Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

arhimed89
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la arhimed89 » 21 jan 2016, 01:27

Ocekivao sam vise od njega u Romi.
Nadam se da ces uskoro procepiti dijamantu.
Hocu da vjerujem da mu je potrebno vremena za prilagodbu i povratak samopouzdanja.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 21 jan 2016, 03:02

Nikad vise necete gledati Edina kao onog iz bl jer je taj Edin proslost. Cim prije to shvatite, tim bolje po vas.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 21 jan 2016, 03:46

Normalno da necemo jer tip igra u seria a , ne bl :)

Džeko mora malo odrzati lekciju salahu I drugima da sve lopte idu na njega a ne salah da glumi sebicnog fake messija.
Mi smo govorili kako je Aguero I Tevez sebicni a ovaj piramidaš gori 10 puta.

Dzeko samo treba malo popraviti samopouzdanje I trznut se uz par dobri lopti koje se pretvore u golove mogao bi biti onaj stari koliko-toliko.
Valjda loče nije ko grasija **** ga žervinjo.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 21 jan 2016, 08:33

Eto Salah je kriv jer je ovaj promašio 7-8 zicera u sezoni.
Nadam se da ce se Edin što prije biti onaj stari, ali ne može se opijati pa onda očekivati da ga krene.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 21 jan 2016, 08:43

Edin Džeko je vrlo sličan problem imao i prelaskom u City kada je pritisak javnosti bio nevjerovatan i poredili ga sa Torresom ko nije duže gola dao. Čak su mu i sekunde zbrajali i nazivali ga promašajem prelaznog roka. Naravno kada se adaptirao na život, sistem rada i način igranja, bio je neprikosnoven i jedna od nazaslužnijih za titulu. Nešto slično se dešava i u Romi, a već od februara je za očekivati da će odčepiti i početi rasturati kao i uvijek. Svakako je uvijek bio njegov proljetni dio prvenstva i formom i golgeterskim njuhom.
Ne sumnjam u njega da će opet doći do pristojne cifre postignutih golova i to bez pucanja penala.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 jan 2016, 12:55

Trebao bi odigrati dobru utakmicu protiv Juventusa i postici koji gol ako bude u prilici. Generalno ove derbi utakmice gdje se od njega ne ocekuje da zabije igra puno bolje. Losije igra protiv ovih manjih timova gdje se ocekuje da postigne gol, dva. To govorim generalno a sada kada je u golgeterskoj krizi sada je to jos 5x gore. Steta sto nije u prvih 4,5 utakmica postigao 4,5 golova. Onda bi i protiv ovih laksih protivnika igrao puno smirenije i bez pritiska. Ovdje ne opravdavam njegovu losu trenutnu formu za koju su samo jednim dijelom krivi losi saigraci a jednim dijelom i on sigurno.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 21 jan 2016, 12:58

Ajax je napisao/la:Trebao bi odigrati dobru utakmicu protiv Juventusa. Generalno ove derbi utakmice gdje se od njega ne ocekuje da zabije igra puno bolje. Losije igra protiv ovih manjih timova gdje se ocekuje da postigne gol, dva. To govorim generalno a sada kada je u golgeterskoj krizi sada je to jos 5x gore. Steta sto nije u prvih 4,5 utakmica postigao 4,5 golova. Onda bi i protiv ovih laksih protivnika igrao puno smirenije i bez pritiska. Ovdje ne opravdavam njegovu losu trenutnu formu za koju su samo jednim dijelom krivi losi saigraci.
Džeko je riješio svojom igrom i golovima tri bitne utakmice :
1. Juventus
2. Bayer
3. Lazio
Te utakmice u kojima mi uvijek očekujemo jedan ili više golova su njemu najteže, on je uvijek bio igrač za velike utakmice.

vozdrica

Post Postao/la vozdrica » 21 jan 2016, 13:04

:lolno: A sve ostale sjebo.
NOVAK ĐOKOVIĆ
NK Celik Zenica

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 21 jan 2016, 13:24

Ne može se reći da ih je sjebao, kad cijela ekipa igra, odnosno ne igra.

Bode u oči statistika i veliki broj promašenih zicera naravno, ali nije on jedini kriv za ove rezutlate Rome.
Očekivalo se više i od njega i od ostalih igrača, prvenstveno Salaha, ali i on se uklopio u sivilo ekipe.

