Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

delinjo
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la delinjo » 22 jan 2016, 17:43

Greivis je napisao/la:Pa samo da nema Djokovica ima bi dvocifren broj GS titula. ;)
buraz da nema Djokovica,Federer bi do sada imao 50 GS titula,kakav on Roger u 34 godini popravlja skor sa njim ,toliko o njemu kao ozbiljnom igracu,favorit turnira pocevsi od ovog do kraja godine je Novak,pa Roger i tu sva prica zavrsava,i njih dvojica ce se pitati za sve...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 22 jan 2016, 17:48

Sami izraz velika četvorka govori o tome koliko je Andy precijenjen, smiješno

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 22 jan 2016, 17:49

Greivis je napisao/la:
Claus je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Pa samo da nema Djokovica ima bi dvocifren broj GS titula. ;)
Nema teorije, ali to je svejedno priča ŠBB-KBB. Da nije bilo Đokovića i Nadala, Federer bi hladno prešao cifru od 30 osvojenih GS-ova. :roll:
Pa imao bi Federer sigurno mnogo vise titula. Ali on je imao i srece da sakupi dosta titula prije njih dvojice.
Murray je imao nesrecu da se pojavi i igra protiv mozda i tri najbolja igraca ikada.
U Federerovoj eri je bilo dosta dobrih udarača i nezgodnih igrača, koji bi u svom zenitu hladno izrešetali Škota. To što se Federer dosta uspješno nosio s njima ne znači da bi isto mogao uraditi i Andy.

Istina je da je Murray protiv sebe imao velikane, ali ne možeš poreći da se od njega očekivalo mnogo više trofeja, pogotovo onih najvažnijih. On je izgubio tonu važnih mečeva samo zato što je mentalni midget. ;)

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 22 jan 2016, 17:52

Greivis je napisao/la:Realnost je takva da Murray ima puno vece sanse da dobije Djokovica od Federera kad se igra na tri dobijena seta.
realnost je takva da Murray u zadnjih 5 meceva ,usopio tek jedan set otkinuti Federeru...eto to je veca realnost od te tvoje ;)
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 22 jan 2016, 17:54

Realnost je i da je zijanio zadnjih 7 setova protiv Stana :P

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 22 jan 2016, 17:57

shminka je napisao/la:Sami izraz velika četvorka govori o tome koliko je Andy precijenjen, smiješno
Ma dobro, meni toliko ne smeta taj naziv, zaslužio je Andy da se nađe u tom društvu zbog svoje konstantnosti. Uvijek je bio u vrhu, igrao završnice, ali jednostavno nije bio dovoljno dobar, tačnije nailazio je na bolje od sebe. Osvojio je tih par velikih trofeja i pristojan broj Mastersa, dobivao velike mečeve protiv paklenog trojca s vremena na vrijeme, pa hajde da mu to sve skupa uvažimo.

Ali da postoji razlika između njega i Novaka, Rafe i Rogera, to je bez daljnjeg. ;)

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 22 jan 2016, 17:59

Koji su to bolji igraci iz Federerove ere od Murraya?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 22 jan 2016, 18:12

Greivis je napisao/la:Koji su to bolji igraci iz Federerove ere od Murraya?
Gdje si ti, molim te, pročitao da sam napisao da je neki od njih bolji igrač od Murrayja? :crazy: Ali, ako me već vučeš za jezik...

Ako Nadala ubrajamo u tu eru, a moramo jer je RF-ov najveći rival i osvojio je prvi RG davne 2005., onda je to moj prvi pick. Drugi je svakako Agassi, koji je u svakom smislu veći igrač od Murrayja, a odigrao je pristojan broj (velikih) mečeva s RF-om. Zašto ne spomenuti simpatičnog Gugu Kuertena, koji također ima više GS-ova od Andyja. Ostali vjerovatno nisu ispred, ali ću samo napomenuti da Hewitt i Safin imaju isti broj Slamova kao tvoj ljubimac, baš kao i Stan Wawrinka. :kafa:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 22 jan 2016, 21:02

Claus je napisao/la:
Gdje si ti, molim te, pročitao da sam napisao da je neki od njih bolji igrač od Murrayja? :crazy: Ali, ako me već vučeš za jezik...

Ako Nadala ubrajamo u tu eru, a moramo jer je RF-ov najveći rival i osvojio je prvi RG davne 2005., onda je to moj prvi pick. Drugi je svakako Agassi, koji je u svakom smislu veći igrač od Murrayja, a odigrao je pristojan broj (velikih) mečeva s RF-om. Zašto ne spomenuti simpatičnog Gugu Kuertena, koji također ima više GS-ova od Andyja. Ostali vjerovatno nisu ispred, ali ću samo napomenuti da Hewitt i Safin imaju isti broj Slamova kao tvoj ljubimac, baš kao i Stan Wawrinka. :kafa:

Nadal i Murray su skoro vrsnjaci(Nadal stariji nesto oko 11 mjeseci) te se on moze smatrati vise kao era post-Federera, drugo je to sto je on sa 19 godina uzeo svoj 1. Slam, to samo govori o njegovoj dominantnosti, pa tako da mislim da Nadal ne pripada eri Federera kojoj ne pripada Murray...
Opet, samim time sto mu je Rafa kao sto si naveo najveci rival u karijeri malo skida na znacajnosti kvalitet Federerovih rivala prije Nadala, jer Rafa je 5 godina mladji od Federera a ubjedljivo mu je najveci rival u prime i post prime periodu.

