2015/2016 NBA Sezona

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: 2015/2016 NBA Sezona

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 jan 2016, 17:20

Ma vas kara ko god hoce kad nema Jamesa u tome je stvar da ste lotery ekipa bez njega ..mislim niste na papiru ali Irving nije bio u stanju da napravi nesto nego gubio po 30 razlike i to jos sa Dengom da sa istim kojim smo mi fo finala istoka dolazili ..ebiga nas James kara, ali je cinjenica da ste ga pljuvali i sad lizete jer vidite da nema izbora da se mora polizat
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 24 jan 2016, 17:24

SaltCityAttack je napisao/la:Ma vas kara ko god hoce kad nema Jamesa u tome je stvar da ste lotery ekipa bez njega ..mislim niste na papiru ali Irving nije bio u stanju da napravi nesto nego gubio po 30 razlike i to jos sa Dengom da sa istim kojim smo mi fo finala istoka dolazili ..ebiga nas James kara, ali je cinjenica da ste ga pljuvali i sad lizete jer vidite da nema izbora da se mora polizat
1. Denga je Thibs unistio (epizoda kod nas 0 i u Heatu 0, dakle nije to isti Deng) i kod nas je bio manje od pola godine.
2. Bili smo lottery tim kao i vi.
3. Gdje ja to lizem Jamesa? Nikad misljenje o njemu nisam promijenio niti cu. Opet kazem, citaj pa vidi moje postove od prije dan dva i koliko Jamesa gotivim.
4. Necete nikad vise naslov osvojiti bez obzira sto se ima gdje jesti u Chicagu (jbg. Cleveland nema niti jedan restoran).
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 jan 2016, 17:29

Jarane ba sta pricas ti Deng je sam sebe unistio..nije isao na dvije operacije igrao za Veliku Britaniju ..Deng vam je dosao u godini kad je sa nama bio uspjesan i igrao odlicno i gubio east finale i zato trazio 15 miliona jer je kao zasluzio igrao dobro ..tad je vama dosao..et kod nas nije bio unisten a kod vas jest hahaha .

Ja sam rekao pljuvali ste jamesa svjesni ste da bez njega ste 2 razred NBA i to je to ..ja priznam nas James izbaci ali mu ooet treba kakva takva ekipa ..vi bez njega niste to u stanju napraviti i polizite sve sto ste pljuvali jer valjda vam se nekad isplati kad se uzme neka titula
I kad govorim ovo u vezi Jamesa da se lize mislim na navijace u tom gradu jer palili su dresove i to..ne mislim na forum i to..znam da ga ti ne gotivis ali govorim opcenito
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 jan 2016, 17:33

Kawhi je napisao/la: Ma nije mogao dominirati. U NBA imaš gomilu defanzivnih stručnjaka koji gledaju snimke i zaključe kako je nekog najlakše odbraniti. Nakon onakve sezone logično da će svi više misliti na Davisa i ovo je rezultat. Mislim, ako doda i taj post u igru biće najjači igrač lige, ali ne vidim da nešto radi na tome. I pored toga što se uvijek bira igrač koji igra i odbranu i napad, yebo ti tog visokog koji ne zna odigrati u postu.
I jedan Dellavedova odigra sasvim solidnu odbranu na Curryu (koji izgleda nezaustavljivo ove sezone) u finalu. Jedan Bron je bio smiješan bez posta, a kamoli Davis. Duranta ozbiljna ekipa i pored svega što zna lako može braniti da ne pravi (veliku) razliku.
Zbog toga gotivim Jahlila jer on sa trenutnim skillsetom ima potencijal da jednog dana bude nezaustavljiv samo ako bude radio na sebi.
Al vidi, stvar je u tome sto Davis i ovakav kakav je ima 20-10 ucinak uz 3 blokade i oko 50% suta, dakle govorimo i dalje od dosta dobrom ucinku i jos uvijek nekom top 3 visokom igracu lige (ne vidim ko je bolji od njega ove sezone osim Boogiea. On trenutnim skillsetom moze bez problema biti godinama 20-10-3 igrac, legitimni top 10 igrac lige i fransizna klasa. Znaci momak je pretalentovan i ako nema nekih ambicija posebnih on jos godinama moze igrat na ovoj izuzetno visokoj razini u NBA. Eh naravno to je nista u usporedbi s onim sto on ustvari moze postat ako kompletira igru, a to je jedan od najvecih igraca svih vremena jer ako je bio u stanju onako sirov i na cisti talent imat 24-10-3 uz 50+% suta, zamisli sta je u stanju radit sa punim arsenalom. To je jos uvijek igrac koji tek treba napunit 23 godine, sad jos na prelazu iz finisera u kreatora, a jos ko slag na tortu ove godine ga povrede nisu nimalo mazile. Dominirat u rangu najvecih bez kompletne igre sigurno ne moze al sa ovim trenutnim skillsetom on moze godinama biti prva opcija PO ekipe poput Clippersa ali sa dobrim suigracima naravno.

