru, al po mom misljenju trokut je daleko najbolji sistem za igru kad imas vrhunske igrace i sistem najtezi za branit jer napada sa "svetih" kosarkaskih mjesta tj dva visoka i dva niska posta. Najbolji nacin igre kad si inferioran talentom u odnosu na protivnika je onaj klasicni Pittinovski sistem kombinacije presinga i trica jer ti se uvijek moze zalomit dobra noc i da dobijes puno kvalitetnijeg protivnika.

Sad cinjenica je da je trokut daleko najslozeniji sistem za igrati ga ali ako imas igrace koji ga igraju na vrhunskoj razini, onda su tvoje sanse da dobijes veoma veoma velike. Bilo je mnogo velikih sistema koji su predvodili veliki igraci ali trokut se pokazao kao najbolji kad ga igras sa klasama. Opet naravno sve zavisi od rostera. Da bi igrao trokut moras imati visoke koji znaju razigravat ali i velikog bocnog strijelca koji moze stvorit poene iz nicega. Da li ima danas ekipa u ligi koja moze igrati vrhunski trokut ? Po meni nema jer svakoj ekipi od ovih najboljih fali nesto. GSW nema pravog post up strijelca, SAS nema vanjskog majstora kosarke koji ce stvoriti poene iz nicega i biti u stanju igrati rolu glavnog vanjskog razigravaca (Kawhi je dobar al covjek nit je veliki strijelac niti dobar razigravac nit je blizu kvalitete jednog Wadea a kamoli Kobea ili Jordana, a i povrh svega nije izmedju pozicija 2 i 3 nego cisto krilo koje vise vuce na 4 nego na 2), Cavsi nemaju takodjer post up strijelce, a i Bron je puno bolji kao 4 nego kao 3, OKC opet problem nedostatka strijelca u postu dok ostale i ne vrijedi spominjat.

@YaSSal

Svi od 5 najvecih trenera (Phil, Riley, Auerbach, Brown, Pop) bi vrlo vjerovatno dominirali sa svim ekipama jer su svi oni veliki kosarkaski majstori al po meni je trokut od Jordana i Kobea izvukao ono najbolje sto imaju i ne vjerujem da bi ih ovi drugi sistemi eksponirali na taj nacin. Sigurno je da bi obojica dominirali i u ostalim sistemima ali u trokutu su oni radili ono za sta su bili rodjeni da rade (a to je trpanje iz triple threat situacija). Da li bi ovaj motion offense sa puno picka i fakticki bez prave glavne opcije uradio za njih sto je trokut uradio ? Cisto sumnjam. Nijedan od njih dvojice nije igrac kojem treba play i koji ce im pustit da igraju bez lopte nego su igraci kojima treba dat loptu u ruke i gdje ce im primarni zadatak biti da ubijaju. Plus jos dodaj njihov ego tu i zamisli koliko bi obojici trebalo da zadave Popa npr da zadnju akciju za pobjedu nacrta akciju za Greena npr pored njih zivih na terenu. Phil je majstorski znao s obojicom, naucio ih je obojicu da igraju pravu timsku kosarku, smirio ih i onda je dominacija pocela sama od sebe jer je nemoguce ne dominirat kad imas takve super igrace u ekipi.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 19 jan 2016, 18:14

slika

slika

Gregg te gleda i ne može da vjeruje šta se piše :crazy:

al' fakat Popov svaki prsten vrijedi ko dva Philova :tralala: samo uzmi u obzir kakve je igrace imao, kako je sklapao ekipe, da skoro sve velike NBA zvijerke izbjegavaju SA u širokom luku itd

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 jan 2016, 18:16

let3 je napisao/la:

slika

slika

Gregg te gleda i ne može da vjeruje šta se piše :crazy:

al' fakat Popov svaki prsten vrijedi ko dva Philova :tralala: samo uzmi u obzir kakve je igrace imao, kako je sklapao ekipe, da skoro sve velike NBA zvijerke izbjegavaju SA u širokom luku itd
Cak i da ta glupost koju si napisao ima smisla, Zen master ima opet 1 prsten vise od Popa. Jackson pa svi ostali, ne znam kako nekom to nije jasno fakat.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 19 jan 2016, 18:18

Epidaurus, hajd nemoj vrijeđati i praviti se lud ovdje :mrgreen:

zar nije cinjenica da sve velike NBA zvijezde godinama izbjegavaju Mamuze i grad SA ?

