NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

ozy
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la ozy » 19 jan 2016, 20:42

alemsa je napisao/la:AHAHA ovog Kawhija, 97o godiste i nesto spominje trava zelenija, to mu glavna osnova :D. Nisu 90e bile prije 100 godina, ima raje koji se sjecaju obje ere i mogu usporedit svacas?

Danas je kosarka soft sport, jos malo im fali W ispred NBA :D. 90ih je bila muski sport, fraza se generalno furala "no blood, no foul" (nea krvi nea faula). Danas je bolan furka e odnosno uzdizanje igraca i to postala norma "2 way igrac" ahaha. Ja se ne mogu sjetit superstara 90ih da nije igro odbranu, to se podrazumljevalo.
E sada opravdamam lupanja u postovima :D

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 19 jan 2016, 20:45

alemsa je napisao/la:AHAHA ovog Kawhija, 97o godiste i nesto spominje trava zelenija, to mu glavna osnova :D. Nisu 90e bile prije 100 godina, ima raje koji se sjecaju obje ere i mogu usporedit svacas?

Danas je kosarka soft sport, jos malo im fali W ispred NBA :D. 90ih je bila muski sport, fraza se generalno furala "no blood, no foul" (nea krvi nea faula). Flagranti i to :rol: Danas je bolan furka e odnosno uzdizanje igraca i to postala norma "2 way igrac" ahaha. Ja se ne mogu sjetit superstara 90ih da nije igro odbranu, to se podrazumljevalo.
Ne znaš mi godište, a toliko se dugo znamo. Ljut sam.
To nije realno poređenje. Svakom je najbolji dio života negdje od recimo 16. do 25. i ljudi koji su u 90im gledali košarku ne mogu biti objektivni prema tom vremenu.

Ne znam što kritikujete toliko nova pravila. Omogućila su uspon dosta inteligentnijih i boljih odbrana. Košarka nije borilačka vještina.

Po toj zadnjoj rečenici ispade da je Kawhi trenutno najbolji igrač lige? Do prije pola godine si pričao da nije superstar. :kafa:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 19 jan 2016, 20:55

Samo da napomenem da je bekovski duo Porter i Drexler pocetkom 90-tih bio jedan od najboljih u NBA. To nisam rekao ja nego strucnjaci i novinari.
Ali to nije sve, krila Buck Williams (pogledati sta google kaze za njega i njegove skokove), pokojni Kersey i na centru pokojni Duckworth. Nije lako bilo uci pod kos. Odlika ove generacije blazersa granitna odbrana i ubitacni fastbreak. Izbacivali su i Magica i Paytona i Robinsona i Jazz iz PO... I da, Cliff Robinson. Jedin koji je tada nosio traku oko glave... Danny Ainge. Drazen. Mark Byrant.
Sve su samo ne drustvo jednog lica.

Toplo preporucujem ovu knjigu svima...

http://www.amazon.com/The-Long-Hot-Wint ... 0671748521
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 19 jan 2016, 21:02

Ma prosle ili pretprosle godine si maturiro, tu si od 95-97o godiste.

Nije nego je postala soft, unaprijedio se napad jer raja hoce vise poena, isto k'o sto je i NFL posto soft u odnosu na te godine, nece niko da gleda 6-3 tekmu, bolje 30-24. Sad u NFLu kad vidis dobar hit vrte ga 20 puta na replay 7 dana, to je prije 10-15 godina bila normala, bez potrebe za neki wow highlight play.

Ne bitno, pa to zadnje ti govori samo da tad ta fraza uopste nije ni postojala, jer nisi bio nista iznad ako si two way igrac jer je vecina igrala odbranu, sad je to uzdizanje igraca. Kapis?

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 jan 2016, 22:31

BernardBarnjak je napisao/la:Samo da napomenem da je bekovski duo Porter i Drexler pocetkom 90-tih bio jedan od najboljih u NBA. To nisam rekao ja nego strucnjaci i novinari.
Ali to nije sve, krila Buck Williams (pogledati sta google kaze za njega i njegove skokove), pokojni Kersey i na centru pokojni Duckworth. Nije lako bilo uci pod kos. Odlika ove generacije blazersa granitna odbrana i ubitacni fastbreak. Izbacivali su i Magica i Paytona i Robinsona i Jazz iz PO... I da, Cliff Robinson. Jedin koji je tada nosio traku oko glave... Danny Ainge. Drazen. Mark Byrant.
Sve su samo ne drustvo jednog lica.

