EP u rukometu za muskarce - Poljska 2016

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Ko osvaja EP?

Anketa je završila: 27 jan 2016, 01:38.

Francuska
44
41%
Danska
18
17%
Španija
3
3%
Poljska
10
9%
Hrvatska
14
13%
Njemačka (da ljevak ima za koga glasati)
12
11%
Neko drugi
6
6%

Ukupno glasova: 107

MaGiCa
Kontakt:

Re: EP u rukometu za muskarce - Poljska 2016

Post Postao/la MaGiCa » 19 jan 2016, 22:18

marconato je napisao/la:Znaci, mi smo na neki individualni kvalitet par igraca, uz to liseni kvalitetne struke, imali egal sa Poljacima i Makedoncima, prvo poluvrijeme takodje sa Francuzima... :crazy: :roll:
Desava se.

To ti je kao sto su Hrvati u basketu uvek tu negde oko 1/8 ili cak 1/4 finala na velikim takmicenjima, a uvek po pravilu ispuse nekim raspadom sistema (teza varijanta) ili gluposcu (laksa varijanta). Moze li se reci da nemaju individualni kvalitet - ne moze. Moze li se reci da su im savez, organizacija i struka u qrcu - moze. Odatle i rezultati...

Nas je problem sto igramo dekadentno, 1 zaostali rukomet iz 80ih gde se piker i krila ne krecu, ne ukrstaju, ne prave probleme i ne otvaraju prostor.
Nemamo brzi centar, nemamo kontru, nemamo raznovrsne pretnje...
Pored toga, odbranu igramo rukama, a ne nogama.

Saberi sve to, uz lose tj. slabe selektore, koji vrse lose selekcije i pravo je cudo kako i idemo na sva ta velika takmicenja (minus OI) gotovo pa redovno.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 19 jan 2016, 22:26

Ma nesto slicno kao i fudbal, struka i (ne)sistem nas unistise! Igracki potencijal nije iskoristen ni 30 %... :facepalm: Zato u vaterpolu, kosarci i donekle odbojci skoro pa redovno ili u vecini slucajeva izvlacimo priblizno maksimumu...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 19 jan 2016, 22:30

A da se mi ponovno ujedinimo :P :mrgreen:

no, nebitno...

nego, nisam ništa gledao od rukometa tako da ni ne znam kakvi smo... al valjda budem sad u ovoj novoj grupnoj fazi...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 19 jan 2016, 22:34

dubrava je napisao/la:A da se mi ponovno ujedinimo :P :mrgreen:
Ne bi bilo humano po ostale...i opet ne bi nista znacajno uradili u fudbalu :mrgreen:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 19 jan 2016, 22:40

MaGiCa je napisao/la:
Revolucija je napisao/la:I kad neko kaze da je Karabatic bolji igrač od Balica....
Preko jedne utakmice mozes sve da objasnis. Ali to se onda zove cherry picking. ;)

JohnCleese je napisao/la:To je to, pricao sam o Poljacima bravo.
Sad se vec nadzire o to da ce dvije prvoplasirane ekipe grupe E biti Poljska i Francuska

Kazacu 1 vrhunsku jeres: Hrvatska ce izbaciti ili Poljsku ili Francusku, a najverovatnije Franke. ;)
Francuze su Makedonci vrhunski preznojili, mi u desetkovanom sastavu igrali barabar poluvreme, Poljaci ih rastimavaju (a i sami su prosli kroz iglene usi u prva dva kola)...a Makedonija i Srbija su kese od ekipa.
Ne bih imao nista protiv da Francuzi izvise jer iako ih postujem kao najbolju reprezentaciju iste ne simpatisem, samo u to mi je tesko povjerovati, jer Hrvati potiv njih ne mogu nikako, dok Norvezane nikako da shvatim ozbiljno.
Ako bi se to ipak desilo Poljaci bi bili sigurni prvaci Evrope
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 19 jan 2016, 23:34

