joker90 je napisao/la:
Sta sve covjek nece procitati na ovoj temi..

Kapiten Olimpica Veldin Muharemović, kako je ekskluzivno priznao u razgovoru za “Avazov Sport”, ostvario je kontakt s klubom s Koševa, gdje je ostavio dubok trag (od 2003. do 2007. godine, te 2010/2011.).
– Ne volim da pričam ništa unaprijed, dok se neke stvari ne realizuju, poklope… – kaže Muharemović.
– Postoji interes, što naravno, uvijek godi svakom igraču. Ipak, Sarajevo je naš najveći, ali i moj klub, gdje sam, ponikao. I uvijek kad me vežu za FK Sarajevo, to su lijepe stvari.
Možete li biti malo konkretniji – jeste li ostvarili kontakt ili počeli pregovore s bordo timom?
– Ako dođe do realizacije, to će biti na zadovoljstvo svih. U narednim danima vidjet ćemo šta će biti? Uglavnom, postoji interes i drugih klubova, međutim, Sarajevo je uvijek u prednosti.
Ponavljam, sve će se znati u narednih nekoliko dana… Ne bih dalje širio tu priču, jer šta ja znam?
U maju Vam ističe ugovor s Olimpicom…
– Da… Još uvijek nismo razgovarali oko produženja tog ugovora, s obzirom na to da se Olimpic nalazi u specifičnoj situaciji. U svakom slučaju, moj status rješava moj menadžer Muris Mujanović, a ja i dalje treniram s Olimpicom.
On će to rješavati dalje, i sa Sarajevom, i s Olimpicom, odnosno predsjednikom Nijazom Gracićem. Šta god da bude, želim da sa svih strana bude korektno – da svi budu zadovoljni.
Šef stručnog štaba Olimpica Edin Prljača nam je rekao da je vijest o Vašem prelasku na Koševo pročitao u medijima.
– Da, tu vijest mi je pokazao odmah nakon jutarnjeg treninga (ponedjeljak – op.a.)…
Sve stvari oko toga sam, ponavljam, prepustio menadžeru Murisu. Mislim da je on razgovarao s predsjednikom Gracićem… On rješava moj status, a moje je da treniram. Ako svi budu zadovoljni, postoji mogućnost da se to realizuje, za kraj kaže Muharemović.
SPEC
Nakon Muharemovića kontaktirali smo i Nijaza Gracića.
– Vidjet ćemo šta će biti. Najbolje je da kontaktirate direktora Sarajeva Dinu Selimovića, bilo je sve što smo saznali od Gracića, koji ni nakon našeg insistiranja nije ponudio informaciju više.
Mujanović: Ako se usaglase klubovi, transfer će biti realizovan
Od Muharemovićevog menadžera Mujanovića saznali smo ovo:
– Ako se usaglase klubovi, transfer će biti realizovan. Muharemović je još uvijek igrač Olimpica i prvenstveno je orijentisan ka njegovom opstanku u bh. eliti, kaže Mujanović.
– A ako se klubovi dogovore… Što se njega tiče, Sarajevo je uvijek bilo njegov klub.
To nam je rekao i Muharemović, ali i da ima još ponuda…
– Ima ponuda i iz inostranstva… Ali, ako je u pitanju BiH, Sarajevo je jedini klub u koji bi prešao iz Olimpica, mada je prezadovoljan i u sadašnjem klubu. Olimpic je uvijek bio mlađi sarajevski premijerligaš, ali uvijek jako korektan – dodaje Mujanović.

Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..