Šta će dalje biti, vidjet ćemo, ali nadati se da će Roma početi igrati bolje i samim tim Džeko pronaći optimalnu formu i pokazati da nije flop i da nije u naglom padu njegova karijera.

zenica159
Kontakt:

Post Postao/la zenica159 » 23 jan 2016, 10:53

Kome da vjerujem, Bobo Vieri-u ili nasim strucnjacima-pljuvacima ? :D
"Džeko je navikao na otvoreniji engleski fudbal. Trenutno je u krizi, baš kao i njegov klub. Mislim da će Džeko teško doći do izražaja bez adekvatne podrške saigrača, koji mu moraju davati upotrebljive lopte", istakao je Vieri.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 23 jan 2016, 12:56

Glupa mi je ova prica oko navikavanja na Serriu A (dovoljno je par tekmi da se naviknes), da je zabio samo 30% zicera koje je promasio imao bi na kontu vec 10 golova, plus treba imati u vidu 5 ili koliko vec utakmica koje nije odigrao zbog povrede i suspenzije, te svakako katastrofalnu igru Rome koja Edinu ni u kom slucaju ne ide u prilog...ali eto kazem, da je zabio samo 30% zicera koje je imao i pored lose Rome on bi na kontu imao 10-ak golova i niko ne bi pricao o vremenu potrebnom da se navikne na italijanski fudbal...bullshit.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 23 jan 2016, 13:19

hurem je napisao/la:Glupa mi je ova prica oko navikavanja na Serriu A (dovoljno je par tekmi da se naviknes), da je zabio samo 30% zicera koje je promasio imao bi na kontu vec 10 golova, plus treba imati u vidu 5 ili koliko vec utakmica koje nije odigrao zbog povrede i suspenzije, te svakako katastrofalnu igru Rome koja Edinu ni u kom slucaju ne ide u prilog...ali eto kazem, da je zabio samo 30% zicera koje je imao i pored lose Rome on bi na kontu imao 10-ak golova i niko ne bi pricao o vremenu potrebnom da se navikne na italijanski fudbal...bullshit.
Momak, covjek je igrao i u bundesligi i u engleskoj i sta mislis da se za 10 utakmica navikne na ligu? Nakon godina i godina igranja u engleskoj i njemackoj gdje je stil igre potpuno drugaciji u odnosu na italiju treba vremena privic se na nove suigrace, novog trenera nove protivnike...
Sjeti se kako mu je bilo na pocetku u engleskoj, doveden kao zvijezda wolfsburga, veliki pritisak na njemu i nakon jedne sezone sve super postalo.
U romu doveden kao da je lewandowski, svaki promasaj ima neko svoje zasto i kad bi svi igraci na svijetu postizali sve zicere onda bi gledali rukometne utakmice.
Vjeruj ti meni on ce do kraja sezone postat onaj pravi.
Pa i suarez kad je dosao u barcu nista posebno nije bio, malo po malo gle sta navikavanje radi
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 23 jan 2016, 13:29

JavierBosnia je napisao/la:
hurem je napisao/la:Glupa mi je ova prica oko navikavanja na Serriu A (dovoljno je par tekmi da se naviknes), da je zabio samo 30% zicera koje je promasio imao bi na kontu vec 10 golova, plus treba imati u vidu 5 ili koliko vec utakmica koje nije odigrao zbog povrede i suspenzije, te svakako katastrofalnu igru Rome koja Edinu ni u kom slucaju ne ide u prilog...ali eto kazem, da je zabio samo 30% zicera koje je imao i pored lose Rome on bi na kontu imao 10-ak golova i niko ne bi pricao o vremenu potrebnom da se navikne na italijanski fudbal...bullshit.
Momak, covjek je igrao i u bundesligi i u engleskoj i sta mislis da se za 10 utakmica navikne na ligu? Nakon godina i godina igranja u engleskoj i njemackoj gdje je stil igre potpuno drugaciji u odnosu na italiju treba vremena privic se na nove suigrace, novog trenera nove protivnike...
Sjeti se kako mu je bilo na pocetku u engleskoj, doveden kao zvijezda wolfsburga, veliki pritisak na njemu i nakon jedne sezone sve super postalo.
U romu doveden kao da je lewandowski, svaki promasaj ima neko svoje zasto i kad bi svi igraci na svijetu postizali sve zicere onda bi gledali rukometne utakmice.
Pa i suarez kad je dosao u barcu nista posebno nije bio, malo po malo gle sta navikavanje radi
Suárez je nakon dva mjeseca adaptacije postao ovo što je sad, Edin se privikava od avgusta. Drugo, ne treba ti privikavanje da zabiješ gol jedan na jedan s golmanom, ili kad nakon kornera ostaneš sam na petercu i prebaciš stadion glavom, ili kad dobiješ loptu sam pred golmanom pa je ne znaš uštopati i slično, sve su to stvari za koje ne treba adaptacija, to znaš ili ne znaš.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 23 jan 2016, 13:52