Još jedan fijasko. :salut: :clap:
Iako su forumaši koji su pratili Srbiju tokom pripremnog perioda, najavljivali bolju igru u odnosu na prethodna takmičenja, već poslije prve utakmice protiv Poljske bilo je jasno da od toga nema ništa, a već tada je ispuštena velika šansa za drugi krug. Promjene su zapravo bile kozmetičke. Nije bilo brze igre, nije bilo igre na krila, na pivota, sve se ko i ranije svodilo na bekovsku liniju, čak bih rekao da je i odbrana koja je uz bekove bila glavni adut na nekim prethodnim takmičenjima, u Poljskoj podbacila. Ako tražimo svijetle tačke, to je svakako podatak da je selektor dao šansu mladom Đukiću i to da je sa igračem manje u igru ubacivao igrača sa markerom, ali ko što rekoh, to je u suštini kozmetika. Što nije zvao Vujina, Radivojevića, Đorđića i još neke igrače, to je pitanje za njega. Od Zelenovića sam očekivao mnogo više, Šešum me je prijatno iznenadio.
Ne mogu a da ne spomenem i presmješan sudijski kriterijum večeras :facepalm: . Žalosno, ali i to je pokazatelj (ne)rada ljudi iz Saveza.
Što reče @marconato, čike iz Saveza su odavno zreli za čistku, a nakon čistke odmah dovesti Branislava Pokrajca ili nekog drugog provjerenog stručnjaka za selektora i dati mu odriješene ruke ko što su Crnogorci dali Obradoviću. Sve drugo je presipanje iz šupljeg u prazno.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 19 jan 2016, 23:41

Daj nam prenstvo I Bosna ce biti medju prve cetri.Volim rukomet al to je sport domacih ekipa .Srbija finale I Arapi finale .Nikad vise nece biti ni blizu finala .

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 jan 2016, 02:01

Revolucija je napisao/la:I kad neko kaze da je Karabatic bolji igrač od Balica....
Bolji, jasta nego bolji. Da je Balic igrao odbranu mozda bi mogli diskutovati.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 20 jan 2016, 08:33

samo_lijevo je napisao/la:
Bolji, jasta nego bolji. Da je Balic igrao odbranu mozda bi mogli diskutovati.
Ti lijevo stvarno nemas pojma. Nije stvar Balic Karabatic, al'izjaviti da Balic nije obranu igrao je mizerna spoznaja.
Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 20 jan 2016, 13:12

Danci uzimaju Madjare, vrlo vjerovatno i Rusija tuce CG mada ne mora znaciti godi Rusima i i remi pa i tijesan poraz, tako da CG ispada iz ove grupe.
Od dva teskasa Rusije i Madjara ne ocekujem nista u grupi F.

U grupi D je zanimljivo ali uvjeren sam da Slovenci dobijaju Svabe dok ce Spanci makar na guzove uzet Svedjane. Tako da u grupi F prve dvije prvoplasirane ekipe i prolaz u polufinale treba traziti u Danskoj Spaniji i Sloveniji
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jan 2016, 13:39

UltrasNotRed je napisao/la: Ti lijevo stvarno nemas pojma. Nije stvar Balic Karabatic, al'izjaviti da Balic nije obranu igrao je mizerna spoznaja.
Naravno da je uglavnom nije igrao, a i kad je igrao bio je glineni golub.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 jan 2016, 14:09

UltrasNotRed je napisao/la:
Ti lijevo stvarno nemas pojma. Nije stvar Balic Karabatic, al'izjaviti da Balic nije obranu igrao je mizerna spoznaja.
Evo odgovorio ti je virtualni, nemam ja tu sta dodati. Ako si barem jednom, pa i na terminu, bacio loptu rukom jasno ti je kakva je razlika izmedju onoga sto radi Nikola i sta je radio Ivano, naravno u odbrani. Samim time vidis kompletnost pomenutih igraca, sto je meni bio glavni argument.

Sto rece jedan trener da pomenute pozicije moze svako igrati.

Eto ja sam ponudio svoje vidjenje sa nekim povrsnim argumentima, ajde ti iznesi isto tako pa da diskutujemo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jan 2016, 14:29

Danas nastavljamo sa provjerenim facama,

Ivancik
Dibirov
Ekberg
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jan 2016, 14:31

samo_lijevo je napisao/la:
Evo odgovorio ti je virtualni, nemam ja tu sta dodati. Ako si barem jednom, pa i na terminu, bacio loptu rukom jasno ti je kakva je razlika izmedju onoga sto radi Nikola i sta je radio Ivano, naravno u odbrani. Samim time vidis kompletnost pomenutih igraca, sto je meni bio glavni argument.

