KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

bosnas_
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la bosnas_ » 18 feb 2009, 02:05

adi&alen je napisao/la:ima li ikakve sanse da se bajramovic dovede za kraj prvenstva? to bi bilo odlicno + vasiljevic i onda smo sigurni prvaci... PROVJERENO :lol:
Eh da su nam Miline pare,to ne bi bilo nemoguce,ovako...tesko!jako tesko...

ndbosna
Kontakt:

Post Postao/la ndbosna » 18 feb 2009, 08:08

Ako bi se probavalo dovoditi nekoga iz Kieva najbolje bi bilo pokusati dovesti Scooney Penna. 4. je dobro popunjena sa Ivanovicem i Hajricem tako da bi u slucaju dolaska Bajramovica neko bio suvisan,

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 18 feb 2009, 09:31

I ja kontam da nam je Keno Bajramovic bespotreban, jer smo fino pokriveni na toj poziciji (Ivanovic, Hajric). A recimo jeretin ili penn bi nam dobro dosli. Ali meni se u glavio vrti puno gora opcija: da neko od ovih igraca zaigra u Igokei.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 feb 2009, 12:00

Citam danas u oslobodjenju da bi ukoliko KK Bosna dobije organizaciju Final 4, trebao da se igra u novoj Zenickoj Areni. Kazu da bi se na taj nacin najbolje obiljezila 30-godisnjica od osvajanja naslova prvaka europe. Isto je direktor firme koja vodi NLB se izjasnio da je protiv Zadra i da postoji velika sansa da dobijemo tu organizaciju.
To je sto pise u novinama.

Sad cu ja napisati svoje misljenje

Govori Nihad Imamovic da hce Final 4 zbog 30-godisnjice od osvajanja naslova, ali isto kaze da se igra u Zenici. Nemam nista protiv Zenicke Arena, nego ako je povod ta 30-godisnjica sto se ne igra u Skenderiji odakle us krenuli ti uspjesi tadasnje KK Bosne. Mislim da je jedina prednost Zenice sto bi dvorana na svakoj utakmici bila puna.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 18 feb 2009, 12:05

amerosm je napisao/la:Citam danas u oslobodjenju da bi ukoliko KK Bosna dobije organizaciju Final 4, trebao da se igra u novoj Zenickoj Areni. Kazu da bi se na taj nacin najbolje obiljezila 30-godisnjica od osvajanja naslova prvaka europe. Isto je direktor firme koja vodi NLB se izjasnio da je protiv Zadra i da postoji velika sansa da dobijemo tu organizaciju.

Govori Nihad Imamovic da hce Final 4 zbog 30-godisnjice od osvajanja naslova, ali isto kaze da se igra u Zenici. Nemam nista protiv Zenicke Arena, nego ako je povod ta 30-godisnjica sto se ne igra u Skenderiji odakle us krenuli ti uspjesi tadasnje KK Bosne. Mislim da je jedina prednost Zenice sto bi dvorana na svakoj utakmici bila puna.

ma ova zemlja je puna paradoksa i gluposti pa me nista ne cudi.
You are someone else I am still right here

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 18 feb 2009, 13:31

amerosm je napisao/la:Citam danas u oslobodjenju da bi ukoliko KK Bosna dobije organizaciju Final 4, trebao da se igra u novoj Zenickoj Areni. Kazu da bi se na taj nacin najbolje obiljezila 30-godisnjica od osvajanja naslova prvaka europe. Isto je direktor firme koja vodi NLB se izjasnio da je protiv Zadra i da postoji velika sansa da dobijemo tu organizaciju.

Kakva Zenica!?
nema smisla u Zenici obiljezavati 30 godina od osvajanja titule prvaka Evrope! pa stvarno..neka onda kandidaturu podnese grad Zenica i K.K.Celik! Ovo je stvrno smjesno! Umjesto da nasa uprava gleda kako ugrabiti nekog od igraca Kijeva,oni okupirani Zenicom i zenickom arenom,uzas!
Uprava uozbiljite se! Pred nosom nam je domaca liga,i Igokea koja trenutno ima 20% jacu ekipu od Bosne!
Mislite li se vi pojacati,trazite li novac,radite li ista pametno,osim glupiranja s tom organizacijom u Zenici!
Tuzno!

farek
Kontakt:

Post Postao/la farek » 18 feb 2009, 15:32

Nebi bilo lose da se final 4 organizuje u zenici, da ga organizuje KK Bosna, kako bi mogli zaradit nesto para. A da se obiljezavanje 30 godina svakako igra u sarajevu. Tako bi imali dvije jake kosarkaske manifestacije.
...JA SAM SARAJEVO...

