Upravo to je problem. Daj covjeku sansu, adaptiraj se na njegov sistem, imat ces svoje izolacije, pa tek onda odluci da li ces ga postovati ili ne. Ako nije bio u NBA ligi, ne znaci da lik ne zna nista. Zapanjujuce je to koliko James govori da postuje SAS, njihov sistem, igrace, Popa, a Blatt je upravo htio da instalira jedan takav sistem, gdje nije bitno ko postize poene, gdje je bitna samo pobjeda. Nakon tih rijeci, on se okrene protiv njega. Mislim, smijesno je to uopste i diskutovati. Zna se sta je radio Spoelstri, pa ga Wade i Pat smirili. Spoelstra nije bio apsolutno niko i razumiljivo mi je donekle da mu James nije dao da ga trenira i uci, ali Blatt ima itekako uspjeha u svijetu kosarke. Jamesa je jednostavno nemoguce trenirati ako nisi neko veliko ime i to je to.NEZALAGANJE je napisao/la:A zasto Blatt nema autoriteta?Itekako dokazan trener na svakom nivou na kojem je radio.Jel to Lue dokazan sada,pa ce voditi Jamesa?Problem je sto ovaj ne bi ni postovao nikog osim Phila,Popa i Rileya,ali i ti treneri su postali ono sto jesu zato sto su im VELIKI igraci u njihovim pocecima dopustili da budu trenirani.James to a priori odbija i tom logikom,njega niko ne moze vise trenirati,sto je totalni apsurd i govori koliki ego ima.bodi123 je napisao/la:Druze drugo je kad te trenira jedan Pop kome ne smije ni jedan igrac iz lige rec a kamoli crtat akcije i sve ovo sto radi James a drugo je kad te Blatt trenira koji nema autoriteta nikakvog, i dok god ne dodje neki trener koji ima autoritet da kaze Lebronu da ne moze po njegovom od njih nema nista.NEZALAGANJE je napisao/la:Neshvatljiv potez CLE,ali me i ne cudi,s obzirom sta smo sve gledali.Od toga da James crta akcije,odbija provesti ono sta mu se kaze,do toga da bira ko ce izaci,a ko uci u datom trenutku.Da sam Blatt,prvi put kad bi mi nesto od ovoga uradio,sam bih dao otkaz,jer ako ti mene ne priznajes i znas vise,onda ja nisam trener za tebe.Uvijek sam govorio,igrac treba da bude igrac (ma koliko veliki bio) i treba dopustiti da ga se trenira.Bez toga nema uspjeha,a sad sam 100% siguran da James nece uzeti titulu.Nije zasluzio.Sto se tice trejda Lovea,zar mislite da je to lako?Pa ko ce sada uzeti onakav ugovor,kad se vidjelo koliko on moze odnosno ne moze!? Mozda bi neko i uzeo,ali bi itekako trazio nesto dodatno zauzvrat sto CLE ne moze ponuditi,jer zeli titulu.
Smijesno mi je i odakle toliko respekta za Luea koji nikad nista nije napravio kao trener ni kao igrac. Odakle toliki respekt kada je Blatt puno bolji kosarkaski strucnjak od Luea? Na sta ce to lici, samo dragi Bog zna. **** li ti povratak i ovakav cirkus koji je tim sebi dozvolio.
@lumani, a Lue je taj? Opet ce ispasti kako nije do Jamesa, nego do vodstva, jer eto oni su mislili da je Lue najbolji dostupni trener za tu poziciju
@Kawhi, Spoelstra je goli ****, to se vidi i iz njegovog tima prosle sezone i ove sezone. Blatt je za njega Pop osobno.