Sto rece jedan trener da pomenute pozicije moze svako igrati.

Eto ja sam ponudio svoje vidjenje sa nekim povrsnim argumentima, ajde ti iznesi isto tako pa da diskutujemo.
Svako veliko takmicenje se povuce ova diskusija, mnogo puta sam dao svoje misljenje, a to je da bi svaki trener na planeti vise volio Karabatica u timu.
Voli te tvoje Sarajevo.

Braveheart23
Kontakt:

Post Postao/la Braveheart23 » 20 jan 2016, 14:32

MaGiCa je napisao/la:
marconato je napisao/la:Znaci, mi smo na neki individualni kvalitet par igraca, uz to liseni kvalitetne struke, imali egal sa Poljacima i Makedoncima, prvo poluvrijeme takodje sa Francuzima... :crazy: :roll:
Desava se.

To ti je kao sto su Hrvati u basketu uvek tu negde oko 1/8 ili cak 1/4 finala na velikim takmicenjima, a uvek po pravilu ispuse nekim raspadom sistema (teza varijanta) ili gluposcu (laksa varijanta). Moze li se reci da nemaju individualni kvalitet - ne moze. Moze li se reci da su im savez, organizacija i struka u qrcu - moze. Odatle i rezultati...

Nas je problem sto igramo dekadentno, 1 zaostali rukomet iz 80ih gde se piker i krila ne krecu, ne ukrstaju, ne prave probleme i ne otvaraju prostor.
Nemamo brzi centar, nemamo kontru, nemamo raznovrsne pretnje...
Pored toga, odbranu igramo rukama, a ne nogama.

Saberi sve to, uz lose tj. slabe selektore, koji vrse lose selekcije i pravo je cudo kako i idemo na sva ta velika takmicenja (minus OI) gotovo pa redovno.
Mi smo bili samo na jednom prvenstvu prosle godine kako ja znam... i sada idemo u baraz opet, kakva velika takmicenja :shock:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 jan 2016, 14:41

Virtu4l je napisao/la:
Svako veliko takmicenje se povuce ova diskusija, mnogo puta sam dao svoje misljenje, a to je da bi svaki trener na planeti vise volio Karabatica u timu.
Normalno, logicno. Ovako imas igracinu u oba smjera, ne znas gdje je bolji. Ako to nije dovoljno, ne znam sta je onda.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 20 jan 2016, 14:52

Ma Karabatić je bolji igrač, kompletniji, nema dileme, al Balića ljudi više vole ;)

Danas odigrao Gajiča (3.5) i Makedu (2.5), valjda će prijeć, dosad sam koliko-toliko pogađao.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jan 2016, 15:01

samo_lijevo je napisao/la:Normalno, logicno. Ovako imas igracinu u oba smjera, ne znas gdje je bolji. Ako to nije dovoljno, ne znam sta je onda.
Uostalom njegovi trofeji sve govore.

3 lige prvaka
12 titula prvaka francuske, njemacke i spanije
8 zlatnih medalja sa reprezentacijom

Ako sam dobro vidio, samo u sezoni 2012/13 tim u kojem je igrao nije bio prvak (Monpelje).

Neka mi MaGiCa i ekipa pomognu da nađemo trofejnijeg igrača od njega u svim ekipnim sportovima.
Voli te tvoje Sarajevo.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 20 jan 2016, 15:22

Crnogorcima treba pobjeda sa tri i više razlike protiv Rusije ako računamo da će Danci dobiti Mađare. U slučaju pobjede Mađarske ili remija onda bi Lavovima bila dovoljna i minimalna pobjeda. Mislim da je ipak puno realnija ova prva mogućnost.

Ogroman hendikep za Crnogorce će biti neigranje Borozona koji slomio zglob šake desne ruke pred kraj tekme sa Dancima. Uglavnom uz Lavove do kraja :D

Što se tiče Slovenaca nadam se dobijaju i paralelno sa tim šalju kući Njemce.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jan 2016, 15:26

FaraonTM je napisao/la:Što se tiče Slovenaca nadam se dobijaju i paralelno sa tim šalju kući Njemce.
Sad si najeb'o :kafa:
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.