Sto se Jahlila tice, on ofanzivno u postu zna sve (to se znalo jos kad je dolazio u NBA) al uvijek ce biti pitanje odbrana, a loseg defanzivca na 5 (prije svega loseg pick defanzivca, sto je fakticki osnova osnova svakog NBA napada) je nemoguce sakrit. Jos dodaj tome da Jahlil ni fizicki nije cisti dominantni centar (usporedi samo njega i Embiida, ima ona jedna slika i vidjeces razliku) i onda imas mnogo ozbiljnih problema u slaganju sampionskog rostera. Eto jedan Greg Monroe, isto visoki koji zna aposolutno sve (plus jos i ima izrazeniji razigravacki instinkt od Jahlila i bolji je s visokog posta) je ogroman teret Bucksima jer ga se u odbrani ne moze sakrit na 5 bez obzira na bruku dugonja u ekipi. Towns ce uvijek imat dosta vecu vrijednost od njega jer je defanzivno vec sad dobar, ima sutinu za jednog visokog igraca i cisto solidnu post tehniku za mladog igraca. Neke fizicke limite u vrhunskoj kosarci nikad neces moc nadoknadit a Jahilov nedostatak lateralne brzine i jos na collegeu ogromni problemi s odbranom (iako je fizicki superdominantan u odnosu na konkurenciju bio) se vrlo vrlo tesko mogu nadoknadit.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 24 jan 2016, 18:05

Epidaurus je napisao/la:
Kawhi je napisao/la: Ma nije mogao dominirati. U NBA imaš gomilu defanzivnih stručnjaka koji gledaju snimke i zaključe kako je nekog najlakše odbraniti. Nakon onakve sezone logično da će svi više misliti na Davisa i ovo je rezultat. Mislim, ako doda i taj post u igru biće najjači igrač lige, ali ne vidim da nešto radi na tome. I pored toga što se uvijek bira igrač koji igra i odbranu i napad, yebo ti tog visokog koji ne zna odigrati u postu.
I jedan Dellavedova odigra sasvim solidnu odbranu na Curryu (koji izgleda nezaustavljivo ove sezone) u finalu. Jedan Bron je bio smiješan bez posta, a kamoli Davis. Duranta ozbiljna ekipa i pored svega što zna lako može braniti da ne pravi (veliku) razliku.
Zbog toga gotivim Jahlila jer on sa trenutnim skillsetom ima potencijal da jednog dana bude nezaustavljiv samo ako bude radio na sebi.
Al vidi, stvar je u tome sto Davis i ovakav kakav je ima 20-10 ucinak uz 3 blokade i oko 50% suta, dakle govorimo i dalje od dosta dobrom ucinku i jos uvijek nekom top 3 visokom igracu lige (ne vidim ko je bolji od njega ove sezone osim Boogiea. On trenutnim skillsetom moze bez problema biti godinama 20-10-3 igrac, legitimni top 10 igrac lige i fransizna klasa. Znaci momak je pretalentovan i ako nema nekih ambicija posebnih on jos godinama moze igrat na ovoj izuzetno visokoj razini u NBA. Eh naravno to je nista u usporedbi s onim sto on ustvari moze postat ako kompletira igru, a to je jedan od najvecih igraca svih vremena jer ako je bio u stanju onako sirov i na cisti talent imat 24-10-3 uz 50+% suta, zamisli sta je u stanju radit sa punim arsenalom. To je jos uvijek igrac koji tek treba napunit 23 godine, sad jos na prelazu iz finisera u kreatora, a jos ko slag na tortu ove godine ga povrede nisu nimalo mazile. Dominirat u rangu najvecih bez kompletne igre sigurno ne moze al sa ovim trenutnim skillsetom on moze godinama biti prva opcija PO ekipe poput Clippersa ali sa dobrim suigracima naravno.