Toplo preporucujem ovu knjigu svima...

http://www.amazon.com/The-Long-Hot-Wint ... 0671748521

bas su bili jaki blazersi tad,kasnije im je i strickland dosao

Ammare
Kontakt:

Post Postao/la Ammare » 19 jan 2016, 22:59

alemsa je napisao/la:Ma prosle ili pretprosle godine si maturiro, tu si od 95-97o godiste.
Frajer jos uvijek moze igrati za juniore, a prica o Spursima iz 2001. Oplakah :rol: :rol: :rol:
Allez

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 jan 2016, 23:30

Epidaurus je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:A ko ono zatvori Forum?Kako ti selektivno pamcenje imas. :roll: :roll: Doduse siguran sam da tada nisi ni gledao kosarku.

[youtube][/youtube]
Vec sam pisao, kosarku sam poceo pratit 2001. godine i ovog se ne sjecam. Eto 4-2 za nas kako god s tim sto je Kobe ovdje tek pocinjao ozbiljan igrac da bude. Kad je stasao onda vam je radio sta je htio.
Shaq je takodje igrao i bio etablirani superstar,a izdominirao vas Duncan koji je bio tek 2. godina u ligi za razliku od Kobea kojem je bila 3.
Mislis na onu vrstu dominacije kad su vam sudijske i greske zapisnickog stola isle na ruku,pa se preokretala serija?

[youtube][/youtube] Ovdje je liga naknadno priznala da je bio faul,a i laik to moze vidjeti.Fisherov 0.4 ne treba ni postavljati.Zbog te greske je citav zapisnicki sto SA poslije dobio otkaz.
Zakljucak:Da,dobili ste te serije,ali daleko od bilo kakve dominacije.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 jan 2016, 23:42

NEZALAGANJE je napisao/la: Shaq je takodje igrao i bio etablirani superstar,a izdominirao vas Duncan koji je bio tek 2. godina u ligi za razliku od Kobea kojem je bila 3.
Mislis na onu vrstu dominacije kad su vam sudijske i greske zapisnickog stola isle na ruku,pa se preokretala serija?

[youtube][/youtube] Ovdje je liga naknadno priznala da je bio faul,a i laik to moze vidjeti.Fisherov 0.4 ne treba ni postavljati.Zbog te greske je citav zapisnicki sto SA poslije dobio otkaz.
Zakljucak:Da,dobili ste te serije,ali daleko od bilo kakve dominacije.
Kobe je usao u ligu sa jedva 18 godina dok je Duncan dosao skoro ko "gotov" igrac plus je odmah dobio veliku ulogu u ekipi jer je bio spreman za to dok Kobe nije. Jedino ta serija iz 2004 nije bila dominacija dok ove ostale 3 jesu jer ipak smo vas dobili 4-0, 4-1 i 4-1. Al bruka je sto ste izgubili od nas i 2004. bez obzira na te 0.4 sekunde jer Lakersi su se raspadali po savovima, Kobe iz sudnice na utakmice dolazio, Shaq i on se vec tad nisu mogli itd itd

Inace ovdje su prije faula bili cisti koraci Barryja. Stajna noga pomjerena prije nego se lopta ispustila iz ruke. Skolski primjer koraka.
Zadnja izmjena: Epidaurus, dana/u 20 jan 2016, 00:09, ukupno mijenjano 2 puta.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 19 jan 2016, 23:42

Ammare je napisao/la:
alemsa je napisao/la:Ma prosle ili pretprosle godine si maturiro, tu si od 95-97o godiste.
Frajer jos uvijek moze igrati za juniore, a prica o Spursima iz 2001. Oplakah :rol: :rol: :rol:
96to godiste a zna vise od vecine ovdje. Uglavnom se pokazalo tacnim ono sto je govorio. Postoji nesto sto se zove internet i gdje se moze informisati o ranijim sezonama. Sta je smijesno?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Ammare
Kontakt:

Post Postao/la Ammare » 20 jan 2016, 07:18

Greivis je napisao/la:
Ammare je napisao/la:
96to godiste a zna vise od vecine ovdje. Uglavnom se pokazalo tacnim ono sto je govorio. Postoji nesto sto se zove internet i gdje se moze informisati o ranijim sezonama. Sta je smijesno?
:shh:
Allez

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 jan 2016, 13:44

Problem je sto pise budalastinje i sto se pogresno informise, a i da koristi logiku skonto bi valjda da je ta ekipa Jazza imala top 5 PG svih vremena i najboljeg PF (do Duncana ) svih vremena u ekipi u prime-u, al' im je kapak prva runda, molim te lijepo. Pa to je isto da za 10 godina dodje malac koji je rodjen 2010e i kaze "e u danasnjoj konkurenciji, Kobe i Shaq nebi usli u playoff", a ti gledo Kobe i Shaqa a gledas i to, i znas da je to nortorna glupost

