Philadelphia 76ers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: Philadelphia 76ers
Clutch je objasnio.Moglo bi biti nesto od File al treba jos dosta stvari da se poklopi da bi licili na nesto.Samo se nadam da necemo imati problema sa povredama jer smo bas pehovi a i da ce ostati ona dvojica koju san spominjao.
Mogli bi za dvije sezone gledati play off a mozda cak i iduce ako se to sve fino poslozi.
Mogli bi za dvije sezone gledati play off a mozda cak i iduce ako se to sve fino poslozi.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Este sentimiento nadie lo comprende
Este sentimiento nadie lo comprende
Dosta toga ce ovisiti od iduceg drafta (koji nam je dosad bio sve samo ne sklon), ali ukoliko uzmemo Simmonsa/Ingrama, buducnost je osigurana.
Cak bi nam Ingram bio puno bolji fit u ovom trenutku, ali ko se jos moze ljutiti ukoliko preko drafta dobije Bena Simmonsa.
Iako sam sto se njega tice dosta skeptican po pitanju suta, jer trenutno ne da je los, nego sut ne postoji. Istina, nije los izvodjac slobodnih, ali slobodna po meni ne moraju nista da znace jer se izvode bez pritiska odbrane, bez skoka i najbitnije bez kretanja. Rubio je kroz karijeru na 80 FT%, pa znamo svi da je uzasan suter. Tako da tu ostaje jedan veliki upitnik oko njega, ali sto se tice svih ostalih stvari djeluju impresivno, i po meni je Simmons, bez obzira na nedostatak suta, generacijski talent i neko ko ce definitivno biti poseban u NBA ligi.
Ingram bi se uklopio odmah, i iskreno necu previse zaliti ukoliko ne dobijemo 1. pick, jer Ingram bi bio jako dobra utjeha. Fantastican prospekt.
Sto se tice playoffa, ovaj roster koji sam projekotovao za iducu sezonu ga sigurno ne bi mogao dohvatiti, jer East je dosta jaci, mozda ne na vrhu, ali ovi timovi u sredini su dosta konkurentni, a mi to jos minimalno sezonu necemo biti. Sto se mene tice, iduca godina neka se maksimalno posveti razvoju igraca, podizanju timskog chemistrya (sto je vec sad jako uocljivo da napreduje), a rezultat neka bude u drugom planu.
Lutrijski pick (top 10 pogotovo) iduce sezone bi mogao biti jako koristan, s obzirom da je u najavi izuzetno kvalitetan draft.
Zato se nadam da necemo ici preplatiti nekog FA igraca koji bi nam pomogao odmah, ali dugorocno od njega ne bi imali prevelike koristi (tipa Conley - 28 godina), jer s tim ne bi nista postigli.
Zna Hinkie sta radi, to je svakim danom sve uocljivije, a ja licno nisam nikad ni sumnjao.
Cak bi nam Ingram bio puno bolji fit u ovom trenutku, ali ko se jos moze ljutiti ukoliko preko drafta dobije Bena Simmonsa.
Iako sam sto se njega tice dosta skeptican po pitanju suta, jer trenutno ne da je los, nego sut ne postoji. Istina, nije los izvodjac slobodnih, ali slobodna po meni ne moraju nista da znace jer se izvode bez pritiska odbrane, bez skoka i najbitnije bez kretanja. Rubio je kroz karijeru na 80 FT%, pa znamo svi da je uzasan suter. Tako da tu ostaje jedan veliki upitnik oko njega, ali sto se tice svih ostalih stvari djeluju impresivno, i po meni je Simmons, bez obzira na nedostatak suta, generacijski talent i neko ko ce definitivno biti poseban u NBA ligi.
Ingram bi se uklopio odmah, i iskreno necu previse zaliti ukoliko ne dobijemo 1. pick, jer Ingram bi bio jako dobra utjeha. Fantastican prospekt.
Sto se tice playoffa, ovaj roster koji sam projekotovao za iducu sezonu ga sigurno ne bi mogao dohvatiti, jer East je dosta jaci, mozda ne na vrhu, ali ovi timovi u sredini su dosta konkurentni, a mi to jos minimalno sezonu necemo biti. Sto se mene tice, iduca godina neka se maksimalno posveti razvoju igraca, podizanju timskog chemistrya (sto je vec sad jako uocljivo da napreduje), a rezultat neka bude u drugom planu.
Lutrijski pick (top 10 pogotovo) iduce sezone bi mogao biti jako koristan, s obzirom da je u najavi izuzetno kvalitetan draft.
Zato se nadam da necemo ici preplatiti nekog FA igraca koji bi nam pomogao odmah, ali dugorocno od njega ne bi imali prevelike koristi (tipa Conley - 28 godina), jer s tim ne bi nista postigli.