Ti hoces rec da edin to ne zna? Pa njemu bolan kad bi jednu kako treba na glavu nabacili covjek je u tome vrhunski. Istina da je promasio i zicera, ali mase ih i veci od njega dosta cesto samo se ne pise toliko koliko i o edinu. On je u zadnjih godinu dana imao vise povreda negp tokom citave karijere. Svi sportisti znaju da sve to ima uticaja i samo je pitanje vremena kad ce dzeko uc u pravu formu. Ti mislis da bez razloga mu toliko spaleti i garcia vjeruju? Strucnjaci znaju sta i kako ne brinite vi

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 23 jan 2016, 13:59

Pa dobro, svakako da treba proci kroz period adaptacije, ali njegov problem uopste nije to jer mu je igra u polju i doprinos ekipi kao jednoj devetki sasvim ok. Problem je masenje zicera, pucanje lopte nebu pod oblake koju bi nekad prije pospremio u mrezu, gubljenje duela itd, skroz je postao neprepoznatljiv.

Losa forma, manjak samopouzdanja, mozda oboje. Sta god da je, nadam se da je prolazno i da ne zavrsi kao Torres. :zzz:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 23 jan 2016, 14:03

Ja ne znam gdje vidite to gubljenje duela, pa skoro svaki put kad izgubi loptu izgubi je al uz prekrsaj. On kad se zagradi jedino faulom mu loptu mozes uzet
Istina igra ispod svog nivoa, ali daleko da je los. Ima veliki doprinos ekipi, a nije samo problem u njemu. Gledaj kako igra roma, nisu najgoru ekipu u ligi na domacem stadionu mogli dobiti. I pjanic je dosta losiji u odnosu na pocetak.. a krivica sve na edina

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 jan 2016, 14:09

Ima dosta toga sto ti spominjes @JavierBosnia, ali ovo masenje zicera je nedopustivo! Slozicemo se svi da je on u svakom segmentu igre dobar, ja uopste ovdje ne vidim da se on nije navikao na Italijansku ligu, u dosadasnjem djelu sezone mu je cjelokipan utisak na terenu. Zato su ljudi i cekali sa kritikama sve do zadnjih par sedmica, jer je stvarno igrao dobro.

Osim realizacije, i nije tako los, ali ovo mu je nedopustivo. Ja sebi ne mogu objasniti da igrac klase Dzeke promasi minimum 5 mrtvih zicera u 15ak tekmi, a isto tako je ostavio kamaru dobrih sansi. Doveden je da zabija, a on to ne radi nazalost.

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 23 jan 2016, 14:31

Džeko ima sreće što Roma nema rezervu približne kvalitete, inače bi odavno bio na klupi. Nije bitno što je on dobar igrač, bitno je što je u groznoj formi, a to se u velikim timovima pika. Sreća, Roma to nije.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 23 jan 2016, 15:57

Nikoli Kalinicu je cudno i nerazumljivo to sto pises.
zenica159 je napisao/la:Kome da vjerujem, Bobo Vieri-u ili nasim strucnjacima-pljuvacima ? :D
"Džeko je navikao na otvoreniji engleski fudbal. Trenutno je u krizi, baš kao i njegov klub. Mislim da će Džeko teško doći do izražaja bez adekvatne podrške saigrača, koji mu moraju davati upotrebljive lopte", istakao je Vieri.
Ne znam kome da vjerujes, ali Vieriju ne vjeruj nikad taj laze gdje zine.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 23 jan 2016, 16:05

Puma je napisao/la:
Nikoli Kalinicu je cudno i nerazumljivo to sto pises.
zenica159 je napisao/la:Kome da vjerujem, Bobo Vieri-u ili nasim strucnjacima-pljuvacima ? :D
Ne znam kome da vjerujes, ali Vieriju ne vjeruj nikad taj laze gdje zine.
Aj pametnjakovicu reci sta sam ja to pogrijesio

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 6 gostiju.