FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016
@Nedo to ti je problem sto ne idemo na ovaj najjaci u-16 turnir u Tursku, gdje bi mogli isprobati sve nove potencijalne talente da vidimo gdje su oni u odnosu na najbolje vrsnjake sirom Evrope. Jedno je biti dobar u nasoj ligi, a drugo na EP.
Ja bih Mehica poveo na SP. Centar kakav nam treba, debitirao je i za Olimpiju u Euroligi, juniorskoj, sa svojih 15 godina.
Ja bih Mehica poveo na SP. Centar kakav nam treba, debitirao je i za Olimpiju u Euroligi, juniorskoj, sa svojih 15 godina.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Neka njega za EP sa Djakovicem i kompanijom, izgorio bi sa starijim od sebe.
Mi imamo 6-7 finih igrača koji će morati iznijeti SP. Kad bi došao Dino bilo bi svašta, pa čak se potući i sa Amerima.
Naša petorka se otprilike zna - Campara, Musa, Cerkezovic, Mutic i Njegos. Solidne zamjene Barukcija i Kocic. Onaj mali Janković je veoma talentovan ali prekratko se bavi košarkom, biće zanimljivo koliko je napredovao za godinu dana, jer je prošlo prvenstvo igrao sa 2 godine košarke a imao je par finih tekmi uz vidljiv nedostatak ispravne tehnike.
Semin Burko je također potencijalni putnik na SP sa svojom visinom, i on je vjerovatno napredovao zadnjih 365 dana i sa svojom visinom (mislim da je oko 212cm) bi nam sigurno mogao pomoći, a dobar je pa do sa Musom i Njegosem.
Sa 7 igrača teško ćemo do medalje, ali ne i nemoguce. Ali ako su ovi napredovali kako očekujem onda nas vidim u polufinalu a tamo šta Bog da.
Mi imamo 6-7 finih igrača koji će morati iznijeti SP. Kad bi došao Dino bilo bi svašta, pa čak se potući i sa Amerima.
Naša petorka se otprilike zna - Campara, Musa, Cerkezovic, Mutic i Njegos. Solidne zamjene Barukcija i Kocic. Onaj mali Janković je veoma talentovan ali prekratko se bavi košarkom, biće zanimljivo koliko je napredovao za godinu dana, jer je prošlo prvenstvo igrao sa 2 godine košarke a imao je par finih tekmi uz vidljiv nedostatak ispravne tehnike.
Semin Burko je također potencijalni putnik na SP sa svojom visinom, i on je vjerovatno napredovao zadnjih 365 dana i sa svojom visinom (mislim da je oko 212cm) bi nam sigurno mogao pomoći, a dobar je pa do sa Musom i Njegosem.
Sa 7 igrača teško ćemo do medalje, ali ne i nemoguce. Ali ako su ovi napredovali kako očekujem onda nas vidim u polufinalu a tamo šta Bog da.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Tesko cemo se nositi sa boljim ekipama bez klasicnih centara. Volio bih vidjeti Sikirasa na njegovoj pravoj poziciji, krilnom centru.
Burko bi bio dobar, ako nista da svojom visinom i snagom smeta u reketu i bori se za skokove.
Đakovic i Kocic bi mogli otpasti sa spiska putnika na SP vrlo lako, pogotovo ako Dino zaigra za nas i ako selektor pozeli voditi nekog centra na SP.
Dobra stvar je sto ce se Liga mladih igrati i ove godine pa cemo moci vidjeti ima li tu nekog novog materijala, je li neko napredovao za godinu.
Burko bi bio dobar, ako nista da svojom visinom i snagom smeta u reketu i bori se za skokove.
Đakovic i Kocic bi mogli otpasti sa spiska putnika na SP vrlo lako, pogotovo ako Dino zaigra za nas i ako selektor pozeli voditi nekog centra na SP.
Dobra stvar je sto ce se Liga mladih igrati i ove godine pa cemo moci vidjeti ima li tu nekog novog materijala, je li neko napredovao za godinu.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Ja sam ubijeđen da Kocic ide, neko bi mogao upasti mjesto Đakovica koji će predvoditi novu generaciju. Po meni bi Burko trebao upasti i ako bi Dino zaigrao za nas mogao bi Ovcina otpasti. Nadati se još ponekom mladom koji će iskočiti iz lige mladih.
Po meni Adi Alikadić nije ništa pretjerano pokazao i vrlo lahko bi on mogao biti taj koji će otpasti sa spiska.
Jbga hoce Milo da se kaci mu sa babom, a babo igrao rukomet za nas, kazu kada su se "popesnicili " nisu ljudi Milu danima vidjeliVirtu4l je napisao/la:Ti si lud, đe će oni ispasti, tamo je Milo Đukanović predsjednik saveza, moža Curryja dovesti ako hoćeTaRgEt_ je napisao/la:Da za cetiri repke moze ali ispala je Crna Gora![]()