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 20 jan 2016, 14:10

alemsa je napisao/la:Problem je sto pise budalastinje i sto se pogresno informise, a i da koristi logiku skonto bi valjda da je ta ekipa Jazza imala top 5 PG svih vremena i najboljeg PF (do Duncana ) svih vremena u ekipi u prime-u, al' im je kapak prva runda, molim te lijepo. Pa to je isto da za 10 godina dodje malac koji je rodjen 2010e i kaze "e u danasnjoj konkurenciji, Kobe i Shaq nebi usli u playoff", a ti gledo Kobe i Shaqa a gledas i to, i znas da je to nortorna glupost

U pravu si. Samo bi jos dodao jednu stvar, jako bitnu. Pored Stocktona i Karl Malonea tu je bio i Jerry Sloan covjek koji je bio trener na 2024 zvanicnih utakmica i ostvario 1221 pobjeda uz 60,3%, plus u PO 202 utakmica i 98 pobjeda. Dobro mozda ni to nije bitno :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 jan 2016, 14:30

Jedini razlog zasto nemaju 2 prstena je Jordan, da je bilo ko drugi s istoka bio uzeli bi oba puta. A i najbolji PnR duo svih vremena, i to nije bitno :)

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 20 jan 2016, 16:37

Da preokrenemo temu, ko su po vama top-5/10 igraca koji zbog povreda nisu uradili ono sto su bili u stznju dz istih nije bilo?

Envoyé de mon GT-S7710 en utilisant Tapatalk
Anfernee "Penny" Hardaway #1

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 20 jan 2016, 16:56

@Kawhi

[youtube][/youtube]
A.F.C. Bournemouth!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 jan 2016, 17:00

Tracy, Penny, Rose, Yao, Roy, Sampson, Oden, Bernard King (poslje acl-a je izgubio explozivnost), Arenas, Larry Johnson, Webber, Grant Hill

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: Svaštara

Post Postao/la Tracy3McGrady » 20 jan 2016, 18:04

alemsa je napisao/la:Tracy, Penny, Rose, Yao, Roy, Sampson, Oden, Bernard King (poslje acl-a je izgubio explozivnost), Arenas, Larry Johnson, Webber, Grant Hill
Fina lista, evo po meni Šta su mogli ostvariti da su ostali zdravi, ove koje sam pratio u prajmu:

Tracy - da je nastavio sigurno bi prešao 30k poena = Jedan od najboljih scorera.

Penny - Po meni jedan od najkompletnijih igrača ikad, sve je radio, zabijao, asistirao, kucao a uz to bio istinska zvijezda i van parketa. Uzor mnogima današnjim zvijezdama kao npr. T-Mac, King, Rose, Wade itd... = da nije imao povreda sigurno top 10 ikad.

Grant Hill - Takođe kompletan igrač, poznat kao jako obrazovan i korektan igrač. Da nije bilo onih povreda sigurno bi ostavio veliki trag u NBA (I ovako ga je ostavio). = top 25 ikad.

Rose - otprilike nešto kao Hill, i on se rano povredio i samo možemo nagađati gdje bi mu bila granica da se nije povredio. = Top 30

Ming - zao mi je ovog čovjeka nenormalno, imao je finu statistiku ali nikad nebi bio u rangu najbolji Centara ikad, prvo što je prevelika konkurencija, a drugo što i u najboljim danima nije napravio ništa vrijedno sto bi ga svrstalo među najbolje. = top 100.

Ovo je samo moje mišljenje iz dana kad se pratio nba kao što pojedinci od vas danas prate.

Ali zanima me sta mislite dokle bi ovi ostali sa liste dogurali?
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 20 jan 2016, 18:13

TMac i Grant Hill su meni dva najveca talenta koja su unistila povrede (uz Odena naravno al on nije nikad pokazivao sta su pokazala ova dvojica). Hill je bio bukvalno LeBron prije LeBrona i samo mu je nebo bilo granica, a o TMacu ne treba ni pricat nista. Da nije bilo povreda kod njega uz Kobea i Timmyja bi bio najveci igrac generacije.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 20 jan 2016, 22:13

alemsa je napisao/la:Tracy, Penny, Rose, Yao, Roy, Sampson, Oden, Bernard King (poslje acl-a je izgubio explozivnost), Arenas, Larry Johnson, Webber, Grant Hill
Dobra lista, ja bih jos dodao: Allan Houston, Jay Williams, Danny Manning, Sam Bowie, Baron Davis, Bobby Hurley, Brad Daugherty...

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 20 jan 2016, 22:26

Arenas, Roy i Rose od ovih sto sam ih gledao.

I Wade bi bio jos bolji iako je i ovako odlicnu karijeru imao.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.