Zna Hinkie sta radi, to je svakim danom sve uocljivije, a ja licno nisam nikad ni sumnjao.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Vama Ingram, a nama Simmons i svi sretni i zadovoljni
Mi imamo svoju dvojicu za Showtime, vi imate Embiida (daj samo Boze zdravlja, ovaj mali moze okrenut ligu naopako i s.j.e.b.a.t sve smallball trendove, toliko je talentovan), Noela i Ingrama i eto ga
Jos da na draftu 2018. podjelimo dva najbolja prospekta, uh ... Uprati ih ozbiljno ti kazem, jedan mnogo podsjeca na mladog KGa, a drugi na mladog TMaca
Jos da na draftu 2018. podjelimo dva najbolja prospekta, uh ... Uprati ih ozbiljno ti kazem, jedan mnogo podsjeca na mladog KGa, a drugi na mladog TMaca
2017. ili 2018. ? Spominjao si mi vec za Tatuma i Gilesa.Epidaurus je napisao/la:Vama Ingram, a nama Simmons i svi sretni i zadovoljniMi imamo svoju dvojicu za Showtime, vi imate Embiida (daj samo Boze zdravlja, ovaj mali moze okrenut ligu naopako i s.j.e.b.a.t sve smallball trendove, toliko je talentovan), Noela i Ingrama i eto ga
![]()
TMac mi je nakon The Answera najdrazi igrac ikada, tako da bih mogao biti slab na tog momka sto spominjes.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Pardon 2017. Tatum i Giles dakako, obojica idu na Duke. Tatum ima osobina TMaca dosta, superfluidan strijelac prelijepe igre s poludistance vec sad i fantazija suta. Prvi korak, kontrola lopte, skocnost sve prekrasno. Nije divljak ko Wiggins da ide otkinut obruc nego fini, lijepi, tehnicki kosarkas. Zaljubis se u njegovu igru cim ga prvi put pogledas.Clutch je napisao/la:2017. ili 2018. ? Spominjao si mi vec za Tatuma i Gilesa.Epidaurus je napisao/la:Vama Ingram, a nama Simmons i svi sretni i zadovoljniMi imamo svoju dvojicu za Showtime, vi imate Embiida (daj samo Boze zdravlja, ovaj mali moze okrenut ligu naopako i s.j.e.b.a.t sve smallball trendove, toliko je talentovan), Noela i Ingrama i eto ga
![]()
TMac mi je nakon The Answera najdrazi igrac ikada, tako da bih mogao biti slab na tog momka sto spominjes.
Giles je igrac koji podsjeca na KGa vise nego bilo ko. Atletski freak, brz ko bek, kontrola lopte odlicna, dug, sut mu je cak za nekog 4-5 combo visokog pofin, vec zna fine pod kosem ... Uglavnom meni je dovoljno to sto podsjeca na KGa, takvi igraci su blagodat.
Inace ima jos jedan zanimljiv u toj generaciji njihovoj a to je onaj Thon Maker, vjerovatno si i cuo za njega. 216 frajer visok a ima odlican sut za tri, izgleda ko produzena verzija Duranta, bar po ovim mixtapeovima. Njega nisam gledao uzivo ko ovu dvojicu tako da nmg sa sigurnoscu nista rec al sto se tice opcenitog vizuelnog dojma, Tatum je preposeban i perverzno izgleda na terenu.
Cuo sam za Makera, mene podsjeca na Porzingisa, ali sa malo boljim ball handlingom, i nekako ima jaci motor. Mogao bi biti strasan, a opet ne mora znaciti.
Meni se Josh Jackson dosta svidio, krilo sa fantasticnim fizickim predispozicijama, visokim BBIQ-om, strasnom odbranom(!) i odlicnim sutem.
Kao prospekt ima poprilicno sve da postane elitan igrac.
Tako da Tatum, Jackson su moji ciljevi za 2017. Iako cisto sumnjam da ce Sixersi iduce sezone imati top 3 pick, ali imamo pravo swapa sa Kingsima na tom draftu, tako da se nadam nekom njihovom raspadu sistema i trejdanju Cousinsa sto nije nemoguce (Hinkie the genious).
Mogli bi vi malo skocit u poretku s obzirom na pad Sunsa, a Minny i Brooklyn djeluju ocajno ove sezone, bez nekih naznaka da ce se to promijeniti.
Napravit' ce Lakersi za Kobisu neku seriju pobjeda taman da se dostojno oprosti
tako da ne odustajem od vaseg picka u potpunosti.
Meni se Josh Jackson dosta svidio, krilo sa fantasticnim fizickim predispozicijama, visokim BBIQ-om, strasnom odbranom(!) i odlicnim sutem.
Kao prospekt ima poprilicno sve da postane elitan igrac.