R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
-
- Kontakt:
Uh kako bi nam legao Radončić. Mogao bi ga i Fahro pogurati. Možda mu je kakav rod
Zezam se naravno.
Nego Radončić mi je bio jedan od najdražih rukometaša. Baš sam ga gotivio. I dan danas mi je jedan od najdražih igrača koji je igrao za našu zemlju.

Nego Radončić mi je bio jedan od najdražih rukometaša. Baš sam ga gotivio. I dan danas mi je jedan od najdražih igrača koji je igrao za našu zemlju.
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Musa,Sikiras,Campara,Radoncic, Mutic.....
Uz Tursku,Spaniju i USA favoriti za medalje.
BosnaE
Ja mislim da ove Evropske velesile posle oni igara u Gruziji pa pogotovo evropskog prvenstva ce biti u buduce nafurani ko nikad prije da pobijede ovu selekcija BiH!newton_heath_lyr je napisao/la:Musa,Sikiras,Campara,Radoncic, Mutic.....

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Solidno je igrao Adi i u nekim utakmicama je sasvim dostojno zamijenio Camparu.Omark je napisao/la:Po meni Adi Alikadić nije ništa pretjerano pokazao i vrlo lahko bi on mogao biti taj koji će otpasti sa spiska.
Nad tobom sunce najljepše sja
Nadam se da ćemo naći bolju zamjenu za Čamapru.pinoglavi je napisao/la:Solidno je igrao Adi i u nekim utakmicama je sasvim dostojno zamijenio Camparu.Omark je napisao/la:Po meni Adi Alikadić nije ništa pretjerano pokazao i vrlo lahko bi on mogao biti taj koji će otpasti sa spiska.
nas rezultat zavisi i od zrijeba. ako u cetvrtfinalu naletimo na kanadu ili australiju, nije iznenadjenje da ispadnemo ranije...nadam se da ce strucni stab imat utakmice protivnika za analizu i pripremu prije pocetka prvenstva..posebno mislim na kanadu i australiju jer samo pobjeda protiv njih donosi medalju (pretpostavljam)
amerikancima nema premca i ne treba se zanosit...oni samo na bazi atleticizma i sirine, melju sve redom. u eventualnom duelu s njima, treba igrat zonu i onda svi ici na defanzivni skok jer uglavnom su ciglari s vana....pa sta bude...bronza bi bila fin uspjeh.
najvaznije je da odemo zdravi (sikiras da bude na 100%) burku treba povest jer mi se cinio dosta bolji (u gruziji)od recimo pirica...odnosno nije bas drvo koje nicem ne doprinosi. s njim u timu bi i sikiras mogao igrat prirodnu poziciju sto bi mu sigurno olaksalo....
radoncic i nije neka aman zaman igracina, vjerovatno bi usao u petorku umjesto mutica, a ne mislim da sta novo donosi...jedino mozda sto je dino visociji i ima siri frame...bio bi plus da zaostri konkurenciju ali nije neka prevaga da ga se moli. ako hoces, bujrum ...ako neces, ****... i bez tebe smo uzimali zlato.
mehic je premlad, tek u julu puni 15, od njega ocekujem da bude nas udarni igarc na u16 iako ce igrat protiv godinu starijih...on, biberovic, mavric i jos neki....ekipa koja bi mogla ponovit uspjeh musine generacije, sa slicnim putem. sto znaci ove godine dovoljno je osigurat drugi krug (tj opstanak jer u tom glupom sistemu ni drugi krug ne znaci opstanak) posto su nam udarni igarci 2001-o, a one tamo.....zna se
...
samo bez stavljanja bremeta, ne treba dizat neku euforiju i ocekivanja, pustit pandzu i saradnike da rade posao u miru, rezultati ce doci.