Sto se Jahlila tice, on ofanzivno u postu zna sve (to se znalo jos kad je dolazio u NBA) al uvijek ce biti pitanje odbrana, a loseg defanzivca na 5 (prije svega loseg pick defanzivca, sto je fakticki osnova osnova svakog NBA napada) je nemoguce sakrit. Jos dodaj tome da Jahlil ni fizicki nije cisti dominantni centar (usporedi samo njega i Embiida, ima ona jedna slika i vidjeces razliku) i onda imas mnogo ozbiljnih problema u slaganju sampionskog rostera. Eto jedan Greg Monroe, isto visoki koji zna aposolutno sve (plus jos i ima izrazeniji razigravacki instinkt od Jahlila i bolji je s visokog posta) je ogroman teret Bucksima jer ga se u odbrani ne moze sakrit na 5 bez obzira na bruku dugonja u ekipi. Towns ce uvijek imat dosta vecu vrijednost od njega jer je defanzivno vec sad dobar, ima sutinu za jednog visokog igraca i cisto solidnu post tehniku za mladog igraca. Neke fizicke limite u vrhunskoj kosarci nikad neces moc nadoknadit a Jahilov nedostatak lateralne brzine i jos na collegeu ogromni problemi s odbranom (iako je fizicki superdominantan u odnosu na konkurenciju bio) se vrlo vrlo tesko mogu nadoknadit.
Meni Davisova karijera ide sličnom putanjom kao Durantova. Potencijal za jednog od najvećih ikad, ali nedostatak rada ga ostavlja kao samo jednog od najboljih trenutno.

Što se Jahlila i KATa tiče pogledaj karijere Dirka i KGa. KG je sigurno overall bolji igrač od Dirka, no Dirk je jedan od najjačih napadača ikad i na kraju karijera Dirk će sigurno biti među 20 najvećih ikad, mislim već jeste, a KG nije ni blizu toga. Zašto? Pa zbog toga što je lakše izgraditi ekipu oko nekog ko može utrpati koliko god poena želi nego oko nekog ko ima dovoljno talenta da zahtjeva svaku loptu, ali nije toliko jak ofanzivac i pored odlične odbrane. KGa i Dirka spominjem zato što bi u najboljem slučaju ova 2 mogli prići blizu njihovog nivoa i u tom slučaju bi puno lakše bilo izgraditi ekipu oko nekog ko s lakoćom zabija poput Okafora pa ga čak i sakriti u odbrani nego dodavati elitne strijelce vani Townsu. Pogledaj kakve je ekipe Dirk imao oko sebe i gotovo uvijek bio konkurentan za razliku od KGa koji je postao konkurentan tek kad je dobio Piercea i Jesusa na bokove.
Ako ne budu radili na sebi KAT je sigurnija opklada jer će uvijek imati odbranu i dobar šut koji su dovoljni da doprinosi i ne bude smetalo što će Jahlil postati ako ne bude radio na sebi. Jahlil bez rada je Al Jefferson 2.0. Jahlil s radom najbolji postShaq centar.

Embiid je dosta veći potencijal od ova 2. Samo da bude zdrav.