Tako da Tatum, Jackson su moji ciljevi za 2017. Iako cisto sumnjam da ce Sixersi iduce sezone imati top 3 pick, ali imamo pravo swapa sa Kingsima na tom draftu, tako da se nadam nekom njihovom raspadu sistema i trejdanju Cousinsa sto nije nemoguce (Hinkie the genious).
Mogli bi vi malo skocit u poretku s obzirom na pad Sunsa, a Minny i Brooklyn djeluju ocajno ove sezone, bez nekih naznaka da ce se to promijeniti.
Napravit' ce Lakersi za Kobisu neku seriju pobjeda taman da se dostojno oprosti
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Ne znam sta bi ti za Josha rekao, gledao sam i njega na ovom U19 prvenstvu ove godine i nije me toliko dojmio. Cinjenica je da je bolji atleta od Tatuma i da bas bolesno leti al sam kod Tatuma vidio puno puno vise osjecaja za igru i "ono nesto" sto se rijetko vidja. Jos dodaj da je Josh 97. godiste cini mi se, a Tatum i Giles 98. (i to skoro oko godinu dana razlike izmedju njih). Izbacaj mu ruzno izgleda al mislim da moze definitivno nesto nalik na bolju verziju Shawn Mariona postat. Uglavnom Giles i Tatum mi, bar zasad, izgledaju ko igraci za koje vrijedi sve zivo rizikovat, pogotovo Tatum jer sam slab na mocne swingmana koji uz to jos imaju kosarku u malom prstu.
Sto se drafta tice, imam j.e.b.e.n osjecaj da ce nam liga dat 1. pick, velika je njima zarada sa mocnim Dubsima i Spursima, al nije to ni blizu kolko oni para zgrnu s mocnim Lakersima. Iskreno volio bih da se dignu Lakersi, Celticsi i Sixersi pa da onda budu bas epski dvoboji jer kod ovih dvoboja Cavsa i Dubsa mi fali tog historijskog naboja.
Sto se drafta tice, imam j.e.b.e.n osjecaj da ce nam liga dat 1. pick, velika je njima zarada sa mocnim Dubsima i Spursima, al nije to ni blizu kolko oni para zgrnu s mocnim Lakersima. Iskreno volio bih da se dignu Lakersi, Celticsi i Sixersi pa da onda budu bas epski dvoboji jer kod ovih dvoboja Cavsa i Dubsa mi fali tog historijskog naboja.
Ma ne vjerujem u ta namjestanja iskreno.
Ali ove godine bi lako Sixersi, Lakersi i Celticsi mogli imati prva 3 picka tako da je teznja ka vrhu moguca.
S tim da trenutno, vi ste u najgoroj situaciji jer vas core za buducnost je po meni jako los i neobecavajuc. Ali preko FA cete vjerovatno biti agresivni i tu pokusat nesto, te uz Russela i Simmonsa/Ingrama se pokusat vratit na stare staze sto nije los pocetak.
Slazem se za zadnju recenicu. Nekako to nije to kad nijedna od najvecih NBA fransiza i big marketa nije pri vrhu, barem meni.
Iako ne volim Celticse, kao i Knickse.
Ali ove godine bi lako Sixersi, Lakersi i Celticsi mogli imati prva 3 picka tako da je teznja ka vrhu moguca.
S tim da trenutno, vi ste u najgoroj situaciji jer vas core za buducnost je po meni jako los i neobecavajuc. Ali preko FA cete vjerovatno biti agresivni i tu pokusat nesto, te uz Russela i Simmonsa/Ingrama se pokusat vratit na stare staze sto nije los pocetak.
Slazem se za zadnju recenicu. Nekako to nije to kad nijedna od najvecih NBA fransiza i big marketa nije pri vrhu, barem meni.
Iako ne volim Celticse, kao i Knickse.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Sto se tice nase buducnosti, ja od Russella ocekujem da pokaze jel real deal ili je ono sto je na collegeu radio bilo samo losa konkurencija ili sta vec. Uglavnom nerealno mi izgleda da momak koji je s 18 godina imao ove napredne brojke na collegeu veoma slicne Stephovim s 3. godine collegea jednostavno propadne u NBA. Kod njega se fakat vidi da konta kosarku i da je j.e.b.e.n.o samouvjeren al fizicki je trenutno preslab i jednsotavno ne moze odgovorit NBA ligi do kraja. Opet treba uzet u obzir i kontekst i cinjenicu da su iz naseg FO sami rekli da je ova sezona posvecena Kobeu i da je razvoj mladih u ovoj sezoni ostavljen po strani. O Russellu cu dati sud nakon slijedece sezone i ako i tad bude ovako neprilagodjen ligi, onda je i za mene definitivno bust. Ovo sad nije na razini 2. picka al opet kad uzmes u obzir kontekst i stil igre koji malom nikako ne odgovara, njegove brojke su relativno fine. Ugl potencijal glede cistog kosarkaskog talenta je itekakav, sad sve zavisi kako ce se tjelesno i atletski prilagodit ligi. Uglavnom on i Simmons mi zvuce odlicno, obojica lucidni ljevaci i jos su u istu srednju isli i zajedno osvojili nacionalno prvenstvo u zadnjoj Russellovoj sezoni cini mi se.