amerikancima nema premca i ne treba se zanosit...oni samo na bazi atleticizma i sirine, melju sve redom. u eventualnom duelu s njima, treba igrat zonu i onda svi ici na defanzivni skok jer uglavnom su ciglari s vana....pa sta bude...bronza bi bila fin uspjeh.
najvaznije je da odemo zdravi (sikiras da bude na 100%) burku treba povest jer mi se cinio dosta bolji (u gruziji)od recimo pirica...odnosno nije bas drvo koje nicem ne doprinosi. s njim u timu bi i sikiras mogao igrat prirodnu poziciju sto bi mu sigurno olaksalo....
radoncic i nije neka aman zaman igracina, vjerovatno bi usao u petorku umjesto mutica, a ne mislim da sta novo donosi...jedino mozda sto je dino visociji i ima siri frame...bio bi plus da zaostri konkurenciju ali nije neka prevaga da ga se moli. ako hoces, bujrum ...ako neces, ****... i bez tebe smo uzimali zlato.
mehic je premlad, tek u julu puni 15, od njega ocekujem da bude nas udarni igarc na u16 iako ce igrat protiv godinu starijih...on, biberovic, mavric i jos neki....ekipa koja bi mogla ponovit uspjeh musine generacije, sa slicnim putem. sto znaci ove godine dovoljno je osigurat drugi krug (tj opstanak jer u tom glupom sistemu ni drugi krug ne znaci opstanak) posto su nam udarni igarci 2001-o, a one tamo.....zna se

samo bez stavljanja bremeta, ne treba dizat neku euforiju i ocekivanja, pustit pandzu i saradnike da rade posao u miru, rezultati ce doci.
Kad je izvlacenje grupa 

Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: RE: Re: FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016
Tamo nekad u prvom postu koji je za preporuku svima.LloriS je napisao/la:Kad je izvlacenje grupa
@baglama, nema pirica u u16
O kakvim vi medaljama pričate ovdje?
Već vidim pred početak prvenstva kako će se mediji sjatiti na nabrijavanje, uzimanje izjava, hvalospjevisanje i sl.
Ovo su djeca tj. golobradi mladići kojim nije potreban imperativ pobjede, plasman ili uslovljavanje koje dovodi do kontraproduktivnosti, te može im uništiti trasiranje uspješnog razvoja karijere. Polakoooooo, samo polakooo.
Sam plasman je veliki uspjeh, a bilo kakva očekivanja i postavljanje granica su bespotreban pritisak. Što se mene tiče mogu ispasti i u grupnoj fazi, jer za mene je uspjeh i ovo što su napravili i dokle su došli. Bitno je da oni nastave put razvoja, medalja više-manje i plasman su u drugom planu!
Nisu nas ni čim zadužili da nešto moraju. Ne moraju, igrajte djeco i uživajte.
Već vidim pred početak prvenstva kako će se mediji sjatiti na nabrijavanje, uzimanje izjava, hvalospjevisanje i sl.
Ovo su djeca tj. golobradi mladići kojim nije potreban imperativ pobjede, plasman ili uslovljavanje koje dovodi do kontraproduktivnosti, te može im uništiti trasiranje uspješnog razvoja karijere. Polakoooooo, samo polakooo.
Sam plasman je veliki uspjeh, a bilo kakva očekivanja i postavljanje granica su bespotreban pritisak. Što se mene tiče mogu ispasti i u grupnoj fazi, jer za mene je uspjeh i ovo što su napravili i dokle su došli. Bitno je da oni nastave put razvoja, medalja više-manje i plasman su u drugom planu!
gazijabih je napisao/la:O kakvim vi medaljama pričate ovdje?

KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Nije vala za aplaudiranja, dokle vise da sami sebe ponizavamo pa čak i tamo gdje smo sila. U njihovim godinama se pokazuje pobjednički mentalitet, ne moraju ništa već su napravili puno za to su dobili veliki hvala na razne načine, ali baš to im treba biti samo motiv više da idu još dalje. Kad si pobjednik od malih nogu onda to ostaješ vječno, a ova djeca to jesu i sa velikim pravom se mogu nadati nečemu. Mi smo tu da ih bodrimo i samo što želimo je srce na teren pa sta bude, niko im zamjeriti neće ako ne osvoje medalju, ali pobjednički mentalitet moraju imati a i mi sa njima. Uživati mogu posle turnira.nerminh74 je napisao/la:gazijabih je napisao/la:O kakvim vi medaljama pričate ovdje?
upravo ovo što si napisao, ali nije takoTracy3McGrady je napisao/la:Nije vala za aplaudiranja, dokle vise da sami sebe ponizavamo pa čak i tamo gdje smo sila. U njihovim godinama se pokazuje pobjednički mentalitet, ne moraju ništa već su napravili puno za to su dobili veliki hvala na razne načine, ali baš to im treba biti samo motiv više da idu još dalje. Kad si pobjednik od malih nogu onda to ostaješ vječno, a ova djeca to jesu i sa velikim pravom se mogu nadati nečemu. Mi smo tu da ih bodrimo i samo što želimo je srce na teren pa sta bude, niko im zamjeriti neće ako ne osvoje medalju, ali pobjednički mentalitet moraju imati a i mi sa njima. Uživati mogu posle turnira.nerminh74 je napisao/la:gazijabih je napisao/la:O kakvim vi medaljama pričate ovdje?
kada su otišli malo ko je vjerovao u zlato, ali kako su momci uspijevali tako se počinjala dizati mediska halabuka, da bi na kraju završilo da se preko njihovih leđa neki radili svoju promociju, zar zaboravljate bahtu, uplakanog haruna, nebuloza avaza oko sikirasa, ...
a već počinje ovdje sa time da se MORA osvojiti medalja, eto to nije pritisak
i također se slažem sa gazijabih, da je daleko važnije da se ti momci razvijaju pa da nam donesu one medalje koje daleko više važe, tj. seniorske, a ne da na uštrb njihovog razvoja da se ide na osvajanje medalje po svaku cijenu jer bi se ispadanje prije borbe za medalju smatralo velikim neuspijehom i onda poništiš upravo taj pobjednički mentalitet!
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Moramo postavljat ciljeve veće od onog samo neka smo se plasirali. Nije pod moranjem ali cilj je medalja! To treba odmah reći. Kvalitet imamo, moramo više taj pobjednički mentalitet usadit a ne gubitnički, samo neka smo se plasirali. Od malih nogu treba usađivat taj pobjednički mentalitet, mentalitet šampiona. A što ova djeca to i jesu. 

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
nisma ni rekao da ima, nego da se radi o slicnim igarcima, ali samo na prvi pogled...Tracy3McGrady je napisao/la:Tamo nekad u prvom postu koji je za preporuku svima.LloriS je napisao/la:Kad je izvlacenje grupa
@baglama, nema pirica u u16
mi nismo imali koristi od pirica(u18) ni kao tjelo u sredini. jer niti moze koga zastrasit na ulazu, niti moze uhvatit skok, niti zabit...
burko ima bolju iskoristivost, a i jahic bi trebao imat mjesto u u18. gledao sam ovu snimku s galatom, nije to lose
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.