Monroeova ofanziva je precijenjena. Jahlil u prvoj sezoni je jači nego što je Monore sada nakon 5-6 koliko već.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 24 jan 2016, 18:10

tuzlak1987 je napisao/la:A Okafor moze biti vrlo lako i novi Moose poznatiji i kao Greg Monroe :)

Ta odbrana ubija iako si igrac koji redovno uzima double double..
Monroe nije ni blizu skilom i talentom Okaforu.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 jan 2016, 18:39

Kawhi je napisao/la: Meni Davisova karijera ide sličnom putanjom kao Durantova. Potencijal za jednog od najvećih ikad, ali nedostatak rada ga ostavlja kao samo jednog od najboljih trenutno.

Što se Jahlila i KATa tiče pogledaj karijere Dirka i KGa. KG je sigurno overall bolji igrač od Dirka, no Dirk je jedan od najjačih napadača ikad i na kraju karijera Dirk će sigurno biti među 20 najvećih ikad, mislim već jeste, a KG nije ni blizu toga. Zašto? Pa zbog toga što je lakše izgraditi ekipu oko nekog ko može utrpati koliko god poena želi nego oko nekog ko ima dovoljno talenta da zahtjeva svaku loptu, ali nije toliko jak ofanzivac i pored odlične odbrane. KGa i Dirka spominjem zato što bi u najboljem slučaju ova 2 mogli prići blizu njihovog nivoa i u tom slučaju bi puno lakše bilo izgraditi ekipu oko nekog ko s lakoćom zabija poput Okafora pa ga čak i sakriti u odbrani nego dodavati elitne strijelce vani Townsu. Pogledaj kakve je ekipe Dirk imao oko sebe i gotovo uvijek bio konkurentan za razliku od KGa koji je postao konkurentan tek kad je dobio Piercea i Jesusa na bokove.
Ako ne budu radili na sebi KAT je sigurnija opklada jer će uvijek imati odbranu i dobar šut koji su dovoljni da doprinosi i ne bude smetalo što će Jahlil postati ako ne bude radio na sebi. Jahlil bez rada je Al Jefferson 2.0. Jahlil s radom najbolji postShaq centar.

Embiid je dosta veći potencijal od ova 2. Samo da bude zdrav.