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 jan 2016, 18:29

Daj ti meni jedno (jedno znaci) veliko ime koju je SAS u FA ganjao ? Shaqa nisu ganjali kad je onomad htio da ide iz Orlanda, TMaca nisu, Kobea nikad nisu, Garnetta, Jamesa. Mozda se ja ne sjecam (to vjerovatno Nezalaganej zna) al ja ne znam da je SAS ikad ganjao ijednu veliku zvijerku u FA periodu. Evo sad prvi put su ganjali LMA i doveli ga. Jel Pop mozda kroz karijeru imao gomilu Bavcica i Pasalica pa njih doveo do titule ? Jel Pop mozda imao najboljeg PFa svih vremena Duncana svih ovih 20ak godina ? Jel imao kroz citave 2000-te jednog Manua koji bi u bilo kojoj drugoj ekipi bio prvi igrac ekipe i koji je bio fakticki Harden prije Hardena samo sto nikad nije dobio svoju ekipu da blista do kraja ? Jel imao Parkera koji je godinama vazio za playa s najboljim zavrsavanjem na obrucu ? Jel imao na pocetku karijere u SAS Twin Towerse Duncana i Admirala ? Logicno da ti je izjava da "svaki Popov vrijedi ko 2 Jacksonova" veoma glupa. Eto jos samo uporedi u kakvoj je konkurenciji titule osvajao Phil sa Chicagom u 90-im i protiv kakve je konkurencije osvojio Pop svoje titule i ako i dalje ne vidis razliku onda ti ja nemam sta pricati.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 19 jan 2016, 18:34

Epidaurus je napisao/la:Daj ti meni jedno (jedno znaci) veliko ime koju je SAS u FA ganjao ? Shaqa nisu ganjali kad je onomad htio da ide iz Orlanda, TMaca nisu, Kobea nikad nisu, Garnetta, Jamesa. Mozda se ja ne sjecam (to vjerovatno Nezalaganej zna) al ja ne znam da je SAS ikad ganjao ijednu veliku zvijerku u FA periodu. Evo sad prvi put su ganjali LMA i doveli ga. Jel Pop mozda kroz karijeru imao gomilu Bavcica i Pasalica pa njih doveo do titule ? Jel Pop mozda imao najboljeg PFa svih vremena Duncana svih ovih 20ak godina ? Jel imao kroz citave 2000-te jednog Manua koji bi u bilo kojoj drugoj ekipi bio prvi igrac ekipe i koji je bio fakticki Harden prije Hardena samo sto nikad nije dobio svoju ekipu da blista do kraja ? Jel imao Parkera koji je godinama vazio za playa s najboljim zavrsavanjem na obrucu ? Jel imao na pocetku karijere u SAS Twin Towerse Duncana i Admirala ? Logicno da ti je izjava da "svaki Popov vrijedi ko 2 Jacksonova" veoma glupa. Eto jos samo uporedi u kakvoj je konkurenciji titule osvajao Phil sa Chicagom u 90-im i protiv kakve je konkurencije osvojio Pop svoje titule i ako i dalje ne vidis razliku onda ti ja nemam sta pricati.
:facepalm: a jbt :shock: ....mislim da si isuviše bukvalno i preozbiljno shvatio tu recenicu i upalio se odmah ko kutnjak što se neko usudio da dirne u tvoju svetinju Phila, gospodara prstenova :mrgreen: ....ko da neko ne zna kakvo je dostignuce osvojiti 11 titula :rol:

relax man, ovo je samo forum...ne nameci svoja mišljenja drugima :stop: možda je meni bolji trener Mensur Bajramović :tralala:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 19 jan 2016, 19:15

Epidaurus je napisao/la:Eto jos samo uporedi u kakvoj je konkurenciji titule osvajao Phil sa Chicagom u 90-im i protiv kakve je konkurencije osvojio Pop svoje titule i ako i dalje ne vidis razliku onda ti ja nemam sta pricati.
Konkurencija za titulu 90ih nije ništa jača nego 00ih. Naprotiv, možda je i slabija. Nemoj mi te mitomanije. Najjače finale koje su Bullsi imali je ono protiv Sunsa. :rol: Jedina serija i ekipa vrijedna pažnje je kad su dobili Pistonse u prvoj tituli.

Da napomenem da Phila smatram i boljim i većim trenerom od Popa.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 19 jan 2016, 19:18

A oba protiv Jazza? Ni ono protiv Sonicsa nije bio maciji kasalj. Portland i Lakersi ok.

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 jan 2016, 19:19

je li millsap u top 3 PF trenutno?

Revolucija
Kontakt:

Re: RE: Re: 2015/2016 NBA Sezona

Post Postao/la Revolucija » 19 jan 2016, 19:20

filip13 je napisao/la:je li millsap u top 3 PF trenutno?
Ne.
If you're afraid to fail,then you're probably going to fail

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.