Mah ovo je danas nista kako je bilo onda kad su se Lakersi i Kelti klali oko titula, to je bukvalno bio rat na terenu, a ne ovo totalno beskrvno.
Mah ovo je danas nista kako je bilo onda kad su se Lakersi i Kelti klali oko titula, to je bukvalno bio rat na terenu, a ne ovo totalno beskrvno.
League so.urce confirms Sixers reached out to Hawks, asked about Dennis Schroder and Jeff Teague. No formal offer. Just talks.
That’s because centers Nerlens Noel and Jahlil Okafor have the biggest trade value on the team. As a result, teams have been calling about those two. However, the Sixers don’t want to part ways with either until they know if Joel Embiid, a third center, will be healthy enough to play.
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
#CarloOut
Ish Smith o Embiidu
I'm excited.AG: Ish, what do you see from Embiid. We don't really talk about him. Everybody's still wondering when he's gonna come back from the injury. What do you see when you see him. Just looking at your eyes I can see it.
Ish: Well first of all, I think he's grown 2 inches. He's just such a physical specimen. Like he's so big and strong. But like its his skill which takes him to the next level. Last year, when he was working out and playing, he was getting into the flow, doing full court drills handling the ball with coach Billy Lang. Like handling the ball full court, spinning, behind his back and I'm talking like handling the ball. So then after that I'm like I guess anybody can do that. No. Then after that he's doing post up moves. And by yourself it looks good. So then I seen him play against some guys before practice started, they had him out there. Oh my goodness. (Ish's emphasis, not mine) Like it wasn't even fair how much better. He was going against our guys (no names) and it was just a different level. He's just so ... he can shoot the ball, he's unselfish, he's bigger and stronger so if he just wants to power you to the rim, he can. Or he wants to skill you he can. He can step out and shoot the three ball. He's got a pretty form. He's got a lotta, lotta skill. He's gotta lotta skill.
AG: We're getting teased here man.
Ish: I Know. He's got a lotta skill. He really, really does. He was special to watch.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
I trebaš biti. Najveći potencijal još od LeBrona.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Kad bi trebo zaigrat ? Imal sta od njega ove sezone ?Clutch je napisao/la:Ish Smith o Embiidu
I'm excited.AG: Ish, what do you see from Embiid. We don't really talk about him. Everybody's still wondering when he's gonna come back from the injury. What do you see when you see him. Just looking at your eyes I can see it.
Ish: Well first of all, I think he's grown 2 inches. He's just such a physical specimen. Like he's so big and strong. But like its his skill which takes him to the next level. Last year, when he was working out and playing, he was getting into the flow, doing full court drills handling the ball with coach Billy Lang. Like handling the ball full court, spinning, behind his back and I'm talking like handling the ball. So then after that I'm like I guess anybody can do that. No. Then after that he's doing post up moves. And by yourself it looks good. So then I seen him play against some guys before practice started, they had him out there. Oh my goodness. (Ish's emphasis, not mine) Like it wasn't even fair how much better. He was going against our guys (no names) and it was just a different level. He's just so ... he can shoot the ball, he's unselfish, he's bigger and stronger so if he just wants to power you to the rim, he can. Or he wants to skill you he can. He can step out and shoot the three ball. He's got a pretty form. He's got a lotta, lotta skill. He's gotta lotta skill.
AG: We're getting teased here man.
Ish: I Know. He's got a lotta skill. He really, really does. He was special to watch.
Cilj je da bude spreman za pocetak iduce sezone, i zasad sve ide po planu. Igranje u Summer ligi nije iskljuceno ali cisto sumnjam s obzirom koliko su oprezni s njim.
Ove sezone nece nastupit'.
Ove sezone nece nastupit'.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- adriano_leite
- Kontakt:
Ovo me podsjeca na neki sfi film gdje grupa naucnika drzi zatvorenu zvijer i rade na njoj pokuse i odlucuju o datumu kada ce je pustiti medju svijet da sve potamani
. Nadam se samo da nece imati put Odena.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

eh, da nam je sad jedan kao sto je on bio......
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
#CarloOut
FC Bayern Munchen
#CarloOut
Ode Hinkie. 
A u pickumaterinu
Zgadi mi se i fransiza i sve.
Zgadi mi se i fransiza i sve.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Trenutno korisnika/ca: FieldsOfAnfieldRoad, ronaldo99 i 12 gostiju.