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 18 feb 2009, 15:38

farek je napisao/la:Nebi bilo lose da se final 4 organizuje u zenici, da ga organizuje KK Bosna, kako bi mogli zaradit nesto para. A da se obiljezavanje 30 godina svakako igra u sarajevu. Tako bi imali dvije jake kosarkaske manifestacije.
Nasima je pametnije da razmisljaju o pojacanjima,nego o zenickoj areni!
Prvo da zavrsimo sa pojacanjima,pa onda treba misliti na F4 i Zenicu!
Mada sumnjam da ce od pojacanja ista biti,jer nemamo para,a izgleda da je i Vukoicic zadovoljan ovim sto imamo!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 18 feb 2009, 19:44

majestic je napisao/la:Ako bi Bosna uspjela doci do 6 mjesta u NLB ligi,da li bi imala pravo nastupa na kakvom vecem takmicenju (fiba cup ili slicno).
uleb kup, ali mora dobiti skoro sve do kraja (4 tekme), a buducnost izgubiti 3 jer imaju bolji medjusobni skor
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

pop84
Kontakt:

Post Postao/la pop84 » 19 feb 2009, 09:22

Vezano za organizaciju F4 u Sarajevu,mislim da bi to bila dobra ideja i kompromisno resenje. Inace,Grobari ne bojkotuju NLB Ligu,razlog manje posjete je sto su uglavnom parter i loza u rukama fensera,koji dolaze samo na EL utakmice, da bi bili vidjeni,a i tribine su 30% u rukama Grobara iz unutrasnjosti Srbije,pa ni oni ne dolaze na utakmice. Ne kazem ni da je vole.
Inace,sigurno bi bar 100 Grobara iz BG doslo u Sarajevo.

saladin
Kontakt:

Post Postao/la saladin » 19 feb 2009, 12:29

Nermine kakve su sanse da nam dodje Keno nakon otkaza u Kijevu?? :)

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 19 feb 2009, 13:13

Obadva igraca koja imamo Hajric i Ivanovic na toj poziciji su ako ne jednako dobri onda mozda i bolji (npr. Ivanovic).
Ne kontam cemu tolio suplje oko Kene, nek ga Memso u Siriju vodi, a evo izgleda da i hoce, preko Turske :mrgreen:
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

kobe
Kontakt:

Post Postao/la kobe » 19 feb 2009, 13:54

Prvo komentar vezano za Kenu.
Jedan od najboljih igraca novijke Bosnine historije i covjek koji je pomogao preporodu,dobar u napadu,dobar u odbrani ali najveca mana i bolna tacka su mu P A R E ,leti u tunguziju samo mu daj 1000 eura vise.
Mogao je covjek produziti sa Rytasom,imao ponudu Albe,Benetona,Armania,Granade a ne on u crnu ukrajnu sa nesto vise love ista prica poslije odlazka iz bosne imao ponude iz spanije,italije,njemacke a on u ukrajnu.OK on je htjeo igrati u prvoj petorci(svakako nije igrao u azovmasu prvu godinu)mogao je odabrati slabiji tim u spaniji ili italiji jer znam da je imao ponuda.Znaci o njemu samo sanjajte u skorije vrijeme 3-4 godine.IZUZEV AKO SE NE PROMIJENI.-DODJE PAMETI.
Ovo u vezi FINAL 4 je presmijesno to je svima jasno.Kakva tridesetogodisnjica i bakraci to njima fali para pa da se zaradi jer u zenici odvedi medvjeda da hoda oko stuba doslo bi 5 000 ljudi(grad u kojem fali desavanja i u kome je dosadno).Ovo je cisto bacanje magle jer za 30 godina od titule otici iz dvorane u kojoj je sve zapoceto i ostvareno i gdje su igrali svi ti velikani presmijesno.
Sto se mene tice neka idu u **** ja svakako nemam namjeru one cete otici i gledati.
Najbolje bi im bilo da se hvataju kakvog pleja jer kad izadje djordjevic u laktasima nema ga ko zamijeniti jer muva ne da bi svaku loptu zijanio nego bi poceo da muca.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 19 feb 2009, 14:20