Monroeova ofanziva je precijenjena. Jahlil u prvoj sezoni je jači nego što je Monore sada nakon 5-6 koliko već.
Meni bas Dirk i KG kao neki pandan komparaciji KAT-Jahlil i ne ide. Zasto ? Dirka je napadacki jedno cudo, igrac kakav se rijetko vidja (Porze je spominjan kao novi Dirk al meni se cini da je on puno vise sljaker nego napadacki doktor poput Dirka mada ce sigurno kombinacijom suta, duzine, ofanzivnog skoka i odbrane biti all star igrac) i igrac koji te je mogao ubit i sutom i licem i ledjima ka kosu pa i razigravat bilo s visokog bilo s niskog posta dok je Jahlil, po svemu sto je do sada prikazao i na collegeu i u NBA, jednodimenzionalni stijelac u postu i skoro pa bezopasan igrac na dalje od 3 metra od kosa (ima 35% suta s predjela od 10-10 feet od kosa, a od 16 feet do trice 28%). Da on ima Shaqov size i Shaqovu eksplozivnost, mi bi onda pricali o novom superdominantnom centru al on nema nijedno od toga i fizicki nije cista klasicna dominantna petica. Druga stvar u vezi Dirka je to sto je on bio cetvorka cudesnog suta i za takvog igraca je 10 puta lakse nac kompaktibilnog defanzivnog centra nego naci kompaktibilnog visokog za jednomienzionalnog strijelca u postu. Dirka si mogao uparit s bilo kojim visokim pokretnim defanzivcem jer ti ne bi gusio spacing u napadu dok za Jahlila moras naci j.e.b.e.n.o specificnog igraca da mu istovremeno u napadu siri reket, a u odbrani pokriva sve zivo i stiti obruc. Ocito je sta je lakse nac. Ovo sto je Dirku trebalo je igrac tipa Chandlera kojeg ces platit max 12-15 miliona godisnje (osim ako nisi retardiran ko GM Clippersa pa takvoj jednoj tarabi dat 20+ miliona) dok je ovaj tip igraca koji Jahlilu treba nesto poput upgradeovane verzije Bosha (visi, duzi i jaci igrac sa svim karakteristikama Bosha) sto je odma u startu fransizni igrac za kojeg ide onaj veliki max ili neko tipa Ibake sto ti opet nece dat dominantnu visoku liniju, a i teze je naci takav tip visokog koji u odbrani moze sve pokrivat, a u napadu da ima dobar sut s distance. Dakle vrlo vrlo tezak igrac za nac mu komplementarnog partnera. KAT s druge strane izgleda upravo kao fizicki mocnija, visa i duza verzija Bosha jer vec sad ima odlican odlican sut, zastitnik obruca, cisti seven footer, u stanju preuzimat i jedino gdje mu odbrambeno treba napretka je odbrana u postu. Eh u napadu je njegova igra u postu vec sad solidna, mozda nema onaj footwork koji ima Jahlila al bez problema kaznjava kad dobije loptu. Dodatni segment njegovoj igri u napadu daje i to razigravanje bilo s visokog bilo s niskog posta i odlicno citanje igre. Dakle momak ima igru u oba smjera vec sad i u narednim godinama ide samo tu brusenje igre i usavrsavanje te dobijamo novog velikog visokog igraca. S KGom ga ne bi uporedio jer za KGa nema komparacije u ligi, nijedan visoki nema njegove karakteristike. To je bio preposeban igrac koji je po meni igrao prije svog vremena jer on da se je onakav pojavio danas u ligi, pa to bi bilo najsavrseniji igrac lige. Covjek u stanju preuzet sve u odbrani, odbrana obruca i reketa odlicna, sut s poludistance odlican, odlican u postu i jos kao vrhunac strasan razigravac. Covjek samo nije imao srece u karijeri jer je najbolje dane proveo u sugavoj Minnesotti gdje mu je Wally najbolji suigrac bio.

Jedini covjek koji je u postShaq eri imao potenijal da bude dominantni centar je bio Bynum al njega su retardirana glava i problemi s povredama ubili da postane to sto jest. Embiid isto ima taj potencijal al pitanje je hocel ikad zaigrat.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 24 jan 2016, 19:40

Epidaurus je napisao/la:dok je Jahlil, po svemu sto je do sada prikazao i na collegeu i u NBA, jednodimenzionalni stijelac u postu i skoro pa bezopasan igrac na dalje od 3 metra od kosa (ima 35% suta s predjela od 10-10 feet od kosa, a od 16 feet do trice 28%)
Pises u fazonu KAT yes yes yes, Jahlil meh meh meh.
Jel ti njega gledas uopste ili samo onako pises i ponavljas misljenje koje si imao pred draft? Stvari se mijenjaju, rookie-i napreduju.

To sto si ti napisao potpuno iskljucuje kontekst i predoci sliku crno na bijelo, a uopste nije, niti crno, niti bijelo. Svaki mjesec je napredovao sto se tice suta i redovno povecavao svoj range (sto radi i dalje). Ne samo da je napredovao, nego to trenutno radi fantasticno.

Dokaz, novembar:

slika

u prevodu - uzas.

Sta kae januar:

slika

Za pola sezone provedene u NBA od cigli do 65%, nelose. A ide korak po korak, povecavajuci udaljenost nakon sto trenutnu apsolvira.
Iduci cilj 15-19 ft. i s obzirom kakav je radnik, koliko brzi uci i kakav je mekan izbacaj formirao, uopste nece biti problem vec do kraja ove sezone.

Jahlil sa sutem sa poludistance je bukvalno nezaustavljiv 1 na 1 igrac, jer tu ne samo da mu ne smijes ostavit prostor (jer 60% suta ti to ne dozvoljava, niti 50% koje ocekujem kroz karijeru), a ako si mu blizu 99% visokih raznese brzinom i footworkom (vec sad kao rookie, kad ima visak kilograma i kad kondicijom nije na potpunom pro levelu), a uz to mozes igrati pick&pop s njim.