Era Federera je vrlo zanimljiva era, koja pocinje u drugoj polovini karijera Agassija i jos nekih boljih igraca a koja zavrsava(ili barem izlazi iz primea) dolaskom novih dobrih igraca u vidu prvo Rafe pa onda Djokovica i Murraya.
Tako da Federer je imao bukvalno sam svoju eru gdje je bio neprikosnoven u periodu 2004-2007 (Tada dolazi Nadal kao mladjahni momak koji pocinje da preuzima Federerove titule polako...).

Ako gledas sveukupnu Federerovu karijeru ima tu nekoliko igraca koji su bolji od Murraya, ali ukoliko gledas samo prime Rogera nema puno il cak nikako igraca boljih od Murraya.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 22 jan 2016, 22:06

Claus je napisao/la:

Agassi 1970. rodjen
Nadal 1986.

Federer 1981.

Velika prednost je bila na strani Federera 2004-2007 samo zbog godina. Iako je Nadal opet dobijao na sljaci.
Roddick, Safin, Hewitt i kompanija su Federerova generacija. Oni nisu klasa Murraya nikad bili.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 22 jan 2016, 23:23

Daj ba Davidenko bolji od Murraya oca mi :lol:

Salim se dobar je Andy, samo malo udaren u vugla :mrgreen:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 23 jan 2016, 00:06

Najbolja izdanja Hewitta, Safina, Kolye, Nalbandiana, Wawrinke su u svakom slučaju bolja od najboljih Murrayevih

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 23 jan 2016, 00:13

shminka je napisao/la:Najbolja izdanja Hewitta, Safina, Kolye, Nalbandiana, Wawrinke su u svakom slučaju bolja od najboljih Murrayevih
Konstanta>bljesak

Ali kako su lose generacije 90+, a vec je 2016. :roll:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 23 jan 2016, 00:16

Eh da je jednom Kyrgiosu dati Normana za trenera, napravio bi od njega top 10 igraca za godinu dana.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 23 jan 2016, 00:17

Sad nesto kontam, kako su svi predosjetili da bi Novak Djokovic mogao prestici Rogera Federea u broju osvojenih GS-ova, pa na sve nacine pokusavaju da ga poremete u tom cilju. Sad odjednom mu prisivaju neka namjestanja, pa danas covjeka stavljaju na drugi teren po velicini, pa ga sijeku iz nekog videa posvecenom hewitu itd. Ja se nadam da to nece uticati na njega i da ce nastaviti svoj pohod u stizanju Svicarca :kafa:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 23 jan 2016, 00:17

Napravit će Lejton od njega top 10 igrača vrlo brzo

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 23 jan 2016, 00:21

Niko od igraca rodjenih u devedesetim jos nije uzeo Grand slam .

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 23 jan 2016, 00:21

esprit24 je napisao/la:Sad nesto kontam, kako su svi predosjetili da bi Novak Djokovic mogao prestici Rogera Federea u broju osvojenih GS-ova, pa na sve nacine pokusavaju da ga poremete u tom cilju. Sad odjednom mu prisivaju neka namjestanja, pa danas covjeka stavljaju na drugi teren po velicini, pa ga sijeku iz nekog videa posvecenom hewitu itd. Ja se nadam da to nece uticati na njega i da ce nastaviti svoj pohod u stizanju Svicarca :kafa:
Nisu pustili njegov govor na oprostaj Lleytona. Imali snimljeno i izbacili. To mi je najcudnije.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 23 jan 2016, 00:26

Eno pocele su teorije zavjere kako javnost zeli usporiti osvajanje Slamova i samim tim stizanjem Rafe i Rogera na vjecitoj listi, samim tim i alibiji za eventualni neuspjeh. :urnebes: Daj ne budite smijesni, zar mislite da Djokovica boli qrac za nekim novinarima sto su ga optuzili da je pustio mec nekad tamo prije 8 godina, ili to sto su izbacili njegov govor iz videa ? :)

esprit24
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Grand Slam

Post Postao/la esprit24 » 23 jan 2016, 00:26

Greivis je napisao/la:
esprit24 je napisao/la:Sad nesto kontam, kako su svi predosjetili da bi Novak Djokovic mogao prestici Rogera Federea u broju osvojenih GS-ova, pa na sve nacine pokusavaju da ga poremete u tom cilju. Sad odjednom mu prisivaju neka namjestanja, pa danas covjeka stavljaju na drugi teren po velicini, pa ga sijeku iz nekog videa posvecenom hewitu itd. Ja se nadam da to nece uticati na njega i da ce nastaviti svoj pohod u stizanju Svicarca :kafa:
Nisu pustili njegov govor na oprostaj Lleytona. Imali snimljeno i izbacili. To mi je najcudnije.
Meni je jos cudnije da su ga jutros stavili na Margaret court :o :o :o
Ybt frajer prvi nosilac i prvi reket svijeta, nidje veze
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.