kobe je napisao/la:Prvo komentar vezano za Kenu.
Jedan od najboljih igraca novijke Bosnine historije i covjek koji je pomogao preporodu,dobar u napadu,dobar u odbrani ali najveca mana i bolna tacka su mu P A R E ,leti u tunguziju samo mu daj 1000 eura vise.
Mogao je covjek produziti sa Rytasom,imao ponudu Albe,Benetona,Armania,Granade a ne on u crnu ukrajnu sa nesto vise love ista prica poslije odlazka iz bosne imao ponude iz spanije,italije,njemacke a on u ukrajnu.OK on je htjeo igrati u prvoj petorci(svakako nije igrao u azovmasu prvu godinu)mogao je odabrati slabiji tim u spaniji ili italiji jer znam da je imao ponuda.Znaci o njemu samo sanjajte u skorije vrijeme 3-4 godine.IZUZEV AKO SE NE PROMIJENI.-DODJE PAMETI.
Ovo u vezi FINAL 4 je presmijesno to je svima jasno.Kakva tridesetogodisnjica i bakraci to njima fali para pa da se zaradi jer u zenici odvedi medvjeda da hoda oko stuba doslo bi 5 000 ljudi(grad u kojem fali desavanja i u kome je dosadno).Ovo je cisto bacanje magle jer za 30 godina od titule otici iz dvorane u kojoj je sve zapoceto i ostvareno i gdje su igrali svi ti velikani presmijesno.
Sto se mene tice neka idu u **** ja svakako nemam namjeru one cete otici i gledati.
Najbolje bi im bilo da se hvataju kakvog pleja jer kad izadje djordjevic u laktasima nema ga ko zamijeniti jer muva ne da bi svaku loptu zijanio nego bi poceo da muca.
daj pazi malo na rijecnik i pusti se nacionalizma... igokea je iz aleksandrovca a ne iz laktasa nije to isto... sto se tice zenice i nase uprave to i u pravu. btw neko izvali da je ivanovic bolji igrac od bajramovica LOL pa sto on nije igrao euroligu nego mu je bosna do sad najveci klub u karijeri??? cak i po zalaganju na terenu se ne mogu porediti ivanovic pravi bezvezne licne i pola tekme presjedi na klupi ili se apsolutno stedi u odbrani vidio sam desetine situcaija kada je zimic ispadao smijesan zbog ivanovica koji fol igra neku odbranu na liniji dodavanja i onda ispadne iz igre i zimic ostaje sam protiv dvojice pod kosem.
You are someone else I am still right here

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 19 feb 2009, 14:46

Bajramovic je igrac koji je bolji od Hajrica i Ivanovica zajedno! naravno da on nece doci u Bosnu,jer je preskup za nase uslove!
Evo i Pen ode u Tursku,,nazalost to je realnost! ko zna jesu li iz nase uprave uopste culi da je on bio slobodan igrac!? za takvog igraca vrijedi se i zaduziti da bi ga doveli,ali...

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 19 feb 2009, 15:22

Penn nema pametnijeg posla nego da dolazi u Bosnu i igra po ovim našim seoskim dvoranama dok Bosna isto tako da se zadužuje bez posebnog značaja jer ne ganjamo F4 već domaću ligu.
Bosna ima dobru ekipu te pruža dobre partije u regionalnoj ligi tako da ne vidim razloga zašto toliko potežeš priču o pojačanjima.Velike ekipe ne mjenjaju igrače niti dovode puno pojačanja u toku sezone.Vjerovatno će dovoditi pred domaću ligi i najbolje bi bilo da to bude jedan al vrijedan nego da gomilaju igrače.

High

Post Postao/la High » 19 feb 2009, 15:30

blazz je napisao/la:Penn nema pametnijeg posla nego da dolazi u Bosnu i igra po ovim našim seoskim dvoranama dok Bosna isto tako da se zadužuje bez posebnog značaja jer ne ganjamo F4 već domaću ligu.
Bosna ima dobru ekipu te pruža dobre partije u regionalnoj ligi tako da ne vidim razloga zašto toliko potežeš priču o pojačanjima.Velike ekipe ne mjenjaju igrače niti dovode puno pojačanja u toku sezone.Vjerovatno će dovoditi pred domaću ligi i najbolje bi bilo da to bude jedan al vrijedan nego da gomilaju igrače.
Slazem se s tobom,ne znam kako ce i VV ''izdrzati'' ove nase utakmice,po svakakvim gostovanjima.Ali nadajmo se najboljem.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 19 feb 2009, 16:44

Ove godine Igokea je duplo bolja nego prosle sezone! A Bosna je za nijansu slabija u odnosu na proslu sezonu,ali jaca za trenera! u svakom slucaju ako zelimo titulu,moramo se pojacati! ili ici na rizik,pa s ovom ekipom pokusati odbraniti naslov prvaka! Ja ipak ne bi rizikovao! trebaju nam dva kvalitetna igraca,pley i centar! ali za to trebaju pare,koje Bosna nema!

Sud
Kontakt:

Post Postao/la Sud » 19 feb 2009, 17:58

Ja ne znam sto se svi nafuravaju da Bosna moze dovesti igrace koji dobiju nogu u klubovima koji nemaju pare, pa ih otpuste zato sto ih ne mogu placati, pa sto bi ti igraci opet dosli u klub koji nema pare a to je Bosna.Bosna jedva skupila i vo sto ima, a ne da dovede Pena ili Bajramovica, za sta da igraju za snijeg jer im Bosna nema sta drugo dati.Da imaju para ne bi citavu sezonu pricali pricu o mladim talentima.

saladin
Kontakt:

Post Postao/la saladin » 19 feb 2009, 18:58

Sta kaze Mahalac, Hajric i Ivanovic bolji od Kene :lol:

Znam ja dobro da mi nemamo love za Kenu, ali ovdje pricamo o kracem roku, znaci do kraja sezone.

Tip je ostao bez kluba, pa me nebi cudilo da dodje u Bosnu, provede par mjeseci dok ne nadje drugi angazman...

Sa njim bi titula bila osigurana

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.