Moje sumnje prema Okaforu i dalje stoje (defanzivno i u vezi fita), ali Jahlil u napadu je buduci najdominantiji centar nakon Shaqa.
Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 24 jan 2016, 19:46, ukupno mijenjano 1 put.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 jan 2016, 19:45

Love je isto bio dominantan dok je igrao u slaboj ekipi. Nije on uopste dominantan, on je solidan..

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 24 jan 2016, 19:49

tuzlak1987 je napisao/la:Love je isto bio dominantan dok je igrao u slaboj ekipi. Nije on uopste dominantan, on je solidan..
Razlika izmedju Lovea i Jahlila je u tome sto Love u rookie sezoni nije igrao ovako kako igra Jahlil. Love ima kratke ruke, ali sjajan osjecaj za skok, puno je sporiji od Jahlila, naravno bolji suter, ali ovakve post poteze kao Jahlil nije imao, niti je visok kao Jahlil, niti je jak kao Jahlil. Jahlil je **** dijamant, ali vidjet ce se to nakon godinu ili dvije ako Bog da.

@cluth, ja sam siguran da ga nije gledao vise od 3 puta. Ja sam ga gledao i sigurno od ovih 40 utakmica, ja sam minimalno pogledao 20-ak, neke ne do kraja, ali itekako sam se nagledao dominacije koju on pokazuje i zbog toga sam se onda i raspravljao s tobom jer mislim da je Okafor svemirski brod vec sada za mnoge centre u ligi.
Zadnja izmjena: adriano_leite, dana/u 24 jan 2016, 19:50, ukupno mijenjano 1 put.

Mes Que Un Club!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 jan 2016, 19:50

Mora napredovat defanzivno, centar je, bolje imat Deandre-a u ekipi (minus slobodna), nego Brook Lopeza, vazda

henriklarson
Kontakt:

Post Postao/la henriklarson » 24 jan 2016, 19:51

Epiu je krivo sto okafor nije otiso put luzera lejkersa i sto su dobili kurcinu od igraca rasela ali ne vestbruka

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 24 jan 2016, 19:51

tuzlak1987 je napisao/la:Love je isto bio dominantan dok je igrao u slaboj ekipi. Nije on uopste dominantan, on je solidan..
Ovaj, buduci rekoh.

Kakve veze ima to sto je Love igrao u slaboj ekipi? To mu je jos samo +, jer mu je bilo teze, jer je bio glavni fokus odbrane (tih jacih ekipa), a opet stavljao fantasticne brojke uz odlicne procente, sa losim suigracima.
Love nije spotup suter, niti je mentalno jak kao Bosh, pa da ovo sto od njega traze funkcionise u Clevelandu. Ali to ne brise ono sto je Love radio u Minnesoti, gdje je dokazao da je elitni strijelac. ;)
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 jan 2016, 19:54

Clutch je napisao/la:
Ovaj, buduci rekoh.

Kakve veze ima to sto je Love igrao u slaboj ekipi? To mu je jos samo +, jer mu je bilo teze, jer je bio glavni fokus odbrane (tih jacih ekipa), a opet stavljao fantasticne brojke uz odlicne procente, sa losim suigracima.
Love nije spotup suter, niti je mentalno jak kao Bosh, pa da ovo sto od njega traze funkcionise u Clevelandu. Ali to ne brise ono sto je Love radio u Minnesoti.
Pa ima jer nema nikakvog pritiska sto se rezultata tice, a i imas vise slobode da napucas stats bez da ti iko nesto moze prigovoriti..
A kada si u ekipi koja je contender onda ti svako primjeti razne sitnice i dosta igraca kroz PO dodje do toga da nisu uopste dominantni vec da im nedostaje dosta toga..

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 jan 2016, 19:56

henriklarson je napisao/la:Epiu je krivo sto okafor nije otiso put luzera lejkersa i sto su dobili kurcinu od igraca rasela ali ne vestbruka
Lakersi i luzeri, bas ide jedno s drugim :rol: :rol: :rol:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 24 jan 2016, 19:58

tuzlak1987 je napisao/la:
Clutch je napisao/la:
Ovaj, buduci rekoh.

Love nije spotup suter, niti je mentalno jak kao Bosh, pa da ovo sto od njega traze funkcionise u Clevelandu. Ali to ne brise ono sto je Love radio u Minnesoti.
Pa ima jer nema nikakvog pritiska sto se rezultata tice, a i imas vise slobode da napucas stats bez da ti iko nesto moze prigovoriti..
A kada si u ekipi koja je contender onda ti svako primjeti razne sitnice i dosta igraca kroz PO dodje do toga da nisu uopste dominantni vec da im nedostaje dosta toga..
Svaka njihova sezona sa 'prime' Loveom je imala za cilj ulazak u Playoff, tako da je pritiska definitivno bilo.

Kada si u ekipi koja je contender, tj. kada si u Cavsima, nemas slobodu, i imas ulogu yebenog spotup sutera ofanzivno. Ti mislis da Love ne bi mogao trpati ~25ppg u ovim Cavsima da je 1. napadacka opcija kao sto je bio u Wolwesima? Sa LeBronom, Irvingom (a i ostatkom rostera), to bi mu bilo jos i lakse.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 24 jan 2016, 20:01

Mogao bi on i u Cavsima trpati 25 + poena samo Cavsi onda ne bi imali ovakav skor.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 24 jan 2016, 20:03

Raul_64 je napisao/la:Mogao bi on i u Cavsima trpati 25 + poena samo Cavsi onda ne bi imali ovakav skor.
Naravno da ne bi, jer logicno da su izabrali maksimalno ekspolatisanje LeBronovih vrlina ispred Kevinovih.

Poenta je da je Love to i dalje u stanju (a u Minnyu on nije bio Kobe-like 25ppg igrac). Cavsi su uzeli previse LeBrona a premalo Love-a (po meni).
Mada ce to vjerovatno nastojat' mijenati jer jasno je da ovako ne ide i da je Love bez napada, sa onom odbranom, minus igrac.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 24 jan 2016, 20:07

alemsa je napisao/la:Mora napredovat defanzivno, centar je, bolje imat Deandre-a u ekipi (minus slobodna), nego Brook Lopeza, vazda
To je tacno. Vazda si znao. :salut:

Sta mislis koliko bi kroz karijeru Jah mogao napredovat' defanzivno?
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 24 jan 2016, 20:07

Clutch je napisao/la:
Raul_64 je napisao/la:Mogao bi on i u Cavsima trpati 25 + poena samo Cavsi onda ne bi imali ovakav skor.
Naravno da ne bi, jer logicno da su izabrali maksimalno ekspolatisanje LeBronovih vrlina ispred Kevinovih.

Poenta je da je Love to i daje u stanju (a u Minnyu on nije bio Kobe-like 25ppg igrac). Cavsi su uzeli previse LeBrona a premalo Love-a (po meni).
Mada ce to vjerovatno nastojat' mijenati jer jasno je da ovako ne ide i da je Love bez napada, sa onom odbranom, minus igrac.
To nisu Cavsi odlucili nego je to odlucio James. Iz tog razloga je bilo mnogo izolacija, a nije se postovao game plan Blatta (na momente se moglo vidjeti da je zapravo game plan odlican ako ga igraci postuju).

Ovaj Love za razliku od onog iz Minnesote ne pogadja otvorene suteve i odatle manje poena. On osjeca nenormalan pritisak i to se vidi po nekim gestikulacijama. Nadam se da ce se za 2 godine promijeniti stanje, kada James skonta da egoizam ne donosi titulu, te ce valjda pustiti FO i trenera da rade svoj posao. **** ga sto misli da je najpametniji.

Mes Que Un Club!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.